Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Bosznia, Dalmácia, Montenegro utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A XX. században rövid ideig, egy országot jelentett - Jugoszláviát - azt a hat tagköztársoságot, amely ma hivatalosan 6 önálló országot jelent. Most három országot keresünk fel, az egyikben katolikus, a másikban az iszlám, a harmadikban pedig a pravoszláv vallás az irányadó. De nemcsak a vallás, a nyelv is eltérő, s végül a történelmi múlt is. Remélve, hogy a háborúskodás örökre megszűnt, mi most ezt az izgalmas világot járjuk be.

A tervezett program során az UNESCO Világörökségéhez tartozó helyszínt is meglátogatunk.

Az utazásról:

Légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Program:

1. nap: Budapest – Eszék – Szarajevó (kb. 700 km)
Reggeli órákban elutazás Budapestről. Utazás a hegyek és minaretek országába, Bosznia – Hercegovinába. Az esti órákban érkezés a keleties hangulatú Szarajevóba. Vacsora, szállás.

2. nap: Szarajevó – Mostar – Dubrovnik
(kb. 500 km)
Reggeli után városnézés SZARAJEVÓ-ban: Gazi Huszref bég-dzsámi, Bascsarsija a központi piactér. A város lassan kiheveri a múlt évtized szörnyűségeit. Eszünkbe juthat az is, hogy 1914. június 28-án itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös. Továbbutazás a festői MOSTAR városába. Városnézés Karadzsoz bég-dzsámi, majd átsétálunk a Régi hídon. Tehették az emberek, több mint 400 éven keresztül, amit 1566-ban kezdtek építeni, s kilenc év után elkészült. A Neretván átívelő híd örök emléke marad az emberi szörnyűségnek, mert a délszláv háború áldozata lett. Ma újjáépítve már mementóként ível át a folyón. Szállás Dubrovnik környékén.

3. nap: Dubrovnik (Raguza)
Egész napos városnézés és szabadidő DUBROVNIK gyönyörű óvárosában, mely a Világörökség része, a tengerpart legfestőibb városa zavartalan épségben megmaradt műemlék együttessel. Velencét az Adria királynőjének nevezik, nyílván nem érdemtelenül, s szerintünk Dubrovnik pedig megérdemli az Adria hercegnője címet! Vacsora, szállás Dubrovnik környékén.

4. nap: Montenegró (kb. 200 km)
A mai napon az új, önálló Montenegró vadregényes tájait keressük fel. A lenyűgöző szépségű Kotori-öböl, a városfallal, bástyákkal körülvett Budva városa és a kis halászfaluból életre kelt, művészien megkomponált luxus nyaralóváros, Szveti Stefan bájos félszigete sok turistát vonz. Vacsora, szállás Dubrovnik környékén.

5. nap: Dubrovnik – Trogir – Šibenik (kb. 300 km)
Reggeli után utazás a műemlékekben gazdag SPLIT-be. Városnézés a görögök által alapított, de Diocletianus császár idejében naggyá tett városban. Rövid ideig a Horvát Királyság székhelye, majd mintegy 400 évig Velence uralta. TROGIR hajdan az Adria legjelentősebb városai közé tartozott, egykor Raguzával és Velencével vetélkedett. Vacsora, szállás Šibenik környékén.

6. nap: Kotori öböl-Perast-Primosten (kb. 60 km)
Utazás Perastba majd onnan hajóval az öbölben található kis szigeten épült Szirti Madonna templomhoz. Visszatérve a szárazföldre a határátkelés Horvátországba. Vacsora, szállás Primostenben.

7. nap: Šibenik – Budapest
(kb. 680 km)
Reggeli után hazautazás Zágráb – Letenye útvonalon. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A szállásról:

*** szállodák.

Az elhelyezésről:

2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobákban.

Az ellátásról:

Félpanzió (reggeli és vacsora).

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1325
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia-Hercegovina, Szarajevo

Útazonosító: 1325

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia, Dalmácia, Montenegro

Bosznia-Hercegovina, Szarajevo

Útazonosító: 1325

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!