Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Ft-tól/fő 1.740.000
Időpont: 2024.03.12 - 03.28
Legjobb ár: 1.740.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.03.12 - 03.28

Tartson velünk a Laosz - Vietnám - Kambodzsa *** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 17 nap / 14 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.740.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 17 nap / 14 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 180671
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Budapest - Hanoi

Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoiba. Éjszaka a repülőn. 

2. nap: Hanoi - Vientiane

Érkezés kora délután, majd továbbutazás Vientiane-ba, Laosz fővárosába. Vacsora és szállás Vientiane-ban (2 éj).

Tervezett szálloda: Eastin Hotel Vientiane  vagy azonos kategória

3. nap: Vientiane

Reggeli után városnézés Vientiane-ban: ellátogatunk Wat Si Muang buddhista templomába, melyet a ,,templomok anyjának" is hívnak. Ezután a Buddha (XiengKhuan) Parkot nézzük meg, melyet 200 buddhista és hindu szobor díszít. Ebéd után That Luang-ot, a Nagy Királyi sztúpát, Laosz legszentebb helyét nézzük meg, melyet a 16. században Setthathirat király építtetett. Majd a Patuxai győzelmi kaputól gyönyörködhetünk az elénk táruló város látványában. Ezután Wat Sisaket templomába látogatunk, mely az egyetlen olyan buddhista templom a városban, amely a sziámi inváziót követően sértetlen maradt. Következő állomásunk Wat Phra Keo egykori buddhista szentélye, mely ma egy vallási tárgyú múzeum, lao és kmer műalkotásoknak ad helyet. Túránkat a Mekong folyó partján fejezzük be, ahol gyönyörködhetünk a naplementében.

4. nap: Vientiane - Luang Prabang

Reggeli után transzfer a vonatállomásra, elutazás az UNESCO Világörökség listáján is megtalálható Luang Prabangba. Érkezés után a lenyűgöző Kuang Si vízeséshez látogatunk, ahol akár meg is mártózhatunk a hűs vízben, majd egy helyi kézműves műhelyben betekintést nyerhetünk a selyemkészítés rejtelmeibe. Ebéd útközben, majd felmegyünk a Phousi hegyre, ahonnan a lenyugvó nap fényében gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Mekong-folyóra. A programunkat az éjszakai piacon zárjuk. Szállás Luang Prabangban (2 éj)

Tervezett szálloda: La Palais Juliana vagy azonos kategória

5. nap: Luang Prabang

Reggeli előtt lehetőségünk lesz betekinteni a helyi szerzetesek szokásaiba, akik hajnalban, az utcákat járva adományt gyűjtenek a hívőktől, majd ellátogatunk a reggeli piacra, ahol a helyiek beszerzik a friss árukat. Reggeli után városnézés: első állomásunk a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont. Ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb aranyozott Buddha szobor található. Útközben megállunk Ban Xanghai faluban, ahol a helyi rizsbort készítik. Visszatérve Luang Prabangba megtekintjük Wat Xiengthong híres épületét, majd ha időnkbe még belefér felkeressük a környező kézműves falvakat.

6. nap: Luang Prabang - Hanoi

Reggeli után a repülőtérre utazunk, és visszarepülünk Vietnámba. Szállás Hanoiban (2 éj).

Tervezett szálloda: Silk Path Luxury  vagy azonos kategória

7. nap: Hanoi

Városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh - a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát (kívülről), a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az ,,Egylábú" Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Délután látogatás az Etnológiai Múzeumba. Este egy tradicionális vízi bábszínház előadását tekintjük meg.

8. nap: Ha Long-öböl

Reggeli után utazás autóbusszal az álomszép Halong-öbölbe. Érkezés délben, majd beszállás a tradicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. A kapitány üdvözlése után ebéd, majd hajónk kifut az öbölből és behajózik az ezernyi mészkősziget közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. A tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot. Szállás a hajón a Halong-öbölben. (1 éj).

Tervezett hajó: Verdure Lotus Luxury Cruise 5*  vagy azonos kategória

9. nap: Ha Long-öböl - Hoi An

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten, korai reggeli, majd hajózás azokon a helyszíneken, ahol az Indokína című filmet forgatták. Túránk után visszatérés a hajóra, könnyű korai "ebéd", majd 11 óra körül kikötünk Halong városban, elhagyjuk a hajónkat és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd repülés Danangba. Transzfer Hoi Anba. Szállás Hoi An (3 éj).

Tervezett szálloda: Wyndham Garden Hoi An Cua Dai  vagy azonos kategória

10. nap: Hoi An - My Son

Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét" bemegyünk több XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet, megnézzük a Fukien egyesület templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong templomot. Délután utazás az egykori Champa királyság szakrális központjába, My Son szent földjére. A terület az UNESCO Világörökség része. Sajnos a területen található örökség a vietnámi háború bombázásai során jelentős károkat szenvedett, azonban a fennmaradt romok így is különleges látványt nyújtanak.

11. nap: Ba Na Hills

A mai napon Ba Na Hills csodálatos látnivalóit fedezzük fel, a Linh Ung pagodát és buddha szobrot, majd nem utolsó sorban az ,,Arany hidat", melyet a sziklából kiemelkedő két hatalmas kéz tart a magasba. Ebéd útközben.

12. nap: Hue

Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé, a Danang és Hue között félúton fekvő Hai Van hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik My Khe parszakaszára. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, ebéd, majd érkezés Hue-ba. Hue 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során megtekintjük Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a Kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hajókirándulás (vízállás függő) a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához. A program után bejelentkezés a szállodába, szállás Hue-ban (1 éj).

Tervezett szálloda: Romance Hue vagy azonos kategória

13. nap: Hue - Saigon

Reggeli után az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, majd időt szakítunk egy kis vásárlásra és nézelődésre a Dong Ba piacon. Délután Saigonba repülünk, hogy megismerkedhessünk Vietnám legnagyobb városával. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezés. Vacsora és szállás Saigonban (1 éj).

Tervezett szálloda: Northern Hotel  vagy azonos kategória

14. nap: Saigon - Cu Chi alagutak - Siem Reap

Reggeli után autóbuszos városnézés: Notre Dame katedrális, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal. Ezután látogatás az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszerben egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Ebéd útközben. Késő délután transzfer a repülőtérre, ahonnan Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Szállás Siem Reap-ben (2 éj).

Tervezett szálloda:  Saem Siemreap vagy azonos kategória

15. nap: Angkor Thom - Angkor Wat - Banteay Srei

Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát a Phimeanakas templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Látogatás Banteay Srei - be, a klasszikus khmer építészet gyöngyszeméhez, melynek homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Ebéd, majd felkeressük még a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait is. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik és záródik, majd visszatérünk a szállodánkba.

16. nap: Angkor

Reggeli után szabadidő Angkor Wat egyéni felfedezésére, vásárlásra, vagy pihenés a szállodában kijelentkezésig. Transzfer a repülőtérre, ahonnan két átszállással hazautazás Budapestre. Éjszaka a repülő fedélzetén. 

17. nap: Hazautazás

Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Laosz - Luang Prabang
 • Vietnam - Ha Long-öböl (természeti)
 • Vietnam - Hue
 • Vietnam - Hoi An óvárosa
 • Vietnam - My Son
 • Kambodzsa - Angkor

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

Mert a 17 nap alatt szinte teljes képet kaphatunk Indokína sokszínűségéről, 3 ország legfőbb látnivalóit és 6 UNESCO világörökségi helyszínt is meglátogatunk. Földön, vízen, levegőben - és föld alatt! Földön több száz kilométert teszünk meg. Vízen több alkalommal is ,,lebegünk", például 1 éjszakát az álomszép Halong-öbölben, egy tradicionális hajó fedélzetén töltünk el. A nagyobb távolságokat 6 alkalommal repülővel ,,ugorjuk át", egyszer pedig a csodálatos laoszi tájat vonattal szeljük keresztül. De hogyan kerülünk a föld alá? Felkeressük az egykori, híres Cu Chi alagútrendszert, amelyet a vietnámi gerillaharcosok építettek ki. Programunk egyik csúcspontja a kambodzsai Angkor régészeti lelőhely. A fényképek egyszerűen nem tudják visszaadni azt a látványt és azt az élményt, amellyel ezek az ősi romok, indákkal benőtt hajdan pompás templomok hatnak ránk.

Utazásunkat a kevésbé ismert Laoszban kezdjük, az első hely, amely rögtön elbűvöli az utazókat lakosai kedvességével, látnivalói sokaságával és az ország természeti szépeségeivel, csodálatos templomaival. Luang Prabangban a szerzetesek hagyományos reggeli adománygyűjtő sétáját is megnézhetjük.

Vietnámban a jól ismert "látni kell" helyeken kívül az utóbbi évek egyik legkedveltebb látványosságán, a Ba Na Hills csodálatos arany hídján is sétálhatunk, melyet két hatalmas kéz emel a magasba.

A rengeteg varázslatos látnivaló mellett Indokína ételei, az ázsiai konyha változatos, és friss ízei kerülnek asztalunkra. Gazdag ízviláguk, változatos és friss zöldségek és gyümölcsök gyorsan rabul ejtenek, és garantáltan kedvenc ételeinkké válhatnak.   

x Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Az ár nem tartalmazza

 • a vízumokat
  kb. 52 000 Ft
 • a borravalókat
  kb. 120 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  275 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melynek értéke kb. 850.000 Ft)
 • 14 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben
 • a félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás (italok nélkül)
 • a légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Laosz - Vietnám - Kambodzsa *** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár nem tartalmazza

\n
  \n
 • a vízumokat
  kb. 52 000 Ft
 • \n
 • a borravalókat
  kb. 120 USD/fő
 • \n
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • \n
\n

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

\n
  \n
 • Egyágyas felár
  275 000 Ft
 • \n
 • \n

  BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

  \n
 • \n
\n

Az ár tartalmazza

\n
  \n
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melynek értéke kb. 850.000 Ft)
 • \n
 • 14 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban, ebből egy éjszakai szállás hajón a Halong-öbölben
 • \n
 • a félpanziós ellátást (kivéve a repülések napjain), Halong-öbölben teljes ellátás (italok nélkül)
 • \n
 • a légkondicionált autóbuszt a körutazás és a transzferek során
 • \n
 • a belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • \n
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • \n

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 2,50 % fő
 2. Vízumdíj (LVK) (Vízumdíj (LVK)) 52.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 180671
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában

Útazonosító: 180671

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Laosz - Vietnám - Kambodzsa ***

Kambodzsa, Körutazás Kambodzsában

Útazonosító: 180671

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!