Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I. utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egybeforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a remek éghajlatnak és a sok látnivalónak. Ez a programunk azoknak szól, akik a pihenés és strandolás mellett kulturális és természeti látványosságokkal is szeretnének megismerkedni.

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Autóbusz felszállási lehetőségek
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
Székesfehérvár - 7.00
Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
Veszprém - 7.40
OMV benzinkút a 82-es útnál (Tesco-val szemben)
Körmend - 9.10
OMV benzinkút a körforgalomnál
Rábafüzes - 9.50
határállomás

Program:

1. nap: Graz

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var parkolójából. Székesfehérvárról az autó­busz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Körmend – Rábafüzes – Graz út­vo­na­lon. Rövid séta Graz han­gu­la­tos bel­vá­ro­sában (UNESCO vi­lág­örök­ség), majd to­vább­uta­zás az Alpo­kon át a Klagenfurt – Udine út­vo­na­lon. Tranzit­szállás Olasz­országban (1 éj).

2. nap: Eze Village

Utazás a Pó síkságon, majd az Appenninek hegy­lán­cain és az Olasz Rivi­érán keresztül Franci­aor­szágba. Első meg­állónk a Francia Rivié­rán Eze Village, mely egy, a ten­ger feletti szik­lára épült roman­tikus sas­fészek (közép­kori han­gulat, pazar pano­ráma). Érkezés a szál­lás­helyre a délu­táni órákban (7 éj).

3. nap: Nizza

Félnapos kirándulás Nizzába, a Francia Riviéra fő­vá­rosába. A város jellem­zői a széles tenger­parti sétá­nyok, a pál­mafák, sok-sok virág, a szökő­kutak, a pompás palo­ták és a naper­nyőktől színes ten­gerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virág­piac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehe­tőség a Chagall Múzeum meg­te­kin­té­sé­re is.

4. nap: Marineland

Pihenés a tengerparton, le­he­tő­ség a szállás­hely kö­ze­lében fekvő Marineland meg­te­kin­té­sé­re, mely egész Euró­pában egye­dül­állónak számító tengeri állat­vi­lágot bemutató szóra­koz­tató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvá­rium, tenge­részeti múzeum, fókák, ping­vinek, cápák stb.).

5. nap: Grasse (parfümgyár), Grand Canyon du Verdon

Pihenés a tengerparton.
Fakul­tatív program: Egész napos kirán­dulás az amerikai Grand Canyonra emlé­kez­tető Verdon kanyonhoz, melyet Euró­pai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogvható szép­ségű szurdok nincs még egy konti­nen­sün­kön. Útközben egy par­füm­gyár meg­te­kin­té­se Grasse-ban, a francia parfüm­ipar köz­pont­jában.
A fakul­tatív program ára: 5.800 Ft (garan­tált in­du­lás).

6. nap: Monaco, Monte Carlo

Egész napos kirándulás Monacóba, a mini­ál­lamba, melynek csodá­latos fekvése örökké emlé­kezetes marad a turisták számára. Láto­gatás az Egzotikus Kert­ben, a kated­rá­lisban, a világ­hírű Óce­anog­ráfiai Múze­umban, séta az óváros szűk utcács­káin és a Her­ce­gi Palota kör­nyé­kén. Délután is­mer­ke­dés Mon­te Carlóval, le­he­tő­ség a kaszinó meg­lá­to­ga­tá­sára.

7. nap: Antibes, St. Paul de Vence

Látogatás Antibes-ban. Séta a sikátoros, medi­ter­rán óvá­rosban, illetve az ősi vár­fa­la­kon, majd le­he­tő­ség a Grimaldi vár­kas­tély­ban beren­dezett Picasso Múzeum meg­te­kin­té­sé­re. Ezután utazás a közeli St. Paul de Vence-ba. Ezt a hegy­re épült, késő közép­kor­ból fenn­maradt kis­várost az egyik leg­szebb provence-i tele­pü­lésnek tartják. Vissza­ér­kezés a szállás­helyre délután 3 óra körül.

8. nap: Cannes, Szt. Margit-sziget

Félnapos program Cannes-ban, a film­fesz­ti­válok váro­sában. Is­mer­ke­dés a várossal (Fesztivál palota, tenger­parti sétány, kikötő), majd hajó­ki­rán­du­lási le­he­tő­ség a han­gu­la­tos Szt. Margit-szigetre, ahol egy XVII. századi nagy­mé­retű erőd talál­ható. Az erőd falai között ren­dez­tek be egy ten­ge­ré­szeti múze­umot, és meg­mu­tat­ják az egy­kori börtön celláit is, ahol a fran­cia törté­nelem egyik leg­titok­za­tosabb alakja, a híres „Vas­álarcos" rabos­kodott.

9. nap: Milánó

Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appennineken keresztül Milánóba, a dóm meg­te­kin­té­se, séta a belvárosban. Tranzit­szállás Olasz­or­szág­ban (1 éj).

10. nap: Klagenfurt

Hazautazás az Udine – Villach – Rábafüzes – Kör­mend – Veszprém út­vo­na­lon. Útközben is­mer­ke­dés Klagenfurt han­gu­la­tos város­köz­pont­jával. Ér­ke­zés Szé­kes­fe­hér­vár­ra, majd Budapestre az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) a nyitva tartások és az időjárás függ­vé­nyében fel­cse­ré­lődhet.

A szállásról:

1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban egy szép 4 csil­la­gos szállodában.

7 éjszaka Antibes közelében, egy a ten­ger­part­tól kb. 200 méterre található kemping mo­bil­há­zai­ban (angol elnevezés: cottage).

 

Nincs éjszakai buszozás.

Az elhelyezésről:

4 csil­la­gos szállodában légkondicionált, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobáiban.

A mobilházak a következő helyiségekből állnak: 2 külön­be­já­ra­tú pici hálószoba egyenként 2 fekhellyel, nap­pali, felszerelt konyha, fürdő­szoba. Ágy­nemű­hu­za­tot otthonról kell vinni. A ha­tal­mas területen fekvő kemping inkább egy üdülőfalura em­lé­kez­tet, mely­nek szol­gál­ta­tá­sai közé tartozik a 2 me­den­céből álló édes­vizű strand, az étterem, a snack-bár, a szu­per­mar­ket, a sport­pá­lyák vagy a kemping területén csörgedező patakban a horgászási le­he­tő­ség. A kempingtől 200 mé­ter­re található: Marine­land, vízi­pa­ra­di­csom, vi­dám­park, kaland­golf­pálya, vasút­állo­más (órán­ként vo­na­tok Nizzába vagy Cannes-ba).

Figyelem: Érkezéskor mobilházanként 100 euró kaució fizetendő készpénzben, ami távozáskor természetesen visszajár, ha mindent tisztán és épségben átadnak.
Mivel az autóbusz nem tud a mobilházak közelébe menni, így lehetőség van a csomagokat beszállíttatni a parkolótól a mobilházig. Ennek díja 10 euró mobilházanként, ami magába foglalja a visszaszállítás díját is.

Lehetőség van arra, hogy 3 fő vegyen ki egy mobilházat. Ekkor a felár személyenként: 16.700 Ft.

Az ellátásról:

A tran­zit­szál­lá­son büféreggeli, a kempingben önellátó, de a mobilházak felszerelt konyhával és hűtőszekrénnyel rendelkeznek.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1651
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Ausztria, Stájerország (Steiermark), Graz

Útazonosító: 1651

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Ausztria, Stájerország (Steiermark), Graz

Útazonosító: 1651

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!