Fotótúra Örményországban

Ft-tól/fő 649.500
Időpont: 2020.10.05 - 10.14
Legjobb ár: 649.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.10.05 - 10.14

Tartson velünk a Fotótúra Örményországban utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 10 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 649.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Outdoor, kaland
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 10 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója: 141373
Kívánságlistára teszem

Él egy legenda, amely szerint Isten, amikor szétválasztotta a vizet és a földet, éppen Örményország hegyeinek csúcsán állt. A teremtés után a sarat átszűrte egy nagy rostán, majd a puha földet az egyik irányba, a szitában maradt köveket a másik irányba szórta. Ez utóbbi Örményország földjére esett, ezért is hívják az örmények hazájukat kőországnak.

Örményország a Kaukázus gyöngyszeme, a ragyogó nap és a magas hegyek, az aranyló méz és az ízletes kenyér, a csodálatos bor és a hideg forrásvíz, a virágszőnyegek és az édes gyümölcsök országa. Egy hely, ahol a család és a barátság után a vendég a legfontosabb.

Tarts velünk erre a mesés helyre, ami egy fotós számára igazi kincsesbánya! A szokásos turista utaktól eltérő túránk során csodás természetfotókat, dokumentarista fotókat, portrékat, épületfotókat készíthetsz, csak győzd kellő mennyiségű memóriakártyával!

Program:
 1. nap Budapest-Kutaisi

A 23.55-kor induló Wizzair járattal elutazunk Grúziába.

 

 1. nap Kutaisi - Tbilisi - Haghpat

Kutaiszibe érkezésünk után bérelt busszal Tbiliszibe utazunk, ahol rövid városnézés következik. Sétálunk egyet a történelmi városrészben, majd a Száraz híd lábánál található bolhapiacot nézzük meg, ahol elképesztő fotográfiai régiségeket vásárolhatunk, illetve remek fotótémákat találhatunk. Ezután folytatjuk utunkat Örményországba, Haghpat faluba. A szállásunk elfoglalása után megnézzük Haghpat és Sanahin kolostorát, melyek az UNESCO világörökség részei. Este "Welcome" vacsora.

Szállás: 2* szállodában Haghpat faluban, étkezés: vacsora a szállodában

 

 1. nap Haghpat falu - Tsaghkashat falu

Reggeli után az 1650 m magason fekvő, csodás hegyekkel és erdőkkel körülvett Tsaghkashat faluba utazunk. Ezt a napot arra szánjuk, hogy ismerkedjünk a helyiekkel, mindennapjaikkal, a falut körülvevő csodás természettel. Remek lehetőség kicsit lelassulva az alkotómunkára, különleges portré- és zsánerképek, természetfotók készítésére.

Szállás: 2-3 fős csoportokban magánházaknál, étkezés: reggeli a szállodában / ebéd Tsaghkashat faluban piknik a szabadban vagy magánházaknál / vacsora magánházaknál

 

 1. nap Haghpat faluja – Voskepar hegyek – Ahnidzor falu feletti nyári pásztor szállás (1650m-2050m-1900m)

Reggeli után speciális autókkal a Voskepár Hegyvonulaton utazunk keresztül Ahnidzor falujába. Menet közben pásztorok nyári szállásain állunk meg látogatóba, ahol izgalmas fotótémákat találhat minden fotós. Ebédidőben rövid piknik lesz a szabadban, este Ahnidzor faluja feletti nyári pásztorszálláson alszunk meg sátorokban vagy pásztorkunyhókban. Igazán romantikus vacsorában és estében lesz részünk. Eső esetén sajnos a hegyi utak nem járhatóak, ebben az esetben programunkon változtatnunk kell.

Szállás: Jó idő esetén sátrazunk a pásztorszállásoknál, eső esetén Tsaghkashat faluban 2-3 fős csoportokban magánszállásokon, étkezés: reggeli magánszálláson / könnyű piknik ebéd / barbecue vacsora a szabadban vagy magánszállásokon

 

 1. nap Nyári pásztorszállás – Haghartsin falu – Fioletovo falu - Vanadzor

Reggeli előtt egy napfelkelte fotózással kezdhetnek a hajnali kelést kedvelők. Reggeli után speciális autóinkkal a 10-13. században épült Haghartsin kolostorába látogatunk, majd egy molokánusok lakta orosz faluba, Fioletovoba. A faluban elköltött ebédünk után Vanadzor város piacát látogatjuk meg, majd elfoglaljuk szállásunkat a város egyik szállodájában.

Szállás: 3* szállodában, étkezés: reggeli a szabadban / ebéd magánháznál / vacsora a szállodában

 

 1. nap Vanadzor - Arragats hegy

Reggeli után a 3250 m-en fekvő Kari tóhoz utazunk az Aragats hegyre. Bejárjuk az Aragats Kutatóállomás területét, ahol különös hangulatú elhagyatott épületeket fotózhatunk, majd a 2300m-en levő Amberd erődhöz túrázunk. (ez a túra 14 km, 4,5-5 óra hosszú gyaloglás enyhe lefele menetben) Útközben megállunk a nyaranta a hegyen legeltető jezidi pásztoroknál, illetve megnézzük az Amberd erődöt. A túra után elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat, majd a vacsoráig szabadprogram következik.

Szállás: 4* szállodában, étkezés: reggeli a szállodában / könnyű piknik ebéd túra közben / vacsora a szállodában

 

 1. nap Aragats hegy - Jereván

Reggeli után Jerevánba utazunk. A szállásunk elfoglalása után vezetett városnézésen veszünk részt. A Cascade-tól a Szabadság térig tartó sétánkon bepillantást nyerhetünk Jereván építészetébe, mindennapjaiba. Ezután meglátogatjuk a Genocídium Múzeumot, illetve az Ararat konyak gyárat. Az esti közös vacsoráig szabadprogram.

Szállás: 3* szállodában, étkezés: reggeli a szállodában / vacsora étteremben

 

 1. nap Jereván - Geghardt - Garni - Jereván

Reggeli után busszal a fővároshoz közel található Geghardt faluba utazunk, hogy az ott lévő 10-13. században épült, félig sziklába faragott kolostorkomplexumot megnézzük, amely a világörökség része. Ebéd után a szomszédos Garni-szorosban túrázunk, ahol fantasztikus bazalt képződményeket nézünk meg. A Kövek Szimfóniájaként ismert természeti képződmény különleges fotótéma. A 6-7 km-es sétánk Garni Templománál végződik, majd visszautazunk Jerevánba.

Szállás: 3* szállodában, étkezés: reggeli a szállodában / könnyű piknik ebéd / vacsora étteremben

 

 1. nap Jereván - Khor Virap – Areni falu – Selim hágó – Noratus falu – Sevan tó

Hajnali kelés után Délre utazunk, Vayots Dzor tartományba. Megnézzük a Khor Virap és Noravanq kolostorokat, ahol az Ararat heggyel a háttérben fotózhatjuk ezeket a szent helyeket. Ebéd után utunkat a Seván-tó irányába vesszük. Átkelünk a Selim-hágón, megállunk az 1332-ben épült karavánszerájnál, illetve igény szerint a hegyi út melletti pásztor szállások egyikénél. Noratus faluját elérve megnézzük a kőkeresztjeiről híres középkori temetőt, majd tovább utazunk a Sevan-tóhoz.

Szállás: 3* szállodában, étkezés: reggeli / ebéd / Vacsora a szállodában

 

 1. nap Sevan tó

Jó idő esetén ezen a reggelen hajnali kelést javaslunk, hogy napfelkeltében fotózhassuk a tavat. Rövid túrával vagy speciális autókkal jutunk majd fel az Areguni hegyre, ahonnan lenyűgöző kilátásunk lesz a Sevan-tóra. Fotótás után kint a természetben reggelizünk, ahol lábunk előtt a hegyvonulat és a tó. Szabadidőnk függvényében a délelőtt folyamán vízre szállunk, és teszünk egy 1,5 órás hajókázást a Sevan tavon, ahol megnézzük a sirályok szigetét. Ebéd után szabad program a búcsú vacsoráig.

Szállás: 3* szállodában, étkezés: piknik reggeli a szabadban / ebéd / búcsúvacsora a szállodában

 

 1. nap Jereván - Bécs - Budapest

Reggeli után transzfer a jereváni reptérre, és a Wizzair járattal Bécsbe utazunk. Transzfer Bécsből Budapestre.

Étkezés: reggeli a szállodában

*A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A TÚRÁT 6 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN TUDJUK ELINDÍTANI

Fotótúra Örményországban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

 • repülőjegyek és illetékek
 • a túra alatti összes közlekedés
 • a túra ideje alatti összes szállás 2*-3*-4* szállodákban, magánházaknál, sátorban
 • a program szerinti étkezések
 • belépőjegyek
 • angol nyelvű idegenvezetés Jerevánban, Garniban és Geghardtban
 • helyi túravezető
 • magyar szakmai csoportkísérő
 • palackos ásványvíz napközben
 • helyi idegenforgalmi adók
 • transzfer Bécs-Budapest útvonalon
 • nem jelölt étkezések
 • választható BBP biztosítás
 • helyszínen fizetendő borravalók: USD 50

Felárak*:
 1. Egyágyas felár 65.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141373
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Fotótúra Örményországban

Fotótúra Örményországban

Örményország

Útazonosító: 141373

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Fotótúra Örményországban

Fotótúra Örményországban

Örményország

Útazonosító: 141373

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!