ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Ft-tól/fő 849.000
Időpont: 2025.04.20 - 04.29
Legjobb ár: 849.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2025.04.20 - 04.29

Tartson velünk a ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE *** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 849.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187972
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Taskent - Ürgencs - Khíva - Bukhara - Sahriszabz - Szamarkand

Idegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, Közép-Ázsia szakértő, a Károli Gáspár Református Egyetem docense

Több mint két évezrednyi kultúra bölcsője a büszke Üzbegisztán, Közép-Ázsia ámulatba ejtő és impozáns országa, ahol ősi városok, az iszlám vallás szent helyei, pazar építészeti alkotások és a csodálatos Selyemút alkotja többek között a látnivalók színes mozaikjának csempéit. Szamarkand, Bukhara ésKhíva mesés medreszei, mecsetei és mauzóleumai, Taskent letűnt korokat őrző emlékei és pezsgő jelene a kétségbevonhatatlan üzbég vendégszeretettel találkozva különleges utazási élményt nyújtanak.

A körutazás Vámbéry Ármin (1832-1913) jeles magyar tudós és orientalista nyomdokain kalauzol a titokzatos Üzbegisztán tájain, aki dervisnek álcázva járta be Ázsiát a magyarok nyomait kutatva, és elsőként adott hírt Európában e távoli vidékről. Üzbegisztán a turisták által még kevésbé ismert célpont, az utazó itt valóban zavartalanul és az élményekbe belefeledkezve adhatja át magát az ismeretlen tájak feledezésének.

1. nap: Budapest - Taskent

Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Taskentbe, a menetrend függvényében.

2. nap: Taskent

Érkezés az éjszaka folyamán az üzbég fővárosba, Taskentbe, majd transzfer a szállodába. Reggeli után ismerkedés Taskent látványosságaival: látogatás a XVI. századi Kukeldas (ma is működő) medresze épületében, séta a Hazrat-i Imám téren és környékén: Hazrat-i Imám mecset, Barak kán XVI. századi medreszéje, Kaffál Sasí mauzóleum, egy kora iszlám kori taskenti muszlim szent sírjának meglátogatása, majd a XVI. századi Tilla Sejk mecset és benne a VII. századi Oszmán Korán következik, melyet Timur Lenk hozott magával Szíriából. A világ egyik legrégebbi koránja Mohamed próféta halála után 19 évvel készült, szarvasbőrre írták; az eredeti terjedelem mintegy harmada, 250 oldal maradt fent az utókor számára. Délután a Taskenti Iparművészeti Múzeum (Plovcev palota), Timur Lenk lovasszobra, a taskenti Opera (kívülről) és a Csorszú bazár megtekintése. Vacsora helyi étteremben, szállás Taskentben.

3. nap: Taskent - Ürgencs - Khíva

A menetrend függvényében transzfer a taskenti repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Ürgencsbe. Transzfer Khívába, a Selyemút egyik legszebb városába, melynek érintetlen világáról az európaiak Vámbéry Ármin 1863-as Dervisruhában Közép-Ázsiában című művéből ismerték meg részleteiben. A 2 km-es várfallal körülvett Icsan-Kala középkori városrész az UNESCO Világörökség védelme alatt áll. Városnézés: az ősi Khíva külső erődrendszere, a ,,mindössze" 26 méter magas Kalta Minár (alacsony minaret), a Muhammad Amín khán medresze és a XII-XVII. századból származó Konja Arg erőd- és palotarendszer, majd Vámbéry Ármin khívai emlékművének megtekintése. A XX. század Iszlám Khodzsa medresze és 45 méter magas minaret megtekintése kívülről, majd látogatás a 213 gyönyörűen faragott faoszloppal ékesített nagy mecsetnél, a híres XIV. századi birkózó hős Pahlaván Mahmúd középkori mauzóleumában, Sérgházi khán medreszéjében, majd a Tas Khauli palota és háremépület megtekintése. Ezt követően piac- és bazárlátogatás, délután szabadprogram. Vacsora helyi étteremben, szállás Khívában.

4. nap: Khíva - Bukhara

Reggeli a szállodában, majd utazás Bukharába. A kétezer éves, építészeti emlékekben gazdag oázis városai közül egykor a Selyemút egyik legismertebb megállója volt. Transzfer a szállodába, majd a bejelentkezést követően, a rendelkezésre álló idő függvényében rövid városnézés: séta a bukharai óváros ódon negyedében, felkeresve a bukharai zsidók egykori pazar rezidenciáit, majd pedig látogatás a közelben álló Bolo Khauz mecsetben, a számánida mauzóleumban és a Csasma 'Ajjúb-nál (Jób forrás), a közép-ázsiai népi vallásosság zarándokhelyén. Vacsora helyi étteremben, szállás Bukharában.

5. nap: Bukhara

Reggelit követően látogatás a Pój-i Kalón épületegyüttesnél, a középkori és XVI. századi Bukhara szimbólumánál: a XII. századi Kalón (Nagy) minaret, a Nagymecset és a vele szemben máig működő Mír-i Arab (Arab herceg) medresze megtekintése. A következő látnivaló a XV. század első felében emelt Ulugbék medresze és az 'Abd al-'Azíz kán medresze. Séta a bazár híres ,,táqjainak" fedett boltíves csarnokaiban (aranyművesek, süvegárusok, pénzváltók csarnokai). Ezután a Magok-i Atori mecset, egy buddhista és zoroasztriánus alapokra épült kora iszlám kori szentély következik. Késő délután szabadprogram a bukharai óvárosban, vásárlási lehetőség. Vacsora helyi étteremben, szállás Bukharában.

6. nap: Bukhara - Sahriszabz - Szamarkand

Reggeli után utazás Szamarkandba. Útközben látogatás Timur Lenk szülővárosában, Sahriszabzban, melynek neve annyit jelent: a zöld város. Városnézés során többek között a XIV-XV. századi, egykor közel száz méter magas falakkal rendelkező AkSzaráj (Fehér) palota maradványai, a Kok-Gumbaz (Kék kupola) mecset, a Dár al-Sza'ádat és a Dár al-Tilávat felkeresése, melyek Timur Lenk apjának, valamint a helyi szajjidoknak, Mohamed próféta leszármazottjainak díszes XV. századi mauzóleumai. Ezt követően a Khazrat-i Imam mecset, egy Timur Lenk által alapított muszlim szentély és egyik fia, Dzsahángír mauzóleumának megtekintése kívülről. A nap fő attrakciója Timur Lenk eredeti sahriszabzi kriptájának felkeresése. Este átkelés a Zerafsán hegység alacsonyabb vonulatain, érkezés a kies és enyhe klímájú Szamarkandba. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

7. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egész napos városnézés Szamarkandban. Délelőtt a XV. század elején épült Gúr-e Mír, Timur Lenk és családja mauzóleumának meglátogatása. Üzbegisztán legszebb tere, a XV-XVII. században épült Regisztán tér és az ottani monumentális épületek megtekintése: az Ulugbék, a Ser-Dor (Oroszlános) medresze és a Tilla-kárí (Aranyozott)-mecset és medresze lenyűgöző élményt nyújtanak. A délután során látogatás a Sziáb bazárban, ahol üzbég és tadzsik életképek láthatók, majd a lélegzetelállító Bíbí Khaním mecset (Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje) és a misztikus Sáh-i zinda (Élő király) nekropolisz és zarándokhely megtekintése. Látogatás egy ősi technológiai tudást felélesztő papírmanufaktúrában, ahol ismerkedés a Selyemút középköri világával. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand

Reggeli után látogatás az Ulugbék obszervatóriumban, ahol az egykor 55 méter magas márvány szextáns egy része még ma is látható. Látogatás a világhírű szogd freskókat bemutató Afrászijáb Múzeumban, majd a három vallás képviselői által látogatott Szent Dániel Mauzóleumban. Vacsora helyi étteremben, szállás Szamarkandban.

9. nap: Szamarkand - Budapest

A nemzetközi járat indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, a hajnali órákban hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban félpanzióval (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

x ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Taskent és Szamarkand - Budapest útvonalon turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal

 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

 • félpanziós ellátás (7 alkalommal reggeli és 7 alkalommal vacsora a programleírás szerint)

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • borravalók

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár tartalmazza:


  \n
 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Taskent és Szamarkand - Budapest útvonalon turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, valamint belföldi repülőjárattal

 • \n
 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 2 éjszaka a megérkezés és az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

 • \n
 • félpanziós ellátás (7 alkalommal reggeli és 7 alkalommal vacsora a programleírás szerint)

 • \n
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

 • \n
 • magyar idegenvezető

 • \n

\n

Az ár nem tartalmazza:


  \n
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • \n
 • útlemondási biztosítás

 • \n
 • borravalók

 • \n


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187972
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 187972

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

ÜZBEGISZTÁN ÖRÖKSÉGE ***

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban

Útazonosító: 187972

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!