Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Ft-tól/fő 1.199.900
Időpont: 2024.10.31 - 11.13
Legjobb ár: 1.199.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.31 - 11.13

Tartson velünk a Vietnám és Kambodzsa körutazás **** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 14 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.199.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 14 nap / 11 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 188300
Kívánságlistára teszem

Hasznos információk

VIETNÁM DIÓHÉJBAN

Az ország (részben a szocializmusnak köszönhetően) a legkevésbé vallásos az egész régióban. Apropó szocializmus: a kommunista jelképek a mai napig elterjedtek Vietnámban, így előre készítsük fel magunkat a vörös csillagokra és a sarló-kalapácsokra érkezés előtt. Az ország mindössze kis százaléka buddhista vagy keresztény, a lakosság nagyrészt vagy ateista vagy pedig a hagyományos vietnámi népi vallást követi. Így a tipikus buddhista karaktervonások, amiket Kambodzsában vagy Thaiföldön tapasztalhatunk kevésbé érvényesülnek. Az emberek nem olyan alázatosak vagy okvetlenül kedvesek, mint Délkelet-Ázsia más részein. Segítőkészek és rendesek - igen, de nem olyan barátságosak az idegenekkel és nem éreztetik azt, mint pl. Kambodzsában, hogy megtiszteljük őket a jelenlétünkkel. Ezt akár pozitívan is lehet értékelni, hiszen erős személyiségű, karakteres emberekkel találkozhatunk Vietnámban és egy más oldalát ismerhetjük meg a régiónak.

A thai ételekkel szemben itt az alapanyagok és a fűszerek kombinációja nem annyira intenzív, de mindenképpen nagyon egyedi. A vietnámi ételek sokkal könnyedebbek és a nagy melegben még talán jobban is esnek, mint egy nagy adag, nehéz pad thai vagy curry. Érdemes végig kóstolni a regionális specialitásokat, de vigyázzunk mert Dél-Vietnámban még mindig esznek kutyahúst - ne érjen kellemetlen meglepetés.

Mai napig erőteljes különbség van a történelmileg kommunista észak és a kapitalista dél között. Hanoi, az északon található főváros sokkal tradicionálisabb és bár a visszafogott szó egyik vietnámi várost sem jellemzi, de mindenképpen szolidabb és szerényebb, mint a déli nagy város Ho Chi Minh (vagy másnéven Saigon).

Ho Chi Minh egy igazi metropolisz óriási felhőkarcolókkal, széles autóutakkal, hömpölygő embertömeggel. Míg Saigon a gazdasági főváros és legnagyobb város, Hanoi a kulturális (és adminisztratív) fővárosa Vietnámnak.

VIETNÁM IDŐJÁRÁSA

Vietnám hosszúkás alakjának köszönhetően eltérő klímákkal találkozhatunk. Az ország legészakibb pontja több mint 1600 kilométerre található a legdélibbtől, (ez valamivel több mint Helsinki-Budapest légvonalban) így ha körbe akarjuk utazni az országot, számítsunk arra hogy más-más időjárással találkozunk az ország különböző pontjain. Mindent összevetve a legjobb időszak Vietnamot meglátogatni a március vagy az április. Ilyenkor az északi országrészben már kezd felmelegedni a levegő, a déli országrészt pedig még nem érte el a májustól kezdődő monszun évszak. A téli hónapokban az északi országrészben akár 10 fok alá is le tud hűlni a levegő. A déli országrészben csak száraz és esős évszakról beszélünk - a viharos, csapadékos időjárás általában júniusban érkezik meg.

Pénznem -  Vietnámi Dong 
(VND) Még azoknak is akik megszokták a sok nullát is tud meglepetést okozni a dong. Amikor kint jártunk 2020-ban 1 forint 75 dong volt, 2022 nyarán 58 dongot adnak egy forintért. Ez azt jelenti, hogy ha egy főétel nagyjából 8-900 forint akkor azért 50-60 ezer vietnámi dongot kérnek el tőlünk az étteremben.
Bankkártyát inkább csak a nagyobb szállodákban, menőbb éttermekben és butikokban fogadnak el. ATM készülékek Hanoin és Ho Si Minh városon kívül alig vannak, legfeljebb a nagyobb városokban. A tuktuk vezetők jól tájékozottak abban, hogy hol találhatunk automatát. A Visa és a Mastercard a legelfogadottabb, Amex kártyát viszont nem érdemes vinni. Valójában a készpénz a nyerő. Ebben az alfejezetben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hotel széfet mindig hasznos igénybe venni, azaz csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal a hotelen kívüli programokra, amennyire kb. szükség lehet.
A pénzek szépek, műanyagok, modernek. Csúszósak, könnyű őket véletlnül kirántani a farmer zsebéből. És állandóan milliókat átszámolgatni eléggé macerás. Könnyen összekeverhetőek, figyelni kell.
}

Mit tartalmaz az ár?

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Vietnámba való belépéshez vízum szükséges, valamint az utazáshoz használt útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazás napjától számított 6 hónapig! Ezen útiokmányok beszerzése teljes mértékben az utas felelőssége, írásos megrendelés esetén a vízumügyéntézést irodánk költségtérítés fejében átvállalja. 

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel
 • 10 éjszakai szállást, helyi 4*és 5*-os szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
 • a reggelit, a körutazás alatt 7 ebédet vagy vacsorát, a hajón teljes ellátást (italok nélkül) - program szerint
 • a helyszíni közlekedést
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést telepített képviselő által


AZ ÁR NEM TARTALMAZZA

 • a vízumügyintézést
 • a vízumot kb. 29 000 Ft
 • a borravalókat
  kb. 100 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást: 3 %
 • Balesetbiztosítást melyet irodánkban is megköthetnek, meglétét mindenképp javasoljuk
}

Program

1.nap: (10.31) Indulás Budapestről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, az Emirates menetrend szerinti járatával. Dubai átszállással repülünk Hanoiba.

2.nap: (11.01) Érkezés és a csomagjaink felvétele után transzfer a szállodába. Vacsora, éjszakázás Hanoiban.

3.nap: (11.02.) Hanoi --> Ha long-Hanoi (reggeli, ebéd, vacsora).
Reggeli után első utunk autóbusszal a Halong-öbölbe vezet, mely Ázsia egyik leglátványosabb természeti jelensége. A festői öbölben található egyedi mészkősziklák között egy (kb. 5 órás) hajókiránduláson veszünk részt, melynek keretei között meglátogatunk egy autentikus helyi települést és egy rejtett barlangot is. Ebédünket a hajón fogjuk elfogyasztani a káprázatos tengeri karsztos tájjal a háttérben. Programunkat egy közös vacsorával zárjuk Hanoiban, majd visszatérünk a szállodába.
 
4.nap: (11.03.) Hanoi --> Hué (reggeli, ebéd)
A szállodai reggelink után kalandunk egy egész napos városnézéssel folytatódik Hanoiban. Ellátogatunk a Ho Chi Minh Mauzóleumba, majd a Quan Tanh templom, Tran Quoc pagoda, Westlake következik. Ebédünket egy helyi étteremben, közösen fogyasztjuk el, mielőtt tovább indulunk a Hoan Kiem tóhoz az óvárosba. Innen egy egészen különleges éjszakai élménnyel folytatjuk, ugyan is napunk végeztével a Hanoi vasútállomásra érkezünk vissza, ahol felszállunk a vonatra, éjszaka ugyan is átutazunk Huéba. Éjszaka a vonaton.

5.nap: (11.04.) Hué (reggeli, ebéd)
Reggel a Hué-i vasútállomáson már várni fog minket a transzferünk. Reggeli és frissítő a Midtown Hotelben, ami után hajókázásra indulunk a Perfume folyón: a Thien Mu pagodához. Körülbelül 2,5 órát töltünk majd a császári ház területén: az ősi "császári város", az Unesco Világörökség része, ahol a vietnami császárok 210 éven át uralkodtak: megnézzük a díszkaput, a királyi csarnokokat, a pompás templomkomplexumot, díszes kerteket majd tartunk egy kis ebéddel egybekötött pihenőt egy helyi étteremben a Parfum folyó partján. Délután ellátogatunk két császári sírkamrába, amelyek gyönyörű természeti környezetben épültek: a Tu Dinh és a Khai Dinh királyi sírkamrákhoz. Vásárlási lehetőségünk is lesz, a Dong Ba központi piacon. Az éjszakát ezen a napon Huéban töltjük.

6.nap: (11.05.) Közép-Vietnam csodái (reggeli, ebéd)
Reggeli után tovább indulunk Hoi Anba. Útközben megállunk fürdőzni a Lanf Co Beach és a Hai Van Pass Beach strandon. Da Nangban meglátogatjuk a Champa Múzeumot, majd a híres Öt Márványhegy következik, amelynek buja erdővel borított sziklái látványosan emelkednek a tengerparti síkság fölé. A sétaúton pagodák és két sziklatemplom mellett haladunk el; majd vásárlási lehetőségünk lesz a márványfaragók piacán. Közös ebédünk után busszal indulunk tovább következő állomásunkra Hoi Anba, ahol az éjszakát töltjük.
 
7.nap: (11.06.) Hoi-An (reggeli, ebéd)
Reggeli után folytatjuk utunk Vietnám kiemelkedő monumentális városával. Egy sétával kezdünk a francia-kínai-japán stílusú történelmi központban, a nagy múltú, gazdag kereskedővárosban érintve: a Tan Ky régi házat, a Fuju An gyűlési csarnokot, Hoi An központi piacát, a japán hidat. Szabadidő is akad majd, melyet vásárlással tölthetünk (kézműves termékek, vietnami hímzések). Ebédelünk egy helyi étteremben, majd délutáni pihenés következik a tengerparton, fürdés a városhoz közeli Cua Dai strand finom homokos strandján (kb. 45 perc). Napunk végeztével visszatérünk Hoi-Anba.

8.nap: (11.07.) Hoi-An --> Da Nang --> Siem Reap (reggeli, késői ebéd)
Reggeli után látogatást teszünk Vietnám középkori romvárosában, a Champa Királyság ősi központjában, és a My Son templom-komplexumban. Késő délután ebédelünk Da Nangban, majd belföldi járattal átrepülünk Siem Reapba. Az éjszakát Siem Reapban töltjük közös szállodai vacsoránk után.

9.nap: (11.08.) Angkor Wat --> Siem Reap (reggeli, vacsora)
Reggeli után meglátogatjuk a csodálatos khmer templomokat és tereket: az ősi városközpontot, Angkor Thom díszes kapuját (Viktória kapu az Oroszlán-híddal), és belül a Bayon templomot a hatalmas kőarcokkal és lenyűgöző domborművekkel, az Elefánt és a Leprás király teraszokat. Délen fekszik Angkor legpompásabb temploma, a Baphuon. Ebéd után meglátogatjuk Ta Prohmot, a talán legtöbbet fényképezett khmer templomot, amelynek hatalmas fák gyökerei szentélyekké nőnek.
Délután meglátogatjuk utazásunk egyik csúcspontját, Angkor Wat-ot, a híres 12. századi templomkomplexumot, amely több udvarból és lenyűgöző méretű tornyokból áll.
Büfévacsora programmal zárjuk a napot, ahol megnézzük a híres Apsara táncot. A programunk végeztével visszatérünk a szállodába Siem Reapban.

10.nap: (11.09) Siem Reap --> Phom Penh (reggeli, vacsora)
Reggeli után transzfer a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóval meglátogatjuk az úszó falut, ahol betekintést nyerünk a falu vízi életébe. Ezek után visszatérünk a szállodába, kijelentkezés, majd ebéd lehetőség a Golden Pumpkin étteremben egyénileg. Transzfer a repülőtérre. Kora délután repülés vissza.

11.nap: (11.10) Phnom Penh --> Saigon (reggeli, vacsora).
Reggeli után megkezdjük Kambodzsa fővárosának felfedezését: Királyi palota, Ezüst Pagoda, Központi piac épülete, Nemzeti Múzeum (kívül). Megálló a Wat Phnom templomnál és a város nevét adó Függetlenségi emlékműnél. Látogatást teszünk a Toul Sleng múzeumban, más néven S21-ben, a Vörös Kmerek egykori börtönében.
Délután utazás autóbusszal visszatérünk Saigonba. Kora délután egyéni ebéd lehetőség a baveti határon. Vacsora után pedig, szabadidő, majd éjszakázás Saigonban.

12.nap: (11.11) Saigon --> Mekong-delta --> Cai Be --> My Tho --> Saigon (reggeli doboz, ebéd)
Kora reggeli indulás Ázsia legnagyobb folyódeltájának, a Mekong-deltának felfedezésére: látogatás a Cai Be úszó piacra hajóról. Meglátogatjuk a Vinh Trang pagodát, a dél-vietnami templom- és kertépítészet remekművét. Busszal tovább utazunk My Tho város kikötőjébe, ahol hajókirándulást teszünk a Teknős-szigetre; gyümölcskóstoláson veszünk részt, csónakázunk a csatornán, méz- és kókuszfarm látogatáson veszünk részt, majd lovaskocsikázás keretein belül érkezünk meg ebédünk helyszínére. Napunk végeztével hajóval utazunk vissza My Tho-ba. A program után transzfer vissza Saigonba.

13.nap: (11.12) Saigon, transzfer a repülőtérre (reggeli, vacsora).
Reggeli után városnézés Saigonban. Látogatás teszünk a Notre Dame katedrálisnál, a Központi Posta épületénél, megtekintjük az Operaházat, a Városházát, az Újraegyesítési Palotát. Ebéd lehetőség lesz egyénileg. Vacsoránkat közösen, egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd transzfer repülőtérre. Menetrend szerinti járattal hazautazás Budapestre.

14.nap: (11.13) Hazaérkezés.
}

Utazási információk, tervezett menetrend

Beutazási feltételek - Vietnám:

Vietnámba történő utazáshoz szükséges a hazautazáskor még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és a vízum igénylése szükséges. A vízumot a következő oldalon lehetigényelni: https://immigration.gov.vn/ Mivel Kambodzsaból visszatérünk Vietnamba, így többszöri beutazási vízumot kell igényelni!

Kérjük, hogy utazás előtt mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/vietnam


Beutazási feltételek - Kambodzsa:

Kambodzsába történő utazáshoz szükséges a hazautazáskor még legalább 6 hónapig érvényes útlevél és a vízum igénylése szükséges. A vízumot a következő oldalon lehet igényelni: https://www.evisa.gov.kh/

Kérjük, hogy utazás előtt mindig tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/kambodzsaTervezett menetrend:


EK 112 Október 31.  Budapest - Dubai  15:10 - 23:20   kb. 5 óra
EK 394 November 1.  Dubai - Hanoi       03:40 - 12:40   kb. 6 óra

EK 393 November 12.  Saigon - Dubai       23:55 - 04:25    kb. 7 óra 30 perc
EK 111 November 13. Dubai - Budapest    10:35 - 13:35    kb. 6 óra

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Az Emirates járatokon turista osztályon személyenként 1 db maximum 30 kg feladható poggyász valamint egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel a fedélzetre.

Emirates (Skywards) törzskártya használható, kérjük, amennyiben szeretné használni, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni. 
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

}x Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám és Kambodzsa körutazás **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


Utazás repülőgéppel
Repülőtéri illeték
Szállás
Ellátás megadott szerint
Transzfer
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Útlemondási biztosítás 71.995 Ft foglalás* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188300
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 188300

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám és Kambodzsa körutazás ****

Vietnám, Hanoi

Útazonosító: 188300

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!