Az Osztrák-Alpok virágoskertje

Tartson velünk a Az Osztrák-Alpok virágoskertje utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Ezt a programot azoknak ajánljuk, akik szeretnek a hegyek között sétálni, túrázni, mert a látnivalók nagy része a természetről, az Alpok világáról szól. Hegyi felvonózások, vízesések, 1-2 órás kirándulások szerepelnek a napi ajánlatokban. A dachsteini felvonó kivételével, a tiroli felvonók használatáért és a Silvretta fizetős panorámaútjáért nem kell külön-külön jegyet venni, mert a helyi kedvezményes Silvretta Card ezek használatát tartalmazza.

Az utazásról:

Légkondícionált autóbusz

Program:

1. nap: Bp. – Hegyeshalom – Leoben – Liezen – Pürgg (460 km)

Utunk nagy részét Steiermark területén tesszük meg, így hamar elérjük az Alpok vonulatait. Leoben és Liezen érintésével érünk Pürggbe. Itt egy különlegességet tekintünk meg. A Szt. János kápolna freskói XII.sz-ból valók. A Szent György plébániatemplom is figyelemre méltó. Ezt követően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat, majd egy könnyű gyalogos kirándulást teszünk a mesés környezetben lévő Salza vízeséshez.

2. nap: Schladming – Ötztal – Ny-Tirol (360 km)

Folytatjuk a Schladming közeli kirándulást, ma Steiermark legmagasabb csúcsához indulunk, a Dachsteinhez. Az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátójára, 2680 m magasra a Hunerkogel felvonóval jutunk fel, ez a régió része az UNESCO világörökségnek is. A lenyűgöző panoráma mellett lesz lehetőségünk egy-két szokatlan dolgot is kipróbálni. Egyrészt megnézhetjük a gleccserben kialakított jégpalotát, másrészt sétálhatunk a jégfolyam tetején is. Felvonóval jutunk vissza autóbuszunkhoz, majd elindulunk Tirolba. Autópálya pihenőben tartunk rövid szünetet. A délután egy részét Tirol legnagyobb vízesésénél töltjük. Az Ötzal mesés falui után jutunk el a több lépcsős zuhataghoz, melynek környékén lesz alkalmunk túrázásra is. Az esti órákban érkezünk meg szálláshelyünkre.

3. nap: Nyugat-Tirol túrázás

Szállásunk Tirol nyugati felének csodás völgyében fekszik, ahol két teljes napunk lesz a hegyi felvonók, kirándulások, festői falvak látnivalóinak élvezetében. Ezen a napon helyi túrázással kezdünk. Felvonózunk a hegytetőre, majd lehetőség van a gyalogos túrázásra lefelé, vagy felvonóval vissza. Délután a közeli Kappl kabinjaival jutunk fel a híres St. Antonban levő sípályák magasságáig. Késő délután érkezünk vissza szálláshelyünkre.

4. nap: Ischgl – Silvetta Hochalpenstrasse (100 km)

A nap jelentős részét Ischglben töltjük. Ez a híres kirándulófalu lenyűgöz a csodás épületeivel, a felvonók rendszerével. A szintkülönbségek és távolságok megtételének könnyítésére a település közepén mozgójárdákat, lifteket építettek. A falu szélétől kaptatós út vezet az újonnan megépített óriási függőhídhoz, amin az átjutás önmagában is izgalmas élmény. A nagykabinos felvonóval a svájci határ közeléig juthatunk a Silvretta hegyvonulatán, ahol elképesztő a panoráma. Miután elbűvölve kifáradtunk, busszal folytatjuk a programunkat. Először egy szokatlan építményt nézünk meg, amely a környék lavináinak megfékezésére és a korábbi katasztrófák áldozatainak emlékére épült. Ezután kezdjük meg a híres Silvretta Hockalpenstrasséra emelkedésünket. Ez egy panorámaút, melynek tetején a Silvrette Stausee partján 2036 m magasságon tartunk pihenőt. A lefelé vezető út is gyönyörű tájon vezet. Mai utunk befejező része az Arlberg alagúton át vezet szállásunkhoz.

5. nap: Tirol – Enns – Budapest (800 km)

Folyamatos utazásunkat az autópálya pihenőkön kívül Enns városában szakítjuk meg, ahol a város hangulatos főterének épületeiben gyönyörködhetünk. Hegyeshalom érintésével, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A szállásról:

4 éjszaka ***-**** szálloda

Az ellátásról:

Reggeli (fakultatív vacsora)

Az összes indulási időpont elmúlt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk!
Utazás azonosítója: 10246
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Az Osztrák-Alpok virágoskertje

Az Osztrák-Alpok virágoskertje

Ausztria, Leoben

Útazonosító: 10246

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Az Osztrák-Alpok virágoskertje

Az Osztrák-Alpok virágoskertje

Ausztria, Leoben

Útazonosító: 10246

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!