A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Tartson velünk a A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Milyen lesz az út?
Fantasztikus tengeri út és a skandináv félsziget színe-java: ezek várnak Önre ezen a varázslatos kiránduláson. A misztikus északi tájak, fjordok, kanyonok, páratlan hegyi ösvények fantasztikus panorámájában gyönyörködhet a fakultatív kirándulásokon, és lenyűgöző városokat fedezhet fel. A Costa Fascinosa fedélzetén változatos programlehetőségek szórakoztatják két kikötő között.

Milyen utazóknak ajánljuk?
A lenyűgöző északi tájak szerelmeseinek, és azoknak, akik egy páratlan hangulatú tengeri utazáson szeretnének részt venni - korosztályoktól függetlenül! Családdal utazók, párok - de bárki más számára is tökéletes választás az út. A norvég partoknál könnyedebb kirándulásoktól kezdve a keményebb hegyi túráig különböző fakultatív programok várják, Göteborgban városnézésre invitáljuk, Warnemündében a német kézműves sörfőzést ismerheti meg közelebbről...

Mire számíthat a hajón?
A Costa Fascinosa egy igazán elbűvölő hajó, ahol minden perc újabb felfedezni valót tartogat. A tágas belső terekhez az ihletet a művészetekből merítették a tervezők, egy külön világ, ahol páratlan előadásokban lehet része, lenyűgöző kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhet és páratlan felfedezőútra indulhat a gasztronómia világában. 3 emeletes színházterem, minden igényt kielégítő, hatalmas spa komplexum, kültéri medencék, jacuzzi, kaszinó, diszkó, éttermek... Egyetlen dolgot lehetetlen a fedélzete: unatkozni!

1. nap - A csoport első nap menetrendszerinti járatokkal indul Budapestről Koppenhágába, ahol buszos transzferrel a kikötőbe utaznak. A Costa Fascinosa már indulásra készen vár: check-in és a választott kabinok elfoglalása után megkezdheti a tengernyi programlehetőség felfedezését a fedélzeten!

2. nap - Hosszú tengeri út vár a hajóra - a Costa Fascinosa ezen a napon nem köt ki, hanem rendületlenül falja a tengeri mérföldeket útban Norvégia felé. Használja ki az alkalmat: az egész napot a csodálatos tengerjárón töltheti a Földközi-tenger hullámain! Üljön be reggelizni az öt étterem egyikébe, vagy kávézzon a 13 hangulatos bár valamelyikében. A konyak- és szivarbár valamint a csokoládé- és kávé bár kihagyhatatlan! Csobbanjon a fedélzeten: négy különböző medence és öt jakuzzi is várja az utazókat. A Samsara Spa-ban 6.000 m2-es wellness centrum csábít egy kis testmozgásra (edzőterem) vagy testi-lelki felfrissülésre masszázsokkal. A szórakozási lehetőségek mindegyikét szinte felsorolni is képtelenség: a felnőtteket háromemeletes színház, 4D mozi, kaszinó és diszkó is várja, a gyerekeket játszószobák, a tiniket Playstation játékterem, Formula-1 szimulátor. A sportpályákat is érdemes felkeresni: a többfunkciós létesítményekben különböző labdajátékokat űzhet.

3. nap - Barangolás a mesés norvég vidéken* ? Geiranger-fjord* ? Drótkötél pályás felvonóval a Stranda-hegyre? ? Ebéd* ? Komppal a fjordon keresztül* ? Fotózkodás Trollstigennél* ? Panoráma ?rnesvingen-nél, hét nővér vízesés* ? Geiranger*

Leírás: Tartson velünk egésznapos (kb. 7,5 óra) kirándulásunkra, és fedezze fel a fjordok és vízesések hazáját, a mesés északot: Norvégiát! A fakultatív* kirándulás első megállója a mennyei szépségű Geiranger-fjordhoz esik, ahol túlzások nélkül lélegzetelállító fotókat készíthet. Innen a Stranda-hegyhez mennek tovább - a síparadicsomból szintén lenyűgöző kilátás nyílik a környező, hófödte csúcsokra. A buszt drótkötélpályás felvonóra cserélik a kirándulók: a hatalmas üvegfalú kocsikból gyönyörködhet a fjordban és a hegyekben. A kabinokból a tengerszint fölötti 1052 méteres magasságon szállnak ki - nyáron itt hegyi kecskét legelnek, a gyerekek pedig élvezhetik a havat. A magasból újfent megcsodálhatja az UNESCO Világörökség védelmét is élvező fjordot valamint a Jostedal gleccsert, amely a Európában a legnagyobbak közé tartozik. Következő programpontként komppal kelnek át a fjordon, közben megcsodálhatja a meredek hegységeket a számtalan vízeséssel, melyek a tenger felé tartanak. A következő megálló egy különlegesen szép fotós helyre esik - ez a híres Trollstigen (,,Trollok ösvénye"). A mérnöki csoda elképesztően szűk, kanyargós út, 11 hajtűkanyarral és hajmeresztő emelkedőkkel - fenségesen szép környezetben. A fjordhoz visszatérve ismét kompra szállnak, és egy rövid megálló erejéig az ?rnesvingen (,,sasforduló") kilátót is érintik. A busz utolsó megállóra Geiranger.

Megjegyzés: a kirándulás Hellesyltben indul és Geirangerben ér véget.

4. nap - Városnéző kirándulás és barangolás a csodálatos norvég tájakon* ? Városnézés ?lesundban* ? Spjelkavik, Sj?holt* ? Storfjord és Stordal* ? Liabygda és Valldal* ?  Gudbrandsjuvet kanyon* ? Trollstigen (,,Trollok útja"), Trollveggen (,,Troll fal")* ? ?rskog hegy*

Leírás: Egésznapos (kb 8 órás) kirándulásunkon még többet láthat a csodálatos norvég fjordokból, felfrissülhet a meseszép tájakon meghúzódó norvég falvak különleges hangulatával, és kirándulást tehet a híres Trollstigenen - melyet egészen biztosan Ön is feledhetetlen élménynek fog találni! Tartson tehát velünk ezen a fakultatív* programon, amely először a kikötővárost, ?lesundot érinti. A szabad építészeti stílusáról ismert településen tett buszos kirándulás után a csoport keletnek fordul: irány Spjelkavik és Sj?holt! Az út innen a Storfjord mentén kanyarog - minden pillanatban új, szemet gyönyörködtető felvételeket készíthet. A könyék ismert a lazac halászatról is, valamint híres bútorgyárak is működnek erre felé. Az első megálló Stordal, amelynek elbűvölő, nyolcszögletű templomát is megcsodálhatják a kirándulók. Ezután Liabygda és Valldal következik - a környék az itt termesztett nagyon finom, édes eperről híres. Ezt követően elkanyarodva a tenger mellől egy völgyben haladnak. A Gudbrandsjuvet kanyon a környék talán legismertebb és minden bizonnyal egyik legszebb látványossága. A következő megállónál tipikus norvég fogásokból álló büféebédre invitáljuk, egy finom desszerttel megkoronázva. Ebéd után a az út legmagasabb pontjához érkeznek (853 m), majd a busz a híres Trollstigenre (Trollok ösvénye) kanyarodik rá. A téli hónapokban a forgalom elől elzárt útszakasz az Isterdalen völgyben kanyarog: 12 fokos átlagos emelkedő, 11 hihetetlen hajtűkanyarral szolgál a szinte egész szakaszon egyetlen sávból álló, világhírű út. Ezen végig buszozva a csoport a Troll Falhoz érkezik, amely a legmagasabb sziklafal Európában (915m) - nyári hónapokban sokan érkeznek ide, hogy meghódítsák a falat. A tengerfelé visszakanyarodba a csoport a Romsdalsfjord ellenkező oldalán indul vissza a kikötőbe, mint amelye érkezett, miközben számos kisebb-nagyobb településen áthalad.

Megjegyzés: az ebéd egy palack ásványvizet, világos sört és kávét is tartalmaz.

5. nap - Stavanger* ? Átkelés komppal a Hidlefjordenen* ? Tau* ? J?rpeland* ? Isefjord*
 ? Preikestolen Refuge* ? Lysefjord*

Leírás: Túrázzon velünk a csodálatos norvég tájakon, élvezze a fantasztikus kilátást, és hódítsa meg az elérhetetlennek tűnő csúcsokat egy edzett kirándulóknak szóló, fakultatív* programon! A stavangeri kikötőből a csoport a kompállomásra hajt - ezzel hajóznak végig a Hidlefjordenen, egészen Tauig. Innen a busz J?rpelandon keresztül a Preikestolen Refuge-hoz visz. Innen már gyalogosan folytatják az utat: a sziklás, hegyi ösvényen elképesztő kilátásban gyönyörködhet. A térségben rengeteg hófajd él, melyet a környékbeli vadászok és halászok nagyon is jól ismernek...
A séta következő állomása - egyben tulajdonképpeni célpontja - a Preikestolen (pulpitus szikla), amely a Lysefjordra néző, lapos szikla, 604 méteres tengerszint feletti magasságban. Innen fantasztikus kilátás nyílik a környező hegyekre. Szippantsa magába friss hegyi levegőt, gyönyörködjön a mesés panorámában! A csoport rövid pihenőt követően gyalogszerrel tér vissza a buszhoz, majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: A Preikestolen terület nem biztonságos, kérjük óvatosan mozogjon, és tartson biztonságos távolságot a szikla peremétől. A kirándulás során köves hegyi ösvényen kell sétálni, amely helyenként meredek lehet, kérjük ennek megfelelő cipőt viseljen. A ruházata fölött vízhatlan, széldzsekit viseljen. A kirándulást minden időjárási körülmény esetén megtartjuk (kivétel a havazás). A séta kb. 8 km hosszú, 340 méteres szintkülönbséggel.

6. nap - Városnézés, kirándulás Göteborgban* ? Operaház, Chalmers Egyetem, Gustav Adolf tér, Avenyn sugárút* ? Feskekőrka halpiac* ? Järntorget tér gránit szökőkútja* ? Skansen Kronan* ? Röda Sten geléria* ? Barangolás a Haga negyedben*

Leírás: Tartson velünk egy kihagyhatatlan kirándulásra, és fedezze fel Göteborgot, híres látnivalóit, a zsúfolt történelmi tereket, piacokat és művészeti galériákat! A fakultatív programon először Göteborg híres épületei, közterei kerülnek terítékre, köztük a lenyűgöző, posztmodern Operaház,  a 19. század elején alapított Chalmers Egyetem, a Gustav Adolf tér, Avenyn sugárút. A helyi idegenvezető sok rejtett gyöngyszemet is megmutat, melyek hasonlóan érdekesek és színesek, és amelyek szintén a város jelképeinek számítanak. Köztük van a Feskekőrka (szó szerint: ,,Haltemplom"), amely az ország egyik legnagyobb, fedett halpiaca. Ez az épület, amely egy gótikus templommal szemközt áll, maga is templomra emlékeztet. A halárusok mellett éttermek is működnek, ahol megkóstolhatja a nyugati part finomságait (homár, fűrészes garnélarák, kagyló).
A következő megálló a Järntorget tér, ahol Tore Strindberg szobrász alkotásában, a fantasztikus gránit szökőkútban gyönyörködhet. Az építményt öt női alak díszíti, amely az öt kontinenst jelképezi. Innen a Skansen Kronan erődhöz mennek, melyet 23 ágyú védelmezett, ezek most is megtekinthetők. A 17. század második felében épült, masszív erődítmény a dánok támadásaival szemben nyújtott védelmet - ma pedig magánkézben levő intézmény, ahol esküvőket, konferenciákat és egyéb eseményeket szerveznek. A Röda Sten (,,Vörös kő") művészeti galériánál a csoport egy rövid megállót tart - remek alkalom egykét irigylésre méltó fotót elkattintani. Ebéd előtt a programba még belefér a Götaplatsen felkeresése - a híres teret szűk egy évszázada avatták fel: egy nemzetközi kiállítás alkalmából így ünnepelték a város alapításának 300. évfordulóját. A tér a város kulturális központja is egyben, ahol Carl Milles csodálatos bronz Poszeidón szobrát is megtekintheti. Rövid szabadidős program következik: megebédelhet és felfedezheti a helyi boltok színes kínálatát is. Végül az utolsó programpont a Haga negyed. Ezt helyi kísérővel barangolják be. A hangulatos, 19. századi házak lenyűgöző atmoszférát teremtenek. A városrész korábban még külvárosnak számított, ahol főként dolgozók éltek. Idővel azonban az egyik legnépszerűbb turista látványosság vált belőle, ahol számtalan kávézó, étterem, hangulatos boltocskák sorakoznak.

7. nap - Kulturális panorámatúra, sörkóstolóval egybekötve* ? Kröpeliner Tor* ? Rostock Egyetem, Blücher emlékmű* ? St. Marien templom, csillagászati óra* ?  Brauhaus Trotzenburg: kézműves sör kóstoló és perecek* ? Hajós kirándulás Rostockból Warnemündébe*

Leírás: Kellemes, félnapos (kb. 4,5 óra) fakultatív* kirándulásra invitáljuk, amely Rostock történelmi örökségébe kalauzol el, és megismerheti a környék híres sörfőzdéit is. A kikötőből rövid transzfer után gyalogosan barangolják be Rostock központját. Az idegenvezető a város ősi falai mellett vezeti el a csoportot a Kröpeliner Tor-ig, amely a város egyik kapuja. Az úticél a Szent Kereszt kolostor kertje. Innen a Rostocki Egyetemhez mennek tovább, amely a régió, de egyben Európa egyik legidősebb felsőoktatási intézménye is - több, mint 600 éves múltra tekint vissza. A közeli Blücher emlékmű a Napóleon csapatai fölötti győzelem alkalmából született, de itt található az ,,Életöröm" szökőkút is... A környéket némi szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti. A séta ezután a St. Marien templomhoz vezet - a csoport egy 15. századi, csillagászati órát is megcsodálható. Innen egy rövid út vezet Brauhaus Trotzenburghoz. Az aprócska sörfőzdében friss kézműves söröket kóstolhat, hagyományos perecekkel, és a kirándulás végén akár szuveníreket is vásárolhat.

Megjegyzés: A férőhelyek száma korlátozott, kérjük időben foglalja le helyét. A kiránduláson hosszabb távokat kell sétálni, kérjük kényelmes lábbelit viseljen. A kiránduláson való részvétel nem javasolt mozgásukban korlátozott utasaink számára.

8. nap - Városnéző kirándulás Koppenhágában ? Kis hableány szobor ? Amalienborg palota, V. Frigyes szobra ? Christiansborg palota ? Rosenborg, Városháza, Tivoli kertek

Leírás: A reggeli órákban a Costa Fascinosa már a kikötőben áll. De kár lenne a repülőtérre sietni - a járat indulásáig még órák vannak hátra: legyen vendégünk egy koppenhágai városnéző kirándulásra! A dán főváros a világ legrégebbi királyságának a központja, ahol a történelem, hagyományok és a varázslat különös módon ötvöződik a modern technológiával... Az első megálló a világhírű kis hableány szobor, melyet Hans Christian Andersen meséi ihlettek. A bájos alkotás 1913 óta üldögél a kikötő szikláin és üdvözli az ég négy tája felől érkező látogatókat a városban. Ennek ellenére a szobor története minden, csak nem unalmas: volt, hogy rózsaszín festékkel öntötték le, több alkalommal is megcsonkították, de egy alkalommal megpróbálták felrobbantani is - szerencsére sikertelenül.
A csoport következő megállója a királynő lakosztálya, az Amalienborg Palota. Négy egyforma épület, melyet katonák védenek, tradicionális medvebőr sapkákkal. A palota kertjében áll V. Frigyes dán király szobra, melyet a világ egyik legjelentősebb lovasszobrának tartanak szakértők. Innen a kirándulók útja egy másik fejedelmi helyre, a Christiansborg Palotához vezet, amely Slotsholmen aprócska szigetén áll. A szigetecske mérete megtévesztő lehet: itt található a dán hatalom számos központja, köztük a Parlament, Miniszterelnöki hivatal és a Legfelsőbb Bíróság is. A repülőtérre érkezés előtt még a város több nevezetességét is érinti a busz útvonala, így a Rosenborgot, a Városházát és a Tivoli kerteket is.

Megjegyzés: a kirándulás a repülőtéren ér véget, ahol a személyzet segítségével megkapja a csomagjait és megkezdheti a check-int. A Christiansborg Palotában bizonyos termek zárva lehetnek, kormányzati és a királyi család tagjaihoz kötődő események alkalmával.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos tengeri hajóút hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

x A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok.

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 141244
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Észak-európai hajóutak

Útazonosító: 141244

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Észak-európai hajóutak

Útazonosító: 141244

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!