MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

Ft-tól/fő 1.839.000
Időpont: 2024.11.22 - 12.08
Legjobb ár: 1.839.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.11.22 - 12.08

Tartson velünk a MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN **** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 17 nap / 15 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.839.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 17 nap / 15 éjszaka
Indulási hely: Bécs
Utazás azonosítója: 188142
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Csoportos körutazás Mexikóban és Guatemalában magyar idegenvezetéssel

Mexikó és Guatemala két olyan ország, melyeknek gyökerei egészen a maja kultúráig nyúlnak vissza, és lenyűgöző bepillantást nyújtanak a régióban egykor virágzó ősi civilizációba. Az utazók csodálatos maja romvárosokat fedezhetnek fel, például a mexikói Teotihuacant és a guatemalai Tikalt, ahol égbe törő piramisok és bonyolult faragványok mutatják be a maja nép építészeti és művészi képességeit. A körutazás Mexikó és Guatemala legszebb részein lehetőséget ad arra, hogy ne csupán az ősi maja civilizációk nagyságát fedezzük fel, hanem a régiók mai kultúrájában és természeti szépségeiben, bájos kisvárosaiban is elmerüljünk.

1. nap o Budapest - Mexikóváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Mexikóvárosba. Mexikó fővárosát Tenochtitlán néven az aztékok alapították, jelenleg közel 22 millióan lakják. Az azték város maradványain épült metropoliszban megtapasztalható, hogyan él békésen egymás mellett az indián és a spanyol kultúra a kettőből kialakult mexikói kultúrával. A megérkezést követően transzfer a szállodába, vacsora és szállás Mexikóvárosban.

2. nap o Mexikóváros Teotihuacan - Mexikóváros

Egész napos kirándulás Teotihuacanba, az UNESCO Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben ez az azték település volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések i. e. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak útja, mely a Hold piramisnál végződik. A program ebédet tartalmaz. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

3. nap o Mexikóváros

Félnapos autóbuszos városnézés során a több mint 2000 méter magasan fekvő világváros izgalmas látnivalóinak felfedezése a Zocalo, a Nemzeti Palota, a Metropolitan katedrális megtekintésével. Délután a Frida Kahlo múzeum, azaz a ,,Kék ház" meglátogatása. A mexikói festőművész munkásságának állít emléket a férje, Diego Rivera által alapított kiállítás abban a házban, ahol a festőnő a gyermekkorát és élete alkonyát eltöltötte. Coyoacán történelmi városrészben a gyarmati időket idéző felújított épületekben üzletek, cukrászdák, kávézók és éttermek sorakoznak, kellemes kikapcsolódást nyújtva, mielőtt Xochimilco virágos városában hajókázás a csatornákon ringatózó jellegzetes, díszes kishajókkal. Vacsora és szállás Mexikóvárosban.

4. nap o Mexikóváros - Sumidero-kanyon - San Cristobal de Las Casas

Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel az ország déli részére, Chiapas állam fővárosába. Tuxtla Gutierrez egy völgyben fekvő, indiánok alapította város, legfőbb vonzerője a szomszédos Sumidero-kanyon. A különleges természeti képződmény egy meredek sziklafalakkal határolt folyóvölgy - a Grijalva folyó két oldalán 1000 méter magas sziklák között hajózik el a csoport az északi részen található víztározóig. Délután Zinacantan és San Juan Chamula ősi hagyományokat őrző maja településeinek meglátogatása következik. Chamulában Mexikó egyik legfurcsább katolikus temploma látható. Nincsenek padok, a hívek a tűlevelekkel szórt padlón imádkoznak a fal mellett sorakozó színes ruhába öltöztetett szentekhez és a maja számmisztikán alapuló geometrikus alakzatban elhelyezett gyertyákat égetnek. Továbbutazás a tengerszint felett 2000 méteren elhelyezkedő San Cristobal de las Casas-ba, városnézés, majd vacsora és szállás.

5. nap o San Cristobal - Agua Azul - Palenque

Búcsúzás a hangulatos várostól, a folytatásban Mexikó legszebb vízeséseit tekinti meg a csoport. A karsztvidéken keresztülrobogó Xanil folyó különböző ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot és kloridokat szállít az Agua Azul-vízeséshez, ezzel jellegzetes színeket kölcsönözve a kristálytiszta víznek. A buja növényzettel benőtt területen kanyargó folyó vízhozama évszakonként változó. A vad vidék sokáig nem vonzotta a spanyol hódítókat, mert nem is sejtették, hogy mit rejt a térség utolsó megmaradt trópusi esőerdeje. Palenquétől Tikalig teljesen benőtte a növényzet a csodálatra méltó egykori maja városokat. A mahagóni, cédrus és a mulato faóriások rendkívül értékesek, élőhelyet biztosítanak számos állatfajnak, köztük az erős hangja miatt félelmetesnek tűnő, de kizárólag gyümölcsöket fogyasztó bőgőmajomnak, a csendesen vadászó jaguárnak, az ezer színben pompázó papagájoknak. A legjelentősebb, eddig kb. 6%-ban feltárt maja városállam, Palenque 600-800-ig, Pakal és legidősebb fia uralkodása idején élte virágkorát. Varázslatos élményt nyújt az egzotikus környezetben fekvő épületek felfedezése. A hatást fokozza, hogy a magasba szökő piramisokat, templomokat csillagászati megfigyelések alapján rendszerbe rendezték. A maják kiváló építészek voltak és a csillagászat és a matematika terén is utolérhetetlennek bizonyultak. Rendkívül pontosan rögzítették az idő múlását, nap- és holdciklusok szerint. Pontos számításokat végezek a természet megfigyelése alapján, melyet bonyolult írásjelekkel rögzítettek. A vallási épületek mellett a rituális labdajátokoknak helyet adó tér és a palota környéke is bejárható. Az UNESCO kulturális világörökségének része. Vacsora és szállás Palenquében.

6. nap o Palenque - El Ceibo / El Naranjo - Yaxha - Flores

Kora reggel utazás Palenquéből a mexikói-guatemalai határhoz, átkelés El Ceibo/El Naranjo határátkelő ponton. Az érkezési idő függvényében délután Yaxha ásatási területének felfedezése, mely kis Tikal néven is ismert és a Yaxha-tó északi partján helyezkedik el. Érkezés Floresbe az esti órákban. Vacsora és szállás.

7. nap o Flores - Tikal - Flores

Guatemalában folytatódik az utazás, a vad őserdők és mocsaras területek borította Petén kerületben. A maják legnagyobb és legpompásabb városa: Tikal felfedezése. 900 éves rejtőzködése után a XIX. század közepén fedezték fel a burjánzó növényzetben méltóságteljesen elterülő műemlékegyüttest. Az egykori, kifinomult civilizáció élete valószínűtlenül tárul fel a látogató előtt a 40 méter magas cédrus, mahagóni és pálmafák között. A lombozat sűrűjéből fehér tetejű, többszintes piramisok, templomok bukkannak elő, melyeket ismeretlen jelképek, faragott, vagy festett figurák képe borít. Tikal központja körül több tízezer ember élt, akik értettek az írástudományhoz és a csillagászathoz. Legizgalmasabb helyszíne a főtér, ahol piactér lehetett és itt tartották a maják ünnepélyes összejöveteleit is. Leghíresebb műemléke az Nagy Jaguár temploma a tér keleti oldalán helyezkedik el, nevét a bejárat feletti gerendára faragott jaguárról kapta. A program ebédet tartalmaz. Visszautazás Floresbe, ahol szállás.

8. nap o Flores - Rio Dulce - Livingston

Reggelit követően a csoport a Rio Dulce-n az ,,édes folyón" hajózva fedezheti fel a természeti csodákban gazdag vidéket. Egy kis spanyol gyarmati erőd található itt, a Castillo de San Felipe de Lara, mely a kalózok támadásainak visszaverésére és védelmére szolgált. Az Izabal tóból eredő folyó felett, Közép-Amerika egyik legnagyobb hídja ível át. A látnivalók sorában Livingston következik. A Karib-tengerhez tartozó öböl partján elterülő várost az ország egyik fő kikötővárosaként tartották számon. Szállás és vacsora Livingstonban.

 
9. nap o Livingston - Quirigua - Copan

Ezen a napon, több, az UNESCO Világörökség részét képező helyszínnel is megismerkedhetnek az utazók. A reggelit Quirigua régészeti lelőhelyének felfedezése követi. Az egykori maja civilizáció emlékeinek egyik jelentős felfedezése ez a város. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. Jelentőségét igazolja, hogy az UNESCO 1981-ben a kulturális világörökség részévé nyilvánította. Quirigua felfedezése után továbbutazás Copan-ba, ahol vacsora és szállás.

10. nap o Copan - Antigua

Az 1570-ben felfedezett Copán a maja civilizáció egyik legfontosabb emléke, a mai Honduras területén helyezkedik el. A város maradványai és az impozáns közterek bemutatják a fejlődésének három fő korszakát, mielőtt a várost a Kr. u. 9. század elején elhagyták. Egy monumentális lépcsőházzal rendelkezik, amely a város egyik kivételes építménye. A 10 méter széles lépcsőn több mint 1250 egyedi jel található, amelyek a leghosszabb ismert maja feliratot alkotják. Miután a várost elhagyták, elnyelte a dzsungel - ez segített a megőrzésében. Az utazás folytatása Antigua Guatemala ,,csendes völgyébe". A terület 1530 m-es tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, három vulkánnal körülvéve: Agua, Fuego és az Acatenango. A természet alkotta csodás helyszín mellett építészeti remekműveket is felsorakoztat ez a város, a macskaköves utakat színes csempékkel borított házak kísérik. Antigua fő látnivalói a több évszázados templomok, kápolnák, kolostorok és egyéb épületek, amelyek közül némelyik a földrengések miatt romos állapotban maradt meg, egy részüket azonban újjáépítették, felújították. A város 1979 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Vacsora és szállás Antigua-ban.

 
11. nap o Antigua - Pacaya Vulkán - Panajachel

Reggeli után kirándulás Guatemala napjainkban is aktívan működő vulkánjához, a Pacaya vulkánhoz, az ország déli részére. A vulkán aktivitása kb 23.000 évvel ezelőtt kezdődött. A korábbi és az új tűzhányó működése változatossá tette a tájat. A vulkán környezetét is magában foglaló Pacaya Vulkán és Calderasi tó Nemzeti Park 2221 hektáron terül el. A vulkántúra után továbbutazás Panajachelbe, ahol vacsora és szállás.

12. nap o Panajachel - Atitlan-tó - Chicicastenango

Reggelit követően hajózás Santiago Atitlan falujába, egy csodás lagúnába, Toliman és San Pedro égbe nyúló vulkánjai között. Santiago, a Tzutuhil királyság fővárosa volt a Kolumbusz előtti időkben. A hely aktív központja a helyi kézműveseknek. Stilizált madármotívumokkal díszített huipil-jeiket kínálják az itt élők, mely a közép-amerikai nők hagyományos ruhadarabja: egyszerű szabású blúz, mely egy téglalap alakú hímzett szövetdarab a fej számára kialakított nyílással. Tovább utazás Chichicatenengo-ba, ahol vacsora és szállás.

13. nap o Chichicastenango - Antigua

Tovább utazás a Chichicastenango piacra. A helyi piac igazi látványosság, ahol az indián árusok pompás, színes ruhákban kínálják portékáikat, kézműves termékek színes választékát minden héten csütörtökön és vasárnap. Szabadidő a piac felfedezésére és vásárlásra. Érdemes ellátogatni a piactéren álló Santo Tomas templomába is, mely egy római katolikus templomnak és múzeumnak is helyt ad. Maja papok ma is használják a templomot szertartásaikra, füstölőt és gyertyákat égetnek, különleges és misztikus hangulatot kölcsönözve a helynek. A templomhoz vezető 18 lépcső mindegyike a maja naptári év egy-egy hónapját jelenti. A város másik különlegessége egy faragott kő, a ,,Pascual Abaj Cofradia", ahol számos vallási rituálét végeznek. A kőre Tohil istenség cselekedetei kerültek. Visszatérés Antigua-ba, ahol vacsora és szállás.

14. nap o Antigua - Guatemalaváros - Mexikóváros

Reggeli után utazás Guatemalavárosba. A XVI. században földrengés sújtotta főváros helyétől kissé távolabbi, biztonságos helyen III. Károly spanyol uralkodó alapította meg az új fővárost, mely ismét földrengés áldozata lett. Mai arcát az 1980-as évek közepén nyerte el, harmadszori újjáépítése után hamar az ország ipari, kulturális és pénzügyi központja lett. Transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel Mexikóvárosba, ahol vacsora és szállás.

15. nap o Mexikóváros - Budapest

Reggeli után fakultatív program keretében látogatási lehetőség a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Archeológiai Múzeumba. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással az esti órákban.

16. nap o Budapest

Megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 30 fő

Szállás:

14 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

x MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel, átszállással, Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon,
  valamint belső repülőjárattal Mexikóváros - Tuxtla Gutierrez,
  valamint Guatemalaváros - Mexikóváros útvonalon turista osztályon, illetékkel,
  a körutazás alatt utazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • 14 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás

 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív programok

 • borravalók

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár tartalmazza:


  \n
 • utazás repülőgéppel, átszállással, Budapest - Mexikóváros - Budapest útvonalon,
  \nvalamint belső repülőjárattal Mexikóváros - Tuxtla Gutierrez,
  \nvalamint Guatemalaváros - Mexikóváros útvonalon turista osztályon, illetékkel,
  \na körutazás alatt utazás alatt légkondicionált autóbusszal

 • \n
 • 14 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos vendégházak, szállodák kétágyas szobáiban

 • \n
 • félpanziós ellátás

 • \n
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőjegyekkel

 • \n
 • magyar idegenvezető

 • \n

\n

Az ár nem tartalmazza:


  \n
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • \n
 • útlemondási biztosítás

 • \n
 • fakultatív programok

 • \n
 • borravalók

 • \n


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188142
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 188142

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN ****

Mexikó, Körutazás Mexicóban

Útazonosító: 188142

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!