Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! ****

Ft-tól/fő 563.000
Időpont: 2019.05.23 - 05.30
Legjobb ár: 563.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.05.23 - 05.30

Tartson velünk a Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! **** utazásra! A kiutazás egyénileg történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 563.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Az Autentikus Kuba körutazás program a sokak által keresett „igazi Kubát” mutatja be. Kuba legfőbb látnivalói, legjellegzetesebb helyszínei, leggyönyörűbb természeti kincsei ismerhetőek meg, nyugat-keleti irányban haladva végig az országon Pinar del Rio-tól egészen Sancti Spiritus-ig. A körutazás különlegessége, hogy valamennyi állomása UNESCO világörökség, melyben nem csak a kulturális és történelmi látnivalók kaptak helyet, hanem Kuba csodálatos természeti kincsei is. Programunkban a hangsúly az autentikusságon van, ezért le is térünk a szokásos turista útvonalakról, valamint egy igazi Kubai Rancho-t is meglátogatunk, belekóstolunk a vidéki élet mindennapjaiba, és az autentikus kubai konyha ízeibe. Utunk természeti szépségekben bővelkedő vidéken visz keresztül, melyet a páratlan kulturális örökség egész sorának megtekintése majd pedig Varadero fehér homokos tengerpartján az All Inclusive szálloda nyújtotta kényelem tesz teljessé.

 

Program:

 

1. nap:   Havanna

Megérkezés Kubába a délutáni órakban. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.

Ellátás: nincs (vacsora külön rendelhető)

 

2. nap:   Havanna

Havanna – Rum Múzeum – Hemingway túra

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővároséban, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, es a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n levő villákat, majd megállunk a Forradalom terén, ahol a Jose Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal es a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség nyílik eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital a cukornád lé, a Guarapo es az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guarabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális es történelmi látnivalók, es amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát es az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér es a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebedet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját es az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc torzshelyeire a La Bodeguita del Medio es a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” es „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel es a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés, a hotelbe. Este szabadprogram.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során. Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Show megtekintése

 

3. nap:   Havanna

Havanna – Vińales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re levő festői szépségű Vinales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Pinar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények menten vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől es feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe es szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyiket. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Vinales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, es méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával es gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során.

 

4. nap:   Sancti Spiritus

Havanna – Santa Clara – Sancti Spiritus

Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér es több társa nyugszik. Ezt követően elfogyasztjuk ebédünket egy kellemes helyi étteremben, majd ebéd után  továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvarosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd, mely gyalogos távolságra található a szallodánktól. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, a koloniális kisváros éjszakai életének felfedezése. Kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni a híres Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük, hogyan táncoljak a vérbeli kubaiak a Salsat és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során.

 

5. nap:   Trinidad

Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye – Trinidad

Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye – Trinidad

Reggeli a hotelben. Ma egy igazi „Kubai nap” vár ránk. Indulás Kuba második legnagyobb hegységéhez, az Escambray hegységhez. A hegység nem csak gazdag élővilágáról híres, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is. Míg Északi oldala buja, szubtrópusi növényzettel övezett és csapadékos, oldalában kiváló kávétermő vidékkel, addig Déli oldala már egy szárazabb éghajlat, rengeteg Agavé és más száraz égövi növény borítja. Utunk a hegység Déli oldalán vezet végig Trinidad felé, melynek során megfigyelhetjük a helyi flórát és faunát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része, a Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének, a Manaca Iznaga toronynak a megmászására, mely 7 emelet magas, és melyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbindulás Trinidad-ba a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Ismét egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is, Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér megtekintése. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Szállás elfoglalása, este szabad program.

Ellátás: reggeli, ebed, vacsora.

 

6. nap:   Varadero

Trinidad – Cienfuegos – Montemar Nemzeti Park – Guama – Varadero

Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos-ba. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Tovább indulunk a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl történelmi múltja mellett élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Továbbindulás Varadero-ba. Érkezés a késő délutáni/esti órákban. Az idegenvezetői szolgáltatás vége. Szállás elfoglalása.

Ellátás: reggeli, ebéd. All inclusive vacsora a Varaderoi hotelben.

 

7. nap:   Varadero

Szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az all Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirandulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben.

Ellátás: All inclusive

 

8. nap:   Elutazás

Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a hotelből. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás.
Transzfer és elutazás idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül.

Programok

Programok: a részvételi díj tartalmazza a leírás szerinti programokat és a belépőjegyeket. A körutazás alatt a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri egészen a varaderoi szállodába történő megérkezésig. A varaderoi tartózkodás alatt 0-24 h-s magyar nyelvű telefonos asszisztencia áll a vendégek rendelkezésére.

Ellátás

Ellátás: a körutazás alatt teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora), az italfogyasztás külön fizetendő, a varaderoi tartózkodás alatt all inclusive ellátás.

Helyszínen fizetendő

Helyszínen fizetendő költségek: kilépési illeték (25CUC), fakultatív programok díja, italfogyasztás a körutazás alatt, személyes kiadások (borravaló, taxi, telefon, stb.)

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:   a szállást helyi 4*-os hotelben kétágyas szobában teljes ellátással italfogyasztás nélkül (Havanna 3 éj, Sancti Spiritus 1 éj, Trinidad 1 éj), all inclusive ellátással Varaderon (2 éj), a retúr repülőtéri transzfert (légkondicionált busszal), programokat magyar nyelvű idegenvezetővel a leírás szerint, a belépőjegyeket, a repülőtéri asszisztenciát érkezéskor Havannában, a magyar nyelvű helyi telefonos asszisztenciát Varaderon (0-24 h).

Csoportos kedvezmény:
Min. 4-5 fő együtt utazása esetén: 60 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 6-7 fő együtt utazása esetén: 80 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 8-9 fő együtt utazása esetén: 100 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 10+ fő együtt utazása esetén: 120 000 Ft/fő kedvezmény

 

 

Az ár nem tartalmazza

Külön fizetendő:  a repülőjegy és a repülőtéri illeték, a turistakártya (10 000 Ft/fő), a kilépési illeték (25 CUC), a fakultatív programok díja, az útlemondási biztosítás (1,5 %), valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás és az egyéb személyes kiadások (taxi, borravaló, stb.)
Kategória felár: 4* superior vagy 5* hotel kategória felár fizetése ellenében foglalható!

Utazásról

Utazás: az aktuális repülőjegy árakról érdeklődjön irodánkban

x
Az utazásról:

Az aktuális repülőjegy árakról érdeklődjön irodánkban

Program:

Program:

1. nap:   Havanna

Megérkezés Kubába a délutáni órakban. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.

Ellátás: nincs (vacsora külön rendelhető)

2. nap:   Havanna

Havanna – Rum Múzeum – Hemingway túra

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk Latin-Amerika legromantikusabb fővároséban, a megannyi művészt megihlető Havannában. Havanna mindenkit rabul ejt. Az egyedülálló hangulatú, igazi karibi nagyváros, egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, es a jelen, a retro, a szocializmus. Panoráma városnézésre indulunk először Havanna modern városrészébe, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n levő villákat, majd megállunk a Forradalom terén, ahol a Jose Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal es a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba. Megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végig követve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség nyílik eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital a cukornád lé, a Guarapo es az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guarabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális es történelmi látnivalók, es amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra ahol megnézzük a Tőzsde palotát es az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér es a Plaza Vieja az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebedet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját es az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc torzshelyeire a La Bodeguita del Medio es a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” es „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Majd megtekintjük a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel es a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés, a hotelbe. Este szabadprogram.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során. Fakultatív programlehetőség: A híres Tropicana Show megtekintése

3. nap:   Havanna

Havanna – Vińales - Havanna

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba a Havannától 170 km-re levő festői szépségű Vinales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Pinar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, utunk a zöldellő dohányültetvények menten vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk a szivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől es feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe es szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyiket. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Vinales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, es méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mural de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával es gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során.

4. nap:   Sancti Spiritus

Havanna – Santa Clara – Sancti Spiritus

Reggeli a szállodában, majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958 Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara Mauzóleumot ahol a híres hadvezér es több társa nyugszik. Ezt követően elfogyasztjuk ebédünket egy kellemes helyi étteremben, majd ebéd után  továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvarosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd, mely gyalogos távolságra található a szallodánktól. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, a koloniális kisváros éjszakai életének felfedezése. Kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni a híres Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük, hogyan táncoljak a vérbeli kubaiak a Salsat és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

Ellátás: reggeli, vacsora a hotelben. Ebéd a program során.

5. nap:   Trinidad

Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye – Trinidad

Sancti Spiritus – Escambray hegység – Cukormalmok Völgye – Trinidad

Reggeli a hotelben. Ma egy igazi „Kubai nap” vár ránk. Indulás Kuba második legnagyobb hegységéhez, az Escambray hegységhez. A hegység nem csak gazdag élővilágáról híres, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is. Míg Északi oldala buja, szubtrópusi növényzettel övezett és csapadékos, oldalában kiváló kávétermő vidékkel, addig Déli oldala már egy szárazabb éghajlat, rengeteg Agavé és más száraz égövi növény borítja. Utunk a hegység Déli oldalán vezet végig Trinidad felé, melynek során megfigyelhetjük a helyi flórát és faunát. Elsőként a híres Cukormalmok völgyébe érkezünk, mely szintén az UNESCO világörökség része, a Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba egyik védjegyének, a Manaca Iznaga toronynak a megmászására, mely 7 emelet magas, és melyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbindulás Trinidad-ba a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Ismét egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is, Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Ebéd, majd városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér megtekintése. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Szállás elfoglalása, este szabad program.

Ellátás: reggeli, ebed, vacsora.

6. nap:   Varadero

Trinidad – Cienfuegos – Montemar Nemzeti Park – Guama – Varadero

Reggeli a hotelben, majd indulás Cienfuegos-ba. Panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Továbbindulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Tovább indulunk a Karib-tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl történelmi múltja mellett élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben, csodálatos kilátással a Karib-tengerre. Továbbindulás Varadero-ba. Érkezés a késő délutáni/esti órákban. Az idegenvezetői szolgáltatás vége. Szállás elfoglalása.

Ellátás: reggeli, ebéd. All inclusive vacsora a Varaderoi hotelben.

7. nap:   Varadero

Szabad program Varadero-n, pihenés a tengerparton, az all Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra (Katamarán kirandulás delfinekkel fürdéssel, Boat Adventure, Jeep Safari, Mélytengeri horgászat, Delfin Show, stb.), melyre jelentkezés és befizetés a hotelben.

Ellátás: All inclusive

8. nap:   Elutazás

Délelőtt szabad program. Kijelentkezés a hotelből. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Transzfer Varadero-ból a repülőtérre. Elutazás.
Transzfer és elutazás idegenvezetői szolgáltatás illetve reptéri asszisztencia nélkül.

Programok: a részvételi díj tartalmazza a leírás szerinti programokat és a belépőjegyeket. A körutazás alatt a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri egészen a varaderoi szállodába történő megérkezésig. A varaderoi tartózkodás alatt 0-24 h-s magyar nyelvű telefonos asszisztencia áll a vendégek rendelkezésére.

Helyszínen fizetendő költségek: kilépési illeték (25CUC), fakultatív programok díja, italfogyasztás a körutazás alatt, személyes kiadások (borravaló, taxi, telefon, stb.)

A részvételi díj tartalmazza:   a szállást helyi 4*-os hotelben kétágyas szobában teljes ellátással italfogyasztás nélkül (Havanna 3 éj, Sancti Spiritus 1 éj, Trinidad 1 éj), all inclusive ellátással Varaderon (2 éj), a retúr repülőtéri transzfert (légkondicionált busszal), programokat magyar nyelvű idegenvezetővel a leírás szerint, a belépőjegyeket, a repülőtéri asszisztenciát érkezéskor Havannában, a magyar nyelvű helyi telefonos asszisztenciát Varaderon (0-24 h).

Csoportos kedvezmény:
Min. 4-5 fő együtt utazása esetén: 60 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 6-7 fő együtt utazása esetén: 80 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 8-9 fő együtt utazása esetén: 100 000 Ft/fő kedvezmény
Min. 10+ fő együtt utazása esetén: 120 000 Ft/fő kedvezmény

Külön fizetendő:  a repülőjegy és a repülőtéri illeték, a turistakártya (10 000 Ft/fő), a kilépési illeték (25 CUC), a fakultatív programok díja, az útlemondási biztosítás (1,5 %), valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás és az egyéb személyes kiadások (taxi, borravaló, stb.)

 

A szállásról:

Kategória felár: 4* superior vagy 5* hotel kategória felár fizetése ellenében foglalható!

Az ellátásról:

a körutazás alatt teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora), az italfogyasztás külön fizetendő, a varaderoi tartózkodás alatt all inclusive ellátás.

Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
2019. Május
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
2019. Június
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
2019. Július
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2019. Augusztus
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
2019. Szeptember
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Útlemondási biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 120369
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! ****

Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! ****

Kuba, Nyugat-Kuba, Varadero

Útazonosító: 120369

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! ****

Autentikus Kuba körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel 4* - Már 2 főtől indul! ****

Kuba, Nyugat-Kuba, Varadero

Útazonosító: 120369

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!