FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

Ft-tól/fő 222.500
Időpont: 2024.07.15 - 07.21
Legjobb ár: 222.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.15 - 07.21

Tartson velünk a FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 222.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187443
Kívánságlistára teszem

1. nap: Budapest - Szeged - Arad - Máriaradna - Vajdahunyad és Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Buda­pestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon emlékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Máriaradnán Erdély leghíresebb Fe­rences kolostorát és felújított kegy­templomában teszünk látogatást. A romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hu­nyadiak és a vár történetével ismer­kedünk. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meg­hódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját... szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak ben­nünket.

2. nap: Kerci apátság - Transzfogarason át - Curtea De Arges és a modern főváros: Bukarest (480 km)

Reggelinket elfogyasztva ,,szászföld fővárosánál" a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához fordulunk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Foly­tatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán ér­demelte ki hírnevét és kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodála­tosabb magashegyi útjaként számontartott Transzfogarasi utat maga Nico­lae Ceauşescu kezdte építtetni 1970- ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavina­veszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri meg­állókkal fotószünetekkel utazunk ... Túl a Fogarasokon Románia egyik leg­szebb élő kolostora, egyben püspöki temploma vár bennünket: Árgyasud­varhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban talál­juk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autó­buszos városnézés keretében ,,ízlel­getjük" a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalo­gos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig, ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. Szálláshelyünkre vacsora­időben érkezünk.

3. nap: Konstanca - Babadag - Tulcsa és a Duna-Delta (130 km)

Reggelit követően a Fekete-tenger partvidéke felé utazunk. A Fekete-ten­ger egyik legforgalmasabb kikötővá­rosába, Románia ötödik legnépesebb városába, egyben Konstanca megye székhelyére: Konstancába érkezünk. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekes­séget felvonultató Archeológiai mú­zeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagy­mecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehe­tőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfo­kért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A vá­ros különlegessége a Genovai világí­tótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot, amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd útközben áthaladunk Babadag városán, ahol autóbuszból tekintjük meg a török dzsámit, ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat foly­tatva a ,,Duna kapujának" nevezett Tulcsába érkezünk. Tulceában meg­tekintjük a monumentális Független­ség emlékművét, székesegyházát és az Ismail pasa építette Azizie mecse­tet. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsoráéval várnak bennünket.

4. nap: Hajózunk a Duna-deltában (világörökség) és az Öko-Turisztikai múzeum

Reggelit követően a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismer­kedünk népes növény és állatvilá­gával majd megismerve a növény és állatvilágát ennek a különleges terü­letnek, fakultatív programot ajánlunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna deltához tartozó Sulina látványos szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rend­szert, hajózunk madarai között, kéklő vizein a Fekete-tenger felé. (A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után több ágra szakadva számtalan mellékág, csa­torna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Vi­lágörökség részévé nyilvánították.) A kb 5 órás hajóút során a Sulina főá­gon utazunk tavai érintésével napköz­beni ebéd lehetőséggel. Visszatérünk a szállodánkba, ahol ízletes vacsorá­val várnak bennünket. A Fekete-ten­ger közelsége okán, mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-del­tában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom autentikus halvacsorára, ahol a környékre jellemző ízeket kóstolunk. A halak mellé helyi kiváló borral koccintunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk... utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folya­mi komppal kelünk át. Útközben pihe­nőkkel érkezünk lasi megye székhe­lyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai köz­pontjába. Az egyetemi város Rómá­hoz hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: "TreiIerar­hi-templom", a székesegyház, a vá­rosházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában fog­laló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállá­sunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket. 

6. nap: Karácsonkő - Békás-szoros - Gyilkos tó - Gyergyószentmiklós - Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át ve­zet: Jászvásárt magunk mögött hagy­va a Szeret völgyén át utazunk és Ka­rácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegze­tes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződ­nek a bizánci eredetű építészeti ha­gyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadék­völgyén át haladva felejthetetlen ter­mészeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő marad­ványai láthatók. Pongrácz-tetőn ke­lünk át, ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyó­szentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Ma­rosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Ma­ros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely - Kolozsvár - Budapest 

Megreggelizünk és egy rövid autóbu­szos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozs­váron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén az ebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékei­hez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (ha­tárátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbu­tazunk Szegedre!

A részvételi díj nem tartalmazza

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás szolgáltatást

A részvételi díj tartalmazza

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) és 1x reggeli ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Bevezető

Jöjjön velünk egy igazán tartalmas és izgalmas Z(s)eppelin Programra, mely során Románia dél-keleti, keleti részén kalandozunk! Meglátogatjuk a világ talán egyik legszebb magashegységi útját is, melynek segítségével a Fogarasi-havasok központi részén utazunk át, gyönyörű hegyeken és völgyeken keresztül. Hajóval szeljük a vadvilágáról és természeti szépségeiről híres Duna-deltát (Világörökség) és sétálunk a történelmi emlékekkel teli román fővárosban... Megannyi színes látnivaló és csodás helyszín, legújabb 7 napos programunkon, melynek minden perce felejthetetlen emlékül szolgál mindenki számára!

Szerződés

KÉRJÜK A NEVEK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYIGAZOLVÁNY SZERINT (ebből eredő problémák az utasokat terheli)! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ - ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS IGEN). KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK EGYÉNILEG INTÉZIK AZ EGYES ORSZÁGOKBA TÖRTÉNŐ BEUTAZÁSHOZ SZÜKSÉGES ENGEDÉLYEKET (VÍZUMOKAT)! NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET. FONTOS: AZ ODA-ÚT NEM AZONOS A VISSZA-UTAZÁS ÚTVONALÁVAL! FELHÍVJUK AZON UTASAINK FIGYELMÉT, AKIK BUDAPEST - SZEGED - NAGYLAK ÚTVONALON CSATLAKOZNAK PROGRAMUNKHOZ, A 7. NAPON BUDAPESTRŐL A LÉTSZÁM FÜGGVÉNYÉBEN TRANSZFERÁLJUK AZ INDULÁSI HELYSZÍNRE UTASAINKAT.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 17.000 FT/FŐ.
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 47 Euro/fő 
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR/fő

További információk

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éj szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x félpanzió + 1x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 17.000 Ft / 47 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged-Nagylak (határ) útvonalon. (!) Fontos: Az oda-út nem azonos a vissza-utazás útvonalával!Felhívjuk azon Utasaink figyelmét, akik Budapest - Szeged - Nagylak útvonalon csatlakoznak programunkhoz, a 7. napon Budapestről a létszám függvényében transzferáljuk az indulási helyszínre utasainkat.
Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

x FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. 1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten 21.500 Ft fő (egy utas esetén)
  2. 2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten 13.000 Ft fő
  3. 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten 13.000 Ft fő
  4. 4. napon halvacsora borral Tulca-ban 14.000 Ft fő
  5. 4. napon vacsora a szállodában 5.800 Ft fő
  6. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187443
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

Románia, Bukarest

Útazonosító: 187443

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

FOGARASI HAVASOK ÉS HAJÓZÁS A DUNA-DELTÁN - Transzfogarasi úton át Bukarest és Jászvásár | Fekete-tenger és Konstanca

Románia, Bukarest

Útazonosító: 187443

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!