Francia körutazás

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Francia körutazás utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Járja körbe Franciaoszág központját, megismerve a fények városát, a számos kastélyt felvonultató Versaillest.  Párizs, Loire-völgye, Burgundia, Elzász várja Önt!

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Nincs éjszakai autóbuszozás.

Program:

1. nap:

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Reims, Párizs

Utazás a Saarbrücken - Metz - Reims útvonalon a francia fővárosba. Útközben a francia gótika leg­éret­tebb alkotásának tartott Reimsi Székesegyház meg­te­kin­tése. Itt koronázták évszázadokon keresztül a francia királyokat.
Érkezés Párizsba a délutáni órákban. Rövid autó­bu­szos városnézés (Diáknegyed, Luxem­bourg-kert, Luxembourg-palota, Sorbonne egyetem, Pantheon, Szt. Mihály útja, Invalidusok temploma stb.), majd ismerkedés a várossal az Eiffel-toronyból. Szállás Párizs elővárosában, gyorsvasút állomás közelében (3 éj).

3. nap: Párizs, Versailles


Kora délelőtt az autóbuszos városnézés folytatása Párizsban (Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Tuilleriák kertje stb.). Ezután a világ talán leg­gaz­da­gabb múzeumába, a Louvre-ba látogatunk. A múzeum sok ezer műkincse közül a leghíresebbek a Milói Vénusz (az ókori eszményi szépség meg­tes­te­sí­tője) és Leonardo da Vinci Mona Lisája.
Délután XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájának, a Versailles-i kastélynak a megtekintése következik. Pompás belső termei ma is bizonyítják a francia királyok egykori mérhetetlen gazdagságát. Lehe­tőség sétára a gyönyörű parkban is. Fakultatív program: Az éjszakai Párizs.
Késő esti autóbuszos kirándulás Párizs sugárútjain keresztül a város egyik leghíresebb negyedébe, a Montmartre-ra. Séta a Festők terén és a Sacré Coeur bazilikához. A fakultatív program ára: 3.000 Ft (garantált in­dulás).

4. nap: Chambord, Chenonceaux, Amboise


Szabad program Párizsban. Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Loire-völgybe. Először látogatás a hatalmas Chambord-i kastélyban, majd lehetőség a sokak által leg­szebb­nek tartott kastély, a Chenonceau-i vízikastély és parkjának megtekintésére. Amboise, egy bájos kisváros a következő állomás, ahol Leonardo da Vinci életének utolsó éveit töltötte. A fakultatív program ára: 6.500 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

5. nap: Párizs, Fontenay


Délelőtt először látogatás a Notre Dame-ban, majd a gótika csodájaként emlegetett Sainte Chapelle-t (Szent Kápolnát) nézzük meg. Ezt követően szabad program, vagy lehetőség hajókirándulásra a Szajnán.Délután továbbutazás Burgundiába, az apátságok és a borok hazájába. Fontenay apátságának meg­te­kin­tése. A XII. századi ciszterci kolostor kiváló állapotban fennmaradt termei bepillantást engednek a szer­ze­tesek egykori aszkéta életmódjába (UNESCO világörökség). Továbbutazás Burgundia fővárosába, Dijonba. Szállás a városközpontban (1 éj).

6. nap: Dijon, Beaune


Burgundia sokszáz éven keresztül önálló hercegség, illetve királyság volt, bizonyos időszakokban Nyugat-Európa leggazdagabb országaként tartották számon. Dijonban ma is rengeteg műemlék emlékeztet az egykori gazdagságra. Városnézés, majd rövid szabad program. Délután kirándulás a közeli, ódon hangulatú Beaune városába, mely a burgundiai bortermelés központja. Lehetőség a Hotel Dieu (középkori kórház), illetve a Burgundiai Borok Múzeumának megtekintésére. Továbbutazás a Besançon - Belfort - Mulhouse útvonalon Elzászba. Szállás Mulhouse mellett (2 éj).

7. nap: Colmar, Strasbourg, Riquewihr


Egész napos program Elzászban. Először Colmarral, Franciaország egyik legelbűvölőbb városával is­mer­kedünk, majd továbbutazás Elzász fővárosába, Strasbourgba, mely az Európa Parlament és az Európa Tanács székhelye. A hatalmas katedrális megtekintése, majd séta a Petite France negyed hangulatos, favázas házai között. Visszaúton a szállodához pihenő egy, a XVI. századból szinte érintetlenül ránk maradt kisvárosban, Riquewihrben.

8. nap: Utazás az Alpokon keresztül


Utazás Svájcon és az osztrák Alpokon keresztül, a Basel - Zürich - Feldkirch - Innsbruck - Salzburg - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Haza­érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje Párizsban a múze­umok nyitvatartásának függ­vé­nyében felcserélődhet.

A szállásról:

7 éjszaka kényelmes, kétágyas, fürdőszobás szállodai szobákban. Nem használjuk a nagyon egyszerű Premiere Classe és Formule 1 szállodákat.

Az ellátásról:

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1647
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Francia körutazás

Francia körutazás

Franciaország, Reims

Útazonosító: 1647

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Francia körutazás

Francia körutazás

Franciaország, Reims

Útazonosító: 1647

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!