Sri Lanka

Tartson velünk a Sri Lanka utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Tervezett program:

1. nap: Budapest  …

Elrepülés Budapestről átszállással Sri Lanka fővárosába, Colombóba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Colombo – Negombo


A reggeli órákban megérkezés Colombóba. Buszos városnézés, majd indulás a tengerpartra, Negombóba. Pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Ha elfogadjuk a halászok invitálását, hajóval körbeutazhatunk az óceánnak ezen a szakaszán, mangroveerdők, esőerdők mellett, s meglátogathatunk egy helyi farmot is. Vacsora és szállás Negombóban.

 

3. nap: Negombo – Pinnawala – Dambulla – Habarana


Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. A farm látogatása során az állatokat meg lehet etetni, majd kezdődik az elefántfürdetés, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Habaranában.

 

4. nap: Habarana – Sigiriya – Kandy


Reggeli után megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.

 

5. nap: Kandy – Királyi Botanikus Kert - Unawatuna


Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és -feldolgozás menetébe. Továbbutazás az Unawatunára, Dél-Sri Lanka legcsodálatosabb tengeröbléhez. Ez a partszakasz méltán nyerte el két ízben is „a világ leggyönyörűbb tengerpartja” címet. Vacsora és szállás Unawatunán.

 

6. nap: Óceánpart


Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés, szabad program vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen (választható: szingaléz főzőlecke, buddhista filozófia oktatás és meditáció, a 2500 éves Jatagala sziklatemplom látogatása kerékpárral - falulátogatással egybekötve, a Peace Pagoda (Japán sztúpa) látogatása - a jungle beach-en való fürdőzéssel egybekötve). Vacsora, szállás Unawatunán.

 

7. nap: Óceánpart - Koggala - Galle túra


Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Koggala – Galle túra. A résztvevők számától függően tuk-tukkal (helyi háromkerekűvel) vagy busszal utazunk a Koggala-tóig, ahol katamaránba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-szigetet csónakunkból szemlélhetjük meg, mivel már sajnos nem lakják madarak, csak ritkán fordul elő egy-egy érdekes példány; folytatjuk utunkat a Templom-szigethez, mely buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és –feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Fortba. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni. (A program ára: 13.800 Ft.) Vacsora és szállás Unawatunán.

 

8. nap: Unawatuna – Colombo …


Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Este zenés, svédasztalos búcsúvacsorán veszünk részt a hotel éttermében. Késő este transzfer a colombói repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

9. nap ... Budapest


Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:


-          Sigiriya ősi városa

-          Kandy Szent Városa

-          Dambulla Arany Temploma

-          Galle óvárosa

x

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 •  -  repülőjegy
 •  -  BBP biztosítás
 •  -  közlekedés légkondicionált, külön busszal
 •  -  elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban büfé reggelikkel
 •  -  magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínenRészvételi költség:


 •     Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)
 •     Vízum: 14.500 Ft
 •     Belépők és a helyszínen fizetendő étkezések: 235 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
 •     Sztornó biztosítás: 5.430 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)
 •     a 7. napi fakultatív program: 13.800 Ft (Koggala-Galle túra)
 •     Egyágyas felár: 69.000 FtA 235 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravalók: ajánlott 4 USD/nap/fő


További tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

Fakultatív program: minimum 15 főtől

Az összes indulási időpont elmúlt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk!
Utazás azonosítója: 49390
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Sri Lanka

Sri Lanka

Srí Lanka, Körutazás Sri Lankán

Útazonosító: 49390

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Sri Lanka

Sri Lanka

Srí Lanka, Körutazás Sri Lankán

Útazonosító: 49390

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!