Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

Ft-tól/fő 2.170.000
Időpont: 2024.08.07 - 08.18
Legjobb ár: 2.170.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.08.07 - 08.18

Tartson velünk a Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 12 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.170.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 12 nap / 10 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 182065
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?   A Sziklás-hegység fenséges vonulatai
?  A Yellowstone Nemzeti Park természeti csodái
?   Az amerikai elnökök emlékműve: Mount Rushmore
?  Chicago, szeles város és vibráló művészközpont

USA nyugati része vadregényes szépségével, állatvilágával geotermikus csodáival, vízeséseivel, mély kanyonjaival egyedi élmény. Ehhez jön még Chicago.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SALT LAKE CITY

Reggeli indulás. Európai átszállással repülés a ,,Mormonok fővárosába", Salt Lake Citybe. Leszállást követően egy rövid városnézésre megyünk, amely során a legfőbb látnivalókat tekintjük meg: Temple tér, State Capitol fenséges épülete, Salt Lake templom, Mormon katedrális. Este szállás.

2. NAP: SALT LAKE CITY - GRAND TETON NEMZETI PARK

Mai napon a Grand Teton Nemzeti Park területére utazunk. A geológusok ezt a vidéket a Sziklás-hegység legfiatalabb része­ként szokták említeni. A nemzeti park egy törésvonal men­tén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Festői tájképét a környező hegyek, gleccse­rek, folyók és tavak egyedülállóan változatos ökoszisztémája alkotja, amely otthont ad számos vadon élő állatnak, köztük medvéknek, bölényeknek és szarvasoknak. A látvány lenyűgöző. Programunk végén a Sziklás-hegység ,,koronagyémántjának" is nevezett Jackson Hole-ba utazunk, mely Wyoming állam gyö­nyörű völgye és az Amerikai Egyesült Államok egyik legfestőibb területe. Szállás Jacksonban.

3. NAP: GRAND TETON ÉS - YELLOWSTONE NEMZETI PARK

Reggeli után a Yellowstone Nemzeti Park felé indulunk. Ez a terület a világ első nemzeti parkja és a Föld legnagyobb érintet­len öko rendszereinek egyike, mely egy hatalmas szupervulkán kráterében jött létre. Sétálunk a Yellowstone-tó mellett, mely kétezer méteres magasság felett Észak-Amerika legnagyobb édesvízű tava. Ezután megtekintjük a világ legismertebb és leg­kiszámíthatóbb gejzírjét, az Old Faithful-t, mely az 1870-es fel­fedezése óta 140.000 alkalommal tört ki. Itt található a Faithful Inn fogadó, mely a világ egyik legnagyobb rönképülete, építé­szek, hírességek, és kalandorok szíve csücske. Szállás a környé­ken (2 éj).

4. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK

Mai napunkat a Yellowstone Nemzeti Park felfedezésének szen­teljük. A park közel kilencezer négyzetkilométernyi terüle­tén tízezer geotermális jelenség található: gejzírek, hőforrások és iszapmedencék. Ennek is nagyon gazdag a vadállománya. Megtekintjük a Steamboat-gejzírt, mely a világ legnagyobb aktív gejzírje. Ezután a Yellowstone egyik legszebb vízesését, a Tower Fallst keressük fel, mely sziklák szűkületéből bukkan elő és negyven méteres zuhanás után egy sűrű fenyőerdőbe érke­zik. Láthatunk vulkanikus mezőket, tufás vidékeket, és hévíz forrásokat is, mint például a Mammoth Hot Springs.

5. NAP: YELLOWSTONE NEMZETI PARK - CODY

Reggeli után elindulunk Cody felé. Ez a város Buffalo Bill, a vad­nyugat egyik legszínesebb alakjának városa. Útközben megál­lunk a Buffalo Bill-gátnál és a Shoshone-tónál, ahol gyönyörű látvány nyílik a környező hegyekre és a tóra. Következő meg­állónk az Old Trail Town, ahol eredeti cowboy és indián épüle­tek, valamint sírhelyek láthatók. Ez autentikus érzést ad a régi vadnyugat atmoszférájáról. Ezután meglátogatjuk a Buffalo Bill Center of the West múzeumkomplexumot, mely bemutatja a hely kultúráját, művészetét, történelmét, vadászatát és természetesen a legendás bölényvadász, Buffalo Bill életét is. Szállás Codyban.

6. NAP: CODY - RAPID CITY

Reggeli után átutazunk a Big Horn-hegységen és Nemzeti Erdőparkon, mely végighúzódik Wyoming állam északi részén Montanaig. Ez a terület az egykor nagy számban itt élő hos­szú szarvú bikáról kapta a nevét. Első megállónk a Devil's Tower (Ördögtorony) csodálatos sziklaalakzata, amely 366 m magas vulkáni tömb. Ezt a képződményt használták fel a ,,Harmadik típusú közeli találkozások" című film cselekményében. Szállás Rapid Cityben (2 éj).

7. NAP: RAPID CITY - BADLANDS

Ma egésznapos fakultatív program keretében bepillantást nyerhe­tünk a Badlands Nemzeti Park egyedülálló szépségébe. Wall fes­tői városában megnézzük a legendás Wall Drugot, mely száz éve gyógyszertárként indult, mára azonban turistalátványossággá vált. Badlands Nemzeti Parkban megcsodáljuk a Közép-Nyugat legritkább és leghihetetlenebb földtani képződményeit. Ezt követi egy rövid gyalogtúra a nemzeti parkban. Délután ellátogatunk Scenic városába, a nagy múltú szellemvárosba, mely Amerika benépesedése idején fontos kereskedőváros volt. Badlands Nemzeti Park fakultatív kirándulás: 56.000,- Ft.

8. NAP: RAPID CITY - MOUNT RUSHMORE - CHEYENNE

Reggeli után egy különleges vadasparkot látogatunk meg. Kb. 3 km-es úton buszozunk végig, miközben akár fekete med­véket, farkasokat, jávorszarvasokat, bölényeket és más vadon élő állatokat láthatunk. Ezután a híres-neves Mount Rushmore Nemzeti Emlékhelyhez megyünk, ahol négy korábbi amerikai elnök: Washington, Lincoln, Jefferson és Roosevelt képmása van a Black Hills sziklafalba faragva. Ezután a Crazy Horse Memorial-t, azaz az ,,Őrült ló emlékmű"-vet keressük fel, mely, ha elkészül, akkor ez lesz a világ egyik legnagyobb alkotása. Programunk végén Cheyenne-be utazunk, mely a vasút és a rodeó fővárosa volt a vad­nyugaton. Ma Wyoming fővárosa és egyben legnépesebb városa. Az este folyamán részt vehetünk egy rodeó bemutatón. Rodeó fakultatív program: kb. 45 USD. Szállás Cheyenne-ben.

9. NAP: CHEYENNE - ROCKY MOUNTAIN - DENVER

Reggeli után a Rocky Mountain Nemzeti Park felé indulunk. Keresztül utazunk a Trail Ridge Road-on, melyet a Sziklás-hegység főutcájának is neveznek. Hatalmas sziklafalakkal tarkí­tott hegyes-völgyes tájon, látványos vidéken járunk. Denverbe utazunk, ahol városnézés. A város érdekessége, hogy ponto­san egy mérföld magasan fekszik (kb. 1.600 méter), rend­kívül tiszta a levegő és sok a napsütéses órák száma. Főbb látnivalók: Szépművészeti Múzeum, Természettudományi Múzeum, Capitolium, Pénzverde. Szállás Denverben.

10. NAP: DENVER - CHICAGO

Reggel Chicagoba repülünk. Érkezésünk után a Grant Park felfe­dezésére indulunk. Ellátogatunk a Buckingham Fountainhoz, és gyönyörködhetünk az impozáns szökőkút látványában. Ezután sétálunk a Millennium Parkban, a híres Cloud Gate szobrot is megtekintjük. Délután második felében a Chicago Riverwalk legszebb részét barangoljuk be, mely folyóparti sétányról gyö­nyörű kilátásunk lesz a városra, impozáns épületekre és hidakra. Vacsorára javasoljuk, hogy próbálja ki a híres chicagoi pizzát. Aki szeretné meglátogathatja a Willis Towert, amely 1996 már­ciusáig a világ legmagasabb épülete volt. 103. emeletén lévő üvegkilátónál a lábunk alatt fekszik Chicago, körbetekintve pedig négy amerikai államot láthatunk. Egyedülálló fotókat készíthetünk. Szállás Chicagoban.

11. NAP: CHICAGO - REPÜLŐ

Reggeli után a John Hancock toronyhoz megyünk, mely 344 méter magas felhőkarcoló. Útközben érintjük a Magnificient Mile-t, mely Chicago első számú kereskedelmi negyede. A nyüzsgő, forgalmas környéken számos üzlet, étterem és szál­loda található. Ezután a chicagoi városkép egyik kiemelkedő ikonját, a Navy Piert látogatjuk meg. Ez a terület magában hor­dozza a város szórakozás és kikapcsolódás szívének esszenciáját. Elhelyezkedése a Michigan-tó partján, lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a hatalmas vízre. Innen egy fakultatív kétórás hajó­kázásra megyünk a Michigan-tavon, mely során Chicago látvá­nyosságai felejthetetlen emlékként maradnak meg. Rengeteg élménnyel gazdagodva a repülőtérre megyünk, ahol Európa felé indulunk. Éjszaka a repülőn.

12. NAP: EURÓPA - BUDAPEST

Európai átszállás után délután érkezünk Budapestre.

Az utazáshoz ESTA előzetes kiváltása szükséges. Az útlevél érvényességének legalább egy hónappal meg kell haladnia az USA-ból való kilépés időpontját.

Szállás: 3 csillagos szálloda, 1 éj repülőn

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

x Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 595.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. ESTA utazási engedély - USA 12.000 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 15.600 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 10.800 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 182065
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

USA, Körutazás Amerikában

Útazonosító: 182065

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

Sziklás-hegység Yellowstone és Chicago

USA, Körutazás Amerikában

Útazonosító: 182065

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!