Lenyügöző Dél - India

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Lenyügöző Dél - India utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A kontinensnyi kiterjedésű ország várja az egzotikus tájakra nyitott utazókat.

A tervezett program során az UNESCO Világörökségéhez tartozó helyszínt is meglátogatunk.

Az utazásról:

Budapest – Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. A körutazáson komfortos autóbusszal, belső repülőjáratokkal és hajóval.

Program:

1. nap: Budapest – Bombay

Elutazás Budapestről Bombaybe átszállással, éjszaka a repülőn.

2. nap: Bombay városnézés

Korai érkezés, transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után városnézés BOMBAY-ben, mai nevén MUMBAI-ban: Függő kert, Hallgatás tornya, India kapuja, tengerparti sétány, Viktória pályaudvar stb. Szállás.

3. nap: Elephanta sziget – Aurangabad

Reggeli után kellemes kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-SZIGET-re, hogy az ottani VI. századi kőfaragásokkal, szobrokkal díszített barlangokat megtekinthessük. Visszautazás Bombay-be, majd menetrendszerinti repülőjárattal Aurangabad-ba. Szállás.

4. nap: Aurangabad – Ajanta (kb. 100km)

Városnézés AURANGABAD-ban, a „kapuk városában”. Hajdan 54, ma 13 megmaradt kapu őrzi a várost. Itt van a mogul építészet egyetlen, a Dekkan-fennsíkon látható emléke, a Bibi-ka-Maqbara – a Taj Mahal mása.1679-ben Aurangzeb mogul fia építtette édesanyja tiszteletére. Délelőtt kirándulás AJANTA-ba, ahol lópatkó alakú hegybe vájt sziklatemplomok várnak. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló gyönyörű freskók láthatók, az i.e. II. századtól kezdődően. Szállás Aurangabadban.

5. nap: Aurangabad – Ellora barlangok (kb. 30km)

Az Ellora barlangok a kb. IX. században épült sziklatemplom-csoport. 34 barlangból áll, ezek különböző vallásokhoz (buddhista, jainista, brachmanista) tartoznak, ember nagyságú faragott isten / istennő szobrokkal. Szállás Aurangabadban.

6. nap: Aurangabad – Mumbai – Chennai (Madras)

Utazás repülővel Bombay-ba, majd tovább MADRAS-ba. Délután városnézés: Szűz Mária templom, Szt. Tamás katedrális, erőd. Este lehetőségünk lesz részt venni egy klasszikus indiai táncbemutatón. Szállás.

7. nap: Kanchipuram – Mahabalipuram (kb. 120km)

KANCHIPURAM „az Arany város” kb. 75 km-re található Chennai-tól (Madras), Tamilnadu államban. A helyiek turizmusból és kézműiparból élnek. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India 7 szent városának, ma is 150 működő templommal. A Kailasanatha Temple a VIII. században épült, a fő szentély körül 58 kisebb szobrokkal, freskókkal. A Siva-templom (Ekambareswara Temple) mellett a másik nevezetesség az 57 m magas Rajagopuram (torony), egyike a legmagasabbaknak Dél-Indiában. A 2500 éves mangófa a templom belsejében ma is él és 4 különböző fajta mangó terem rajta. A templomot folyosók övezik és szép, 1000 oszlopos terme van. A Varadharaja Temple masszív és impresszív. 100 oszlopos csarnokában szép ornamentális díszítéseket csodálhatunk meg, melyeket egy kőből faragtak ki. Tovább utazás MAHABALIPURAM-ba, mely Madrastól néhány km-re délre található város, a Bengáli öböl homokos partján. Ezen a parton hatalmas, sziklába vájt szobrok, domborművek, templomok idézik a múltat. Hajdan a Pallava és Chola dinasztiák uralkodtak itt, fontos kikötőjük volt a város. Bár uralmuk jó 1200 évvel ezelőtt lehanyatlott, csodálatos sziklatemplomok, szobrok őrzik itt ma is emléküket. A leghíresebb látnivaló a Shore Temple (a parti templom), mely egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak, amely a korai, legtisztább Dravida stílus jegyeit viseli magán. Szállás Mahabalipuramban.

8. nap Mahabalipuram – Chidambaram – Tiruchirapalli (kb. 320km)

A korán kelők fürdőzéssel kezdhetik a napot az Indiai óceánban. Reggeli után hosszú, fárasztó nap vár ránk. CHIDAMBARAM a XI. századi Nataraja templomáról híres, benne különböző építészeti stílusok keverednek. A települést „Shiva kozmikus tánca” városának is nevezik, mert a templom falait a táncoló Shiva 108 formájával díszítették. Délután érkezés TIRUCHIRAPALLI-ba, a Kaveri folyó partján fekvő zarándokhelyre. A sziklaerőd körül épült város egyaránt hagyományos és modern. A Ganaphatinak szentelt templomhoz 434 sziklába vájt lépcső vezet fel. Szállás.

9. nap: Tiruchirapalli – Srirangam – Tanjore – Madurai (kb. 240km)

Kora reggel utazás hajóval a Srirangam szigetre a Kaveri folyón egy templom-városhoz. Látogatás az egyik legszebbnek tartott Ranganathasvami templomban, ami Dél-India hindu művészetének egy kiemelkedő alkotása (Visnu szobor, ”Srirangam lovaglása” stb.). Délután utazás TANJORE-ba, amelyet Tamil Nadu tartomány „rizses csészéjének” is neveznek. A városnézés során a XI. századi dravida Brihdeeswara templomot is megtekintjük. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, ami egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból lett kifaragva. Shiva istennek szentelt templom. A város nevezetes továbbá kézműiparáról, bronz tárgyairól is. Innen még kb. 2,5 óra az út Madurai-ba. Szállás.

10. nap: Madurai – Periyar Nemzeti park (kb. 180km)

Délelőtt városnézés MADURAI-ban. A Meenakshi templom a Pandyan korszak kiemelkedő emléke. 11 óriástorony uralja a templom-együttest, gyönyörű díszítésekkel. Az 1000 oszlop csarnoka messze kiemelkedő látványosság. Ez az emlékezetes remekmű a XVI. században készült, zenélő oszlopait sárkányminták díszítik, s minden oszlopa más dallammal kápráztat el. Délután utazás a PERIYAR NEMZETI PARK-ba. A Periyar Kerala állam leghosszabb folyója, tamil epikai művek dicsérik szépségét. Utunk fűszer-, kávé-, teaültetvények között halad. Rövid pihenő egy fűszerpiacnál, nézelődni, vásárolni. Szállás a park területén.

11. nap: Vadles – csónakázás a Periyar folyón – Alleppey – Cochin

A napot korareggeli vadlessel kezdjük: elefántok, talán tigris és más kisebb vadak, madarak is láthatók lesznek. Délelőtt továbbutazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Hajóra szállva a híres „backwaters” - a tenger és az édesvíz találkozásánál létrejött kanálisok, tavacskák és szigetek között hajózunk Cochinba. Szállás Cochinban.

12. nap: Pihenés Cochinban

Egész napos pihenés Cochinban. Szállás.

13. nap: Cochin – Mysore (kb. 400km)

Kora reggeli utazás autóbusszal MYSORE-ba. A délutáni érkezést követően városnézés. A „Paloták városá”-ban elsőként a hihetetlenül szép, elegáns, hatalmas szultáni palotához indulunk, amelyet sajnos csak kívülről láthatunk, mert ma is Mysore maharadzsájának lakhelye. 1897-ben épült, egyike a legnagyobbaknak. Bekukucskálva is látunk ezüst kapukat, vas oszlopokat, freskókat. Mysore nevezetes különleges fából készített kézműves termékeiről, elsősorban a rózsafából készült intarziás képekről. Este ellátogatunk a Chamundi-hegyi templomba, ahonnan lélegzetelállítóan szép a város elénk táruló panorámája. Szállás.

14. nap: Mysore – Saravanabelagola – Hassan (kb. 120km)

A délelőtt egy részét még Mysore-ban töltjük, majd a híres és India egyik legrégebbi Jainista zarándokhelyére és vallási központjába, SARAVANABELAGOLA-ba utazunk. Az Indragiri–hegy csúcsán áll Gomateswara közel 18 méter magas szobra, mely a világ második legnagyobb kolosszusa, csak az egyiptomi II. Ramszesz szobor előzi meg. Szállás Hassan környékén.

15. nap: Belur – Halebid – Hassan – Bangalore – Bombay (kb. 200km)

Reggeli után busszal kilátogatunk „Belur és Halebid" templomához. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. Ha van a világ kulturális emlékei között szemet kápráztató szépség – az minden bizonnyal Halebid temploma. A templomok majd mindegyike csillag alaprajzú. A falak, oszlopok végestelen-végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és tánc szeretetüket. Ezeket a templomokat a keleti kultúra iránt érdeklődő embernek látniuk kell! Bangalore városát XIX–XX. századi épületek jellemzik, környéke India „Szilikon Völgye” sok iparral. Utazás a repülőtérre és repülés Bombay-be, majd tovább Budapestre.

16. nap: Budapest

Átszállás után érkezés Budapestre.

A szállásról:

**** szállodák

Az elhelyezésről:

2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobákban

Az ellátásról:

reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 2317
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Lenyügöző Dél - India

Lenyügöző Dél - India

India, Goa, Bombay

Útazonosító: 2317

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lenyügöző Dél - India

Lenyügöző Dél - India

India, Goa, Bombay

Útazonosító: 2317

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!