Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Ft-tól/fő 465.000
Időpont: 2024.05.14 - 05.21
Legjobb ár: 465.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.05.14 - 05.21

Tartson velünk a Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) *** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 465.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Indulási hely: Budapest
Utazás azonosítója: 181348
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Szkutari és magyar históriái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren és utazás menetrend szerinti közvetlen Wizzair járattal Tiranába. Érkezést követően megismerkedés albán helyi kísérőnkkel, majd utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába.  Bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő. Éj várhatóan Szkutariban(2).

Tervezett szálloda: Hotel Rozafa

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig

Reggelit követően  rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte.A falakon belül ma is egymás mellett állnak az ,,itáliai" katolikus templom és az ,,anatóliai" szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben. Shkodra  számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az ,,egyensúly megtartása" érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Esti visszaérkezés a hotelünkbe.

3. nap: A Drin- és az Albán-Alpok csodái

Korai reggeli után utazás a Drin folyó partjára, a Komani víztározóhoz.Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között Montenegró Koszovó legmagasabb csúcsai is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 3 órás túra terep-kisbuszokkal (Kb.4-5. EUR), és gyalog az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora. Éj a Valbone völgyben.

Tervezett szálloda: Hotel Fusha e Gjes


4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára, Prizren (Koszovó) kitérővel

Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon.Látogatás Prizrenben (Koszovó kb. 1 órás program). Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja, bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora. Éj várhatóan Krujében.

Tervezett szálloda: Hotel Panorama

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka

Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló ,,élő skanzen" az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset - Ólom mecset - Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba.Rövid szabadidő és vásárlás.

Délutáni indulás az Otrantói-szoros avagy az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozásánál fekvő legrégebbi településére, Vlora városába.Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív séta lehetőség a tenger(ek) partján. Éj várhatóan Vlorában.

Tervezett szálloda: Hotel Partner

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és Dhërmi 

Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. "Felkapaszkodás" busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan "függő" Llogara-hágóra. Jó látási viszonyok esetén az "Olasz csizma sarkáig" is ellátni innen. (Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel.) Ezt követően Dhërmi-be utazunk ahol a nap hátralévő részét töltjük el, kellemes környezetben. A program végeztével visszatérés a szálláshelyünkre.

7. nap: Hajózás a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban

(Figyelem! Fürdőruha, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az elhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök  sokszinű, izgalmas vidéke. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfókák is. A vízalatti világ hihetetlenül gazdag(búvárszemüveg hozatala ajánlott). Strandolás,hidegvizes zuhanyozási lehetőséggel, majd visszautazás Vlorába. Koraesti utazás Tiranába. Közös vacsora. Éj Tiranában. 

Tervezett szálloda: Hotel Tirana International


8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér - Ethem bég mecset - Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) - Parlament - Nemzeti könyvtár és a néhai ,,Olasz negyed".Ezt követően kiutazás a nemzetközi reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségi helyszínek

Berat

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Albánia - Shqipëria, ahogy a helyiek hívják saját földjüket, drámaian szép ország. Kicsit kevesebb, mint 29.000 km2 területen, mégis ,,kontinensnyi" változatossággal.

2. Sokak szerint Európa egyetlen egzotikus országa. Hihetetlen tájakkal, pazar néprajzi sokféleséggel, és rendkívül gazdag históriával. Védett műemlék negyedeiben ókori görög-római, középkori velencei vagy török emlékekkel, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékáról.  Aki járt már itt, mindig visszavágyik - aki még nem, az jogosan próbál kutakodni a ,,balkáni titkok"nyomán.

3. Menetrend szerinti járaton jutunk el a minden ízében gyönyörű mediterrán országba. Mindkét tengerét (Adria-tenger, Jón-tenger) ,,megízleljük", s eljutunk többek között a Földközi-tenger utolsó partmenti fenyveseibe (Llogara Nemzeti Park), valamint a Drinit festői kanyonjaiban hajózva érjük el ismét az Albán-Alpok mélyét, a meseszép fekvésű Valbone-völgyet.

x Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Az ár nem tartalmazza

 • borravalók
  5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  85.000 Ft
 • Max. 20 kg-os feladható poggyász (opcionális és az ára változhat)
  kb. 35.000 Ft/ darab
 • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
  kb. 30.000 Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel és 40x30x20 cm-es,
  max 10 kg-os kis kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 85 000 Ft)

 • a szállást  minőségi, legalább 3*-os szállodákban
  (Valbonában komfortos szálláshelyen tőrténik az elhelyezés)

 • a félpanziós ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) *** utazás foglalás

1
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5

Az ár nem tartalmazza

\n
 • borravalók
  5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  85.000 Ft
 • Max. 20 kg-os feladható poggyász (opcionális és az ára változhat)
  kb. 35.000 Ft/ darab
 • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
  kb. 30.000 Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap
\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a repülőjegyet illetékkel és 40x30x20 cm-es,
  max 10 kg-os kis kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 85 000 Ft)

 • a szállást  minőségi, legalább 3*-os szállodákban
  (Valbonában komfortos szálláshelyen tőrténik az elhelyezés)

 • a félpanziós ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás 2,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 181348
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 181348

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Albánia legszebb vidékein (Albánia legszebb vidékein) ***

Albánia, Körutazás Albániában

Útazonosító: 181348

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!