Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Ft-tól/fő 539.000
Időpont: 2024.10.29 - 11.06
Legjobb ár: 539.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.29 - 11.06

Tartson velünk a Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06. utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 539.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 188491
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Számtalan különleges jelzővel illethetnék Marokkót, de lássuk be, amit utunk során is tapasztalni fogunk, azt nehéz egy szóban kifejezni. A kiváló természeti és kulturális adottságokkal rendelkező ország a keleti és nyugati civilizációk egyvelege, vallási sokszínűsége nem mindennapi. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi a Szaharán át az Atlanti-óceán partjain keresztül az Atlasz-hegység hegyvonulataiban és városaiban. Az ezerarcú Marokkó az ország különböző területein más-más oldalát mutatja, betekintést enged az arab világ kincseibe és felejthetetlen hangulatába: a medinák szűk utcái, a bazárok nyüzsgő forgataga, színes kelmék és bőrárusok, a mecsetek díszes mosdókútjai és a különleges színvilágú marokkói lámpacsodák harmóniája tárul elénk. Körutazásunk alkalmával  a királyi városok mindegyikét érintjük. Tartson velünk Észak-Afrika északnyugati pontjára, mely a mesés kelet csodáit ígéri.

Az út kiemelt értékei:

 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, 4*-os szállodákban
 • Az ár minden belépőjegyet tartalmaz
 • A részvételi díj a reggeliket és 7 db vacsorát tartalmaz

Programok:

október 29. kedd
Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain frankfurti átszállással Casablancába (06:10-08:00, 10:00-13:45). Érkezést követően szállás elfoglalása Casablancában: Odyssee Center Hotel.

Casablanca, melynek neve 1942 óta egyet jelent a kultikussá vált amerikai romantikus filmmel. Casa Blanca - annyit tesz, mint fehér ház - az ország legmodernebb ipari és kereskedelmi fővárosa. Az újszerű építmények és sugárutak mellett jól megférnek a régi építészet stílusai, a bazárok vagy a zsidó negyed (mellah) kanyargós utcáinak utánozhatatlan hangulata. Elhaladunk a központi piac, a V. Mohamed tér mellett, valamint a csodálatos Arab Liga parknál, melynek vonzó zöldje uralja a város központját.

október 30. szerda
Délelőtt ellátogatunk a fő látványosságnak számító II. Hasszán mecsetbe, amelyet a világ harmadik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. A modern építészet elemeivel büszkélkedő, földrengésbiztos épület vallási és társadalmi központ, további különlegessége, hogy esténként a minaretből egy lézernyaláb mutatja a híveknek, hogy merre van Mekka.

Délután Marokkó fővárosába, Rabatba utazunk, ahol az ország történelme szépen ötvöződik a modern városrészekkel. Felkeressük a berber törzsek alapította város legfontosabb látnivalóit, a királyi palotát, a Hasszán-tornyot és a közelében fekvő féldrágakövekkel díszített V. Mohammed mauzóleumot (nyitvatartása a király tartózkodási helyétől függ, amennyiben a palotában tartózkodik, a Mauzóleum nem látogatható), melyet a fenséges egyenruhába öltözött királyi gárdisták őriznek. Az óváros elengedhetetlen látványossága a 12. századi Kasbah el Oudaja kapukkal és bástyákkal ötvözött városfala, ezen belül a medina a kék-fehérre festett házai és szűk sikátorai. Szállás: Hotel Rihab 4*.

október 31. csütörtök
Reggeli után Volubilist, a romjaiban is impozáns római kori várost és Marokkó legszentebb helyét, a két dombra épült, I. Idrisz alapította kisvárost érintjük. Továbbutazás Meknesbe, ahol a marokkói ,,Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a 17. század végén. Meknest 40 km hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek az egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab el Mansour, a másik oldalán pedig a modern városrész található. Ezt követően a legrégebbi királyi város, Fez felé vesszük az irányt. Szállás: Menzeh Fes Zalagh Sky.

november 1. péntek
Egész napos városnézés Fezben, mely mai napig egy középkori iszlám város vonzó megjelenését mutatja. A település beépítettsége sajátos városképet mutat, mely három nagyobb részre osztható: ellátogatunk a fallal körülvett régi medinába (Fes el-Bali), mely rendkívül szűk utcáiról, teherhordó szamarairól, a központjában lévő Karaouiyine-mecsetről, a Bab Bou Jeloud főkapuról és bőrcserző műhelyeiről ismert. A modern arab negyed (Ville Nouvelle) a közigazgatási és banki intézmények központja. Kívülről pedig megtekintjük a királyi palotát, mely a két városrész között (Fez el Jedid) található. Délután szabadidő. Szállás Fezben.

november 2. szombat
Utazás Merzouga-ba. A korai reggelit követően buszra szállunk és folytatjuk utunkat délre, a sivatag felé. A hosszú út változatos tájakon át vezet, a zöldellő hegyek lassan kopár hegyi tájba váltanak, lenyűgöző kanyonok, majd pálmaligetek között vezet az út a sivatag szélén épült Erfoud városkáig, ahol terepjárókba szállva közelítjük meg sivatagi szállásunkat Merzouga közelében. Szállás egy modern, kényelmes és felszerelt sivatagi sátortáborban, ahonnan jó idő esetén fantasztikus naplementét csodálhatunk meg: Palmeras Y Dunas (Megjegyzés: aki nem kíván a modern sátorban lakni, az a közelben lévő panzióban is megszállhat).

november 3. vasárnap
Merzouga homokdűnéi és a Todra-szurdok. Amennyiben a napfelkeltét már a sivatag dűnéin szeretné megcsodálni, annak fakultatív programként ajánljuk ezt tevegeléssel egybekötve (kb. 15-20 EUR, a program ára helyszínen fizetendő, és hajnali, korai indulást kíván). Reggeli után visszautazás Erfoudba terepjárókkal, majd buszra szállunk és folytatjuk utunkat Ouarzazate felé. Pálmaligetek, a vörös hegyekből kiemelkedő kasbák, berber falvak, színes ruhákba öltözött helyi asszonyok látványa kíséri utunkat a Todra szurdokig, amely Dél-Marokkó egyik legszebb látnivalója, meredek sziklafalak között hűvös völgyet rejt az út. Szállás Ouarzazate-ban: Kenzi Azghor.

november 4. hétfő
Látogatás a Tifiltout kasbánál, ami az egyik legszebb egész Marokkóban, majd Marrakech felé indulva, a több filmforgatásnak is helyszínt biztosító, látványos Ait Ben Haddou erődítménynél időzünk. Továbbutazás szép hegyi utakon, a Tizi n'Tichka hágón át Marrakech csodás városába. Délután séta a híres Djemaa El Fna téren, ahol éjjel-nappal zajlik az élet, mutatványosok, kígyóbűvölők, majomtáncoltatók, datolyaárus és narancsléfacsaró bódék lepik el a teret és a fantasztikus bazárokat is innen lehet bebarangolni. A séta után transzfer a szállodába, ahol a vacsorát is elfogyasztjuk. Szállás Marrakechben: Adam Park Hotel.

november 5. kedd
Egész napos városnézés Marrakesben. Megnézzük a kovácsok negyedét, egy berber patikát, a Saadi-sírokat, azaz szultánok sírkerjét, a Bahia-palotát, mely a 19. század egyik bámulatos alkotása: a gazdag épületegyüttes háremhölgyek lakhelyéül szolgált. Kívülről megtekintjük a Koutoubia mecsetet, ezután az ország világhírű kertjébe, a francia festőművészről elnevezett Majorelle botanikus kertbe látogatunk, mely halastavaival és páratlan növényvilágával a későbbi tulajdonosát, a hires divattervezőt, Yves Saint Laurent-t is megigézte. Szállás Marrakesben: Adam Park Hotel.

Este fakultatív vacsoraest Marrakesben a marokkói konyha remekeivel, majd vacsora után igazi tradicionális programban lehet részünk hastácosok műsorával egybekötve. A program ára 50 EUR/ fő, helyszínen fizetendő.

november 6. szerda
Reggeli után transzfer Marrakech repülőterére, hazautazás a LH járataival müncheni átszállással Budapestre (13:45-17:30, 19:05-20:20).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Casablanca-Marrakes-Budapest útvonalon a Lufthansa járataival átszállás
 • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Nyolc éjszaka szállás a program szerint, 4*-os szállodákban
 • Reggeli és 7 db vacsora a szállodákban
 • Repülőtéri transzferek
 • Utazás különbusszal és dzsipekkel a program szerint Marokkóban
 • Belépőjegyek
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 60 EUR/fő

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám: 25 fő.
 • A fakultatív vacsoralehetőség nem tartalmazza az italokat.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek a visszautazás dátumától számolva még legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • A November 2-án feltüntetett sátras szállás modern, kenyelmes, saját fürdőszobával felszerelt. Utasaink választhatnak kényelmes, modern sátor vagy a panzió szobái között. (Ez inkább panzió, mint hotel, egy kasbah /agyagerőd/, amit modern sátrakkal vettek körbe.)
 • Napfelkelte tevegeléssel egybekötve fakultatív program: korán reggel, tevékkel mennek fel a dűnék tetejére. Ezt mindig a helyi program szervezője intézi, a program díja nekik fizetendő, kb.15-20 EUR összegre kell számítani. A túra kb. 1,5-2 órás, indulás 5:00/5:30 és kb. 7:30-ra érnek vissza a szállásra. Reggeli után innen indulnak vissza a dzsipekkel Erfoudba, ahol folytatják buszos utazásukat.

x Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06. utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás 8.550 Ft fő
 2. Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás 8.550 Ft fő
 3. Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás 10.800 Ft fő
 4. Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás 11.700 Ft fő
 5. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 188491
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 188491

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Marokkó, a mesés arab világ csodái - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.29.-11.06.

Marokkó, Körutazás Marokkóban

Útazonosító: 188491

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!