München és Altötting Adventkor

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a München és Altötting Adventkor utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Az idei év adventi újdonsága München, Altötting és Burghausen.
Altötting, a legjelentősebb német zarándokhely, világhírét egy 15. századi csodának köszönheti, amikor egy 3 éves, vízbe fulladt kisfiú életre kelt a Szűz Máriának szentelt kápolna oltárán. Az Isteni Kegyelem kápolnája, más néven Szent Kápolna az egész világon ismert búcsújáró hely lett. A kedves bajor kisváros meghitt karácsonyi vásárával, híres adventi kórusaival az év legszebb ünnepére hangolja rá a látogatókat.
A bajor Alpok lábánál fekvő München a legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosa, már sokak számára ismert. Kedvező földrajzi fek­vésének köszönhetően a legattraktívabb német nagyvárosok között tartják számon. Egykor bi­ro­dalmi főváros, a Wittelsbach hercegek pompás székvárosa, ma pedig egy 21. századi, nemzetközi, virágzó metropolisz, ami képes volt a rendkívül gyors gazdasági fejlődés ellenére megőrizni épí­té­szeti örökségét, tisztelni és ápolni hagyo­má­nyait. Münchenben mindig is erős volt a vágy a mű­vé­szetek iránt. A barokk és a rokokó városa, de a klasszicizmus és a szecesszió idejében is nagyon szép épületekkel gazdagodott. Kétarcú város, ahol a csillogás és a tradíció harmóniában vannak egymással. A művészetekért rajongók para­di­cso­ma, de nemcsak kulturális központ, kimeríthetetlen lehetőségeket kínál a vásárlás terén is.
A kulturális értékek, a kulináris élvezetek, a ka­rá­csonyi vásárok ünnepi hangulata, fényei és a bajor emberek víg kedélye minden korosztálynak él­mény­dús utazást ígér.

Az utazásról:

Légkondicionált luxusautóbusszal.

Program:

1. nap: Altötting

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz útvonalon a Bajorország szívének nevezett Altöttingbe. A híres búcsújáró hely központja a pompás barokk épületekkel körbefont, tágas Kápolna tér. Itt található az Isteni Kegyelem ká­pol­nája. Évről évre több mint 1 millió zarándok jön Altöttingbe. Nem csoda, hogy a kis templomot bajor nemzeti szentélyként emlegetik. Hercegek, királyok, császárok és pápák is elzarándokoltak már ide a Csodatévő Madonnához, többek között XVI. Benedek pápa, akinek püspöki gyűrűje a Madonna-szobor jogarán van. Érdekes még, hogy a templomot egy árkádos udvar veszi körül, melynek falai tele vannak hálaadó képekkel.
Közös séta a belvárosban (Isteni Kegyelem ká­pol­nája, városháza, plébániatemplom, kincstár, Konrád-templom stb.), majd szabadidő. A Kápolna tér évtizedek óta a híres altöttingi karácsonyi vásár színhelye. Eredeti minőségi kézműves és gasztro­nó­miai termékek széles kínálatából válogathatunk, gyönyörűen díszített betlehemeket csodálhatunk meg.
Szállás Altötting környékén (2 éj).

2. nap: München

Egész napos kirándulás Münchenbe. A II. világ­há­bo­rú­ban súlyos sérüléseket szenvedett város történelmi városképe ma ismét a régi: szép történelmi épületek, bájos terek, csodálatos piacok, elegancia. A gótikus városkapuk által szegélyezett óvárosba az Isar-kapun keresztül jutunk el. A Ma­rien­platz, vagyis a Mária tér az abszolút város­köz­pont, nyüzsgő forgatag és sok szép műemléképület jellemzik. A teret a Régi Városháza és az Új Városháza homlokzatai uralják, kávézók, éttermek, üz­le­tek szegélyezik, középen a Mária-oszlop Bajor­or­szág védőszentjét ábrázolja. Állandóan rendez­vé­nyek, fesztiválok színtere, itt építik fel minden évben Németország egyik legszebb karácsonyi vásárát is. A késő gótikus Frauenkirche (Mi­asszo­nyunk templo­ma) 2 kupolás tornyával a város legismertebb jelképe. A reneszánsz, barokk, rokokó és klasszi­ciz­mus stílusjegyeit ötvöző Rezidencia, a bajor hercegek, királyok, választófejedelmek egykori szék­helye mindenkire nagy hatást gyakorol pom­pá­za­tos termeivel és gazdag kiállítási anyagával. Az épü­let­komplexum 130 látogatható termével Németország legjelentősebb múzeumai közé tartozik. Végezetül, de nem utolsósorban látogatást teszünk az Udvari sörfőzdében, lehetőség lesz igazi bajor specialitások kipróbálására, hisz Münchent nemcsak a művészet tette világhírűvé, a "sör és a virsli világfővárosa" is.
A városnézés után lehetőség további múzeumok egyéni felfedezésére, illetve szabadidő a karácsonyi vásárban. A nagy múltú, hagyományokban gazdag müncheni karácsonyi vásár a világ minden részéből vonzza a látogatókat. A Mária tértől kiindulva csillagszerűen terül el a város szívében.

3. nap: Burghausen

Séta Burghausen hangulatos óvárosában, mely a Salzach folyó völgyében terül el. Az egykori hercegi székhely gazdag műemlékekben. A főteret szép, középkori házak veszik körbe, említésre méltó a városháza reprezentatív barokk homlokzatával. Egy pár perces emelkedőn juthatunk fel a város jelképéhez, a középkori erődített várhoz. Vissza­tekintve a városra festői kép tárul elénk. Több mint 1 km-es hosszúságával Európa leghosszabb vára. A maga nemében egyedülállónak számító vár­komplexum tornyokkal erősített falaival, lakó és gazdasági épületeivel, várárokkal, felvonóhíddal a középkori várépítészet kimagasló példája, a bajor hercegek hatalmi és reprezentációs törekvéseinek bizonyítéka. Lehetőség a várkomplexum területén berendezett kiállítások megtekintésére.
Hazautazás a Linz - Bécs - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.

A szállásról:

2 éjszaka egy Altötting környéki 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szo­bák­ban.

Nincs éjszakai buszozás.

Az ellátásról:

Félpanzió (büféreggeli/büfévacsora).

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 7491
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
München és Altötting Adventkor

München és Altötting Adventkor

Németország, Bajorország, Altötting

Útazonosító: 7491

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
München és Altötting Adventkor

München és Altötting Adventkor

Németország, Bajorország, Altötting

Útazonosító: 7491

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!