Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Ft-tól/fő 2.190.000
Időpont: 2024.11.08 - 11.19
Legjobb ár: 2.190.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.08 - 11.19

Tartson velünk a Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel **** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 2.190.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás, Hajós utak
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187307
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1-2. nap: Budapest - Kilimandzsáró - Arusha

Elutazás Budapestről az idegenvezetőnkkel menetrendszerinti járattal egy átszállással Kilimandzsáró városába. Érkezés másnap hajnalban, majd transzfer a szállodába és a szobák elfoglalása. Reggeli után szafari az Arusha Nemzeti Parkban. A park Afrika legszebb vulkánjának, és egyben Afrika ötödik legmagasabb hegycsúcsának, a Meru-hegynek a lábánál fekszik. A hegyen kívül a park legfontosabb látnivalói a Momella-tavak és a Ngurdoto-kráter. Vadvilága igen változatos, többek között kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák, vízi antilopok, elefántok, vízilovak és még gnúk is láthatók itt. A nemzeti park ad otthont a világ legnagyobb zsiráfpopulációjának is, így ezen hosszú nyakú, gyönyörű állatok rajongói számára is nagyszerű hely. Szállás Arushában (2 éj).

Szállás: Arusha Serena Hotel

3. nap: Manyara-tó - Ngorongoro

Reggeli után utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz (kb. 2,5 óra). A nagy hasadék völgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Több mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, amelyek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül, amelyet a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé. Útközben ebéd (lunch box), majd vadles a Manyara-tónál.

Délután a Ngorongoro Természetvédelmi Területre autózunk.

Vacsora és szállás a Ngorongoronál (1 éj).

Szállás: Ngorongoro Serena Lodge

4. nap Ngorongoro - Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk. A serengeti egy maszáj szóból származik, ami azt jelenti, hogy "végtelen síkság", és ez igen találó név a kb. 30.000 négyzetkilométeres parkra. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. A Serengeti Földünk egyik legszebb (és legutolsó...) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. Csodálatos tájai a fotósok álma, a vadon élő állatok látványa pedig páratlan, és mindez együtt egy olyan élmény, amire egy életen át emlékezni fog. Kb. 1,5 millió gnú, 250.000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop egyedei teszik meg a hosszú utat, új legelőket keresve, melynek során több, mint egymillió állat kel át a Grumeti folyón Tanzániába. Az állatvándorlás látványának élményét semmi mással nem lehet összehasonlítani, a fotósok készüljenek fel arra, hogy kitűnő felvételeket készíthetnek majd Afrika legnagyszerűbb teremtményeiről. A délelőtti vadlest követően visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk ebédünket. Délután folytatjuk szafari programunkat. Az ,,5 afrikai nagyvad" (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más, afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Park területén (2 éj).

Szállás: Serengeti Serena Lodge

5. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén (ebéd hideg csomag). Az ,,5 afrikai nagyvad" (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Vacsora a szálláshelyen.

6. nap: Ngorongoro

Reggeli után felvesszük hideg ebéd csomagunkat, majd utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület felé. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a ,,köröttes területekkel" együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2-t. Az Élet Ajándéka (a Ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Útközben fakultatív maszáj falu látogatás, majd délután ha az időjárás lehetővé teszi, fakultatív túra a Ngorongoro kráter peremén (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

Vacsora és szállás Karatuban (2 éj).

Szállás: Ngorongoro farm House

A galériában lévő képeket György Péter idegenvezetőnk készítette.

7. nap: Eyasi - tó

Reggeli után elindulunk az Eyasi-tó felé, ahol egy igazán különleges napot tölt el a csoport 2 helyi törzs társaságában. Hadzabe és Datoga törzsnél.

Az előbbi törzs ,,bozótemberek", kiválóan bánnak az íjjal, amivel a vadászat mesterei. Míg utóbbiak kiváló ezüstművesek.

A program során látogatást teszünk falujukban és mindent megtudhatunk életmódjukról. Beszélgetünk, megnézzük, hogyan dolgoznak, ismeretet szerezve mindennapjaikról.

8. nap: Zanzibár

Ebédünk után a repülőtérre indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén a választott szállodában, all inclusive ellátással (4 éj).

Szállás: Ocean Paradise Resort

9-11. nap: Zanzibár

Az elkövetkező 3 nap folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét. Fakultatív programlehetőségek a szabad napokon: látogatás Stone Townban; fűszerültetvény látogatás; hajó és búvár kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen, idegenvezetőnkkel egyeztetve).

12. nap: Zanzibár - Budapest

Kora hajnalban kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Zanzibár repülőterére. Hazautazás átszállással. Megérkezés Budapestre az esti órákban.  

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Serengeti Nemzeti Park
 • Ngorongoro Nemzeti Park
 • Zanzibár - Stone Town

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

A vadvilág és a természet szerelmeseinek egyik legkeresettebb kalandja, a nagy afrikai állatvándorlás, bolygónk egyik csodája. Ezt közelről látni egy életre szóló élmény lesz!

Ha még szeretné látni a "Kilimandzsáró havát" most kell elindulni, mert egyre fogyatkozik a hóval fedett terület Afrika legmagasabb hegyén. A fekete kontinens egyik népszerű ikonja lassan elolvad. Amikor Hemingway 1938-ban megírta híres novelláját, még nem gondolta volna, hogy 80 évvel később ezek a havasok hamarosan eltűnnek.

Zanzibár, a "Fűszersziget" a béke és boldogság szigete az Indiai-óceán partján, ideális hely szafaritúránk levezetésére és pihenésre.

A Manyara Nemzeti Parkot a fára mászó oroszlánok tették igazán híressé. Nem tudható, mi motiválja az oroszlánokat arra, hogy így viselkedjenek, de talán a helyszínen idegenvezetőnk segítségével sikerül megfejteni a titkot.

x Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumot
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 50 USD
 • a borravalókat
  (csoport létszámtól függően)
  kb. 110 USD/fő 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  200 000 Ft
 • Zanzibáron 5* szálloda felára,
  kétágyas szobában 
  250.000 Ft-tól

  (egyágyas szoba lekérésre) 

 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 390.000 Ft)
 • a belső repülőjegyet illetékkel
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
 • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül)
 • a tengerparton all inclusive ellátást
 • a felsorolt programokat
 • a nemzeti parki belépőket
 • a szafari során a helyi transzfereket és közlekedést
  7 személyes terepjárókban
  (max. 6 utas/autó)
 • Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzfert
 • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során 

Fakultatív programok

Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 250 000 Ft

A program ára minimum 6 főtől érvényes.

 

A helyszínen foglalható fakultatív programok:

Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: kb. 70 USD (időjárás függő)

A programhoz javasoljuk túracipő használatát, a séta kicsit megerőltető lehet.

Maszáj falu látogatás (helyszíni befizetés) kb. 30-35 USD

Kirándulás az Olduvai hasadékhoz (helyszíni befizetés) 

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár nem tartalmazza

\n
 • a vízumot
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 50 USD
 • a borravalókat
  (csoport létszámtól függően)
  kb. 110 USD/fő 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  200 000 Ft
 • Zanzibáron 5* szálloda felára,
  kétágyas szobában 
  250.000 Ft-tól

  (egyágyas szoba lekérésre) 

 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 390.000 Ft)
 • a belső repülőjegyet illetékkel
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
 • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül)
 • a tengerparton all inclusive ellátást
 • a felsorolt programokat
 • a nemzeti parki belépőket
 • a szafari során a helyi transzfereket és közlekedést
  7 személyes terepjárókban
  (max. 6 utas/autó)
 • Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzfert
 • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során 
\n

Fakultatív programok

\n

Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 250 000 Ft

A program ára minimum 6 főtől érvényes.

 

A helyszínen foglalható fakultatív programok:

Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: kb. 70 USD (időjárás függő)

A programhoz javasoljuk túracipő használatát, a séta kicsit megerőltető lehet.

Maszáj falu látogatás (helyszíni befizetés) kb. 30-35 USD

Kirándulás az Olduvai hasadékhoz (helyszíni befizetés) 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 2,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187307
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Tanzánia, Zanzibár, Zanzibár

Útazonosító: 187307

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Szafari Tanzániában Zanzibári pihenéssel ****

Tanzánia, Zanzibár, Zanzibár

Útazonosító: 187307

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!