A mesés Indokína

Ft-tól/fő 1.465.000
Időpont: 2024.10.29 - 11.11
Legjobb ár: 1.465.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.29 - 11.11

Tartson velünk a A mesés Indokína utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.465.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 179343
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Egy teljes nap a mesés Halong-öbölben hajózva
?  Naplemente Angkor Wat mitikus templomainál
?  Laoszi trópusi esőerdő elefánthátról
?  Hajózás a híres Mekong folyón

Lenyűgöző három ország. Számomra Vietnám változatossága volt az igazi meglepetés. A Halong Bay látványát soha nem fogom elfeledni. A legvarázslatosabb hely, ahol valaha jártam.
Prónay Bence - A program összeállítója

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: BUDAPEST - SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)

Érkezés Dél-Vietnám egykori fővárosába, Saigonba. Az egyesü­lés után Hanoi lett a központ, de Saigon, mai nevén Ho Chi Minh Város, továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. A reptérről buszos transzfer a szállodába, mely út alatt megtekintjük kívülről az egykori elnöki palotát, ami a háború ide­jén katonai főhadiszállás volt. Lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot is. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON - MEKONG DELTA - SAIGON

Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong, Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-Kínai-tengerbe. Ben Tre városkából külön kishajó­val járjuk be a vidéket. A Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Biciklivel vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva megnézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON - HANOI

Reggel elrepülünk Hanoiba. Érkezésünk után városnézést tar­tunk. Első megállónk a Ho Chi Minh mauzóleum, mely látványos oszlopos épületben található. Tovább folytatva programunkat lefényképezzük az Egyoszlopos Pagoda és az Irodalom Temploma épületét. Ez utóbbi volt az ország első egyeteme. Délután egy tradicionális riksás túrán veszünk részt a régi negyedben. Ezután a Sword-tóhoz megyünk, ahol a tó közepén egy csodás templom található, és egy fahíd köti össze a parttal. Este vacsora egy tradi­cionális helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI - HALONG BAY

Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség része­ként számontartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél- Kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC-s) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a látvány, több mint 3.000 csodaszép szikla, zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. A nap során lesz fürdési lehetőség is. Ezt követően ebéd, majd este felejthetetlen élmény a naplemente látványa a tenge­ren. Vacsora, szállás a hajón, tusolós, wc-s kabinokban.

6. NAP: HALONG - HANOI - LUANG PRABANG

Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a meseszép szik­lák között. Így térünk vissza a kikötőbe, majd transzfer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba (3 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG - PAK OU

Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek. Ezt követően egy helyi piacot keresünk fel. A Mount Phousi meg­mászása után pár órás hajóúttal a Mekong-folyó mentén Pak Ou barlanghoz utazunk, mely egy csodaszép mészkősziklában található a Mekong és az Ou folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár centistől a több méteresig. Tovább hajózva Ban Muang Keo faluban állunk meg, ahol helyi tradíciót követve, rizsből készítik a whiskey-t. Kóstolhatunk és vásárolhatunk is. Ebéd egy folyóparti étterem­ben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztúpa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjsza­kai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Szállás.

8. NAP: ELEFÁNTFARM - KHUANG SI - LUANG PRABANG

A laosz szó jelentése: millió elefánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellátogatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az ele­fántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Ezt követően rizsföldek és kis falvak mentén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

9. NAP: LUANG PRABANG - SIEM REAP

A napot korán reggel a történelmi királyi palotánál kezdjük, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörök­ségek közt, mely évszázadokon keresztül (1975-ig) a király­ság székhelye volt. Transzfer a repülőtérre, ahonnan a már Kambodzsa területén fekvő Siem Reapba repülünk. Szállásunk elfoglalása után este egy showműsorral egybekötött vacsorát fogyasztunk el egy helyi étteremben.

10. NAP: BANTEAY SREI - KBAL SPEAN / PREK TOAL

A mai napon a helyi Sangker folyó vízállásától függően vagy a Banteay Srei X. századi hindu templomot és a Kbal Spean - ismertebb nevén ,,az Ezer Linga folyója" - kerül megtekintésre a Kulen hegy délnyugati lejtőjén, mely a Sziemreap folyó mellé­kágának termékenység szimbólumokkal díszített mederszaka­sza. Ha a vízállás a szokásostól eltérő lenne, akkor a Prek Toal nevű helyet keressük fel. Itt minden úszik a vízen, a templomtól az iskolán át a gyógyszertárig. Az úszó faluban megnézhetjük a halászok munkáját, igazi házi jellegzetes ebédet fogyasztha­tunk el. Ebéd után még tovább hajókázunk és megnézhetjük hogyan készülnek a vízi jácintból színes háztartási eszközök. Vásárlásra is lesz lehetőség. Esti órákban térünk vissza Siem Reapba a szállásunkra.

11. NAP: TA PROHM - SRAH SRANG - ANGKOR WAT

Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé vesszük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatal­mas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monu­mentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Sokak szerint a világ 7 új csodája közé be kellett volna választani a Siem Reap mellett található Angkor Watot és a közelében lévő templomokat. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket az épületeket saját temetkezési helyüknek. A legszebb és az egész területnek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni programunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tuk­kal bemehet a turisták özönétől hangos, mozgalmas belvárosba.

12. NAP: SIEM REAP - BANGKOK

Reggeli után transzfer a reptérre és elutazás a thai fővárosba, Bangkokba. A reptérről szállodánkig idegenvezetőnk mesél a városról. A délután folyamán felfedezhetjük a várost gyalogo­san, majd este, aki szeretne pihenhet, de lehetőséget biztosí­tunk egy különleges kirándulásra. Vacsorás hajókirándulás a Bangkokot keresztülszelő Csaophraja folyón. A kétórás hajókázás során olyan ikonikus helyszíneket láthatunk esti díszkivilágítás­ban, mint a Wat Arun (Hajnal Temploma), a Thai Királyi Palota. A látványt thai zene, és bőséges büfévacsora egészíti ki, hogy egy igazán felejthetetlen élmény legyen. Fakultatív vacso­rás hajókirándulás Bangkokban transzferrel: 60 USD.

13. NAP BANGKOK - HAZAUTAZÁS

Reggeli után napsütésben tekinthetjük meg a Thai-öbölben fekvő várost, melyet Kelet Velencéjének is hívnak. Belülről is megtekint­hetjük a királyi palotát, mely egész Thaiföld leghíresebb kulturális kincse. A közel 10 hektáros területen fekvő rezidencia története a XVIII. századig nyúlik vissza, amikor Bangkok első királya elkezdte az építkezést. Az évszázadok során minden uralkodó tovább bővít­gette, így nyerte el mára változatos és szemet gyönyörködtető kinézetét. Programunk befejezése után a repülőtérre visz bennün­ket autóbuszunk, ahonnan hazaindulunk. Éjszaka a repülőn.

14. NAP: ÁTSZÁLLÁS - BUDAPEST

Reggeli átszállást követően folytatjuk utunkat hazafelé. Menetrend szerint, várhatóan a reggeli órákban érkezés Budapestre.

Az oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják. Vietnámi vízum 20.000 Ft, Laoszi 35 USD, Kambodzsai 36 USD. Budapesten csak a vietnámi a vízum intézhető, többi a helyszínen. Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3-4 csill. szállodák, 1éj hajón,2 repülőn

Ellátás: Programleírás szerint

Közlekedés: Repülővel

x A mesés Indokína

A mesés Indokína utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 194.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Ingyenes reptérközeli parkolás (foglalásonként 1 autó) 0 Ft fő
  3. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 25.000 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 15.000 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium (Európán kívüli utazásokhoz ajánlott) 18.200 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard (repülős utazásokhoz) 12.600 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 179343
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A mesés Indokína

A mesés Indokína

Vietnám, Körutazás Vietnámban

Útazonosító: 179343

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A mesés Indokína

A mesés Indokína

Vietnám, Körutazás Vietnámban

Útazonosító: 179343

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!