ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

Ft-tól/fő 389.500
Időpont: 2024.10.05 - 10.13
Legjobb ár: 389.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.05 - 10.13

Tartson velünk a ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 389.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187310
Kívánságlistára teszem

Program leírás

Fedezze fel velünk vadonatúj programunk során Észak-Macedónia és Albánia lenyűgöző tájait, melyek történelmi emlékekkel, mesébe illő természeti szépségekkel és gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhetnek. Körutazásunk magába foglalja a régió legkiemelkedőbb látványosságait és rejtett kincseit egyaránt, így az utazók egyedülálló bepillantást nyerhetnek a Balkán szívébe. Lássuk, mit tartogat számunkra ez a különleges utazás! A lélegzetelállító szépségű Matka-kanyon, az Ohridi-tó vadregényes tája, Albánia hegyvidékei és természeti szépségei, a Riviéra arany homokos tengerpartjai, három főváros (Szkopje, Tirana és Belgrád) mind-mind felfedezésre várnak. A balkáni gasztronómiában az olasz, görög és török konyha nyomai egyaránt fellelhetők, ebből is kapunk bőven ízelítőt utazásunk során. Hogy az élmény teljes legyen, a szállások 4 és 5 csillagos kényelmes, remek elhelyezkedésű hotelekben lesznek!

Utazás: légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: 4*-5* szállodák 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) valamint 2 napon ebéd a programleírás szerint.

1. nap: Budapest - Szkopje
Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid megállókkal Szerbián keresztül a macedón fővárosba. Érkezés forgalom függvényében az esti órákban. Szállás és vacsora Szkopjéban.

2. nap: Szkopje felfedezése és a Matka-kanyon
Délelőttünket a makedón főváros felfedezésével töltjük. SZKOPJE a kulturális sokszínűség és történelmi gazdagság városa, ahol kellemes városnéző séta keretében ismerkedünk a meg a város fő nevezetességeivel. Ezután a lélegzetelállító MATKA-KANYON felé vesszük az irányt, amely Észak-Macedónia egyik legcsodálatosabb természeti kincse. A zord sziklafalak és a türkizkék víz találkozása minden idelátogatót ámulatba ejt. A Matka-tó egy igazi édenkert, ahol különleges növény- és állatfajok élnek. A Matka-kanyonban található barlangok, különösen a Vrelo-barlang, egyedülálló geológiai és biológiai jelentőséggel bírnak. Ebédet követően sétálunk a szorosban, majd hajóra szállunk és vízről is megcsodáljuk a kanyon rejtett csodáit. A napot egy tradicionális étteremben zárjuk, ahol megismerkedünk a makedón konyha remek fogásaival. Szállás Szkopjéban.

3. nap: Tetovo - Mavrovo - Ohrid
Reggeli után búcsút veszünk a fővárostól és TETOVÓ festői városába látogatunk, mely ,,Macedónia albán fővárosa" az ország lakosságának egynegyedét alkotó albán kisebbség központja. Itt megtekintjük a XV. századi különleges Festett Mecsetet. Utunkat folytatva áthaladunk a lenyűgöző MAVROVO NEMZETI PARKON, ahol ebéddel várnak minket, majd délután érkezünk OHRID-ba, a tóparton található szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk. Vacsora a szállodában.

4. nap: Ohrid - a tavak gyöngyszeme
A napot az OHRIDI-TÓ környékének felfedezésével töltjük. Reggelit követően először hajóra szállunk és a vízről gyönyörködünk a part menti látnivalókban, majd gyalogosan fedezzük fel Ohrid egyedülálló látnivalóit. Az UNESCO Világörökség részéhez tartozó város rendkívüli történelemmel rendelkezik, a számos gyönyörű 1000 éves ortodox templom mellett, itt volt a Balkán első egyeteme is. Megtekintünk több történelmi jelentőségű és csodaszép templomot, valamint a híres Sámuel erődöt is. Szabadidőt követően délután a környék spirituális központjához, a tó leghíresebb épületéhez látogatunk. A Sveti Naum kolostort 905-ben építették, így több, mint 1100 éves, amivel Macedónia egyik legrégebbi kolostora. A Fekete-Drim forrása mellett, a tópart szikláján ülő kolostor és környéke egy valódi csodavilág. A kolostor körül a fákon mókusok ugrálnak, az udvaron pávák illegetik magukat, falai között pedig ezeréves freskókban gyönyörködhetünk. A tartalmas nap után visszatérünk szállodánkba, vacsora és szállás Orhidban.

5. nap: Tirana - Durres
A varázslatos Ohridi-tótól elbúcsúzva Albánia felé vesszük az irányt. TIRANA Európa legdinamikusabban fejlődő fővárosa. A nyüzsgő város átmenet a kelet és a nyugat között, keverednek benne a mediterrán, a posztkommunista, a muszlim és ottomán stílusjegyek. Városnéző séta keretében ismerkedünk a legfőbb nevezetességekkel, felfedezzük a Szkanderbég teret és megtekintjük az Et'hem Bey mecsetet is. Továbbutazunk a tengerpart irányába, a délutáni órákban érkezünk DURRES-be. A település Európa egyik legrégebbi idők óta folyamatosan lakott városa, kikötője ma is élénk forgalmat bonyolít le. Sétálunk az ókori amfiteátrum és a középkori városfalak mentén, ismerkedve a város történelmével és látnivalóival. Este elfoglaljuk szállásunkat a város üdülőövezetében, közvetlenül a tengerparton. Vacsora, szállás 3 éjszakán át Durres környékén.

6. nap: Kruja - Lezha - Shkodra vagy pihenés a tengerparton
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Programunk során a történelmi Albániát fedezzük fel, meglátogatva Kruját, Lezhát és Shkodrát. Ez a nap egy valódi időutazás, amely során Albánia múltjának legfényesebb és legdrámaibb pillanataiba nyerhetünk betekintést. Napunkat KRUJÁ-ban kezdjük, egy középkori városban, amely az albán hegyek között bújik meg és Szkanderbég, az albán ellenállás ikonjának otthonaként ismert. A város fő látványossága a Kruja erőd, amely egykor Szkanderbég bázisa volt az oszmán hódítókkal szemben. A Nemzeti Múzeumban betekintést nyerhetünk az ország hősének életébe és harcaiba. A vár alatt húzódik az Óbazár, ahol a hagyományos albán kézműves termékek, szőttesek, ezüstékszerek és helyi finomságok sorakoznak. A piac egyedülálló atmoszférája egy másik korszakba repíti a látogatókat, miközben a helyi kézművesek munkájának megtekintése során betekintést nyerhetünk az albán kultúra gazdagságába. Következő állomásunk a Krujától nyugatra fekvő LEZHA, mely történelmi jelentőségét a Szkanderbég által 1444-ben itt aláírt híres esküjének köszönheti, amely egyesítette az albán fejedelmeket az oszmán hódítókkal szembeni harcban. Utazásunk utolsó állomása SHKODRA, Albánia egyik legrégebbi és legfontosabb városa, amely a Shkodrai-tó partján fekszik. A város kulturális és történelmi öröksége rendkívül gazdag; itt található Rozafa vára, amelynek falai mesélik el a város történetét az ilírek időszakától kezdve az oszmán uralomig. A várból lenyűgöző kilátás nyílik a városra, a Shkodrai-tóra és a környező tájra. A városban sétálva megcsodálhatjuk a gazdag történelmi örökséget, az oszmán korabeli építészetet és a pezsgő művészeti életet. A programok után visszautazás a szállásra, vacsora.

7. nap: Berat és Fier (Apollónia) vagy pihenés a tengerparton
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Ezúttal Albánia két varázslatos városát, Beratot és Fiert keressük fel, amelyek egyedülálló módon tükrözik az ország gazdag történelmét, kultúráját és építészeti örökségét. Elsőként BERAT felé vesszük az irányt. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő várost gyakran emlegetik az "Ezer Ablak Városa" néven az egyedi oszmán korabeli építészet miatt. A város felfedezését az erőd megtekintésével kezdjük, amely magasan a város felett trónol, és otthont ad számos bizánci templomnak és múzeumnak. A vár falai között sétálva történelmi időutazáson vehetünk részt, miközben a lenyűgöző kilátásban gyönyörködünk. A vár alatt találjuk a Mangalem és Gorica negyedeket, amelyek az oszmán építészet remek példái, és híresek vendégszerető lakóikról. Beratból tovább utazunk FIER városa felé, amely egy modern, mégis történelmi város. Itt találjuk az antik APOLLÓNIA romjait, amely a görög és római kor fontos kulturális és kereskedelmi központja volt. Az Apollónia Régészeti Parkban egy antik színházat, több templomot és egy jól megőrzött agorát (közteret) csodálhatunk meg, ami betekintést enged az ókori város mindennapjaiba. Fier pezsgő utcáin és terein keresztül sétálva a modern Albánia életébe nyerhetünk betekintést és megismerhetjük a helyi kultúra és hagyományok mai megnyilvánulásait. A nap végén visszatérünk Durresbe, vacsora a szállodában.

8. nap: Durres - Montenegró - Belgrád
Reggelit követően útnak indulunk észak fel, és Montenegrón, a ,,fekete hegyek országának" vadregényes tájain keresztül, ahol a Tara folyó völgyén keresztül vezet utunk, lenyűgöző természeti környezetben. Vacsorára érkezünk Szerbia fővárosába, ahol utolsó éjszaka a szállásunk lesz.

9. nap: Belgrád - Budapest
Utazásunk utolsó napja sem telik élmények nélkül! Reggeli után Szerbia fővárosának felfedezésére indulunk, mely egyelőre nem egy felkapott úticél a turisták körében, kevesen tudják, mennyi izgalmas és érdekes látnivalót tartogat. BELGRÁD Európa egyik legmenőbb fővárosa - egy hangulatos és egyben szenvedélyes hely, melynek megismerése igazán méltó lezárása balkáni körutazásunknak. A városnézést követően hazautazás rövid megállókkal, érkezés az esti órákban Budapestre.

UNESCO Világörökségek: a Mavrovo Nemzeti Park ősbükkösei, az Ohridi-tó és környéke, Berat történelmi központja

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/eszak-macedonia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/albania

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szerbia

Min. utaslétszám: 35 fő
Garancia felár: 70 EUR (30 - 34 fő esetén)
Árfolyam: 390 Ft/EUR

Árak

Egyágyas felár: 98.600 Ft

Fakultatív programok (min. 20 fő jelentkezése esetén):
A kirándulásokra itthon előre kell jelentkezni és a forintos összegeket a részvételi díjjal együtt befizetni.
Kruja - Lezha - Shkoder kirándulás: 23.000 Ft
Berat - Fier (Apollónia) kirándulás: 18.000 Ft

Szervizdíj / Borravaló: 20 EUR (Helyszínen fizetendő)

Belépőjegyek és a fülhallgató ára: kb. 70 EUR (Helyszínen fizetendő)

A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %.

x ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187310
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

Albánia, Durres

Útazonosító: 187310

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

ÉSZAK-MACEDÓNIA ÉS ALBÁNIA CSODÁI

Albánia, Durres

Útazonosító: 187310

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!