Adventi fények Grazban

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2022.12.03 - 12.03
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.12.03 - 12.03

Tartson velünk a Adventi fények Grazban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 1 nap
Indulási helyek: Buda - Budaörsi út, Budapest, Győr, Szombathely, Tatabánya
Utazás azonosítója: 92939
Kívánságlistára teszem

Az állítás, mely szerint Graz Ausztria adventi fővárosa is lehetne, minden különösebb indoklás nélkül megállja a helyét – hiszen alig találni még egy olyan osztrák települést, ahol a város életében ilyen nagy szerepet játszana a karácsonyi időszak. A város különlegessége ilyenkor a kb. 50 tonna jégből faragott Adventi Betlehem, de a Városházán látható hatalmas kalendáriumot is érdemes megtekinteni. Az óváros valamennyi nagyobb terén adventi vásárok várják az érdeklődőket. Karácsonyfadíszek, kézműves alkotások és különleges ajándékok közül válogathatnak, a vásárt pedig belengi a karácsonyi sütemények és regionális finomságok, valamint a gőzölgő forralt bor, a gyümölcsbor és a puncs édeskés illata.

Program:

Indulás a választott felszállási helyről a kora reggeli órákban. 


Első állomásunk Ausztria egyik leghíresebb zarándokhelye, a Mariatrostban, a Purberg-hegy tetején található barokk stílusú bazilika. A templomot 1714-ben épitették és II. János Pál pápa 1999. október 28-án bazilka rangra emelte. Érdekessége még, hogy a templom mindkét oldalára egy-egy épületszárnyat építettek, ezek kolostori épületek (előbb pálosok, majd ferencesek tartózkodtak itt).
Maga a templom a barokk teljes pompájában mutatkozik, látszik a tökéletes karbantartottság. A templom minden oldalról rendkívül látványos és a könnyen megközelíthető. Még ma is sok zarándok érkezik Mariatrostba, akár egyénileg, akár csoportosan. A templom úgynevezett Angelus lépcsőn is megközelíthető, amely 216 lépcsőfokból áll. Az épület körül hangulatos adventi vásár található.


Folyatjuk utazásunkat Grazba, ahol a belváros nevezetességeit keressük fel idegenvezetőnk segítségével. A város különlegessége ilyenkor az 50 tonna jégből faragott Adventi Betlehem, de a Városházán látható hatalmas kalendáriumot is érdemes megtekinteni. Az óváros valamennyi nagyobb terén adventi vásárok várják az érdeklődőket. Karácsonyfadíszek, kézműves alkotások és különleges ajándékok közül válogathatnak, a vásárt pedig belengi a karácsonyi sütemények és regionális finomságok, valamint a gőzölgő forralt bor, a gyümölcsbor és a puncs édeskés illata. 

Az Óratorony harangjátéka alatt az épület oromzatán egy fából készült párocska táncol. A végén előbukkan egy aranykakas is, ami három szólamban kukorékol. 
Siklóval lehetőség nyílik felmenni a Várhegyre is. A pálya emelkedése 61%-os, amelyet mintegy 4 perc alatt gyűr le a sikló. 2004 óta a sikló kocsijainak teteje üvegezettek, így a rövid utazás alatt is szép kilátás nyílik az óvárosra.

Délután elhagyjuk Graz-ot és néhány kilométer után megérkezünk a Zotter csokoládégyárhoz, mely páratlan a maga nemében, itt nem csak vásárlókra gondolnak, hanem a látogatókra is. Kis kóstoló után lehetőségünk van a gyár mintaboltjában vásárolni az édes finomságokat, majd késő délután hazaindulunk. Budapestre a késő éjszakai órákban érkezünk vissza.

 

Utazás:

Felsőkategóriás autóbusszal

Adventi fények Grazban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

  • utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • csoportkísérő idegenvezető

Várhegy sikló (fakultatív):

Felnőtt: kb. 2,5 €/fő/irány.
Gyerek (6-14 év): kb. 1,5 €/fő/irány

A belépő a buszon fizetendők. 

- Utasbiztosítás díj: 390 Ft/fő
- Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő

FONTOS:
Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 


Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Felárak*:
  1. Ülőhelyválasztási felár 1.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 92939
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Adventi fények Grazban

Adventi fények Grazban

Ausztria, Graz

Útazonosító: 92939

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Adventi fények Grazban

Adventi fények Grazban

Ausztria, Graz

Útazonosító: 92939

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!