Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel

Tartson velünk a Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Fedezze fel Bulgária legszebb vidékeit, és pihenje ki magát a bulgár tengerparton. A körutazás során Erdély legszebb tájait is felfedezzük.

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon.

Az utazás minimum 35 főtől, a fakultatív program minimum 15 főtől indul.

Program:

1. nap: Budapest–Kecskemét–Szeged–Nis–Szófia
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Nis-völgyében pihenőt tartunk. Továbbutazunk a Vitosa-hegy lábánál elterülő bulgár fővárosba, Szófiába. Szállás Szófia vagy környékén.

2. nap Boyana, a Rila Kolostor és Szófia
Reggelink után a Rila-Hegységbe utazunk. Útközben a Világörökség részét képező boyanai kolostort tekintjük meg a Vitosa-hegy lábánál. Ezt követően a Bolgár Ortodox Egyház legszentebbnek tartott kegyhelyére a Rila Kolostorhoz, mely gyönyörű helyen fekszik. A négyemeletes kolostor együttesben található ötkupolás, háromhajós bazilika, melyet 1834–1837 között építettek újjá. Visszatérünk a Szófiába, ahol városnézés keretében ismerkedünk a belváros nevezetességeivel, az Alekszandr Nyevszkij Székesegyházzal, a bécsi építészek keze munkáját dicsérő Nemzeti Színházzal, a Banya Basi Dzsámival. Szabadidő, majd a szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap. Szófia–Plovdiv–Kazanlak
Reggelit követően Plovdiv felé vezet utunk, melynek ősi óvárosa, bolgár faházai elbűvöli az idelátogatót. Plovdiv a bolgár kultúra fellegvára, ugyanakkor a hosszú Oszmán Birodalom uralmának jegyeit figyelhetjük meg a városban, mint például a város nagy mecsetjét. Utunkat folytatva Shipka városában megtekintjük a 2003-ban felújított Krisztus Születése arany hagymakupolás templomot, majd pedig a hegy tetjén álló emlékművet. Kazanlak-ba, a „Rózsák Völgyének” fővárosába az esti órákban érkezünk.

4. nap Kazanlak–Burgas–Pomorie–Nessebar–Várna
A szállodában elfogyasztjuk reggelinket és a várostól északra fekvő Türbe-dombon található kazanlaki trák sírkamra (világörökség része) megtekintésére indulunk. A kamra falát a Kr. e. 4. századból származó hellenisztikus freskók díszítik. Ezt követően a Fekete-tenger felé utazunk tovább. A burgaszi rövid pihenőt követően Pomorie tengerparti városát keressük fel, mely jellegzetes bulgár üdülőtelepülés. Pomorietól északra található a Pomorie-tó, amely eredetileg a tengerhez tartozott. Felmelegített iszapját gyógykezelésekre használják. Különleges érdekessége a Szent György-kolostor, ahol a szerzetesek saját készítésű rakijáját is megkóstolhatjuk, megvásárolhatjuk. A bolgár tengerpart déli részének leghívogatóbb városa Neszebar, melynek óvárosát 1983-ban avatták a Világörökség részévé. Az óváros eredetileg egy kis szigeten fekszik, amit egy keskeny földszoros köt össze a szárazfölddel, ettől aztán félszigetté vált. Jellegzetes apró házai, melyek alsó részei kőből, felső részei fából épültek, meghatározó a város építészeti stílusában. Neszebar igazi hírességei azonban a templomok, – melyek a városalapító görögök, a később megtelepedett bizánciak és a különböző századok hátrahagyott emlékei. Várnába, Európa egyik legrégibb városába érkezünk a nap végén. A magyar történelemben Hunyadi János vesztes csatája révén ismert város ma Bulgária harmadik legnagyobb városa. Szállás Várna vagy környékén.

5. nap. Várna városnézés és/vagy tengerparti fürdőzés
Egész nap pihenhet a bolgár tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk Bulgária kereskedelmi és kulturális központjába, Várnába. Autóbuszos és gyalogos városnézés során láthatjuk a 15. századi ortodox katedrálisát (belülről), régészeti múzeumát valamint a város határában álló várnai csata emlékparkot, ahol I. Ulászló királyunk szimbolikus sírja is található. Felkeressük az Aladzsa-kolostort, amely egy véletlennek köszönheti ismertségét, mert egy földrengés következtében leomlott sziklafalai mögött mintegy motormetszetként tárultak fel cellái.

6. nap. Várna–Shumen–Veliko Tarnovo
Kipihenve, reggelinket elfogyasztva Shumen felé vezet utunk. A városba érve felkeressük Kossuth emlékházát és a monumentális Tombul-dzsámit. Továbbutazva látogatást teszünk a Világörökség részét képező madarai lovasnál. Veliko Tarnovo gyönyörű helyen fekvő település utunk következő állomása. A Jantra folyó számtalan dombra tagolja a várost, a város felett pedig a citadella őrzi a cárok emlékét. Veliko Tarnovo valaha a középkori Bulgária legfelségesebb erődjét, a cári palotát, a püspöki palotát és számtalan templomot a 12-14. századból mondhat a magáénak. Megérkezve a város fölé magasodó várba kapaszkodunk fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a völgyben húzódó Jantra-folyó által kettészelt Veliko Tarnovo-ra. Szállásunk Veliko Tarnovo vagy környékén lesz.

7. nap: Veliko Tarnovo–Ivanovo-Ruse–Bukarest–Brassó
Reggelit követően északi irányba indulunk, először a Világörökség részét képező ivanovoi sziklakolostort tekintjük meg a Ruszenszki Lom folyó partján. A kolostor maga egy komplexum, mely templom, kápolna, szerzetesi cellák együttese, melyet 6-8 méter magasságban a sziklafalba építettek. Utunk a „mini-Bécsbe” vezet, mely kisvárosnak mintegy 200 épülete műemlék, gyönyörű neobarokk és neorokokó épületei elbűvölik az idelátogatót. Átlépve a romániai határt, utunkat Bukarest felé folytatjuk. A román fővárosban autóbuszos városnézés keretében megtekintjük a város közepén mesterséges dombon felépült gigantikus Köztársasági Palotát, mely jelenleg a Parlament Palotája, melyet Ceausescu saját rezidenciájának szánt. Megtekintjük továbbá a Szabad Sajtó házát, valamint az Egyetem teret. Késő estére Brassó környéki szálláshelyünkre érkezünk.

8. nap: Brassó–Marosvásárhely–Budapest
Reggelit követően Brassóval ismerkedünk, mely az erdélyi szászok egykori nagy központja volt. A Cenk-hegy lábánál elterülő várost védőfal veszi körül, melyen eredetileg harminckét torony és bástya volt, melynek legtöbbje ma is áll. Marosvásárhely utunk következő állomása, fő látványosságai közé tartozik a belváros Rózsák-tere a számtalan barokk és szecessziós épületekkel, mint a Keresztelő Szent János Plébánia, a Barátok Templomának híres tornya, a Közigazgatási Palota vagy a Kultúrpalota. Hazafelé utazva a Kolozsvár–Nagyvárad útvonalon, Ártándnál lépjük át a határt. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, továbbutazás Szegedre.

A szállásról:

7 éjszaka 3*-os szállodában

Az elhelyezésről:

2 ágyas fürdőszobás szállodai szobák

Az ellátásról:

7x reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 2325
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel

Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel

Szerbia, Nis

Útazonosító: 2325

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel

Bulgáriai körutazás-fürdőzéssel

Szerbia, Nis

Útazonosító: 2325

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!