Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon

Tartson velünk a Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A Balkán-félsziget kontinensünk egyik érdekes területe. A történelem során sokszor Európa puskaporos hordójának nevezték. Különleges városok, bővizű vízesések, formás hegyek, misztikus alakzatok teszik földrajzilag is egyedülállóvá. Utunk során ezek legszebbjeiből tekintünk meg jó néhányat. A programot tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel, fakultatív programokkal egészítjük ki.

Az utazásról:

Légkondícionált autóbusszal.

 

Program:

1. nap: Szeged (Debrecen, Miskolc) – Budapest – Pécs – Udvar – Szarajevó (550 km)

Reggeli indulás után Udvarnál határátlépés, és utazás Horvátországon keresztül Boszniába. A fővárosba, Szarajevóba érkezés a késődélutáni órákban. Séta, városnézés: török műemléképületek, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros, és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Különleges látvány, ahogy sétánk során az iszlám szukokat, mecseteket monarchia-korabeli épületek és egy katolikus katedrális váltja. Ez is mutatja a város sokszínűségét. Szállás, vacsora Szarajevóban, **** szállodában.

2. nap: Szarajevó - Mostar – Medjugorje – tengerpart

Reggeli után utazunk Mostarba. Séta az óvárosban, megcsodálhatjuk az újjáépített hidat, melynek felépítésében magyar mérnökök is segédkeztek. Ez is az UNESCO Világörökségek Listáján szereplő látványosság. A híd körül ajándéktárgy-árusítók sorát láthatjuk. Ezt követően egy érdekes zarándokhelyre megyünk el, Medjugorjeba. Hat gyereknek 1981-ben a legenda szerint itt jelent meg Szűz Mária. Azóta a Balkán legnagyobb katolikus zarándokhelye lett. Továbbutazunk Neumba, a tengerparti városban szállásfoglalás.

3. nap: Pihenés

Egész nap fürdés, pihenés a tengerparton. Szállodánk egy dombon kb. 100 m-re van a tengerparttól. A szobák többségéből és a teraszról szép rálátás van a tengerre. A szállodából lépcsőn lehet lejutni a tengerpartra. A szobák légkondicionáltak, loggiával rendelkeznek.

4. nap: Dubrovnik (140 km)

Reggeli után fakultatív programlehetőség során bemegyünk az egyik legszebb horvát városba, Dubrovnikba. A város régen Raguza néven az Adriai-tenger egyik központi kereskedelmi kikötője volt. A város ma a világörökség része. Gyalogos séta, városnézés: főutca, ferences-rendi kolostor, katedrális, Sponza palota, domonkos-rendi templom és kolostor, hangulatos kikötő. Közös nézelődés után szabadidő. Akinek kedve van, körbesétálhat a várfalon és gyönyörködhet a csillámló tenger látványában, de arra is van lehetőség, hogy egy étteremben megismerkedjünk a kitűnő helyi konyhával, vagy egy kávézó teraszán üldögélve figyeljük a város forgatagát. Délután visszaindulás a szállásra. Aki nem jön Dubrovnikba, az egész nap fürödhet, pihenhet.

5. nap: Hajókirándulás

Reggeli után fakultatív hajókirándulás, melynek időtartama kb. 2 óra. Jelentkezés a helyszínen. Aki nem akar jönni a kirándulásr,a azoknak egész nap, a többieknek du. szabadprogram, fürdőzés.

6. nap: Dalmácia – Zadar (380 km)

Reggelit követően északnak indulunk. Gyalogos városnézésre megállunk egy újabb gyönyörű horvát városban, Zadarban. A városkapun ma is díszeleg a velencei szárnyas oroszlán. A hangulatos Kalelarga főutca megannyi kávézónak és üzletnek ad otthont. Mindenki csodálatát elnyeri a Szt. Donát körtemplom és a szintén román alapokra épült Szt. Anasztázia katedrális, mely Dalmácia legnagyobb katedrálisa. Sétánk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

7. nap: Plitvicei-tavak – Budapest (480 km)

Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A tórendszert, melyet 16, többnyire összefüggő tó alkotja, a szintkülönbségek miatt megszámlálhatatlan vízesés köti össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Lesz olyan alkalom is, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Többórás nézelődésünk után indulunk haza. Esti órákban hazaérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A szállásról:

6 éjszaka ***-**** szálloda

Az ellátásról:

félpanzió

Az összes indulási időpont elmúlt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk!
Utazás azonosítója: 3099
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon

Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon

Bosznia-Hercegovina, Szarajevó

Útazonosító: 3099

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon

Csillámló tenger és kultúrális örökségek a Balkánon

Bosznia-Hercegovina, Szarajevó

Útazonosító: 3099

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!