A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

Ft-tól/fő 489.000
Időpont: 2024.07.06 - 07.13
Legjobb ár: 489.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.07.06 - 07.13

Tartson velünk a A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 489.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 182954
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Körbejárjuk Szicília legszebb látnivalóit
?  Panoráma az Etnáról és ókori kincsek
?  Taormina, Csontváry festői helyszíne
?  Hajókirándulások a Lipari-szigetekhez

Ha már van egy átfogó képünk az országról, sok mindent láttunk, sok helyen jártunk már, akkor érdemes elutazni erre az imádnivaló szigetre, ami szinte külön kis ország.
Zilzer Zsuzsa - 23 éve olasz utak idegenvezetője

Szakértői blogunkat az úthoz !

Program:

1. NAP: BUDAPEST - CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA - ETNA

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög Színháztól csodás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében megkóstolhat­juk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a canno­lót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétálunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismertebb látványosságá­hoz, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felme­gyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró járművekkel a kráterekig utazunk. Helyi vulkano­lógus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell rendelnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskor közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg számára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép természeti világörökség bejárása után szállásunkra vissza buszozunk.

3. CATANIA - PIAZZA ARMERINA - AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A ,,Törökök lépcsője" egy különleges mészkősziklás tengerparti látványos­ság, melyet érdemes le is fényképezni. Ezután bemegyünk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok megtekintése csak helyi vezetővel lehetséges). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO - MONREALE - PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk észak-nyugat Szicíliába. Első megállónk a ,,Király-hegy", vagyis a Monreale, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kialakításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geometria elveit és magát a Szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelület mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, aminek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO - CEFALÚ

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapu­cinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, élvezni a város hangulatát. Ezt követően, idegenvezetőnkkel kelet felé folytat­juk a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában fel­keressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

6. NAP: LIPARI - VULCANO

Reggel Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szige­tekre. Ezek a szigetek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területé­vel a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmus­ból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Szintén itt található a várhegy, ahol egykoron az ősi akropo­lisz állt. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább utazunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lak­helye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt beülhetünk egy olasz kávéra egy hangulatos kávézóba, de arra is lesz lehető­ség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 25.000,- Ft.

7. NAP: PANAREA - STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra a Panarea és a Stromboli szi­getekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik leg­felkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitö­réseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvárok körében. A szige­ten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyik­ből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. Programunk végeztével indul vis­sza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállo­dánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 75 EUR (Jelentkezés a helyszínen). A Stromboli egy aktív vul­kán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

8. NAP: MESSINA - CATANIA - BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Milazzot, a mai programunkat Messinában kezd­jük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványos­ságai a Harangtorony, a katedrális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk Cataniába. Menetrend függvényében hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a késő délutáni/esti órákban.


Áprilisi csoportunk a hajók menetrendjéhez igazodva fordított programsorrendben kerül megvalósításra.


Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 112.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Fakultatív vacsora (7 alkalom) 54.000 Ft fő
  3. Fix ülőhely a repülőjáratokon 19.000 Ft fő
  4. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) 9.700 Ft fő
  5. Flexi Plus opció (repülőjegyen kívüli szolgáltatásokra) + Teljes Árgarancia 22.500 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  7. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium (repülős utakhoz, kiemelt védelem) 10.400 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard (repülős utakhoz) 7.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 182954
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182954

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

A rejtélyes Szicília és a Lipari-szigetek

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182954

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!