Fehér éjszakák

Ft-tól/fő 419.000
Időpont: 2024.07.15 - 07.23
Legjobb ár: 419.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.15 - 07.23

Tartson velünk a Fehér éjszakák utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 419.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 187502
Kívánságlistára teszem

Leírás:


?  Különleges északi táj erdőkkel, tavakkal
?  Hajózás meseszép tájakon
?  9 országot érintünk, 8 fővárost keresünk fel
?  Észak-Európa csodája, a fehér éjszakák

Különleges élmény a kihajózás Stockholmból. Búcsút veszünk Svédországtól, és megcsodáljuk a balti-tengeri naplemente misztikus végtelenségét.
György Péter - Baltikum-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva - parassapusztai határátkelést követően -, utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII. században alapították. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ - TRAKAI - VILNIUS

Reggeli után elhagyjuk Lengyelországot és Litvániába utazunk. Első programunk Trakai, mely az ország egyik leglátványosabb területe. A tájat 61 tó színesíti, így nem csoda, hogy az egész környék mennyire nyugodt, békés. Megtekintjük a várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Programunk befejezése után folytatjuk utunkat a fővárosba, Vilniusba, ahova a kora esti órákban érkezünk. Elfoglaljuk szállásunkat. A fakultatív vacsora után esti séta a litván fővárosban.

3. NAP: VILNIUS - RUNDALE - RIGA

Reggeli után megkezdjük vilniusi városnézésünket. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Régen itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Ezt követően elhagyjuk a litván fővárost és Lettországba utazunk. Határátlépésünk után nem sokkal megállunk a Balti államok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme ez a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat, délután érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát, a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük - többek közt -, a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Fekete Fejek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos, középkori emléket láthatunk, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA - TURAIDE- TALLINN

Reggel elhagyjuk Rigát és folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük Gauja folyó bal partjára, épült Turaide várat. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. Ezt követően elhagyjuk Lettországot és Litvániába érkezünk. Délután Tallinnban városnézés. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen renovált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

5. NAP: TALLINN - HELSINKI - TURKU - KOMP

Reggel hajóra szállunk, elhagyjuk Tallinnt, két és fél óra múlva Finnország fővárosába, Helsinkibe érkezünk, ahol buszos és gyalogos városnézés. Ez alatt megcsodáljuk a híres Olimpiai stadiont, a magyar olimpikonok legsikeresebb olimpiájának központi épületét, a Sibelius-emlékművet, mely egy női szobrászművész különleges munkája, a Szenátus teret, melyen található a város legnagyobb temploma is. További érdekességek: kikötő a nagy forgatagú piaccal, illetve a Sziklatemplom, mely a modern építészet egyik legszebb alkotása. Délután elhagyjuk Helsinkit és a régi egyetemi városba, Turkuba buszozunk. A kikötő felé haladva láthatjuk Finnország legnagyobb várát, melynek építését az 1200-as évek végén kezdték el. A turkui kikötőben hajóra szállunk, kompátkelés Svédországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban. (A 4 ágyas kabin esetében pl. 2 házaspár is kerülhet egy kabinba.) A 2 ágyas kabin igényt foglaláskor kérjük jelezni. Az utazás első szakaszában a hajó fedélzetéről gyönyörködhetünk a Finnországhoz tartozó sok ezer szigetben és a Balti-tengerben. Ekkor kiváló lehetőség nyílik arra, hogy megcsodáljuk, hogy a Napkorong milyen későn bukik bele a tengerbe, továbbá azt, hogy éjfél után nem sokkal már ismét megjelenik a keleti horizonton. A hajóút során érintjük ?landot, amely egy Finnországhoz tartozó, mintegy 6.500 szigetből álló autonóm terület. Erre az estére a vacsorát külön lehet rendelni.

6. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón, mielőtt kikötünk Stockholmban. Egész napos városnézés a svéd fővárosban. Az óváros, melynek a neve a Gamla Stan, egy szigeten található, épületei többszáz évesek. Közelben található a parlament. Megcsodáljuk itt még a Királyi palotát, melynek udvarán a királyi őrségváltás is népszerű látványosság. A palota szobái díszítésükben méltóak a királyi családhoz. A palota mellett van a koronázási templom és egy érdekes finn kápolna is. A stockholmi Városháza Észak-Európa egyik legszebb épülete. Délután sétálunk a modern belvárosban. Ezt követően egy különleges látványosságot, a Vasa múzeumot keressük fel. Itt egy csodaszép régi vitorlás hadihajó tekinthető meg, mely első útján elsüllyedt. Kiemelték a vízből, renoválták és kiállították. Késő délután elhagyjuk Stockholmot és a szálláshelyünkre utazunk.

7. NAP: SVÉDORSZÁG - KOPPEHÁGA - KOMP

Reggeli után folytatjuk utunkat Svédországon keresztül. Délután érkezünk Koppenhágába, miután átmentünk az Öresund hídon. A dán fővárosban gyalogos és buszos városnézés: Amalienborg-palota, mely a királyi pár otthona, Városháza, Str?get, a híres sétálóutca, Nyhavn-kikötő mely a fiatalok kedvenc helye, Christiansborg, és a közismert ,,Kis hableány" szobor, mely Dánia jelképe. Az esti órákban visszautazunk Európa leghosszabb hídján Svédországba, ahonnan 23 óra tájt indul a hajónk. Ezen az estén is van fakultatív vacsora lehetőség, és erre az éjszakára is igényehető 2 ágyas kabin, felár ellenében.

8. NAP: BERLIN

Kora reggel kötünk ki. Ezt követően déli irányba haladunk Németországban, így érkezünk Berlinbe, ahol az autóbuszos és gyalogos városnézés. Programunk során megismerjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), a híres Brandenburgi-kapu közelében található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, már az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványosság volt. De látjuk még a Vörös-Városháza, a hatalmas berlini dóm épületét is. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határánál. Később itt alakult ki a Kelet-Berlin, Nyugat-Berlin egyik leghíresebb átkelő pontja. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elválasztó fal mementóit is. Késő délután a Drezda környéki szállásunkra buszozunk.

9. NAP: NÉMETORSZÁG - VALTICE - SZLOVÁKIA - BUDAPEST

Délelőtt elhagyjuk Németországot. Csehországban haladva, megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Valticei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide gótikus várkastélyt. Ez volt az úri család téli rezidenciája. Megtekintjük a kastélyt. A szépen felújított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. Különösen szépek a freskók és a falakat díszítő festmények. A kastély megtekintése után Szlovákia érintésével utazunk haza. Rajkai határátlépés után, az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Hajóval

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Fehér éjszakák

Fehér éjszakák utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 78.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora a hajón (2 alkalom) 35.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (extra rugalmasság) - Csak foglaláskor kérhető 13.500 Ft fő
  4. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 19.500 Ft fő
  5. Kétágyas ablakos kabin felára (/fő) 45.000 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 10.800 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187502
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Fehér éjszakák

Fehér éjszakák

Lettország, Riga

Útazonosító: 187502

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fehér éjszakák

Fehér éjszakák

Lettország, Riga

Útazonosító: 187502

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!