Csúcs napok

Ft-tól/fő 319.000
Időpont: 2024.06.28 - 07.03
Legjobb ár: 319.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.06.28 - 07.03

Tartson velünk a Csúcs napok utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 319.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 181842
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Olasz Dolomitok csúcsai és a Misurina-tó
?  Elbűvölő panorámautak az Alpok hágóin
?  A Mont Blanc látványa 3.842 m magasságból
?  Svájci hegyi vonatozás és a Matterhorn megtekintése

Hiába voltam már többször, mindig ámulatba ejtenek a Dolomitok színes hegyóriásai, a Matterhorn magasztos tömbje és a Mont Blanc tekintélyt parancsoló vonulata.
Dr. Karancsi Zoltán - földrajz szakos egyetemi oktató

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - MILLSTÄTTERSEE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M7 autó­pályán haladva hagyjuk el hazánkat, majd Szlovénia érintésé­vel utazunk Ausztriába. Az első érdekesség, amit megtekintünk, a hegyek közé ékelődött Millstättersee, mely a karintiai tóvi­dék egyik látványos tagja. Megállunk Millstätt városában a tóparton. Felsétálunk a környék legszebb templomához, ahol az idegenvezetőnk a templomban található különleges fres­kók történetétével ismeretet meg minket. A templom közelé­ben található egy ,,ezeréves" hársfa is. Visszasétálva, lemegyünk a tópartra, mely kellemes hangulatot áraszt. A városka igazi osztrák gyöngyszem. Ezt követően Osttirolon haladva folytatjuk utunkat, így érjük el a szállásunkat.

2. NAP: DOLOMITOK - OLASZ-ALPOK

Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését. A nap során átszeljük a Dolomitokat, mely nem egy összefüggő vonulat, hanem több hegycsoportból áll. Az első úti célunk az 1.745 méter magasan található Misurina-tó lesz. Itt, aki akarja, körbe tudja sétálni a smaragdzöld tavat, miközben lefényképezheti a híres Drei Zinnen csúcsokat is. Időjárás és zsúfoltság függvényében egyéb lehetőséget is javasolhat az idegenvezető. Misurina tavi sétánk után folytatjuk utunkat a Dolomitokban, a több ezer méter magas elbűvölő sziklák ölelésében. Délután hagyjuk el az Alpok olaszországi szakaszát, mely az UNESCO Világörökségei közt is sze­repel. Folytatjuk utunkat Milánó közelében lévő szállásunkhoz.

3. NAP: MATTERHORN - SVÁJCI-ALPOK

Délelőtt a Lago Maggiore mellett utazva megyünk Svájcba. A Simplon-hágón áthaladva jutunk el a Rhone folyó völgyébe. Täsch városkánál az autók és buszok számára befejeződik a köz­lekedés. Innen vonattal folytatjuk utunkat Zermatt bűbájos városába, ahol a Matterhorn fenséges látványa fogad bennün­ket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk a híres Gornergrat vonatra, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es csúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat gleccser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjárás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhetünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehe­tőség emléktárgyakat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza autóbuszunkhoz, mellyel folytatjuk utunkat szálláshelyünkre (2 éj).

4. NAP: MONT-BLANC - FRANCIA-ALPOK

Aki akar, ezen a napon, a szálláshely környékén önállóan sétálhat, kirándulhat, ha azonban látni szeretnék Európa legmagasabb csúcsát, akkor jöjjenek velünk a garantált fakultatív kirándu­lásra. Busszal megyünk Svájcból Franciaországba, az 1.030 m magasan fekvő híres kirándulóhelyre, Chamonix városába. Innen indulnak a kabinos felvonók Európa legmagasabb kilátójához, a 3.842 m magasan fekvő Aiguille du Midi-hez. Két szakasz­ban megy fel a libegő: az első felvonó közel 2.500 m magasra visz fel, ahol átszállunk egy másik kabinba, mely a kilátóig repít bennünket. Fentről jó idő esetén teljes pompájában láthatjuk földrészünk legmagasabb csúcsát, a fenséges 4.810 m-es Mont- Blanc-t. A látvány leírhatatlan. Hófödte orma óriásként emelke­dik előttünk. Tiszta időben nemcsak a ,,Fehér Hegy" (Mont-Blanc) lankás gerince látszik csodálatosan, hanem a Francia- és a Svájci- Alpok számos csúcsában tudunk gyönyörködni. Fent több terasz biztosítja, hogy a környező hegyeket jó körülmények közt tud­juk megörökíteni fényképezőgépünkkel. Két éve alakítottak ki egy újabb látványos kilátóhelyet. Megfelelő meleg öltözet java­solt. Leérkezve a hegyről van lehetőség körbenézni a népszerű üdülővárosban. Aki nem akar felvonózni, ez idő alatt sétálhat Chamonix-ban, onnan is látszik néhány hófödte csúcs és gleccser. Fakultatív Chamonix - Mont Blanc kirándulás: 25 EUR + 83 EUR felvonóköltség. Ez utóbbi összeg (83 EUR) csak azokra vonatkozik, akik fel akarnak, és fel tudnak menni a 3.842 m-en lévő kilátóhoz. Rossz idő esetén előfordulhat, hogy a felvonó nem működik. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC - MEIRINGEN - AUSZTRIA

Reggeli után a Berni-Alpok vonulatai közt haladva folytatjuk prog­ramunkat. Mesés a látvány: havas hegycsúcsok, zöldellő hegyolda­lak legelésző tehenekkel és a völgyben kanyargó folyó. Ez csúcs! Délben egy csodaszép kisvárosba, Meiringenbe érkezünk. Itt a több mint 100 éves fogaskerekűvel megyünk fel a város fölött található látványos Reichenbach-vízeséshez, ahol a regényíró, Sir Conan Doyle szerint a híres detektív, Sherlock Holmes is életét vesztette. A városban emléktábla és múzeum is utal erre. A fogaskerekű a vízesés középső szakaszáig visz bennünket. Akinek kedve van, innen felgyalogolhat a vízesés felső szakaszához is. Meiringent és Svájcot elhagyva, Ausztriába érve, 2-3.000 m magas csúcsok közt haladva, estére érkezünk meg tiroli szállásunkra.

6. NAP: ST. WOLFGANG - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Az Osztrák-Alpok hegyei között kanyarog utunk és így érjük el Salzkammergut egyik legszebb fekvésű városát. Rövid városné­zést tartunk a 2.000 m feletti hegyek övezte festői üdülővárosban, St. Wolfgangban. Séta a tóparton és a belvárosban. Megtekintjük a Főtéren lévő templomot, melyben Pacher mester csodaszép szár­nyasoltára található. Ezen kívül a tópart és a belváros látványa is kellemes élményt nyújt. Folytatva utunkat kb. 21 órára érkezünk Budapestre, majd ezután Szeged, Pécs, Miskolc-Debrecen útvona­lon felszálló utasainkat visszatranszferáljuk a felszállási helyükre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 5:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Győr, M1-es melletti MOL-kút
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett

x Csúcs napok

Csúcs napok utazás foglalás

1
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Chamonix - Mont Blanc (felvonójegy nélkül) 25 EUR 0 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora (4 alkalom) 52.000 Ft fő
  3. Flexi Plus opció (extra rugalmasság) - Csak foglaláskor kérhető 12.200 Ft fő
  4. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 18.500 Ft fő
  5. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 7.200 Ft fő
  6. Utasbiztosítás - Standard 4.800 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 181842
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Csúcs napok

Csúcs napok

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 181842

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csúcs napok

Csúcs napok

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 181842

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!