Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Ft-tól/fő 2.250.000
Időpont: 2025.02.06 - 02.17
Legjobb ár: 2.250.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2025.02.06 - 02.17

Tartson velünk a Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.250.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás, Hajós utak
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187955
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Entebbe - Kampala (február 6-7.)

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés másnap kora hajnalban Entebbe-be. Továbbutazunk Kampalába, Uganda fővárosába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Rövid pihenő után Kampala városnéző programunk kezdetét veszi. Elsőként az Uganda Múzeumot keressük fel, ahol megismerkedhetünk az ország törzseivel és múltjával. Majd látogatást teszünk a Namugongo szentélyben, illetve a Kabaka Palotában. A napot tradicionális tánccal és zenét bemutató Ndere show-val zárjuk. Szállás Kampalában (2 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

3. nap: Entebbe - Kampala (február 8.)

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív programon lehet részt venni - helyszínen fizetendő. A Mabamba mocsárnál (kb. 1,5 órányi távolságra Kampalából Entebbébe, autóbusszal) kenu szerű csónakokkal indulunk felfedezni a tájat. Kalandunk során találkozhatunk kócsaggal, galgaonyával és a híres papucscsőrű gólyákkal. (A program kb. 3-4 órás. A programra érdemes esőkabátot vinni, hiszen ezen a területen gyakori az eső). A program után transzfer a szálláshelyre. 

Késő délután közös programra indulunk, amely egy hajókirándulás a Viktória -tavon. A program Entebbéből kezdődik, ahol hajóra szállunk és csónakázunk a helyi szigetek felé, hogy megnézzük a naplementét ráhangolódva az elkövetkezendő napok eseményeire. 

4. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 9.)

Reggeli után autóba szállunk és a Murchison-vízesés felé utazunk. Útközben megállunk a Ziwa Rhino orrszarvú menedéknél, ahol megnézzük, miként lehet a veszélyeztetett orrszarvúakat megóvni és védeni az orvvadászoktól. Délután megérkezünk a Murchison-vízeséshez, Uganda legnagyobb Nemzeti Parkjába. A vízesés a park legnagyobb attrakciója, ahová ,,fotószafarin" kívül az extrém horgászat kedvelői is szívesen ellátogatnak. A vízesést felülről is lehetőségünk lesz megtekinteni.
Szállás szafari lodge-ban (2 éj).

Szállás: Paraa Safari Lodge vagy hasonló

5. nap: Murchison-vízesés Nemzeti Park (február 10.)

Korai reggelink után folytatjuk szafarinkat. Lélegzetelállító tájon, szavannán és a Borassus-pálmaerdőn utazunk keresztül.
Murchison Nemzeti Park: Az Albert-tó és a Fehér-Nílus határolja több mint 5700 négyzetkilométeres területét. A parti élővilág nagyon gazdag: bivalycsordák, elefántcsaládok a parton és a vízben lubickolva, antilopok, oroszlánok, leopárdok, hatalmas nílusi krokodil és vízilovak sokasága nyűgözi le az embert. Nem beszélve a színes madarakról, melyeknek több mint 400 faja él ezen a vidéken, többek között a szürke koronás daru, mely az ország nemzeti madara. Itt él a Murchison-zsiráf, melynek jellegzetessége, hogy kb. 40 cm-rel magasabb az egyéb zsiráffajoknál és csoportosan kószálnak az akáciák között.
Délután csónakba szállunk és elindulunk a Níluson innen is megközelítve a Murchison-vízesést, ahonnan a park a nevét kapta.

6. nap: Kibale Nemzeti Park (február 11.)

Reggeli után elindulunk a Kibale Nemzeti Park felé. Utazásunk során sokáig tea ültetvények mellett fogunk elhaladni. Délután megérkezünk következő szálláshelyünkre, ahol felkészülünk a következő napok kalandjaira (1 éj).

Szállás: Chimpundu Lodge vagy hasonló

7. nap: Kibale Nemzeti Park (február 12.)

Reggeli után, irány a Kibale Nemzeti Park, ahol a legnagyobb eséllyel találkozhatunk vadonban élő csimpánzokkal Ugandában. Az országban, ebben a nemzeti parkban található a legnagyobb főemlős populáció. A csimpánzokon kívül nagyon változatos a park állatvilága, 13 fajta főemlős, köztük ritka fajok, vörös kolobuszok, kék majmok, fekete arcú vervet majmok, szürke mangabék, páviánok, kis galágók is láthatók szerencsés esetben.
Ebéd után tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, amely az angol királynőről elnevezett park, Uganda legnépszerűbb és legfestőibb vadrezervátuma. Északon a Rwenzori-hegység kráterekkel tarkított lábától az Edward-tó partjain át a távoli Ishasha-folyó déli partjáig húzódik, és a szavannától a vizes élőhelyeken át az alföldi erdőkig sokféle élőhelyet foglal magába (2 éj).

Szállás: Mweya Safari Lodge vagy hasonló 

8. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park (február 13.)

A mai napunkat korán kezdjük, hogy láthassuk a még ébren lévő éjszakai életmódot folytató állatokat is, mielőtt visszatérnének a rejtekhelyükre. Találkozhatunk elefánttokkal, leopárddal, vízilovakkal, oroszlánokkal, hiénákkal, sakálokkal, és számtalan varacskos disznóval is. Déltájban visszatérünk a szálláshelyre egy kis pihenésre, majd 2 órás hajókirándulásra indulunk az Edward-tavat és az Albert tavat összekötő Kazinga-csatornán.

9. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 14.)

Reggeli után útra kelünk, és a nevében is különleges Bwindi ,,áthatolhatatlan" Nemzeti Parkba utazunk. Itt élnek az Ishasha Sector-ban a híres ,,fára mászó oroszlánok" is. Ez a park egy, a világon is egyedülálló, különleges élményt kínál, egy olyan gorilla túrát, melynek keretében a főemlősök óriását, a hegyi gorillákat kereshetjük fel. A gorillák mellett ez a lenyűgöző hegyi erdő csimpánzoknak és látványos madaraknak is otthont ad. Az Albertine - hasadék 24 endemikus madárfajából 23 megtalálható itt (2 éj).

Szállás: Haven Lodge Buhoma vagy hasonló

10. nap: Bwindi Nemzeti Park (február 15.)

A mai napon egy hosszú és különleges, egész napos, erdős túra vár ránk. A gorillacsaládok látogatását szigorúan szabályozzák és azon kevesek között lehetünk, akik engedélyt kapnak rá, hogy személyesen találkozzanak egy "ezüsthátúval". A túra hossza függ az állatok tartózkodási helyétől, 2 - 6 óra is lehet az őserdőben, nehezebb terepen, sűrű növényzetben. Általában előremegy a terepet tökéletesen ismerő két nyomkereső, akik tudják, hol tartózkodott előző nap a gorillacsapat, és a letaposott, lerágott ágak, éjszakára készített fészkek, ürülékek alapján elindul, hogy megkeresse a naponta odébb vándorló családot. Mi meg közben csak megyünk felfelé. Ha megtalálták őket, rádión szólnak a túravezetőnek, hogy merre kell menni. Útközben számtalan más, itt élő fajjal, fehér és fekete kolobusz majmokkal is találkozhatunk. Amikor megleljük, hogy merre jár a gorilla csapat, kb. 1 órát a közelükben töltünk.

11. nap: Kampala (február 16.)

Reggeli után a Kigezi felföldön keresztül Kampala-ba utazunk, amelyet egyesek ,,Afrika Svájcának" is neveznek. Több dombra épült és még a belvárosa is tiszta zöld, a közepén egy hatalmas, golfpályával megspékelt, parkkal. Talán nem túlzás, hogy Kampalát tartják nem csak Kelet-Afrika, de az egész kontinens egyik legélhetőbb városának. A gyarmati múlt adta brit hagyományok és az elmúlt évek hatalmas fejlődése egy európai ízlést is kielégítő, izgalmas, élhető várossá tette ezt a zöld várost (1 éj).

Szállás: Latitude 0 Hotel vagy hasonló

12. nap: Kampala (február 17.)

Kora hajnalban menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

A szállások ugyan eltérhetnek az Európában megszokott besorolásoktól, de az afrikai lehetőségekhez mérten igyekeztünk biztosítani a lehető legjobb színvonalat.

UNESCO Világörökségi helyszín

 • Bwindi Nemzeti Park

 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Talán nem csak ezen program, hanem valaha megélt utazási élményeink csúcspontja is az lesz, hogy találkozhatunk hegyi gorillákkal természetes közegükben. Profi nyomkeresők kutatják fel az őserdőben az állatok nyomát, azt követve figyelhetjük meg a gorillákat, hogyan végzik a mindennapi tevékenységeiket.

Uganda más, afrikai állatokban gazdag szafari programokat is kínál. Láthatunk többek között elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, csimpánzokat, leopárdokat, vízilovakat, oroszlánokat. Nemzeti parkról nemzeti parkra haladva ámulunk a sok szépségen: vízesések és tavak, dzsungelek és szavannás területek váltják egymást.

Ugandán halad keresztül az Egyenlítő. Az egyenlítő átlépése még különlegesebbé, érdekesebbé teszi a programunkat.

A látnivalók sorából természetesen a Viktória - tavon történő csónakozás sem maradhat ki, amely egy újítás a további élmények mellett. 

x Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Az ár nem tartalmazza

 • az ugandai vízum díját
  kb. 25 000 Ft/fő
 • a gorilla túra engedélyt
  (min. 6 fő)
  800 USD/fő
 • a borravalókat
  kb. 110 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  525 000 Ft
 • fakultatív program: Mabamba mocsárlátogatás
  (helyszínen fizetendő)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 250.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokban
 • teljes ellátás (italok nélkül), első nap reggeli és vacsora, második nap reggeli ill. 1 alkalommal (utolsó nap) csomagolt ebéd
 • a program szerinti transzfereket és állatleseket, 7 személyes terepjáróval
 • a belépőjegyeket, megadott programokat
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • palackos víz a szafarik ideje alatt

Fakultatív programok

Mabamba mocsárlátogatás: 

A Mabamba mocsárnál (kb. 1,5 órányi távolságra Kampalából Entebbébe, autóbusszal) kenu szerű csónakokkal indulunk felfedezni a tájat. Kalandunk során találkozhatunk kócsaggal, galgaonyával és a híres papucscsőrű gólyákkal. (A kirándulás kb. 3-4 órás.  Érdemes esőkabátot vinni, hiszen ezen a területen gyakori az eső. A fényképezőgépet itt sem érdeme otthon hagyni.) A program után transzfer a szálláshelyre. 

Helyszínen fizetendő: kb. 75 usd

(A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelyet követően a foglalást már nem tudjuk törölni. A foglalást legkésőbb 1 hónappal indulás előtt szükséges jelezni. A program részvételi díját a helyszínen tudják befizetni dollárban.) 

Gorilla túra (min. 6 fő):

Részvételi díj: 800 usd vagy 300.000 Ft.  A programon való részvételhez előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Garantált indulás esetén a jegyek azonnal megvásárlásra kerülnek, így egy esetleges lemondáskor az összeget nem tudjuk visszatéríteni.  

Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár nem tartalmazza

\n
 • az ugandai vízum díját
  kb. 25 000 Ft/fő
 • a gorilla túra engedélyt
  (min. 6 fő)
  800 USD/fő
 • a borravalókat
  kb. 110 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  525 000 Ft
 • fakultatív program: Mabamba mocsárlátogatás
  (helyszínen fizetendő)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:
  kb. 250.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást, helyi 3*-os szállodákban, szafari lodge-ban, szafari táborokban
 • teljes ellátás (italok nélkül), első nap reggeli és vacsora, második nap reggeli ill. 1 alkalommal (utolsó nap) csomagolt ebéd
 • a program szerinti transzfereket és állatleseket, 7 személyes terepjáróval
 • a belépőjegyeket, megadott programokat
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • palackos víz a szafarik ideje alatt
\n

Fakultatív programok

\n

Mabamba mocsárlátogatás: 

A Mabamba mocsárnál (kb. 1,5 órányi távolságra Kampalából Entebbébe, autóbusszal) kenu szerű csónakokkal indulunk felfedezni a tájat. Kalandunk során találkozhatunk kócsaggal, galgaonyával és a híres papucscsőrű gólyákkal. (A kirándulás kb. 3-4 órás.  Érdemes esőkabátot vinni, hiszen ezen a területen gyakori az eső. A fényképezőgépet itt sem érdeme otthon hagyni.) A program után transzfer a szálláshelyre. 

Helyszínen fizetendő: kb. 75 usd

(A programon való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelyet követően a foglalást már nem tudjuk törölni. A foglalást legkésőbb 1 hónappal indulás előtt szükséges jelezni. A program részvételi díját a helyszínen tudják befizetni dollárban.) 

Gorilla túra (min. 6 fő):

Részvételi díj: 800 usd vagy 300.000 Ft.  A programon való részvételhez előzetes jelentkezés és befizetés szükséges. Garantált indulás esetén a jegyek azonnal megvásárlásra kerülnek, így egy esetleges lemondáskor az összeget nem tudjuk visszatéríteni.  


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 2,50 % fő
 2. Ugandai vízumdíj 25.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187955
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Uganda, Entebbe

Útazonosító: 187955

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Uganda varázsa Csimpánzok és hegyi gorillák világa

Uganda, Entebbe

Útazonosító: 187955

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!