DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

Ft-tól/fő 447.000
Időpont: 2024.08.05 - 08.10
Legjobb ár: 447.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.08.05 - 08.10

Tartson velünk a DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 447.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187427
Kívánságlistára teszem

1. nap: Budapest - London - Cambridge - Bibury - Glouchester környéke (275 km)

Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal Londonba, majd Cambridge felé indulunk! A város tipikusan angol, hangulatos kávézókkal, kanálisokkal keresztezett utcáin és parkjain sétálunk, és bepillantunk Európa legnevesebb és legerősebb egyetemének 800 éves történelmébe. Szabadidejében akár ,,puntingolhat" a Cam folyón, majd tovább utazunk, Bibury bájos kisvárosába igyekszünk, melyet William Morris híres festő- és iparművész egyszerűen Anglia legszebb falvának nevezett látogatásakor. Hagyományos vidéki épületeinek, teaházainak sorát biztosan meg fogják örökíteni, hiszen ez az ábrázolás szerepel a brit útlevelek belső borítóján is! Ezután Glouchesterbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Glouchester környéke - Tintern Abbey - Caerphilly Castle - Cardiff (120 km)

Reggelit követően a XII. században épült Tintern Abbey felé indulunk, mely a XIV. századra Wales legjelentősebb és leggazdagabb apátsága lett. Vadregényes környezet után tárulnak elénk az egykori cisztercita apátság ma is lélegzetelállító romjai, szépségét számos festmény és vers dicsőíti. Szürreális élmény zöld füvön sétálni a kőfalak között, az épület és templom belsejében, míg feltekintve rögtön az égboltot látjuk. Ezután Caerphilly méltóságteljes középkori várához vezet utunk, mely Walesben a legnagyobb, Angliában pedig a második helyen áll rögtön Windsor után. A vár délkeleti tornya egészen elképesztő, 10 fokos dőlésszöggel ma is áll (viszonyításképpen Pisa tornya jelenleg 3,99 fokkal tér el), mely a történetek szerint a 17. századi csaták során bekövetkezett károk következménye. Programunk következő állomása a walesi főváros, Cardiff, ahol városnézéssel zárjuk a napot: Cardiff vára mesés arab szobájával és könyvtártermével, Bute Park, Városháza, Nemzeti Múzeum épülete, Egyetem, Keresztelő Szent János templom, majd elfoglaljuk szállásunkat. 

3. nap: Cardiff - Bristol - Bath - Wells (135 km)

Megreggelizünk, majd Bristolon át az angol arisztokrácia fürdővárosába utazunk. Bristolnál megállunk a magaslaton fekvő Clifton Obszervatórium közelében, melynek lábánál remek kilátásunk nyílik a város szimbólumára, az Avon folyó szurdokát átíveló Clifton függőhídra. Következik Bath elegáns és pezsgő városának felfedezése, mely már több, mint 2000 éves (UNESCO Világörökség), és ahol Jane Austen írónő is öt évet élt. A várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb látnivalói: az Apátság, a Római Fürdő, a Szivattyú-terem és a Pultney híd. Megtekintjük a Queen teret, Circus teret és Royal Crescentet (Királyi Félhold), mely remek példája a neoklasszicista építészetnek, és melyről fenséges panorámaképeket készíthetünk - ha sikerül elég távol állnunk! A nap utolsó állomása Wells, ahol klasszikus kőépületek, macskaköves utcák, a XIV. századi Vicar's Close és a XII. században épült katedrális vár bennünket. Utóbbi homlokzata királyok, püspökök, angyalok szobraival díszítve a középkor lenyűgöző alkotása. Megcsodáljuk a cicának fenntartott ,,bejáratot" is, akinek fizetett (!) állása volt a katedrálisban. A püspöki palota kertje és várárok után elfoglaljuk Wells vagy környékén lévő szállásunkat.

4. nap: Wells - Glastonbury - Durdle Door - Lulworth Cove - Southampton (185 km)

Ez a nap páratlan történeteket és természeti látványt tartogat számunkra! Programunk első állomása a délnyugaton fekvő Glastonbury kisvárosa, ahol ősi és lovagkori mítoszok és legendák kelnek életre! A város szívében magasodik hatalmas apátsága, ahol az elbeszélés szertin Arthur király és Ginevra királyné nyugszik. Az angol szerzetesrendek feloszlatása után ugyanúgy pusztulásnak indult, mint a Tintern Abbey, romjai és hatalmas területe azonban ma is élénk és látványos képet fest elénk. Nem mehetünk el anélkül, hogy felkeressük a Glastonbury Tort (kelta eredetű szó, dombot jelent), hiszen a hagyomány szerint ez a helyszín lehet Avalon - akkoriban valóban egy elmocsarasodott vidék közepén magasodó sziget lehetett. Ma a helyi tájkép ikonszerű formálója a tetején álló Szt. Michael toronnyal. Buszunkkal érkezünk Anglia déli partjához, a ,,Durdle Doorhoz", a Jurassic Coast egyik legtöbbet fotózott látványosságához. Ezt a szikla boltívet a tenger a mai napig formálja és a geológusok szerint hamarosan el is fogja mosni. Mivel Dorset grófságának déli partja a Világörökség része, itt mindenkit egy különleges, fotószünetekkel teli part menti sétára invitálunk Lulworth Cove-ig (kb. 2,4 km), majd az öbölnél buszunkra visszaszállva élményekkel telve robogunk tovább Southamptonba, szállásunkra.

5. nap: Southampton - Portsmouth - Chichester - Brighton (110 km)

Reggelit követően megtekintjük a Titanic történetét feldolgozó informatív kiállítást (részvételi szándékát kérjük előre jelezni), ugyanis 1912. április 10-én Southampton kikötőjéből hajózott ki a korában a világ legnagyobb hajójának számító luxusgőzös és kezdte meg sorsszerű útját. 897 fős személyzetének háromnegyede a városban élt, így a túlélők története, tragédiája szorosan összefonódik a kiállítás anyagával. Portsmouthba utazunk tovább, ahol a történelmi kikötőben megtekintjük VIII. Henrik zászlóshajójának roncsait és az égbe szökő, 170 méteres Spinnaker Towert (kívülről). Ezután West-Sussex grófság egy szeletét csodálhatjuk meg Chichester kisvárosában, ahol a 900 éves katedrális tornya a mai napig uralja a város látképét, melyet helyes kis boltok, élénk zöld parkok és eldugott angol kertek szegélyeznek. Késő délután érkezünk a tengerparti Brightonba, Dél-Anglia leghíresebb üdülőhelyére. Megfordulunk a város késő délutáni forgatagában, és elsétálunk óriáskereke közelében a Brighton Pier-hez, mely a partképet meghatározó mólóra épített vidámpark. Szállásunk a városban lesz.

6. nap: Brighton - Jurassic Coast - Hever Castle & Gardens - London - Budapest (125 km)

Reggelinket elfogyasztva sétálunk Brighton piacán, ahol rengeteg ötletes és bohókás portékából és régiségből válogathatunk, miközben a hangulatos utcákat járjuk. Menetrendtől függően a rendelkezésre álló időben akinek van kedve, a IV. György által építtetett, indiai paloták stílusában létrejött királyi pavilont is megnézheti belülről. A meglepő, tornyos és kupolás épület ma múzeumként működik, a kínai művészet kellékeivel rendezték be. Elköszönünk Brightontól, utunkat pedig egy rövid kitérővel szakítjuk meg Beachy Head fenséges hófehér szikláinál. A tengerszinttől 162 méterre emelkedő csúcsa jó időben a keleti Dungeness-től a nyugati Wight-szigetig nyújt kilátást a délkeleti partra. Ezzel a tökéletes látvánnyal eltelve szállunk vissza buszunkra és érkezünk a mesés Hever-kastélyhoz, ahol Boleyn Anna nevelkedett, VIII. Henrik tragikus sorsú második felesége. A ma már magántulajdonban lévő kastélyban a kor mindennapjaiba nyerünk bepillantást, majd a minden évszakban gyönyörű kertjében sétálunk, mely különösen a júniusi rózsák idejében csalogatja látogatóit. A park romantikus képével búcsúzunk, és Londonból menetrend szerinti járattal érkezünk Budapestre.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- fakultatív vacsorát 5 alkalommal

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondási biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel Budapestről, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 5x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

Bevezető

Egy kirándulásban ötvözzük a történelmi városokat, a kelta mitológiát és Anglia déli partvonalának félelmetes szépségét a lenyűgöző romkertekkel és fenségesen gyönyörű kastélyokkal! Kutassa a Szent Grál nyomát és Artúr király legendáját, járja végig azokat a termeket és kerteket, ahol Boleyn Anna töltötte gyermekkorát, csodálkozzon rá testközelből a Titanic történetére a városban, ahonnan a balsorsú luxus óceánjáró első és egyben utolsó útjára indult, és engedje, hogy megelevenedjen szemei előtt Jane Austen regényeinek hangulata az angol arisztokrácia divatos fürdővárosában, mely ma is pont ugyanolyan elbűvölő, mint több száz éve! Lovagkori erődítmények, ősi mítoszok Walesben, a Brit Királyi Haditengerészet otthona, Portsmouth, Anglia legnagyobb tengerparti üdülővárosa, az izgalmas és színes Brighton, valamint Cambridge híres egyetemi városa mind felfedezésre vár!


 

FONTOS! AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBA VALÓ BELÉPÉSHEZ KIZÁRÓLAG ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL ALKALMAS!

Szerződés

A REPÜLŐTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLŐJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLŐJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK MÁSOLATÁT IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETŐEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENŐMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL HASZNÁLATÁT! KÉRJÜK A NEVEK, SZÜLETÉSI DÁTUMOK, ÚTLEVÉLSZÁMOK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT! (ebből eredő problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZŐ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRŐL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET.
A BREXIT MIATT ESEDÉKES VÁLTOZÁSOKRÓL IRODÁNK ÉRTESÍTI AZ ÉRINTETT UTASAIT.
A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDŐ: 30.000 Ft/fő
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 83 Euro/fő
A repülőgép csomagterébe és utastérbe felvihető poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Belépők és jegyek tájékoztató árai: kb. 170 GBP/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek : 7 GBP/fő

További információk

Utazás: menetrendsz. repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 5x reggeli


BBP biztosítás: részletek: ITT.
730 Ft/nap/fő (Classic)
950 Ft/nap/fő (Premium BBP)
1200 Ft/nap/fő (Privileg BBP)


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek ITT.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási szolgáltatás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 170 GBP

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 GBP

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 30.000 Ft / 83 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! 

x DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. 5x vacsora felár 75.500 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187427
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

Egyesült Királyság, Cambridge

Útazonosító: 187427

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

DÉL-ANGLIA NAGYKÖRUTAZÁS - Regényes és drámai helyszínek: Cambridge, Glastonbury, séta a Jurassic Coaston, Brighton, Bath

Egyesült Királyság, Cambridge

Útazonosító: 187427

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!