Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ft-tól/fő 229.000
Időpont: 2024.10.01 - 10.07
Legjobb ár: 229.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.01 - 10.07

Tartson velünk a Ahol még Ön sem járt - Albánia utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 229.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 187937
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Kulturális körutazás nyaralással
?  Négycsillagos szálloda Albániában
?  Bosznia legjava: Szarajevó és a mostari híd
?  4 balkáni ország, 6 albán város nevezetességei

Egy ismeretlen ország, amely szédületesen fejlődik. A múlt emlékei kivételes egyveleget alkotnak a modern jelennel. Merüljünk el ebben a különleges kavalkádban!
Kádár Zsolt - 22 korábbi albán út idegenvezetője

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZEGED - BELGRÁD

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán haladunk dél felé. Kecskeméten Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres Vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Felkeressük a sok ostromot megélt nándorfehérvári várat, a Kalemegdant. Itt aratott fényes győ­zelmet 1440-ben Tallóci János várkapitány az ostromló szultáni seregek felett. 1514-ben itt győzte le Dózsa György nándorfehérvári lovastiszt a szendrei lovas szpáhik vezérét, a legyőz­hetetlennek hitt epiruszi Ali béget. 1456-ban Hunyadi János és Kapisztrán János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól min­den délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, parlament épülete. Belgrád után még 150 km-t haladunk déli irányba szállásunkig. Vacsora.

2. NAP: MORACA - MONTENEGRO - ALBÁNIA

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgy­ben suhan autóbuszunk. A Moraca folyó által vájt csodálatos völgyben kanyarogva jutunk el a XII. századi ortodox szen­télyhez a Moraca-monostorhoz. Útközben rövid megálló a Moraca-monostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Ezt követően fotó­szünetet tartunk a gyönyörű Moraca szurdokvölgyben. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han i Hotitnál lépünk be Albániába. A határátkelést követően 45 perces buszozás után érkezünk első albán szállásunkhoz Shkodrába, mely Észak-Albánia leg­jelentősebb városa. Hotelünk ****-os.

3. NAP: SHKODRA - ROZAFA - TIRANA - DURRES

Délelőtt a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Kis túrázással vagy kisbusszal lehet a várhoz feljutni (túracipő javasolt). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Az Et'hem Bey-mecset 1821-re készült el, a mellette látható 38 m magas Óratoronnyal együtt. Mivel a mecseteken nincs óra (ellentétben a nagyobb katoli­kus templomok többségével), ezért épült a városközpontban óratorony. Látványos a tér névadójának szobra. A téren talál­ható monumentális épületek továbbá a Nemzeti Könyvtár és a Nemzeti Történeti Múzeum. A sétánk végén érintjük az egye­temi negyedet is. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. A fővárosból tovább utazunk és Durresben elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

4. NAP: DURRES - BERAT - DURRES

Ezen a napon lehet sétálni, pihenni Durresben, vagy egy érde­kes fakultatív kirándulásra is eljöhet velünk. Először Beratot, az ,,ezeregyablakos várost" tekintjük meg. Ez a múzeumvá­ros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Onufri Ikonográfiai Múzeum, ahol a kilátóból csodás a látvány, Mangalem és Gorica városré­szek ortodox templomok és oszmán fehér házak, szűk sikáto­rok. Ortodox templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek. Városnézésünk után visszaindulunk Durresbe. Útközben megállunk egy kellemes homokos tenger­parti szakasznál, ahol szabadprogram. A pihenés után, folytat­juk utunkat a szállodánkhoz. Fakultatív Berat kirándulás (belépővel): 35 EUR.

5. NAP: DURRES - KRUJA - LEZHA - SHKODRA

Reggeli után Durresben városnézés. Ez az ország második leg­nagyobb városa. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot és a belvárost. Programunk után tovább indu­lunk Szkander bég szülővárosába, Krujába. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron Szkander bég az oszmánok ellen har­colt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a láto­gatókat. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk. A közelben helyi termékeket árusító üzletek találhatóak. A bazár érdekes­sége, hogy már Szkander bég korában is árultak itt különféle tárgyakat, eszközöket. Emléktárgy vásárlási lehetőség. Kora dél­után folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Shkodrába érve városné­zés, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecse­tet és az ország legnagyobb katolikus templomát, a Szent István Székesegyházat, is láthatjuk. A várost i.e. IV. században alapí­tották az illírek, ma Albánia 5. legnagyobb települése, fejlett gazdasággal és egyetemmel. Ezután elfoglaljuk ****-os szál­láshelyünkre, Shkodrába.

6. NAP: SHKODRA - MONTENEGRÓ - MOSTAR - SZARAJEVÓ

Reggel vadregényes úton, csodás tájon kanyarog buszunk észak felé. Bilecánál lépünk határt, majd Boszniában folytatjuk utun­kat, és megállunk Mostarban. Megnézzük az Öreg hidat, sétá­lunk a folyó két partjánál kialakított bazársoron. Este a sok nemzetiségű Szarajevóba érkezünk, mely Bosznia-Hercegovina fővárosa. Ezt a várost - a hároméves délszláv háborút követően - a különböző vallási felekezethez tartozó lakói összefogva épí­tették újjá és varázsolták pezsgő életűvé. Ha a határátlépések hosszan elnyúlnak, akkor a mostari városnézés lerövidül, kivé­teles esetben el is maradhat. Szállás, vacsora ****-os szállodá­ban, Szarajevóban.

7. NAP: SZARAJEVÓ - HORVÁTORSZÁG - BUDAPEST

Reggeli után kb. 2 órás séta Szarajevó belvárosában. Török hamam, Han, Gazi Huszrev Dzsami, zsinagóga, Török kút, Főtér, Nemzeti Könyvtár, óváros és látjuk Gavrilo Princip merényle­tének helyszínét is. Emléktábla mutatja azt a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta a merénylő Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos golyókat 1914. június 28-án. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecse­tekkel tarkított úton halad autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően, az M6-os úton haladva érkezés Budapestre várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Szállás: 4 és 5 csillagos szállodák (tranziton 3 csillag)

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

x Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Fakultatív vacsora (6 alkalom) 44.000 Ft fő
  2. Flexi Plus opció (extra rugalmasság) - Csak foglaláskor kérhető 7.900 Ft fő
  3. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 11.900 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187937
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 187937

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ahol még Ön sem járt - Albánia

Ahol még Ön sem járt - Albánia

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 187937

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!