VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

Ft-tól/fő 1.532.000
Időpont: 2024.11.17 - 12.01
Legjobb ár: 1.532.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.17 - 12.01

Tartson velünk a VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.532.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 12 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187424
Kívánságlistára teszem

1. nap: Budapest - Hanoi

Elutazás menetrendtől függően Budapestről, európai átszállással érkezés Hanoiba.

 

10. nap: Angkor - ,,a hely szelleme"

Reggeli után a távolabbi Bantey Srei templomhoz, majd a Bantey Samre-hoz kirándulunk. Utunk rizsföldek között és a Sras Srang rituális királyi fürdő mellett vezet. Útközben rövid pihenőt tartunk egy jellegzetes kis faluban, ahol bepillanthatunk egy kambodzsai kis falu mindennapi életébe, megmutatják nekünk a pálmacukor készítésének fortélyait és meg is kóstolhatjuk azt. Ebéd után a Preah Khan, Neak Pean és a Ta Som templomok varázslatos romjait járjuk be. Estére szálláshelyünkre térünk vissza. 

11. nap: Siem Reap - Tonle Sap tó: az úszó falu-Luang Prabang

Siem Reap belvárosával ismerkedünk a Királyi Rezidencia épületével és a vörös khmerek áldozatainak emlékére épült Wat Thmei (Uj Wat) gyönyörű pagodával. Ellátogatunk egy olyan kézműves tanodába, amelyet az Európai Unió hozott létre és finanszíroz. Szakképesítést nyújt és munkalehetőséget biztosít a végzős növendékeknek, emellett pedig kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a tradicionális kézműves iparágak fennmaradjanak Kambodzsában. A kő-és fafaragás, lakkfestés, ezüstművesség és selyemfestés hagyományos technikájával ismertetnek minket a növendékek. A délután folyamán a régi piacra érkezünk, ahol lehetőségünk nyílik vásárolni a különleges hangulatú helyszínen. Délkelet-Ázsia legnagyobb taván a Tonle Sap tavon tradicionális hajóval járjuk be az úszó falut. Délután transzfer a repülőtérre, Luang Prabang-ba utazunk, ahol két éjszakai szállásunk lesz.

12. nap: Luang Prabang

Luang Prabang varázslatos, elbűvölő hely, méltán vették fel 1995-ben az egész városka a Világ Kulturális Örökségei közé. Itt érezhetjük leginkább a buddhizmus belső nyugalmat, békét árasztó hangulatát, ezért az sem véletlen, hogy a világ 10 leglátogatottabb helye közt szerepel. Lunag Prabangban érdemes korán kezdeni a napot, hiszen napfelketekor tudjuk lencsevégre kapni a kolostorokból kirajzó, adománygyűjtő szerzetesek kisebb-nagyobb csoportjait. Utána reggelizünk és bejárjuk a kisvárost, amely több alkalommal volt Laosz fővárosa, 1975-ig pedig még a királyi család lakhelyéül is szolgált. A Wat Sen kolostortemplom és a városka legeslegszebb templomának, a Wat Xien Tong megtekintése után kétórás hajókázásra indulunk a Mekong folyón, a Pak Ou Barlangig, amely közel ötezer Buddha-szobrával fontos zarándokhely. Ebéd után látogatóba megyünk a ,,whisky village"-be, amely a rizspálinka készítéséről és kézi szőtteseiről híres. Majd a természet szerelmeseinek legnagyobb örömére a lenyűgöző Kuang Si vízesés-rendszerhez utazunk. A program során a dzsungel szívében, hatalmas növények méteres levelei között akár fürödni is lehet a vízesések tövében a többszintes, türkízkék színű, kristálytiszta vizű természet alkotta medencékben és közben gyönyörködhetünk az ámulatba ejtő trópusi növényzetben és a virágról virágra repkedő arasznyi pillangókban. A medencék után egy közel 100 méteres vízzuhataghoz érkezünk, aminek a tetejére is felmászhatunk! Vissza a szállodáig apró falvakon át vezet az egyórás út, a ,,pamut falu"-ban a helybeliek ősi életformáival ismerkedhetünk meg, közben bepillantunk a kis helyi buddhista templomba az esti ima idején. Luang Prabangba visszatérve a helyi éjszakai piacra csábítjuk Önt, mely vásárlás nélkül is maga a csoda! (A sok színes áru és a kis villanyégők a földön guggoló árusokkal igazan mesebeli hangulatot árasztanak.) Szállásunkra térünk vissza.

13. nap: Luang Prabang - Vientiane

Reggeli után tovább ismerkedünk Luang Prabang látnivalóival: felkeressük az egykori Királyi Palotában berendezett Nemzeti Múzeumot, megnézzük az Arany Buddha Templomát. Majd a városka legmagasabb hegyének tetején Buddha ereklyéket láthatunk. A hegyfelső teraszáról csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre. A hegy lábánál a ,,Görögdinnye sztupát" és a Wat Visun szentélyt keressük fel. Ezt követően transzfer a vasútállomásra és vonattal utazunk Vientianebe. Megérkezve a 16. századi Pha That Luangot (arany sztupa) tekintjük meg. Szállásunk Vientiane-ben lesz.

14. nap: Vientiane - A főváros

Reggelit követően a Buddha parkba látogatunk el. Utunk egy része a Mekong-folyó mellett halad, amely ezen a szakaszon Thaifölddel határos. Rövid fotószünetet tartunk a két országot összekötő Barátság-hídnál. A Buddha Parkban egyedülálló méreteivel állunk a 40 m-es fekvő Buddha szobor előtt. A parkban a hindu és a buddhista mitológia legismertebb alakjainak szobrai között sétálva meditálhatunk. Majd a Mekong-folyó partján tálalható Wat Sisaket templomhoz sétálunk, ahol több száz Buddha szobor látható. Majd átsétálunk a szemközti Smaragd Buddha templomához, a Wat Phra Kheo templomhoz, amely a buddhisták legszentebb ereklyéjének, a Smaragd Buddhának őrzésére építettek. A templom annak ellenére a laoszi főváros egyik kiemelt látnivalója, hogy a sziámi hadsereg a több mint kétezer éves szobrocskát trófeaként magával vitte Bangkokba, ahol most a királyi palotában látható. A Ratuxai Diadalívnél fotószünetet tartunk, fel lehet menni a Győzelmi Kapura, megtekintjük a Nemzetgyűlés épületét és a ,,Népek Gongján" megkeressük hazánk nemzeti lobogóját. Vientiennétől a Mekong partján búcsúzunk, megcsodálva a naplementét. Rövid séta a folyóparton, majd ellátogatunk az esti piacra, transzfer Vientiane repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrendtől függően. 

15. nap: Vientiane - Budapest

2. nap: Hanoi

Vietnam fővárosába, Hanoiba érkezünk, a menetrendtől függően a belváros nyüzsgő francia negyedében riksán ringatózva ismerkedünk a város nevezetességeivel. Majd a Hoan Kiem-tó egyik kis szigetén a Jade-hegy templomának megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat. Délutáni egy kis pihenés után az ezeréves hagyományra visszatekintő vízibábszínház elragadó, kedves műsora kelti életre a vietnami monda- és mesevilágot, valamint a hétköznapokat. Utána egy tipikus helyi étteremben vacsorázunk, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Hanoi - Halong Bay hajózás

Reggeli után folytatjuk Hanoi megismerését: a Ho Chi Minh Komplexumnál kezdjük napunkat, ahol Ho Chi Minh mauzóleumának megtekintése után egykori lakóházát és az egy oszlopú pagodát is meglátogatjuk. Napunk végén az Irodalom Templomával ismerkedünk. Ebéd, majd a világörökség részét képező Halong-öbölbe utazunk, ahol szállásunk is lesz. Útközben bepillantást nyerhetünk Vietnám minden napjaiba és a vidéki emberek életébe. 

4. nap: Halong Bay - Hue (800 km)

Reggeli a szállodában, majd kb. 5 órás hajózásra indulunk a Világörökség részét képező, lenyűgözően szép Halong öbölben. A Mennyei Palota Barlangjában szebbnél-szebb és különleges cseppkőképződményeket figyelhetünk meg, majd dús növényzettel borított kisebb-nagyobb sziklák között hajózunk. A felső decken napozóagyak biztosítják kényelmünket, ahonnan Vietnám kétségtelenül legszebb vidékének természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Friss tengeri halból és zöldségekből készül a helyi finomságokból álló ebédünket a hajó fedélzetén fogyasztjuk el. Az előétel az ázsiai nagy kedvenc: a tavaszi tekercs lesz, aminek készítésébe bárki bekapcsolódhat. Hajókázás után az öbölben folytatott tengeri gyöngy tenyésztés rejtelmeibe nyerünk bepillantást, majd a Noi Bai repülőtérről Hue-ba repülünk. Transzfer a szálláshelyre.

5. nap: Hue: az ősi császárváros

Reggeli után az Illatos-folyón a Thien Mu pagodához hajóval érkezünk. Körbejárjuk a palotát, majd a régi császárvárossal, Hueval ismerkedünk. A Citadella mellett elhaladva, a vietnámi császárok egykori rezidenciáját látogatjuk, amely a pekingi Tiltott Város mintájára épült. Ebed után Tu Duc császár mauzóleumához érkezünk, amely Huetól néhány km-re csodálatos környezetben épült. Délután egy helyi piacon jellegzetes fűszerekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel és édességekkel ismerkedünk, vásárlási lehetőség. Szállásunk Hue-ban lesz.

6. nap: Hue - Saigon (Ho Chi Minh City) - Cuchi alagutak

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, Saigonba (Ho Chi Minh City) utazunk. Megérkezés után transzfer, (a menetrend függvényében) városnézés a nyüzsgő városban. Láthatjuk Notre Dame katedrálist, az Elnöki Palotát, a régi Postapalota épületét, a Thien Hau pagodát és a kínai negyedet. Elfogyasztjuk ebédünket, majd szabadidő. Szállásunk Saigonban lesz. Délután szabadidő vagy fakultatív programlehetőség keretében igazi kalandtúra a dzsungel mélyén húzódó Ho Chi Minh ösvény megtekintése. Busszal utazunk a Cuchi alagutakhoz, ahol a vietnami háború eredeti helyszínén ismerkedhetünk annak történetével, a találékony vietnami partizánmozgalom taktikáival, cseles csapdáival és trükkjeivel. Akár bele is bújhatunk és végig mehetünk az alagút egyik szakaszán.

7. nap: Saigon - Mekong-delta - My Tho

Reggelit követően autóbusszal a Mekong-folyó deltájához utazunk, ahol a Tien folyón hajózva a Sárkány-, az Unikornis-, a Teknős-, és a Főnix-szigetekkel ismerkedünk. A folyó mellékcsatornáira letérve közelebbről is megismerhetjük az ott lakók életét. A Sárkány és Unikornis szigeteken banán, pomelo, mandarin és mangó ültetvények között sétálunk. A Teknős- szigeten bemutatják nekünk a tipikus vietnami kókuszcukorka készítését és különböző ízesítésben, melyeket természetesen kóstolunk is. Délelőtt jut még időnk a Vinh Trang pagoda megtekintésére is My Tho mellett!  Ebédünket a környék specialitásaiból összeállított menüsor adja a mai napon egy csodálatos környezetben lévő étteremben. Utána Saigonba utazunk vissza. Este vásárlási lehetőség az éjszakai piacon.

8. nap: Siem Reap (Kambodzsa) - Angkor

Megreggelizünk, majd a menetrendtől függően Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Transzfer a repülőtérről, majd Angkor megtekintését a Praszat Kravan templommal kezdjük. Felejthetetlen élményt nyújt a naplemente látványa a Bakheng-templom tetejéről. A világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Watt templomegyüttes romjai között veszünk el, amelynek mérete a pekingi uralkodó palotájával merhető össze. Estére, szálláshelyünkre térünk vissza. Szállásunk 3 éjszakán át Siem Reap-ben lesz.

9. nap: Egész nap Angkor Thom és Angkor Wat

Reggeli a szállodában, majd az angkori királyság egykori központjával Angkor Thom-mal ismerkedünk. A híres Déli Kapun lépünk be a területére, a  Bayon-templom, Baphuon-templom, Phimeanakas templom után az Elefántos Teraszon sétálunk a Leprás király teraszára. A Ta Phrom dzsungel templom meglátogatásával fejezzük be a délelőtti programunkat. Ebéd után a Bantey Kdei, a Keleti Mebon és a Pre Rup vár bennünket és folytatjuk ismerkedésünket a hely látnivalóival, a hely szellemével.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel Budapestről, európai átszállással

- poggyász költséget

- a program során belső repülést 6 alkalommal

- transzfert a szállodába, utazást helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 12 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 12x félpanziós ellátást (reggeli, ebéd vagy vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

Bevezető

A nagy hármas: Vietnám, Kambodzsa és Laosz sok kínálatban elérhető, azonban úgy, ahogy azt mi állítottuk össze Önnek, csak velünk élheti át! Programunk során az oda-vissza európai repülőjáratokon túlmenően 6 belső repülőjárattal kényelmesen utazunk az országok között, elkerülve a rossz útviszonyok miatti hosszas autóbuszos utazásokat! Így jutunk el az ősi császárvárosokba, szebbnél-szebb természeti helyszínekre. A három titokzatos országban számtalan misztikus helyszín, felfedezésre váró rejtett csoda vár Bennünket! Repülővel, hajóval, vonattal és autóbusszal, gyalogosan minden kis zeg-zugot bejárunk, válaszokat keresünk a múlt előttünk feltáruló rejtélyeire. Hanoi, Hue, Saigon, Luang Prabang, Vientiane és Angkor mind olyan nevek, melyekről már olvastunk, de látni őket csak keveseknek adatik meg! Legyen Ön is a kevesek között! Jöjjön velünk! 

(további részletek a Külügyminisztérium honlapján)

Szerződés

A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK/SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁNAK MÁSOLATÁT (AMELYIKKEL AZ UTAZÁS FOG TÖRTÉNNI!) IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL VAGY ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ). KÉRJÜK A NEVEK, SZÜLETÉSI DÁTUMOK, ÚTLEVÉLSZÁMOK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT! AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL SZÁMÍTOTT 6 HÓNAPIG MÉG ÉRVÉNYESNEK KELLE LENNIE! (ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET. A HAJÓTÁRSASÁGOK KÉRÉSE ALAPJÁN KÉRJÜK A SZÜLETÉSI DÁTUMOK MEGADÁSÁT, PONTOSÍTÁSÁT! A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 95.000 Ft/fő
A repülőgép csomagterébe és utastérbe felvihető poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Megelőző oltásokkal kapcsolatban kérjük utasainkat keressék fel háziorvosukat vagy az Oltóközpontot. (06-80-204-217)
Felhívjuk figyelmét a Praktikus Tanácsok c. kiadványunkra - kérjük figyelmesen elolvasni szíveskedjenek!
Program szerinti belépők árát a részvételi díj tartalmazza.
Helyszínen fizetendő: Kambodzsa turista vízum: 36 USD Laosz turista vízum: 31 USD
Egyéb helyszínen fizetendő költségek (borravalók): kb. 80 USD/fő

További információk

A program szerinti belépőket az ár tartalmazza.
Borravaló a program során: 80 USD

Vízumköltség:
- Vietnámba kb.: 19.000 Ft / 52 EUR
- Kambodzsába kb.: 36 USD (Helyszínen fizetendő)
- Laoszba kb.: 31 USD (Helyszínen fizetendő)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Minimális létszám: 25 fő
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 105.000 Ft/fő / 288 EUR 

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

 

x VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 3,00 % fő
  2. Vízumköltség Laoszba 30 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187424
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 187424

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

VIETNÁM, KAMBODZSA ÉS LAOSZ - Angkor misztikus legendája

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 187424

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!