Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Ft-tól/fő 339.990
Időpont: 2024.10.16 - 10.23
Legjobb ár: 339.990 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.16 - 10.23

Tartson velünk a Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 339.990 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 188217
Kívánságlistára teszem

Leírás

1. NAP | Utazás Olaszországba, Bari városnézés
Utazás Olaszországba, Bari repülőterére. Bari Puglia régió központja, és egyben legnagyobb városa. Az idő és az itt élők formálták az olasz Dél egyik jellegzetes képviselőjévé. A séta a Piazza Ferrarese-től indul, mely a régi és új városrész között helyezkedik el. Az óváros hangulata egyedi. Bari sármját a házak előtti gyümölcsös és zöldséges standok, nem egyszer a tésztát az utcán készítő háziasszonyok adják. A San Nicola (Szent Miklós) bazilika romantikus stílusban épült 1087-1197 között. A Petruzzelli színház a 4. legnagyobb ilyen jellegű épület az országban. A Piazza Mercantile vonzerejét Lino Patruno író egy modelléhez hasonlította, aki sosem veszi fel ugyanazt a pózt, és nem fedi fel szépségének titkait. A téren már a középkorban is folyt kereskedés. Szállás: Puglia régió.

2. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare
Töltse kedvére az időt, vagy fakultív programcsomag: Puglia egyik legfestőibb úticélja, Ostuni vár ránk, melyet Fehér Városnak is becéznek. Eredete egészen a kőkorszakig nyúlik vissza. A dombról a magasba letekintő fehér házak, kis utcácskák, a katedrális, a tengerre mesés kilátást nyújtó panorámaterasz elbűvölik a látogatókat. Ezt követően burrata-kóstolás vár ránk egy gazdaságban. Tanúi lehetünk annak, hogyan készül mozarellából és tejszínből készült puglia-i sajt, és meg is kóstolhatjuk ezt a helyi jellegzetességet. Majd a felejthetetlenül szép kisvárost, Polignano a Mare-t fedezhetjük fel, mely meredek sziklákra épült. Az Adria gyöngyszemeként is ismert romantikus, elbűvölő városka hírnevét a kristálytisztán kéklő tengernek, a mintegy 20 km hosszú tengerpartjának, a sziklák között megbújó strandoknak, a kövekbe vájt barlangoknak köszönheti. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Locorotondo, borkóstolás, Alberobello
Szabadidő, vagy tartson velünk fakultatív programra (fak.programcsomag): Locorotondo Olaszország 100 legszebb településének egyike, mely 5 o betűvel a nevében bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe is. Ovális alakú történelmi városközpontja, meseszép erkélyei teszik igazán varázslatossá. Hírnevét az itteni bor is öregbíti. Borkóstoláson veszünk részt, ahol 3 fajtát is megízlelhetünk. Utána Alberobello bűvöl el minket. A városka olyan benyomást kelt, mintha egy mesekönyv oldalaira csöppentünk volna. A városka bűverejét a trullók adják, melyek pici, fehér házak, jellegzetes kúp alakú tetővel. A fő tér közelében a Santa Lucia templom, és a Territorio Városi Múzeum található, mely 10 trulló-házikó összefüggő sora, és a megkapó kis építmények létrehozását mutatja be, illetve az itteniek életét a múltban. Visszatérés hotelbe.

4. NAP | Helyszínen foglalható fakultatív: Altamura, Kenyérmúzeum, Matera
Töltse kedvére az időt, vagy helyszínen foglalható fakultatív programként Altamura történelmi városa felé indulunk, mely Puglia régió szívében, Olaszország délkeleti részén található. Legfontosabb nevezetességei közé tartozik a katedrális, és az Archeológiai Múzeum. Meglátogatjuk a Kenyérmúzeumot, mely a híres altamurai termék múltjába enged bepillantást (a látogatás kb. fél óra). A kis múzeum a város legrégebbi kemencéjénél került kialakításra. Itt megismerkedhetünk Vito Forte történetével, a pékével, aki elérte, hogy 25 országgal ismertesse meg kenyérsütésének művészetét. Kenyérkóstolás teszi teljessé az élményt. A következő állomásunk Matera. Basilicata régióban, a világ egyik legrégebben lakott településeként tartanak számon. Az egyedi szépségű hely számos történelmi film helyszíneként szolgált. Forgatott itt Pier Paolo Pasoloni, a Taviani testvérek, Luchino Visconti, és Mel Gibson is. Utóbbinak Passió c. filmje ismertette meg a világgal Matera elképesztő világát. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Lecce
A mai napon Lecce-t, Puglia barokk fővárosát csodálhatjuk meg. A legenda szerint Lecce a trójai háború óta ismert. Később több, mint 500 éven át a Bizánci Birodalom része volt. A normannok a 11. században hódították meg, majd később a nápolyi királysághoz csatolták. Napjainkban barokk óvárosa vonzza a látogatókat. A 'Dél Firenzéjének' is becézik. A történelmi központ kincse a Piazza del Duomo, azaz Dóm tér, ahol az 1140-1230 között épült katedrális, és a kifinomult barokk mestermű, a Santa Croce -bazilika magasodik. Megpillanthatjuk közé az amfiteátrumot, és a Palazzo dei Celestinit, és a Santa Chiara-templomot. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy a helyszínen foglalható fakultatív: Castellana- barlangok
Szabadidő, vagy helyszínen foglalható fakultatív: Castellana- barlangok. (Figyelem: a nevezetesség felkeresése kizárólag megfelelő ruházatban lehetséges: sportos cipő viselése szükséges - csúszós a padló, nem megfelelő ruhában, szandálban, magassarkúban nem engednek be!) Puglia egyik leglenyűgözőbb természeti kincse ígér örök emléket: a Grotte di Castellana, a hatalmas földalatti karsztbarlang-rendszer, mely mintegy 1,5 kilométerre fekszik Castellana Grotte városától. Ez a természeti csoda a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. Kb. 3 kilométer hosszú távot teszünk meg, miközben elénk tárulnak a mindenféle formájú és színű cseppkövek, mély szakadékok, barlangok, üregek. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Martina Franca és Capocollo kóstolás
Szabadidő, vagy fakultatív program (fak.prog.csomag): Martina Franca elegáns, kifinomult városának alapítása a 10. századra tehető. 1975. óta ad otthont az évenként megrendezett nyári fesztiválnak. Óvárosa a barokk építészet egyik szép példája, szűk sikátorokkal, fehér utcácskákkal, impozáns palotákkal, templomokkal. A Piazza Roma az óváros legnagyobb nyílt tere, egy háromszög alakú zöldellő kerttel, onnan egyedi kilátás nyílik a Bernini tervezte, 17.századi kastélyra. Érintjük a program során a Palazzo Ducale-t, a késő barokk korszak egyik gyöngyszemét, és a Szt. Márton-templomot. Újabb kulináris élvezetet a capocollo, azaz a tradícionális olasz felvágott megízlelése jelenti, egy pohár bor kíséretében. Szabadidő, lehetőség egy bevásárlóközpont felkeresésére. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP | Hazautazás
Reggeli. Transzfer a reptérre a repülőgép indulási idejének függvényében. Hazautazás Budapestre.

Fontos információk!
A belépéshez útlevél vagy új személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes. Kiegészítő, a helyszínen foglalható fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges! Idegenforgalmi adó kb. 2 euró/fő/éj. Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35-40 euro / fő / út. Igyekszünk a fent említett hotelben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelben biztosítunk elhelyezést.

Az ár tartalmazza

o Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
o Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász
o Transzferek
o Szállás középkategóriájú hotelben
o Olaszos reggeli
o Magyar nyelvű idegenvezetés
o Kirándulások: Bari, Lecce

Egyéb

o Egyágyas szoba felár: 98.990 Ft/fő
o Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb. 2 euró/fő/éj)
o Helyszínen fizetendő borravaló Kb. 35-40 euro / fő / út

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag (háromfogásos vacsorák, italfogyasztás nélkül)): 49.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare, Locorotondo, borkóstolás, Alberobello, Martina Franca és Capocollo kóstolás - 79.990 Ft/fő
o Biztosítási csomag: 22.400 Ft/fő
Baleset és poggyászbiztosítás (7.600 Ft) és útlemondási biztosítás (14.800 Ft). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

Fakultatív programcsomag: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare, Locorotondo, borkóstolás, Alberobello, Martina Franca és Capocollo kóstolás - 79.990 Ft/fő

Hotel

Eden Beach club 3* Vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

x Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj utazás foglalás

2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Transzfer
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. 1 * Biztosítási csomag (BBP 7600 Ft + Útlemondási 14800 Ft) 22.400 Ft fő
  2. 1 * Fakultatív programcsomag: Ostuni, burrata-kóstolás, Polignano a Mare, Locorotondo, borkóstolás, 79.990 Ft fő
  3. 1 * Vacsoracsomag (háromfogásos vacsorák, italfogyasztás nélkül) 49.990 Ft fő
  4. Egyágyas szoba felár 98.990 Ft fő (egy utas esetén)* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188217
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Olaszország, Puglia, Bari

Útazonosító: 188217

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Puglia csillagtúra az olasz csizma bájos sarkában 8 nap / 7 éj

Olaszország, Puglia, Bari

Útazonosító: 188217

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!