INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

Ft-tól/fő 849.000
Időpont: 2024.10.24 - 11.02
Legjobb ár: 849.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.24 - 11.02

Tartson velünk a INDIAI ARANYHÁROMSZÖG utazásra! A kiutazás egyénileg történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 849.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 187290
Kívánságlistára teszem

Program leírás

2024. október 24 - november 2.

Utazás: Budapest - Delhi / Delhi - Budapest útvonalon európai átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A programok során légkondicionált autóbuszokkal, első osztályú expresszvonattal és belső repülőjárattal.
Elhelyezés: kitűnő, helyi 4-5 * kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest - Delhi
Délután elutazás Budapestről menetrend függvényében, európai átszállással Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
Kora reggel érkezünk DELHI-be. Városnézés India fővárosában, melynek során először az ország egyik legrégibb iszlám építményéhez látogatunk el, a Qutub Minar-hoz. A magas torony és a közelében álló, sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumaivá váltak. A második mogul császár, Humayun sírja a perzsa ihletésű sírépítészet remekműve. A város legnagyobb mecsete a Jama Masjid, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). A brit birodalom indiai fővárosaként, a XX. század elején épített ÚJDELHI-ben az India Kapu és a régi parlament (kívülről), a híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelye, a szépen parkosított Raj Gath, és a Lakshmi-Narayan hindu templom megtekintése. Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi - Jaipur
Folytatjuk a delhii városnézést. A XIX. század közepén Perzsiában alapított, egyetemes testvériséget és társadalmi egyenlőséget hirdető bahái világvallás híres, fehér márványból készült, nyíló lótuszvirágot formázó templomát, a Lótusz templomot és annak szép parkját tekintjük meg. Ezt követően a Gurdwara Bangla Sahibot, az egyik legjelentősebb szikh templomot tekintjük meg, valamint a komplexumban működő népkonyhát. Délután utazás autóbusszal Rajasthan fővárosába, JAIPUR-ba. Szállás Jaipurban.

4. nap: Jaipur Amber erőd
Ezt a napot egy könnyű reggeli jógázással indítjuk (nem kötelező, csak lehetőség), majd testben-lélekben megújulva megkezdjük jaipuri városnézésünket: Ellátogatunk a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe, ahol megismerkedünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, látjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace, avagy Városi Palota, Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Ha időnk engedi, Jaipur színes bazárjába is ellátogatunk a nap folyamán. Szállás Jaipurban.

5. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Utazás autóbusszal AGRÁ-ba, útközben - ha időnk engedi - megállunk még egy IX. századi ,,lépcsős kútnál", a Chand Baori-nál. A világ egyik alig ismert csodája fordított ,,negatív" maja piramisra hasonlít. Útközben betérünk FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba. A települést a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtette az őt megsegítő szúfi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után - valószínűleg - vízhiány miatt elhagyták. Vacsora, szállás Agrában.

6. nap: Agra - Sikandra
Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt élte aranykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Ékessége, Mumtaz Mahal tiszteletére, annak nagyon fájlalt hirtelen halála után. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és apja, Jahangir fekete trónusát is. A nap folyamán látogatást teszünk még a legbölcsebbnek és legnagyobb mogul uralkodónak tartott Akbar császár síremlékénél AGRA egyik külvárosában, SIKANDRÁ-ban. Vacsora, szállás Agrában.

7. nap: Agra - Delhi
Visszautazunk autóbusszal DELHI-be. Megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók állnak. Vacsora, szállás Delhiben.

8. nap: Amritszár - Aranytemplom
Kora reggel expresszvonattal, kb. 5 órás úttal érkezünk a szikh vallás Mekkájába, AMRITSZÁR-ba. A városhoz közeli (a két állam közti barátság jegyében) nyitva tartó indiai-pakisztáni határon megtekintjük a fergeteges katonai parádét. Részt vehetünk a Guru Granth Sahib, a szikhek szent könyvének esti búcsúztató szertartásán, a gyönyörű esti kivilágításban pompázó Aranytemplomban. Vacsora, szállás Amritszárban.

9. nap: Amritszár Delhi
Délelőtt ismét felkeressük a Halhatatlanság tavánál épült Aranytemplomot. A fehér márvány medence partjától márvány gyalogjáró vezet a vastag aranyozással bevont, a tó közepén ,,úszó" építményhez. A mindenki számára nyitott templomban megnézzük a főépületet, a Harmandir Sahibot, az Akal Takht Sahibot, ahol éjjel őrzik a szent könyvet valamint látjuk majd a langart (közösségi konyhát) is. A város másik, bár szomorú nevezetessége az 1919. évi brit vérengzés helyszíne, a Jallianwala Bagh, mely történelmi mementóként őrzi a puskagolyók nyomait. Délután repülés Delhibe. Búcsúvacsora, szállás, majd hajnali transzfer a repülőtérre.

10. nap: Delhi Budapest
Hazautazás európai átszállással. Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

o Vörös-erőd / Delhi
o Humayun császár síremléke / Delhi
o Qutub Minar épületegyüttes / Delhi
o Taj Mahal / Agra
o Agra Erőd
o Fatehpur Sikri
o Jaipur: Amber erőd, Jantar Mantar

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

Árak

Teljes ár: 899 000 Ft (770 000 Ft+129 000 Ft belső repülés, reptéri ill. + csomagdíj)

Teljes ár kedvezménnyel: 849 000 Ft (720 000 Ft + 129 000 Ft belső repülés, reptéri ill. + csomagdíj)

Egyágyas felár: 198 000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát is magában foglalja!

Minimális utaslétszám: 16 fő
Garancia felár: 200 EUR (10-15 fő)
Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft
Maximális létszám: 20 fő

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3%.

A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 70,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízum: Indiai vízum: 15 000,- Ft az E-vízum díja ügyintézési díjjal együtt (az ára indulásig változhat!)
Az útlevél másolata és 1 db fénykép szükséges hozzá.

 

x INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Indiai vízum + ügyintézési díj 15.000 Ft fő
  2. Sztornó biztosítás 3,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 187290
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India, Delhi

Útazonosító: 187290

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

INDIAI ARANYHÁROMSZÖG

India, Delhi

Útazonosító: 187290

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!