Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Kelet-Kanadában található az ország két legnépesebb tartománya, a francia nyelvű Quebec és az angol nyelvű Ontario, itt él az ország lakosságának több mint 50%-a. A körutazás során ezt a két tartományt mutatjuk be utasainknak. Érdekesség, hogy az 1995-ös népszavazáson néhány tized százalékon múlt, hogy Quebec nem vált ki Kanadából, és nem lett önálló ország.
Quebecben és Ontarióban vannak Kanada legfontosabb városai, és itt van a legtöbb történelmi emlék, hiszen jó 400 évvel ezelőtt innen indult az ország felfedezése és gyarmatosítása.

Az utazásról:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Repülési idők: Nyugat-Európából Kelet-Kanadába (pl. Montrealba) a repülőút hossza kb. 7 óra, míg Vancouverből a visszaút Nyugat-Európába kb. 9 órás. A Toronto – Calgary belső repülőjárat kb. 4 órás.

Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 6 óra Kelet-Kanada általunk meglátogatott vidékein, mínusz 8 óra Calgaryban és a Sziklás-hegységben, mínusz 9 óra Nyugat-Kanada többi részén (pl. Vancouverben, illetve egész Brit Columbia tartományban).

Program:

1. nap: Montreal

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Montrealba, Kanada második leg­na­gyobb vá­ro­sá­ba. Érkezés (helyi idő szerint) az esti órákban, transzfer a városközponti szállodába (1 éj).

2. nap: Montreal

Vá­ros­né­zés Montrealban, mely Párizs után a világ második leg­na­gyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói, melyek közrefogják a római Szent Péter-bazilika kétharmadára kicsinyített mását, a „Mária, a világ királynője” szé­kes­egy­házat; az Olim­piai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik leg­na­gyobb temploma lett stb. A közös programok után sza­bad­idő az óvárosban, illetve le­he­tő­ség a kü­lön­le­ges földalatti város fel­fe­de­zé­sére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyo­só­rend­szer).
Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Que­bec városába, szállás (2 éj).

3. nap: Quebec, Ste Anne de Beaupré, Ste Anne kanyon

Quebec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították, sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú vá­ro­sa. A vá­ros­né­zés során sétálunk az alsóváros bű­bá­jos utcácskáin és a falakkal körülvett felső­vá­ros­ban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-pano­rá­ma­sétány.
Délután kirándulás a közeli Ste Anne de Beaupré városkába, a gyönyörű bazilika meg­te­kin­té­se (Ka­na­da talán legfontosabb zarándokhelye). Ezt követően a Ste Anne folyó vízeséséhez utazunk. Séta a vad­re­gé­nyes kanyonban, majd vissza­uta­zás Quebec vá­ro­sába.

4. nap: Omega Szafari Park, Ottawa

Utazás Ottawa irányába. Útközben látogatás az Ome­ga Szafari Parkban, ahol gyönyörű környezetben Kanada jellegzetes állataival ismerkedhetünk meg (bölény, vapiti, szarvas, medve, farkas, hód stb.). Meg­ér­ke­zés a kanadai fővárosba késő délután, rövid vá­ros­né­zés, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

5. nap: Ottawa, Kingston

Folytatjuk a vá­ros­né­zést Ottawában. A francia és az angol nyelvterület határán fekvő város egy kompro­misszum révén lett Kanada fővárosa a XIX. század közepén. A város sok szép épülete közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épü­let­együt­tese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől sza­bad­idő, ezalatt az érdeklődőknek le­he­tő­ségük lesz a Kanadai Ci­vi­li­zá­ció Múzeumának meg­te­kin­té­sé­re. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről.
A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás az Ontario-tóhoz. Is­mer­ke­dés Kingstonnal, az ország               

egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a leg­na­gyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO vi­lág­örök­ségnek (fotószünet). Szállás Kingstonban (1 éj).

6. nap: „1000 sziget” hajótúra a Szt. Lőrinc-folyón, Toronto

A Szt. Lőrinc-folyó a világ egyik leg­bő­vizűbb folyója, az észak-amerikai Nagy-Tavak vizét vezeti az Atlanti-óceánba. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. Az indiánok a „Nagy Szellem Kertjének” nevezték ezt a vidéket. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült.
Egyórás pano­ráma hajókirándulás a szigetek között, majd to­vább­uta­zás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. Autóbuszos vá­ros­né­zés (fotó­szü­ne­tek­kel) Kanada leg­na­gyobb, s talán leg­mo­der­nebb városában (Yonge Street – a világ leg­hosszabb utcája, a régi és az új Városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhő­kar­co­lói, Sky Dome, kikötő stb.). A program fény­pont­ja­ként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).
Szállás Toronto kör­nyé­kén (2 éj).

7. nap: Niagara-vízesés, Niagara on the Lake

Kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán, majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés. Lehetőség lifttel felmenni a 236 méter magas Skylon-toronyba, ahonnan lé­leg­zet­el­állí­tó pano­ráma nyílik a vízesésekre és a környező kanadai és amerikai területekre.
Fakultatív program:
Kilenc perces helikopteres repülés a vízesések felett.
A fakultatív program ára: kb. 108 CAD (a helyszínen fizetendő).
Délután is­mer­ke­dés Niagara on the Lake városkával. Ez a bájos település ott helyezkedik el, ahol a Nia­ga­ra folyó beleömlik az Ontario-tóba. A XIX. század eleje óta szinte érintetlenül megmaradt íz­lé­ses villáival, épületeivel Kanada legszebb kis­vá­ro­sai közé tartozik.

8. nap: Toronto

Szabad program Torontóban, le­he­tő­ség belvárosi sétára, valamint ide­gen­ve­ze­tőnk­kel a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) meg­te­kin­té­sé­re. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

9. nap:

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

A szállásról:

7 éjszaka középkategóriájú szállodákban

Az elhelyezésről:

2-3 ágyas fürdőszobás szobákban

Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Az ellátásról:

7 amerikai reggeli / fakultatív félpanzió. (5 vacsora és 1 ebéd – napi egy főétkezés a másodiktól a hetedik napig. Az ebéd a Niagaránál egy panoráma-étteremben lesz.)

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1728
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto

Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto

Kanada, Montreal

Útazonosító: 1728

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto

Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto

Kanada, Montreal

Útazonosító: 1728

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!