Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Ft-tól/fő 416.667
Időpont: 2024.08.15 - 08.22
Legjobb ár: 416.667 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.08.15 - 08.22

Tartson velünk a Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban *** utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 416.667 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 181429
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Budapest - Kutaiszi - Gelati - Bagrati katedrális - Prometheus-barlang (kb. 70 km)

Indulás Budapestről a hajnali órákban, érkezés délelőtt. Buszra szállva a világörökségi listán szereplő Gelati kolostorhoz indulunk. A freskókkal gazdagon díszített templom Grúzia legfontosabb vallási központja. Megebédelünk, majd a szomszédos Bagrati katedrálishoz látogatunk. A székesegyház a 11. században épült, és jelenleg is működő templom. Amikor Grúziára gondolunk, akkor elsősorban a Kaukázus gyönyörű és hatalmas hegyei jutnak az eszünkbe. Ez alkalommal a hegyek belsejébe is eljutunk, ugyanis meglátogatjuk a lenyűgöző és misztikus Prometheus-barlangot. A számtalan cseppkő között sétálva úgy érezzük, mintha egy ,,kőerdőben" járnánk, a hatást még egy megkövesedett vízesés is fokozza. A bejárható területeket modern fény- és zenei installációkkal látták el. A helyszín nemcsak titokzatos és szép, hanem a magas vérnyomásban szenvedő vagy asztmás betegek egészségére is jó hatással van. Szállás Kutaisziben (1 éj).

Szállás: Hotel Solomon 3* vagy hasonló

2. nap: Zugdidi - Mesztia (kb. 250 km)

Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából. A mai napon Mesztia felé indulunk. Gyönyörű út áll előttünk, tűlevelű erdőkkel és zubogó hegyi folyókkal tarkított, csodálatos tájakon haladunk keresztül. Első megállónk az egyik legősibb nemesi család, a Dadianik téli palotája, Zugdidi városában. A palotát Mingrélia uralkodójának és Catherine Dadiani szuverén herceg feleségének tiszteletére építették. A 19. században Mingrélia uralkodójának kérésére hozták létre a múzeumot, melyben a herceg kincstárai és más, grúz régiségek kaptak helyet. Jelenleg több, mint 41.000 darab tárgy található itt, ezek között a grúz kultúra ritka darabjai is fellelhetők. A pompás épületet egy csodálatos botanikus kert öleli körül. A 26,4 hektáros területen többfajta trópusi növény is megtalálható. Útközben ebéd egy étteremben.

Estére érkezünk Szvanétia központjába, Mesztiába. A város jellemző épületei azok a lakótornyok, amelyek a 9-13. század között épültek. Ezek a tornyok szerencsésen túlélték az elmúlt évszázadokat és mindmáig fennmaradtak. A tornyoknak fontos szerepe volt a grúz kultúra megőrzésében. Az arabok, perzsák, törökök és mongolok támadása idején a grúzok ide, fel a hegyekbe küldték az értékeiket, hogy a szvánok a tornyokban rejtsék el azokat, ugyanis a magas hegyek közé a hódítók nem jutottak fel. Szvanétia tulajdonképpen egy élő néprajzi múzeum, mivel Európában sehol nem őrizték meg ennyire a középkori hagyományokat és szokásokat, mint itt. Szállás Mesztiában. (2 éj)

Szállás: Mestia Inn 3* vagy hasonló

3. nap: Mesztia - Ushguli (kb. 100 km)

A reggelit követően "a világ végére", Ushguliba indulunk, amely az UNESCO Világörökség részeként Európa egyik legmagasabban fekvő és folyamatosan lakott, 2.000 méter felett található települése és egyes részeit csak dzsipekkel lehet megközelíteni.

Ushguli az év 6 hónapjában elzárt település, ha leesik a hó: se ki, se be. Napjainkban kb. 70 család lakja a kis falut, állattartással, turizmussal foglalkoznak. A falu látképét meghatározzák a csodaszép, és meglehetősen régi, 11-12.századi szván tornyok. A tornyok többszintesek, a bejárati ajtó kicsi, ablakok pedig csak a legfelső szinten vannak, hogy a hidegben minél több hő bent maradjon. Az épületeket elsősorban lakhatásra és tárolásra használták. Az állatok és az emberek a földszinten, egy helyiségben éltek, míg a felső szinteket tárolásra használták. Az itt élők a mai napig az állataikat a környező mezőkön legeltetik. A faluban sétálva a háttérben a gyönyörű Skhara hegyet láthatjuk, mely 5.201 méteres magasságával Grúzia legmagasabb hegye.

Ebéd egy helyi étteremben. Útközben egyedülálló szvanetiai falvak mellett haladunk el, autóbuszunkból kiszállva rövid sétákat teszünk, így közelebbről is megnézhetjük hogyan élnek a helyiek. Megállunk az Enguri folyó melletti Szerelemtoronynál is, amely a legenda szerint egy házas férfi szerelmét gyászoló nő emléke. Visszatérés a szállásra. 

4. nap: Mesztia - Batumi (kb. 260 km)

Kijelentkezünk a szállodából, és a Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosba, Batumiba indulunk. A tenger felé tartva gyönyörű kaukázusi tájakon utazunk, elhaladunk többek között a Semegrelo Nemzeti Park és a Kolkheti Nemzeti Park mellett. Útviszonyoktól függően, körülbelül 5-6 órás folyamatos utazás, útközben megállunk egy ebédre. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, pihenés és szabadprogram a városban. Szállás Batumiban. (3 éj)

Szállás: Hotel Elegance Salvador 4* vagy hasonló

 

5. nap: Batumi

Batumiban az ország harmadik legnagyobb városa, az Adzsar Autonóm Köztársaság központja, és a grúzok kedvelt nyaralóvárosa. Éghajlata a Fekete-tenger mentén egyedülálló, ugyanis nedves szubtrópusi. Szabadprogram az üdülővárosban, fürdőzési lehetőség vagy a város egyéni felfedezése. Élvezhetjük a tájat, vagy beülhetünk a számtalan éttermek egyikébe, hogy megkóstoljuk a helyi ízeket, vagy ringatózhatunk a Fekete-tenger hullámain. Természetesen a strandokon és ínyenc éttermeken kívül kulturális látnivalók is akadnak. A város egyik hegyén a Szameba templom található, melynek ajtói, valamint az ajtókon és redőnyökön található minták különösen figyelemre méltók. Érdemes felsétálni ide, ugyanis nemcsak a templom gyönyörű, hanem csodálatos kilátás is nyílik a városra. Felkereshetjük a város ,,Új-Batumi" részét, ahol az Ardagáni-tó, a Hősök sugárútja és néhány látványos partszakasz található. Kirándulásként akár a várostól 10 km-re fekvő, hatalmas esőerdőt, a Botanikus kertet is meglátogathatjuk. Szállás Batumiban. 

6. nap: Adzsar hegyek borkóstolóval (kb. 40 km)

Reggeli után meseszép hegyek közé indulunk. Egy adzsari utazás során az érintetlen természet, a gyönyörű tűlevelű erdők és a sokféle változatban megjelenő, végtelen zöld növényzet nyűgöz le minket. A meredek lejtők azt a benyomást keltik, hogy azoknak nincs vége, és hogy a hegyvonulatokon túl egy civilizációtól érintetlen világot találunk. A terület híres az íves kőhídjairól, amelyek főként az ősi karavánutak mentén találhatók. A hidak építéséhez keskeny és könnyen megközelíthető helyeket választottak, és minden esetben íves kivitelben alakították ki azokat. Ezekből a régi ívhidakból 28 darab még ma is fennmaradt. Grúziában a borkóstolás kötelező program, anélkül senki sem térhet haza. A régióban a szőlőt ősidők óta termesztik, a helyi szőlőfajták száma eléri a 80-at, a szőlőültetvények összterülete pedig 180 hektár. A terület hagyományos borai a churchkhela és pelamusi. A tradicionális falusi házakban minden adott a bor készítéséhez és tárolásához. Meglátogatunk egy helyi pincészetet és megkóstoljuk a híres adzsári borokat. Szállás Batumiban.

7. nap: Batumi - Kutaiszi (kb. 150 km)

Reggeli után alkalom adódik a város további egyéni felfedezésére, vagy fürdőzésre és pihenésre. Késő délután indulunk Kutaiszibe. Szállás Kutaisziben. (1 éj)

Szállás: Hotel Solomon 3* vagy hasonló

8. nap: Kutaiszi - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre közvetlen, menetrend szerinti járattal.


UNESCO Világörökségi helyszín:

 • Ushguli
 • Gelati kolostor

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Egy egyedülálló körutazás, mivel nem csak a Kaukázus csodálatos hegyeit, és a Világörökség részéhez tartozó, Ushguliban található különleges lakótornyokat ismerhetjük meg, hanem a Fekete-tenger partján fekvő, szubtrópusi klímájú Batumiban egy kicsit nyaralunk is. Kifejezetten ajánljuk azoknak, akik a nyári meleg elől a hűvösebb klímájú hegyekbe menekülnének és élveznék a tengerparti felfrissülést. 

2. Ez alkalommal a hegyek belsejébe is eljutunk, ugyanis meglátogatjuk a lenyűgöző és misztikus Prometheus-barlangot.

3. Továbbá ellátogatunk az egyik legősibb nemesi család, a Dadianik téli palotájába. Grúziában a borkóstolás kötelező program, anélkül senki sem térhet haza, felkeresünk egy helyi pincészetet és híres, adzsári borokat ízlelgetünk.

x Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Az ár nem tartalmazza

 • az ajánlott borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  40 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár 
   160 000 Ft
  • Max. 20 kg bőrönd feladás
   (változhat)
  • WizzPriority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
   (változhat)
  • BBP utasbiztosítás
   (EUB Biztosító)
   Nívó: 640 Ft/fő/nap
   Top: 860 Ft/fő/nap
   Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel,
  személyenként 
  1 db max. 10 kg 
  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 120 000 Ft - változhat)

 • étkezések program szerint
  (1-4. napokon félpanzió,
  5-8. napokon reggeli)
 • a megadott programokat
 • a dzsiptúrát Ushguliban
 • a transzfereket
 • a belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár nem tartalmazza

\n
 • az ajánlott borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  40 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár 
   160 000 Ft
  • Max. 20 kg bőrönd feladás
   (változhat)
  • WizzPriority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
   (változhat)
  • BBP utasbiztosítás
   (EUB Biztosító)
   Nívó: 640 Ft/fő/nap
   Top: 860 Ft/fő/nap
   Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a repülőjegyet illetékkel,
  személyenként 
  1 db max. 10 kg 
  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 120 000 Ft - változhat)

 • étkezések program szerint
  (1-4. napokon félpanzió,
  5-8. napokon reggeli)
 • a megadott programokat
 • a dzsiptúrát Ushguliban
 • a transzfereket
 • a belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 2,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 181429
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Grúzia, Batumi

Útazonosító: 181429

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Grúzia hegyei, üdüléssel Batumiban ***

Grúzia, Batumi

Útazonosító: 181429

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!