Éjféli napsütés repülővel

Ft-tól/fő 879.000
Időpont: 2024.07.10 - 07.21
Legjobb ár: 879.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.10 - 07.21

Tartson velünk a Éjféli napsütés repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 12 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 879.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 12 nap / 11 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 183773
Kívánságlistára teszem

Leírás:


?  Budapest - Hamburg és Stockholm - Budapest repülővel
?  Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak
?  Négy észak-európai főváros megtekintése
?  Skandináv körutazás rövidített buszozással

Ott állni az Északi-foknál, és éjfélkor szemlélni a napkorongot a tenger horizontja fölött, egyszerűen leírhatatlan érzés. Életre szóló élmény!
Székely László - 24 éve a Skandináv utak specialistája

Program:

1. NAP: BUDAPEST - HAMBURG

Várhatóan délelőtti órákban becsekkolás és utazás egyénileg a cégünktől kapott repülőjeggyel. Hamburgban a reptéren talál­kozás az idegenvezetővel és csatlakozás a magyar buszos cso­porthoz. Este szállás.

2. NAP: PUTTGARDEN - R?DBY - KOPPENHÁGA

Reggel Puttgarden-R?dby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába, melyben gyalogos és buszos városnézés. A fő látnivalók: Amalienborg palota épületegyüt­tese, mely a királyi pár otthona, városháza, majd sétálunk a Str?geten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeres­sük a Kerek Tornyot, Nyhavent, mely régen kikötő volt, manap­ság fiatalok kedvelt szórakozóhelye. és a ,,Kis hableány" szobrot. Délután Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Szállás.

3. NAP: SVÉDORSZÁG - OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelés során a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Oslóba érke­zésünk után gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, Parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Oslóban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

4. NAP: OSLO - LILLEHAMMER - TRONDHEIM

Oslót elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg ahol a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

5. NAP: TRONDHEIM - MO I RANA

Délelőtt Trondheimben a gótikus katedrálist tekintjük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt köve­tően séta a központban. Délután a Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük a Lappföldön. Mo i Rana felé közeledve mesés tájon haladunk. Láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet is. Szállás.

6. NAP: MO I RANA - TROMS?

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. A megálló alatt fényképezés, emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa a nap során. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Troms?-nél szállás.

7. NAP: TROMS? - HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altában megtekintjük a Világörökség részét képező többezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

8. NAP: HAMMERFEST - ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tes­szük meg a Struve Földmérő vonalat átlépve az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Mager?ya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet remél­jük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a Nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk leg­északibb(!) pontja. A közeli Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

9. NAP: ÉSZAKI-FOK - FINNORSZÁG - ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

10. NAP: ROVANIEMI - JYVÄSKYLÄ

Délelőtt látogatás az Északi-sarkkörön lévő ,,Mikulás városká­ban", ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, a hivatalos ,,Mikulással" is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslapot adhatunk fel, melyet karácsonyra kézbesítenek! Tovább haladunk délre és Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

11. NAP: JYVÄSKYLÄ - HELSINKI

A déli órákban érkezünk Helsinkibe, ahol kb. 3 órás városnézés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram, kb. 19 órakor beha­józás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) tusolós, WC-s belső kabinokban.

12. NAP: STOCKHOLM - BUDAPEST

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: óváros, melynek keskeny utcácskáin sétálunk. Lefényképezhetjük a monumentális Királyi palotát, és a közelében lévő katedrálist. Amig a Parlament az óvárosban van, a Városháza már egy másik szigeten talál­ható. Természetesen ezt is felkeressük. Délután a repülős uta­sok hazaindulnak. Átszállással utazás Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Éjféli napsütés repülővel

Éjféli napsütés repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas felár (hajókon nem lehetséges) 230.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (11 alkalom) 170.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 26.000 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 45.000 Ft fő
  5. Kétágyas ablakos kabin felára (Finno. és Svédo. közt) /fő 32.000 Ft fő
  6. Kétágyas belső kabin felára (Finno. és Svédo. közt) /fő 24.000 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  8. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 15.600 Ft fő
  10. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 10.800 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 183773
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Éjféli napsütés repülővel

Éjféli napsütés repülővel

Finnország, Helsinki

Útazonosító: 183773

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Éjféli napsütés repülővel

Éjféli napsütés repülővel

Finnország, Helsinki

Útazonosító: 183773

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!