Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina

Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: -

Tartson velünk a Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Európa "puskaporos hordója" a Balkán! Bár a történelmi ellentétek meg-megújulnak, a terület kultúrális és természeti kincsei ide vonzzák a turistákat a világ bármely pontjáról.
Ez alól kicsiny hazánk sem lehet kivétel! Déli szomszédaink méltánytalanul lettek elhanyagolva, csatlakozzon hozzánk és gyöződjen meg erről személyesen. Megismerni teljesen nem lehet, de megszeretni feltétlen 7 nap alatt!

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon.

Az utazás minimum 35 főtől, a fakultatív programok minimum 15 főtől indulnak.

Program:

1. nap: Budapest–Szeged–Belgrád–Cacak
Elutazás a reggeli órákban Budapestről. Utazás Szegeden keresztül Belgrádba, Szerbia fővárosába. Rövid séta keretében ismerkedünk a várossal: Koronázótemplom fejedelmek és az utolsó Nemanja király síremlékeivel, a várnegyed, a nándorfehérvári csata színtere. Továbbutazva Cacak környéki szálláshelyünkre, vacsora és esti városnézés Cacakban.

2. nap: Cacaktól Uljcinig
Reggeli után Montenegró felé indulunk. Áthaladunk Uzicen a háború utáni Jugoszlávia megalakulásának színhelyén. Montenegróba a csodálatos Moraca kanyonon keresztül érkezünk (buszból láthatjuk Európa egyik legszebb folyóvölgyét). Megtekintjük az egyik legrégibb görögkeleti Moraca-kolostort. Podgoricán, Montenegró legnagyobb városán keresztül utazunk tovább a Skadar tó mellett (fotószünet a jelentős madárrezervátumnál). Továbbutazunk Ulcinjba, Montenegro egykori uralkodói dinasztiájának székhelyére. Rövid séta a sziklaszirtre épült óvárosban. Szállásunk Ulcinjban vagy környékén lesz, vacsorával.

3. nap: Tirana és Elbasan
Megreggelizünk, majd útnak indulva Skodra városa, később a Rozafa vár mellett haladunk el. Útközben fotószünetet tartunk a legnagyobb nemzeti hős, Szkander bég mauzóleumánál. Utunkat folytatva Tiranába, Albánia fővárosába érkezünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés: Szkander bég tér, Kultúrpalota, Enver Hodzsa volt mauzóleuma és villája, az albán „Hundertvasser ház”. Láthatjuk a 18.sz-i Ethem bej mecsetet, az iszlám díszítőművészetben egyedülálló ábrázolásokkal, valamint a teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával. Tiranából Elbasanba, a törökök legjelentősebb erődvárosába utazunk. A városnak a 16. sz-ban 46 mecsete volt, belülről is láthatjuk a 15. sz-i faoszlopos Király mecsetet. Szállásunk és vacsoránk 2 éjszakán át Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, Durresben lesz.

4. nap: Durres és Berat
Egész nap pihenhet az albániai tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk Albánia legszebb múzeum városába, Beratba. Lebilincselő látvány az „1000 ablakos város”, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézésünk során sétálunk a fellegvárban, (egykor 14 keresztény templom), láthatjuk a Mária elszenderülése templomot (a bizánci művészet egyik legszebb ikonosztázával és a legjelentősebb albán művész, a XVI. sz-i Onufri műveit is tartalmazó felbecsülhetetlen értékű ikongyűjteményé-vel). Alsó város, muzulmán negyed, a vallási iskolával egybeépült királyi mecset, a misztikus Khalwati dervisrend imaháza és zarándokszállás (kívülről). Visszatérünk Durresba, majd a városban maradt utasokkal együtt ismerkedünk
a római birodalom egyik jelentős városával. Durres ma Albánia legnagyobb kikötője és legkedveltebb fürdőhelye. Belülről is meglátogatjuk a térség legnagyobb amfiteátrumát és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnáját. Megnézzük a volt római piacot, a partizánemlékmű, az érdekes sorsú Zogu király rezidenciáját, az egykori hatalmas városfal maradványait. Estére szálláshelyünkön elfogyasztjuk vacsoránkat.

5. nap: Kruja és Stari Bar
Kruja a XV. sz-i hős, Szkander bég (Kasztrióta György) szülőhelye és hadiszállása, mely hosszú időn át ellenállt az oszmán hódításnak. Meglátogatjuk a nemzeti hős, Szkander bég életének szentelt múzeumot (a citadella felújítását Enver hodzsa leánya tervezte), a XV. századi sikátoros bazárt. Továbbutazva látogatást teszünk Stari Barban. Történészek szerint már a VI. században volt itt római település. Utunk során láthatjuk Sveti Stefant, az apró szigetre épült halászfalut. Rövid fotószünet után folytatjuk utunkat. A kicsiny félszigeten fekvő Budvába érkezve sétálunk Montenegró leghangulatosabb óvárosának keskeny utcácskáiban és üdülőközpontjában. Tivat felé utazunk tovább, szállásunk Tivatban vagy környékén lesz, vacsorával.

6. nap: Tivat és a Kotori-öböl, Szarajevó
Szabadidejében ismerkedhet a Kotori-öböl egyik legrégebbi településével, Tivattal. A Lovcen hegység tövében fekvő mediterrán településen a kotori hercegek előszeretettel építették fel nyaralóikat. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk egy hangulatos hajókirándulásra! Tivatból hajóval indulunk Perastba. A valaha önálló köztársaság virágkora mára a múlté. Sétálunk a Szirti madonna szigetén (egy régi csodatévő ikon köré épített mesterséges szigetecske), látogassa meg a templomot is. Láthatjuk a reneszánsz palotákat, a volt raguzai köztársaság védőbástyáját. Továbbhajózva Kotor városát látogatjuk meg (világörökség). A város a monarchia egykori hadikikötője volt, a hírhedt matrózlázadás színhelye. Ismerkedés a várossal: tökéletesen megőrzött középkori városrész, Szent Trifun katedrális. A hajókirándulásról visszaérkezve továbbutazunk a Neretva mellett. Pociteljen át (a sziklán magasodó várat Mátyás királyunk építtette) Mostarba érkezünk (világörökség). Láthatjuk az ország szimbólumát, az Öreg hidat, vízimalmokból átalakított kávézóit. Az Öreg híd háború utáni helyreállításában magyar műszakiak is részt vettek. Szállásunk és vacsoránk Szarajevóban vagy környékén lesz.

7. nap: Szarajevó, Drávaszabolcs–Budapest–Szeged
Reggelit követően továbbutazunk a Neretva völgyén, rövid városnézés Szarajevóban (a modern történelem leghosszabb ostromát elszenvedő
városa). Meglátogatjuk a pezsgő életű Bascsarsija bazárt, a Gazi Huszrev Bég dzsámit (a Balkán legnagyobb és legimpozánsabb muzulmán vallási
létesítményét), a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszínét. Szarajevót elhagyva a Boszna folyó völgyében utazunk tovább, majd Drávaszabolcson át érkezünk Magyarországra, majd továbbutazunk Budapestre és Szegedre.

A szállásról:

2 éjsz. szálloda*** (Albánia) 4 éjsz. szálloda**/***

Az elhelyezésről:

2 ágyas zuh./WC-s szobákban.

Az ellátásról:

6x félpanzió

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1385
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina

Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina

Szerbia, Belgrád

Útazonosító: 1385

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina

Albánia, Montenegro, Bosznia-Hercegovina

Szerbia, Belgrád

Útazonosító: 1385

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!