Belgrádtól a Vaskapuig

Tartson velünk a Belgrádtól a Vaskapuig utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Turisták által még kevésbé ismert és látogatott területre invitáljuk Önöket. A magyar történelemben fontos szerepet játszó helyeket keresünk fel Szerbiában és Romániában. Részünk lesz páratlan természeti látnivalókban, hajózunk a Dunán, felkeressük a Kazán-szorost és a Vaskapu-szorost. Jöjjenek velünk egy felfedező túrára Széchenyi István és Vásárhelyi Pál munkásságának nyomában.

Az utazásról:

Légkondícionált autóbusszal.

Program:

1. nap: Budapest (Pécs, Debrecen) – Szeged – Szabadka – Belgrád (380 km)

Indulás reggel Budapestről, Szeged érintésével határátkelés Szerbiába. Városnézés Szabadkán: városháza, múzeum, Zsolnay-kutak és séta a belvárosban. Továbbutazva átszeljük Bácskát és Újvidékre megyünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, majd felgyalogolunk a Monarchia egyik legjelentősebb erődjébe, a péterváradi erődbe. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. A vár toronyórájának mutatói különlegesek. A nagymutató mutatja az órák múlását, így a Dunán elhaladó hajók messziről láthatják a pontos időt. Utunkat a Szerémségben folytatjuk. Rövid városnézés Karlócán, majd elérjük Belgrádot. Vacsora és szállás a szerb fővárosban.

2. nap: Belgrád – Zimony – Galambóc (190 km)

Reggeli után bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János 556 évvel ezelőtt itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően buszos városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, koronázási templom, parlament épülete. Déli órákban felkeressük Zimonyt, ahol megtekintjük a Millenium-tornyot, felsétálunk a torony kilátójába. Utunk következő állomása közvetlenül a Duna-partjára épült hatalmas szendrői vár, ahol Kinizsi Pál töltötte utolsó napjait, s ami a török időkben fontos végvári szerepet töltött be. Továbbhaladva a folyó mentén elérjük a Duna-áttörés felső végét. Megcsodáljuk az érdekes fekvésű, stratégiailag fontos Galambóc várát, majd a mesés al-dunai vidéken haladva érünk szálláshelyünkre.

3. nap: Donji Milanovac – Vaskapu – Herkulesfürdő (85 km)

Ez a napunk a méltán híres szorosokról, a Kazánról és a Vaskapuról szól. Délelőtt a hegyekről csodáljuk meg a tájat, majd a Vaskapu erőművön átkelünk Romániába. Délelőtt Donji Milanovacnál hajóra szállunk és végighajózunk az egykori Juc zuhatagon, majd a Nagy Kazán-szoroson, a dunatölgyesi-öblön, a Kis Kazán-szoroson, egészen a Traianus tábláig és vissza. A szoros szélessége alig 160 m, pedig a Duna itt a legmélyebb, 90 méter! A több mint 4 órás hajókirándulás után Donji Milanovacon visszaszállunk autóbuszunkra. Vaskapu-szorosban a parton haladva elérjük a Vaskapu duzzasztót és erőművet, melyen átkelünk Romániába. A Vaskapu szoros túlsó partján utazunk Orsován át a Monarchia híres fürdőhelyére, Herkulesfürdőre. Itt vacsora és szállás.

4. nap: Herkulesfürdő – Temesvár – Budapest (500 km)

Mai napon a Bánságon átutazva érjük el Temesvárt. Városnézés a kulturált, többnemzetiségű városban. Fő látnivalói: a római katolikus dómtemplom, a szerb püspöki palota, a szerb székesegyház, az egykori váltóbank, a Szentháromság-szobor, a bástya és a Hunyadi-palota. Szabadprogram is lesz a nap során. Elhagyva a várost Makónál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A szállásról:

3 éjszaka *** szálláshelyeken

Az ellátásról:

Félpanzió

Az összes indulási időpont elmúlt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk!
Utazás azonosítója: 3735
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Belgrádtól a Vaskapuig

Belgrádtól a Vaskapuig

Szerbia, Szabadka

Útazonosító: 3735

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Belgrádtól a Vaskapuig

Belgrádtól a Vaskapuig

Szerbia, Szabadka

Útazonosító: 3735

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!