Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Ft-tól/fő 209.000
Időpont: 2024.06.09 - 06.13
Legjobb ár: 209.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.06.09 - 06.13

Tartson velünk a Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 209.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 182033
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Felvonózás, és gleccser a Dolomitokban
?  Kristálytiszta hegyi tavak
?  Leonardo mesterműve, Az utolsó vacsora
?  A legszebb Lombard városok megtekintése

A Dolomitok látványos vonulatai mindig hatalmas élmény számomra, különösen akkor amikor a felkelő Nap fényei megcsillannak rajta.
Csorba Klára - Irodánk kiutazási csoportvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - KLAGENFURT - MILLSTÄTTER-SEE

Ingyenes, kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. Budapest után folyamatos utazás Szlovénia érintésével, Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Közvetlenül a város mellett található a Minimundus park. A világ 40 országából 159 nevezetességet mutatnak itt be 1:25-ös kicsinyített formában. Ennek megtekintése után a hegyek közé ékelődött Millstätter-Seehez buszozunk. A csoda­szép tó partján lévő kedves kis városka igazi osztrák hangula­tot áraszt. Megtekintjük a több mint 1.000 éves hársfát, majd a díszes belsővel rendelkező apátságot. Ezt követően sétálunk a szép tóparton is. Innen már Kelet-Tirolban a Dráva-völgyén haladunk, és érjük el szállásunkat.

2. NAP: MISURINA-TÓ - CORTINA D'AMPEZZO - MARMOLADA GLECCSER

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO Világörökség része. Nevét Dolomieu francia geo­lógus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonu­latot, hanem több hegycsoportból állnak, köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak. Ezért is különle­ges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A tavat körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2.324 m) és a Monte Cristallo (3.216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb síköz­pontja, Cortina d'Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriára szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 2 óra). Tovább haladva, a Passo di Giauhoz (2.230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3.000 m magas csúcsok között. Késő délután hagyjuk el a Dolomitokat és szállásunkra utazunk.

3. NAP: MILÁNÓ

Reggel Milánó felé vesszük az irányt. Várhatóan a déli órák­ban kezdjük a városnézést, felkeressük a város főbb látványos­ságait. Ezek közül a legismertebb, a Dóm, mely a XIV. század végén épült, 135 csipkézett tornyocskával és 3.400 szoborral díszített. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a toronyba, és Milánót a dóm márványteraszáról is megtekin­teni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a minket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látványában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbaállást. (Ezt jelent­kezéskor kell megrendelni.) Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. A II. Viktor Emánuel Galéria a Dóm teret és a Scalát köti össze. A passzázs teteje eklektikus stílusban, acélszerkezet által tartott üvegből készült 1878-ban. A terveket Giuseppe Mengoni készí­tette, aki a nyitás előtt két nappal lezuhant az építéshez felsze­relt állványról, és életét vesztette. A galéria nemhiába érdemelte ki a ,,milánóiak szalonja" címet. Végig elegáns üzletek, luxusétter­mek sora látható. A milánói opera épületét, a Scalát csak kívülről tekintjük meg, ellenben aki előzetesen nem igényelte az ,,Utolsó vacsora" belépőjegyet, azoknak javasoljuk a Scala épületében lévő múzeum felkeresését. A nap során még egy különleges prog­ramra invitáljuk Önöket. A Santa Maria delle Grazie templomban található Leonardo da Vinci talán leghíresebb alkotása az ,,Utolsó vacsora". Ennek megtekintésére van mód. A templom látoga­tása csak előzetes jegyrendeléssel lehetséges, ezért aki nem ren­deli meg előre ezt a programot, annak belépését nem tudjuk biztosítani. Fakultatív: ,,Utolsó vacsora" freskó megte­kintése: 8.500,- Ft belépővel. Jegyeket csak a szabad kapa­citások függvényében tudunk vásárolni, min. az út indulása előtt 2 hónappal kell az igényt jelezni. (Ha valaki későn adja le rende­lését és ezért nem tudunk már belépőt venni, akkor arról értesí­tést küldünk. Javasoljuk, hogy az útra történő jelentkezéskor már kérje a belépőjegyet, ha meg szeretné nézni a freskót.) Kora esti órákban foglaljuk el Milánó melletti szállásunkat.

4. NAP: BERGAMO - BRESCIA - VERONA

Reggel folytatjuk Észak-Olaszország felfedezését. Ez a régió az ország leggazdagabb vidéke. A délelőtti órákban már megérke­zünk Bergamóba. A város két részre osztható; Felsőváros, illetve Alsóváros. A belvárost több km hosszú várfal veszi körbe. Utcái középkori hangulatot árasztanak. Különösen figyelemreméltó a Piazza Vecchia és a teret övező épületek együttese. További lát­ványosság a több mint 50 m magas Harangtorony és a díszes belső kialakítással rendelkező Santa Maria Maggiore Bazilika. Bergamót elhagyva következő megállónk Brescia lesz. Itt szü­letett az utolsó longobárd király. A város központját 3 nagy tér uralja. A Piazza Vittoria árkádos házai, a Piazza Loggia. Látványos a reneszánsz tér, a Piazza Duomo a barokk közkút­jával. A városnak számos csodás látnivalója van: Dóm, könyv­tár, ahol Petrarca művet is őriznek, a Castello mely egy kelta erődre épült, továbbá a Teatro Grande, Olaszország egyik legér­dekesebb színházépülete. Szabadprogram után utazunk tovább Veronába. Megérkezésünket követően városnézés. Sétánkat az Adige-parton, a Scaligerie-k váránál kezdjük. Innen sétálunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. A sétálóutcán elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tar­tanak. Este elfoglaljuk Verona melletti szállásunkat.

5. NAP: DUINO - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggel, olaszországi látogatásunk utolsó állomásaként felkeres­sük a Duino-kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, lát­hatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Programunk után hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lép­jük át a magyar határt, Budapestre terveink szerint 21 óra körül érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40

x Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 75.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (3 alkalom) 35.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (extra rugalmasság) - Csak foglaláskor kérhető 7.900 Ft fő
  4. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 11.900 Ft fő
  5. Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel) 9.500 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 6.000 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Standard 4.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 182033
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182033

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Dolomitok, Milánó és Lombardia ékszerei

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182033

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!