Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Madagaszkár legjava - csoportos körutazás utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

 

Madagaszkár… egy teljesen egyedülálló világ. A makik hazája, az orchideák országa, a világ legnagyobb vaníliatermesztője, álombeli tengerpartok, lenyűgöző tájak. A ‘nyolcadik kontinens’, ahol az állat-és növényvilág 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Mindig mosolygó lakosok, ma is élő hagyományok, rejtélyes babonák és mítoszok, és a ‘mora-mora’, azaz a természet és az egyszerű életkörülmények diktálta lassú élettempó – egy utazás nem csak térben, hanem időben is...

Madagaszkár, a Föld egyik kihagyhatatlan úticélja.

Ebben a programban Madagaszkár legváltozatosabb helyeit látogatjuk végig: teraszos rizsföldekkel tűzdelt hegyi fennsíkok jellegzetes falvaikkal, vadnyugatra emlékeztető sziklás tájak, buja, trópusi esőerdők, a száraz Dél tüskés-bokros sivatagjai és szavannái, és Ifaty csodálatos tengerparti strandjai. A kontinensnyi méretű sziget sokféle természeti arca mindenkit lenyűgöz. Találkozunk az egyedülálló növény- és állatvilág számos, szebbnél szebb és érdekesebb képviselőivel, és betekintést nyerünk a madagaszkári emberek mindennapjaiba, hagyományokkal átszőtt életébe is.

Programok

1. nap ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA

A repülőjárattól függően, de valószínűleg délután/este fogunk megérkezni Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtéren már vár minket sofőrünk és autónk , hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba.

A várható késői érkezés miatt a főváros megtekintését valószínűleg az elutazás napjára hagyjuk.

Szállás és vacsora: Hotel Belvedere

 

2. nap ANTANANARIVO - ANDASIBE

Antananarivo - Andasibe (135 km, körülbelül 3-4 óra)

Miután megreggeliztünk, elindulunk kelet felé, hogy megkezdjük felfedező utunkat ezen a különleges szigeten.

Mandraka faluban látogatást teszünk a Mr. Peyreiras francia biológus által alapított Hüllő Farmon, ahol Madagaszkár legtöbb hüllőfaját megtekinthetjük : krokodilok, kaméleonok sokasága, iguánák, gekkók ; de ezenkívül két makifajjal is megismerkedhetünk,  valamint különleges lepkékkel.

Délután megérkezünk szállodánkba Andasibe-be, két híres park : az Analamazoatra Nemzeti Park és a Mantadia Nemzeti Park mellé.

Meglátogatjuk a Vakona Lodge Magán Rezervátumát : a legjobb lehetőség, hogy elkészítsük szelfinket az itt élő  barátságos lemúrokkal !

Fakultatív program estére: sötétedés utáni esti állatles rezervátumban, az éjszaka aktív állatfajták megfigyelésére: kaméleonok, pillangók, stb. (A program árát a részvételi díj nem tartalmazza.)

Szállás és vacsora: Andasibe Hotel

 

 

3. nap ANDASIBE - ANTANANARIVO

Andasibe - Antananarivo (135 km, körülbelül 3-4 óra)

A mai napon reggeli után a szó szerint hatalmas élményeket ígérő Analamazoatra Nemzeti Parkot látogatjuk meg , mivel ez a hely arról híres, hogy az itt található esőerdők a legnagyobb és legfejlettebb lemurfaj, az Indri Indri otthonai. Itt tartózkodásunk felejthetetlen élménye lesz hallgatni az Indri Indri makik kiáltozását (például a szállodában a reggelink közben is), ahogyan egymással kommunikálnak szirénára hasonlító, akár három kilométerre is elhallatszó énekükkel. Természetesen a lemúrok mellett számos más különleges állat-és növényfajjal találkozhatunk. A parknak egyedülálló hangulatot ad a rengeteg orchidea- és páfrányfaj.

A park meglátogatása után visszaindulunk Antananarivoba, ahol városnézésre indulunk : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az << alsó >> és << felső >> várost.

Szállás és vacsora: Hotel Trano Bongo

 

 

4. nap ANTANANARIVO - AMBATOLAMPY - ANTSIRABE

Antananarivo - Ambatolampy (68 km, kb 1,5 óra)

Ambatolampy - Antsirabe (100 km, kb 2 óra)

 

Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át: gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között.

Útközben megállunk Ambatolampy faluban , hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt , ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból (a zebu a helyi, púposhátú szarvasmarha) készült különböző használati tárgyakat készítenek. A madagaszkári iparművészet méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen "kezdetleges", de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk...

Kis pihenőt beiktatva egy panorámikus sétát teszünk a rizsföldek között . A földeken mindenfelé láthatjuk a helyieket kizárólag kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni! Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, ami távol áll a mi világunktól.

Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe -be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több "becenevet" is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse-pousse -ok (kézi hajtású riksák) városa. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe , valamint egy ékszerkészítő atelier -be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel - így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.

Vacsora és szállás: Couleur Café Guest House

 

 

5. nap ANTSIRABE - AMBOSITRA - RANOMAFANA

Antsirabe -Ambositra (90km / 2h)

Ambositra - Ranomafana (167km / 3h30)

Ma reggeli után különleges városnézésre indulunk: pousse-pousse-ra (riksákra) szállunk és így fedezzük fel Antsirabe városát: megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát.

Reggeli után továbbindulunk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát , amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel . Az erdőművelésben és fafaragásban generációk alatt szerzett szakértelmük a mindennapi élet összes területén meglátszik: a legtöbb használati tárgyuk, a házaik mind fából készülnek, minden fafelület gazdagon díszített és alaposan megmunkált. Hihetetlen, de a házakat és a sírokat a mai napig szög, zsanér, agy egyéb fém alkatrész nélkül, csak fából, faszögek és facsapok segítségével építik.

Meglátogatunk egy zafimaniri fafaragó műhelyt , ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Bár a formák, motívumok hasonlók, a dekoráció minden esetben a faragó mester személyiségétől függ, így nincs két ugyanolyan tárgy.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba , amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése "meleg víz", a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.

Vacsora és szállás: Hotel Centrest

 

 

6. nap RANOMAFANA - AMBALAVAO

Ranomafana -  Fianarantsoa (67 km / 2h)

Fianarantsoa - Ambalavao (56km / 1h 30)

Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a "nyolcadik kontinens"-nek. A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és az ország második leglátogatottabb nemzeti parkja számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik: itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is.

A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, a ,,jó tanulás városába" (nevét jó hírű középiskoláiról és egyetemeiről kapta), Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol városnézést követően felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét is . A nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről - melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe.

Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.

Vacsora és szállás: Hotel Aux BougainVillées

 

7. nap AMBALAVAO - RANOHIRA

Ambalavao - Anja (20 km, 30 perc)

Anja - Ihosy  (130km)

Ihosy - Ranohira (91km)

Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa: meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt , ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak.

Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban , ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig vidám gyűrűsfarkú maki-csapatokkal találkozhatunk. A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a falu megélhetését biztosítják; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt.

Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 népcsoport és számos nyelvi dialektus van.)

Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz: az << Isalo ablaka >> elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét . Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben; gyönyörű fotókat készíthetünk.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

 

 

8. nap RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK

Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában: az Isalo Nemzeti parkban . A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus: tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás: catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt.

Javasolt esti program: tiszta időben sétáljunk ki a szálloda mellé és csodáljuk meg a csillogó Tejutat és ezernyi csillagot az afrikai égbolton: Madagaszkáron ez az egyik legjobb hely a Tejút megfigyelésére.

Vacsora és szállás: Hotel Isalo Ranch

 

 

9. nap RANOHIRA - TULEAR - IFATY

Ranohira - Sakaraha  (110km / 2h)

Sakaraha - Tuléar (125km / 2h 30)

Tulear - Ifaty (27km / 1h)

Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket : e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek... Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: "a Nap városa", vagy: "a város, mely sosem alszik". Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.

Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i Arborétumot , ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz.

Ifaty-ba indulás előtt még felfedezzük az úgynevezett Kagylópiacot is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk.

Tulearból most már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk Ifaty halászfaluba és csodás tengerpartjára, az Indiai óceán (Mozambiki csatorna) partjára . A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék... Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári "mora-mora" (jelentése: lassan-lassan) életstílus a napok alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük tengerparti szállodánkban.

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

 

 

10. nap IFATY

A mai nap a szabadságé, nincs szervezett program , mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot.

Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök moraját, és figyeljük a halászok évszázados rutin szerinti mozgását.

De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális "vezo" (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott "cseles" növényzetet és "ravasz" lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.

Esti program: ma esténket egy igazi autentikus, malgas ünnep hangulatában töljük  : vacsora után egy helyi zenekar csatlakozik hozzánk, hogy bemutassák nekünk hagyományos hangszereiket, népi táncaikat. A malgas táncok egyszerűek, csak egy kis ritmusérzék kell hozzá, a helyiek biztosan nagyon fogják értékelni, ha mi is beállunk közéjük!

Vacsora és szállás: Hotel Nautilus

 

 

11. nap IFATY - TULEAR -ANTANANARIVO Belföldi repülőjárat

Reggeli után a mai napon a belföldi járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba , Antananarivo-ba.

Buszunk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba. Délután elmegyünk a hatalmas kézműves, tradicionális piacra: megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit és ha szeretnénk, megvásárolhatjuk szuveníreinket: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők), madagaszkári vanília és fűszerek, stb.

Vacsora és szállás: Hotel Belvedere

 

 

12. nap ANTANANARIVO - ....... - BUDAPEST

Ma reggeli után ellátogatunk a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotához , melyet a madagaszkári emberek az ország legszentebb helyének tartanak. Ez a történelmi hely egykor Madagaszkár királyainak nyújtott otthont.  A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját.

A járat indulásától függően autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre , hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A programban megjelölt szállodák a foglaltság függvényében változhatnak

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, különösen, ha az árfolyam és / vagy az üzemanyagárak ingadozása jelentős. Az útvonalak és árak változhatnak a repülőjáratok törlése vagy túlfoglalás, a menetrend változása, a rossz időjárás és útviszonyok, sztrájk, politikai problémák, az üzemanyagellátás problémái, területek bezárása, természeti katasztrófák, mint például földrengések, ciklonok, áradások és más vis major esetén.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 121620
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Útazonosító: 121620

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár legjava - csoportos körutazás

Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron

Útazonosító: 121620

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!