Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Ft-tól/fő 529.000
Időpont: 2024.05.17 - 05.24
Legjobb ár: 529.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.05.17 - 05.24

Tartson velünk a Petrától a Holt-tengerig - Jordánia utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 529.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 181469
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Petra, a sivatag szikláiba vájt romváros
?  A monarchia központja, Amman
?  2000 éves római és ókeresztény emlékek
?  Fürdőzés oázisban, a Vörös- és a Holt-tengerben

Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

0. ÉS 1. NAP: BUDAPEST - AMMAN - JERASH - AMMAN

Menetrend függvényében a késő esti órákban indu­lunk Budapestről Ammanba, ahol másnap hajnalban szállunk le. Érkezést követően privát transzfer szállodánkba, és pihenés. Programunkat dél körül kezdjük meg. Megnézzük Jerash-t, a csodásan megmaradt ókori római várost. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori uta­zókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a Fórumra érke­zünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Tovább haladva láthatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befoga­dására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végigsétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrá­list, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végeztével vissza­térünk Ammanba, és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét nézzük meg először, amit a Citadella ölel körül. Innen csodálatos kilátás nyí­lik az egész városra. Láthatunk ókori bizánci romokat, valamint egy II. századi római színházat, amely még ma is kulturális ese­mények helyszíneként szolgál. Programunk végén szabadidő, majd transzfer a szállásra, vacsora.

2. NAP: NEBO-HEGY - MADABA - KERAK - PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik leg­régebbi kiépített út a világon. Megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a IV. században. A templomban lenyűgöző mozaikpadló rész­letek lelhetőek fel. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről - a szobor kereszthez hasonló alakja miatt - Jézus megfeszítését. A templom megtekintése foly­tatjuk utunkat és a következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján sze­repel, keletkezése a VI. századra datálható. Folytatjuk utun­kat Petrába. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA - WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővá­rosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 új csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd tovább haladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincsesházhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban látható Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapu­val végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, ahová a templomok és a kolostorok épültek. A szent rész legimpozánsabb épülete a Főtemplom - a Kaszr Bint el-Faraún - ,,a fáraó lányának erődje". Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyezkedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén tusolóval, WC-vel felszerelt, 2 fős 4 csillagos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgyben. Este egy roppant különleges vacsorában lehet részünk, mely során a tradicionális sivatagi módszerrel (a sivatag homokjába ásva) főzik meg az ételt szá­munkra. Minden valószínűség szerint a legemlékezetesebb esténk lesz ez a túra során.

4. NAP: WADI RUM - AQABA (VÖRÖS-TENGER)

Reggeli után különleges élményben lesz részünk, mivel dzsiptú­rára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izraeli-jordán határnál talál­ható. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehe­tőséggel a Vörös-tengerben, mely színes halakban a világ egyik leglátványosabb helyszíne. Este vacsora a szállodában.

5. NAP: AQABA - BETÁNIA - HOLT-TENGER

Reggeli után szabadprogram, majd elindulunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk egy kis városban, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Következő állomásunk a Holt-tenger lesz. Nemcsak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásványi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER - HAMMAMAT MA'IN - AMMAN

Reggel fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Valójában tónak minősül, a ,,tenger" címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tengernél található a Föld felszínének legala­csonyabb pontja, mely 400 méterrel van a tengerszint alatt. A zsu­gorodó vízfelületen két ország osztozik: Izrael és Jordánia. Nem csak vize, de partjának fekete iszapja is gazdag sóban és ásvá­nyi anyagokban, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Ezután egy igazi kuriózumot látogatunk meg, a Hammamat Ma'in-t. Ez a rejtett sivatagi oázis üdítő látvány a kopár homokos táj után. A tengerszint alatt 264 méterrel fekvő terület, mely több mint 50 termálvizes forrást és vízesést is magába ölel belépő ellené­ben látogatható, melyért cserébe használhatjuk a helyi közösségi tereket és az ottani szolgáltatásokat (öltöző, termálvizes barlang­medence). Mindenképp érdemes tehát fürdőruhát hozni, mert különleges élmény a sivatagi oázis termálvizes, természet alkotta medencéiben való fürdőzés. A testi felfrissülés után egy közeli étterembe megyünk, és késői ebédünket / korai vacsoránkat elfo­gyasztjuk. Ezután a szállásra megyünk.

7. NAP: AMMAN - BÉCS - BUDAPEST

Hajnalban indulás Ammanból repülővel Bécsbe, ahonnan privát transzferrel szállítjuk utasainkat Budapestre, ahová vár­ható érkezés a kora délelőtti órákban. 

Az utazáshoz érvényes vízum és az utazás utolsó napjától számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 50 USD! Oltásokkal kapcsolatos információk a weboldalunkon.

Szállás: 4 csill. szálloda, 1 éj sátor

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia utazás foglalás

2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Fix ülőhely a repülőjáratokon 19.000 Ft fő
  2. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 12.200 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 24.500 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 9.100 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 6.300 Ft fő
  8. Vízumdíj + ügyintézés 27.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 181469
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 181469

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Petrától a Holt-tengerig - Jordánia

Jordánia, Körutazás Jordániában

Útazonosító: 181469

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!