ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

Ft-tól/fő 654.500
Időpont: 2024.09.14 - 09.20
Legjobb ár: 654.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.09.14 - 09.20

Tartson velünk a ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 654.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187453
Kívánságlistára teszem

1. nap:  Budapest - Shannon és elindulunk: Moher sziklái - Burren-fennsík és Galway (195 km)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Írországba. A repülőtérről Írország első számú természeti nevezetességéhez, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Érezzük, amint a nedves levegőbe szinte bele tudnánk harapni! Kis pihenőt követően utunkat folytatjuk a zöld végtelenek tűnő Burren-fennsíkhoz. Zöldellő ír táj, egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel fogad bennünket. A zöldellő Írországból kapott első napi betekintésünket követően Galway felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Krisztus születése előtti időkből származó dolment is (kőkorszakból fennmaradt síremlék). Írország bohém városa, Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz, emellett népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal és színesre festett házakkal.  Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:  Bunratty kastélya, Limerick viking település - Tralee (210 km)

Ma napunk első állomása Bunratty kastélya, mely igazi látványosság! A korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX. századi Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac ivója, iskola - minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Utunkat a vikingek által alapított településen, Limericken keresztül folytatjuk. Sétánk során a város legfőbb vonzerejének tartott János király XIII. Századi kastélyát csodáljuk (kívülről), mely impozánsan felemelkedik a Shannon fölött. Sétánk során betekintünk a Szent Mária-székesegyházba, mely Írország egyik eldugott ékköve. Az egykori királyi palota bejárataként szolgáló míves ajtó a 12. századból származik. Érintjük még a Szent Mária-katedrálist és a Szent János tér jellegzetes épülteit. A Dingle-félsziget felé tartunk, melynek északi szegletében Tralee-be érkezünk, ahol szállásunk és vacsoránk lesz. A vacsorát követően a hagyományokat hűen őrző igazi ír pubba látogatunk, ahol hangulatos zenés (olykor táncos) népi mulatság részesei lehetünk (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

3. nap:  Kerry-gyűrű panorámája és Muckross kastélya - Cork (270 km)

Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget ikonikus Kerry-gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható a vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarney-tavak festői láncolata, valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejének pompás báját, a hegyeket, völgyeket és változatos, vadregényes tengerpartokat láthatunk. Olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szálláshelyünkre Cork városába térünk.

4. nap:  Cork - Midleton whiskey - Cahir - Cashel szikla - Kilkenny (190 km)

Reggelinket elfogyasztva Cork kisváros számos látnivalóval várja csoportunkat. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül, a folyót pedig számos híd köti össze. Kedves kis üzletek és régi piacterek fogadnak Bennünket. Ha betérünk egy üzletbe, magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a helyieket Írország legbeszédesebb népének tartják. Betekintünk a csodálatos viktoriánus csarnokban található piacára, majd felkeressük a Szent Anna templomot a Lee folyó felett, mely Cork egyik legismertebb nevezetessége. Midletonba, a Jameson whiskey központjába vezet utunk, ahol Jameson az Úr! John Jameson az 1770-es években kezdte építeni a híres ír whiskey márkát. Kiválasztotta a legjobb árpát és hordókat és az egész lepárló üzemét egyetlen szeszfőzdeben valósította meg, így biztosítva a minőséget. Ennek a munkának járunk utána, amely napjainkig ép marad. A látogatás során lehetőség nyílik eredeti ír whiskey kóstolására, vásárlásra. Ízekkel a szánkban folytatjuk utunkat Cahirba, az egykori helyőrségi városba. Elmélkedünk a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szent Patrick keresztje. Utunk következő állomása Kilkenny, Írország egyik legelbűvölőbb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t, a szép, Tudor-kori kereskedőházat. A magával ragadóközépkori óvárosban vacsoraidőig időzünk, majd szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap:  Kilkenny kastély - Dublin - egész nap Dublin (130 km)

Reggeli után a Kilkenny várat járjuk körbe, a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik. Kerry megyét magunk mögött hagyva Dublin, a főváros tárt karokkal fogad bennünket. Napunk nagy részét az ír fővárosnak szenteljük. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, megállókkal a Trinity College-nél és a Szent Patrik-székesegyháznál. (A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a ,,Book of Kells", mely latinul íródott, 800 körül! A Szent Patrik-székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-öt és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, főposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötőnegyed épületei, Félpennys híd és Grafton street (a helyi ,,Váci utca"). Szálláshelyünkre az esti órákban térünk.

6. nap:  Észak-Írország: Dunluce vára, az óriások útja (Giant's Causeway) és Carrick-A-Rede kötélhídja (260 km)

Ma Észak-Írország legnyűgöző vidékeire utazunk! Az ír-sziget északi partvidékén Dunluce romváránál időzünk, miközben megismerjük a tengerbe zuhant tornyának történetét (a sziklaperemen ékeskedő kastélyt az erózió nagyban sújtja, ezért sajnos már nem sokáig láthatjuk). Éppen csak visszaszállunk a buszunkba, majd az ,,Óriások útján járunk". Ismerkedünk az ír óriás, Finn MacCool legendájával és a valósághoz közelebb álló földtani, vulkanikus magyarázattal. Körülbelül 40.000 egymáshoz szorosan illeszkedő bazaltoszlop lenyűgöző látványt nyújt. A legmagasabbak kb. 12 méteresek! Sétálunk a partvidéken, az "Óriások útján". Következő állomásunk a Carrick-A-Rede kötélhíd, melyen a mélység fölött átsétálva érkezünk az óceán által elválasztott apró szigetre. Lebilincselő élmény! Az esti órákban Belfast környéki szálláshelyünkre érkezünk.   

7. nap: Belfast - Powerscourt virágoskertje - Dublin - Budapest (260 km)

Megreggelizünk, majd Észak-Írország központjában sétálunk. A Titanic óceánjáróhajó története mindenki számára ismert. Az 1900-as évek elején egy belfasti hajógyárból indult útjára a luxus gőzös. Láthatjuk a Titanic emlékközpontot, mely épület formáját a hajó mintázta. Láthatjuk a városházát és a Szent György piacot. Észak-Írország központját magunk mögött hagyva délre térünk vissza és Dublin közelében felkeressük Powerscourt, Ír-sziget leghíresebb díszkertjét. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow-hegység lábánál - kertje pompázatos és kihagyhatatlan! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

A részvételi díj nem tartalmazza

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- Colonnade kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)

- útlemondási szolgáltatást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A részvételi díj tartalmazza

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált ír autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

Bevezető

Megannyi csoda Írországban! A régi programunkat annyira sikerült megreformálnunk, hogy azonnal útra keltünk! Először csak gondolatban, majd úton is voltunk! Kimondhatatlan nyugalom és tengersok élmény ezen 7 napban! Igen! Ez az új Írország Nagykörutazás programunk, mely délen tesz egy teljes kört a szigeten és ellátogat Észak-Írország nevezetes helyeire is! Ha Írország a cél, akkor ne keresgéljen tovább, mert nincs másik ilyen program, amiben minden benne van és jut idő az élményekre! Eszünkbe jut a végtelen mezők zöld színe, az ír whisky, ódon kastélyok sejtelmes, mesébe illő világa. A Z(s)eppelin 7 napos írországi körutazása során saját szemével is megcsodálhatja Írország mesés kincseit: Burren, Moher-sziklák, Kerry-gyűrű, Cashel-szikla. Látogatást teszünk számos a középkort hűen idéző emlékhelyen: Bunratty kastélyában, Adare Desmond kastélyában, Muckross kastélyában, Kilkenny várában valamint Dublin varázslatosan szép székesegyházában, egyetemében, várában. Belekóstolunk az írek valódi világába szó szerint: ír whiskey lepárlót is meglátogatunk, ahol kóstolhatunk a valódi nedűből. Remek alkalom, hogy egy gyönyörű ír nagykörutazáson vegyen részt, tartson Ön is velünk!

Szerződés

A REPÜLÖTÉRI ILLETÉK A CSOPORT REPÜLÖJEGY KIÁLLÍTÁSAKOR KERÜL PONTOSÍTÁSRA (megadott ár irányár)! A PONTOS REPÜLÖJEGY FOGLALÁS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK ÚTLEVELÉNEK/SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁNAK MÁSOLATÁT (AMELYIKKEL AZ UTAZÁS FOG TÖRTÉNNI!) IRODÁNKHOZ A FOGLALÁST KÖVETÖEN ELJUTTATNI SZÍVESKEDJEN! A ZÖKKENÖMENTES HATÁRÁTKELÉS ÉS KÜLFÖLDI TARTÓZKODÁS ÉRDEKÉBEN A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM JAVASOLJA AZ ÉRVÉNYES ÚTLEVÉL VAGY ÚJ TIPUSÚ KÁRTYÁS SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY HASZNÁLATÁT! (RÉGI TÍPUSÚ SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY (BARNA) NEM ALKALMAZHATÓ KÜLFÖLDÖN VALÓ TARTÓZKODÁSHOZ). KÉRJÜK A NEVEK, SZÜLETÉSI DÁTUMOK, ÚTLEVÉLSZÁMOK PONTOSÍTÁSÁT AZ ÚTLEVÉL SZERINT! (ebböl eredö problémák az utas(okat) terheli!) KÉRJÜK A NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL/ÚTIOKMÁNNYAL RENDELKEZÖ UTASAINKAT, GONDOSKODJANAK AZ ÉRINTETT PROGRAMUNK SZERINTI VÍZUMKÖTELEZETTSÉGEINEK TELJESÍTÉSÉRÖL. NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK VÍZUMKÖTELEZETTSÉGÉT IRODÁNK AZ ÉRINTETT PROGRAM VONATKOZÁSÁBAN NEM VIZSGÁLJA. AZ EBBÖL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELÖSSÉGET.
A PROGRAMVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
A MEGHIRDETETT MINIMÁLIS LÉTSZÁMNÁL KISEBB CSOPORTLÉTSZÁM ESETÉN FELÁR FIZETENDÖ: 45.000 Ft/fö
EURÓS VISSZAIGAZOLÁS ESETÉN A LÉTSZÁMFELÁR 124 Euro/fö
A repülögép csomagterébe és utastérbe felvihetö poggyász méret és súlykorlátokról az utastájékoztatóban tájékoztatjuk!
Belépök és jegyek tájékoztató árai: kb. 105 EUR/fö + 18 GBP/fö
Egyéb helyszínen fizetendö költségek : 18 EUR/fö

További információk

Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 105 EUR + 18 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 45.000 Ft / 124 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghirdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

x ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. 1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten 21.500 Ft fő (egy utas esetén)
  2. 2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten 13.000 Ft fő
  3. 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten 13.000 Ft fő
  4. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187453
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

Írország, Dublin

Útazonosító: 187453

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

ÍRORSZÁG NAGYKÖRUTAZÁS - Kerry-gyűrű, Burren-fennsík, Moher sziklái, Bunratty, Kilkenny és Dublin! Belfast és az Óriások útja

Írország, Dublin

Útazonosító: 187453

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!