A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Ft-tól/fő 385.171
Időpont: 2020.08.01 - 08.08
Legjobb ár: 385.171 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.01 - 08.08

Tartson velünk a A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút utazásra! A kiutazás történik, teljes panziós ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 385.171 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Hajós utak
Ellátás:teljes panziós
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 141244
Kívánságlistára teszem

Milyen lesz az út?
Fantasztikus tengeri út és a skandináv félsziget színe-java: ezek várnak Önre ezen a varázslatos kiránduláson. A misztikus északi tájak, fjordok, kanyonok, páratlan hegyi ösvények fantasztikus panorámájában gyönyörködhet a fakultatív kirándulásokon, és lenyűgöző városokat fedezhet fel. A Costa Fascinosa fedélzetén változatos programlehetőségek szórakoztatják két kikötő között.

Milyen utazóknak ajánljuk?
A lenyűgöző északi tájak szerelmeseinek, és azoknak, akik egy páratlan hangulatú tengeri utazáson szeretnének részt venni - korosztályoktól függetlenül! Családdal utazók, párok - de bárki más számára is tökéletes választás az út. A norvég partoknál könnyedebb kirándulásoktól kezdve a keményebb hegyi túráig különböző fakultatív programok várják, Göteborgban városnézésre invitáljuk, Warnemündében a német kézműves sörfőzést ismerheti meg közelebbről...

Mire számíthat a hajón?
A Costa Fascinosa egy igazán elbűvölő hajó, ahol minden perc újabb felfedezni valót tartogat. A tágas belső terekhez az ihletet a művészetekből merítették a tervezők, egy külön világ, ahol páratlan előadásokban lehet része, lenyűgöző kortárs művészeti alkotásokban gyönyörködhet és páratlan felfedezőútra indulhat a gasztronómia világában. 3 emeletes színházterem, minden igényt kielégítő, hatalmas spa komplexum, kültéri medencék, jacuzzi, kaszinó, diszkó, éttermek... Egyetlen dolgot lehetetlen a fedélzete: unatkozni!

1. nap - A csoport első nap menetrendszerinti járatokkal indul Budapestről Koppenhágába, ahol buszos transzferrel a kikötőbe utaznak. A Costa Fascinosa már indulásra készen vár: check-in és a választott kabinok elfoglalása után megkezdheti a tengernyi programlehetőség felfedezését a fedélzeten!

2. nap - Hosszú tengeri út vár a hajóra - a Costa Fascinosa ezen a napon nem köt ki, hanem rendületlenül falja a tengeri mérföldeket útban Norvégia felé. Használja ki az alkalmat: az egész napot a csodálatos tengerjárón töltheti a Földközi-tenger hullámain! Üljön be reggelizni az öt étterem egyikébe, vagy kávézzon a 13 hangulatos bár valamelyikében. A konyak- és szivarbár valamint a csokoládé- és kávé bár kihagyhatatlan! Csobbanjon a fedélzeten: négy különböző medence és öt jakuzzi is várja az utazókat. A Samsara Spa-ban 6.000 m2-es wellness centrum csábít egy kis testmozgásra (edzőterem) vagy testi-lelki felfrissülésre masszázsokkal. A szórakozási lehetőségek mindegyikét szinte felsorolni is képtelenség: a felnőtteket háromemeletes színház, 4D mozi, kaszinó és diszkó is várja, a gyerekeket játszószobák, a tiniket Playstation játékterem, Formula-1 szimulátor. A sportpályákat is érdemes felkeresni: a többfunkciós létesítményekben különböző labdajátékokat űzhet.

3. nap - Barangolás a mesés norvég vidéken* ? Geiranger-fjord* ? Drótkötél pályás felvonóval a Stranda-hegyre? ? Ebéd* ? Komppal a fjordon keresztül* ? Fotózkodás Trollstigennél* ? Panoráma ?rnesvingen-nél, hét nővér vízesés* ? Geiranger*

Leírás: Tartson velünk egésznapos (kb. 7,5 óra) kirándulásunkra, és fedezze fel a fjordok és vízesések hazáját, a mesés északot: Norvégiát! A fakultatív* kirándulás első megállója a mennyei szépségű Geiranger-fjordhoz esik, ahol túlzások nélkül lélegzetelállító fotókat készíthet. Innen a Stranda-hegyhez mennek tovább - a síparadicsomból szintén lenyűgöző kilátás nyílik a környező, hófödte csúcsokra. A buszt drótkötélpályás felvonóra cserélik a kirándulók: a hatalmas üvegfalú kocsikból gyönyörködhet a fjordban és a hegyekben. A kabinokból a tengerszint fölötti 1052 méteres magasságon szállnak ki - nyáron itt hegyi kecskét legelnek, a gyerekek pedig élvezhetik a havat. A magasból újfent megcsodálhatja az UNESCO Világörökség védelmét is élvező fjordot valamint a Jostedal gleccsert, amely a Európában a legnagyobbak közé tartozik. Következő programpontként komppal kelnek át a fjordon, közben megcsodálhatja a meredek hegységeket a számtalan vízeséssel, melyek a tenger felé tartanak. A következő megálló egy különlegesen szép fotós helyre esik - ez a híres Trollstigen (,,Trollok ösvénye"). A mérnöki csoda elképesztően szűk, kanyargós út, 11 hajtűkanyarral és hajmeresztő emelkedőkkel - fenségesen szép környezetben. A fjordhoz visszatérve ismét kompra szállnak, és egy rövid megálló erejéig az ?rnesvingen (,,sasforduló") kilátót is érintik. A busz utolsó megállóra Geiranger.

Megjegyzés: a kirándulás Hellesyltben indul és Geirangerben ér véget.

4. nap - Városnéző kirándulás és barangolás a csodálatos norvég tájakon* ? Városnézés ?lesundban* ? Spjelkavik, Sj?holt* ? Storfjord és Stordal* ? Liabygda és Valldal* ?  Gudbrandsjuvet kanyon* ? Trollstigen (,,Trollok útja"), Trollveggen (,,Troll fal")* ? ?rskog hegy*

Leírás: Egésznapos (kb 8 órás) kirándulásunkon még többet láthat a csodálatos norvég fjordokból, felfrissülhet a meseszép tájakon meghúzódó norvég falvak különleges hangulatával, és kirándulást tehet a híres Trollstigenen - melyet egészen biztosan Ön is feledhetetlen élménynek fog találni! Tartson tehát velünk ezen a fakultatív* programon, amely először a kikötővárost, ?lesundot érinti. A szabad építészeti stílusáról ismert településen tett buszos kirándulás után a csoport keletnek fordul: irány Spjelkavik és Sj?holt! Az út innen a Storfjord mentén kanyarog - minden pillanatban új, szemet gyönyörködtető felvételeket készíthet. A könyék ismert a lazac halászatról is, valamint híres bútorgyárak is működnek erre felé. Az első megálló Stordal, amelynek elbűvölő, nyolcszögletű templomát is megcsodálhatják a kirándulók. Ezután Liabygda és Valldal következik - a környék az itt termesztett nagyon finom, édes eperről híres. Ezt követően elkanyarodva a tenger mellől egy völgyben haladnak. A Gudbrandsjuvet kanyon a környék talán legismertebb és minden bizonnyal egyik legszebb látványossága. A következő megállónál tipikus norvég fogásokból álló büféebédre invitáljuk, egy finom desszerttel megkoronázva. Ebéd után a az út legmagasabb pontjához érkeznek (853 m), majd a busz a híres Trollstigenre (Trollok ösvénye) kanyarodik rá. A téli hónapokban a forgalom elől elzárt útszakasz az Isterdalen völgyben kanyarog: 12 fokos átlagos emelkedő, 11 hihetetlen hajtűkanyarral szolgál a szinte egész szakaszon egyetlen sávból álló, világhírű út. Ezen végig buszozva a csoport a Troll Falhoz érkezik, amely a legmagasabb sziklafal Európában (915m) - nyári hónapokban sokan érkeznek ide, hogy meghódítsák a falat. A tengerfelé visszakanyarodba a csoport a Romsdalsfjord ellenkező oldalán indul vissza a kikötőbe, mint amelye érkezett, miközben számos kisebb-nagyobb településen áthalad.

Megjegyzés: az ebéd egy palack ásványvizet, világos sört és kávét is tartalmaz.

5. nap - Stavanger* ? Átkelés komppal a Hidlefjordenen* ? Tau* ? J?rpeland* ? Isefjord*
 ? Preikestolen Refuge* ? Lysefjord*

Leírás: Túrázzon velünk a csodálatos norvég tájakon, élvezze a fantasztikus kilátást, és hódítsa meg az elérhetetlennek tűnő csúcsokat egy edzett kirándulóknak szóló, fakultatív* programon! A stavangeri kikötőből a csoport a kompállomásra hajt - ezzel hajóznak végig a Hidlefjordenen, egészen Tauig. Innen a busz J?rpelandon keresztül a Preikestolen Refuge-hoz visz. Innen már gyalogosan folytatják az utat: a sziklás, hegyi ösvényen elképesztő kilátásban gyönyörködhet. A térségben rengeteg hófajd él, melyet a környékbeli vadászok és halászok nagyon is jól ismernek...
A séta következő állomása - egyben tulajdonképpeni célpontja - a Preikestolen (pulpitus szikla), amely a Lysefjordra néző, lapos szikla, 604 méteres tengerszint feletti magasságban. Innen fantasztikus kilátás nyílik a környező hegyekre. Szippantsa magába friss hegyi levegőt, gyönyörködjön a mesés panorámában! A csoport rövid pihenőt követően gyalogszerrel tér vissza a buszhoz, majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: A Preikestolen terület nem biztonságos, kérjük óvatosan mozogjon, és tartson biztonságos távolságot a szikla peremétől. A kirándulás során köves hegyi ösvényen kell sétálni, amely helyenként meredek lehet, kérjük ennek megfelelő cipőt viseljen. A ruházata fölött vízhatlan, széldzsekit viseljen. A kirándulást minden időjárási körülmény esetén megtartjuk (kivétel a havazás). A séta kb. 8 km hosszú, 340 méteres szintkülönbséggel.

6. nap - Városnézés, kirándulás Göteborgban* ? Operaház, Chalmers Egyetem, Gustav Adolf tér, Avenyn sugárút* ? Feskekőrka halpiac* ? Järntorget tér gránit szökőkútja* ? Skansen Kronan* ? Röda Sten geléria* ? Barangolás a Haga negyedben*

Leírás: Tartson velünk egy kihagyhatatlan kirándulásra, és fedezze fel Göteborgot, híres látnivalóit, a zsúfolt történelmi tereket, piacokat és művészeti galériákat! A fakultatív programon először Göteborg híres épületei, közterei kerülnek terítékre, köztük a lenyűgöző, posztmodern Operaház,  a 19. század elején alapított Chalmers Egyetem, a Gustav Adolf tér, Avenyn sugárút. A helyi idegenvezető sok rejtett gyöngyszemet is megmutat, melyek hasonlóan érdekesek és színesek, és amelyek szintén a város jelképeinek számítanak. Köztük van a Feskekőrka (szó szerint: ,,Haltemplom"), amely az ország egyik legnagyobb, fedett halpiaca. Ez az épület, amely egy gótikus templommal szemközt áll, maga is templomra emlékeztet. A halárusok mellett éttermek is működnek, ahol megkóstolhatja a nyugati part finomságait (homár, fűrészes garnélarák, kagyló).
A következő megálló a Järntorget tér, ahol Tore Strindberg szobrász alkotásában, a fantasztikus gránit szökőkútban gyönyörködhet. Az építményt öt női alak díszíti, amely az öt kontinenst jelképezi. Innen a Skansen Kronan erődhöz mennek, melyet 23 ágyú védelmezett, ezek most is megtekinthetők. A 17. század második felében épült, masszív erődítmény a dánok támadásaival szemben nyújtott védelmet - ma pedig magánkézben levő intézmény, ahol esküvőket, konferenciákat és egyéb eseményeket szerveznek. A Röda Sten (,,Vörös kő") művészeti galériánál a csoport egy rövid megállót tart - remek alkalom egykét irigylésre méltó fotót elkattintani. Ebéd előtt a programba még belefér a Götaplatsen felkeresése - a híres teret szűk egy évszázada avatták fel: egy nemzetközi kiállítás alkalmából így ünnepelték a város alapításának 300. évfordulóját. A tér a város kulturális központja is egyben, ahol Carl Milles csodálatos bronz Poszeidón szobrát is megtekintheti. Rövid szabadidős program következik: megebédelhet és felfedezheti a helyi boltok színes kínálatát is. Végül az utolsó programpont a Haga negyed. Ezt helyi kísérővel barangolják be. A hangulatos, 19. századi házak lenyűgöző atmoszférát teremtenek. A városrész korábban még külvárosnak számított, ahol főként dolgozók éltek. Idővel azonban az egyik legnépszerűbb turista látványosság vált belőle, ahol számtalan kávézó, étterem, hangulatos boltocskák sorakoznak.

7. nap - Kulturális panorámatúra, sörkóstolóval egybekötve* ? Kröpeliner Tor* ? Rostock Egyetem, Blücher emlékmű* ? St. Marien templom, csillagászati óra* ?  Brauhaus Trotzenburg: kézműves sör kóstoló és perecek* ? Hajós kirándulás Rostockból Warnemündébe*

Leírás: Kellemes, félnapos (kb. 4,5 óra) fakultatív* kirándulásra invitáljuk, amely Rostock történelmi örökségébe kalauzol el, és megismerheti a környék híres sörfőzdéit is. A kikötőből rövid transzfer után gyalogosan barangolják be Rostock központját. Az idegenvezető a város ősi falai mellett vezeti el a csoportot a Kröpeliner Tor-ig, amely a város egyik kapuja. Az úticél a Szent Kereszt kolostor kertje. Innen a Rostocki Egyetemhez mennek tovább, amely a régió, de egyben Európa egyik legidősebb felsőoktatási intézménye is - több, mint 600 éves múltra tekint vissza. A közeli Blücher emlékmű a Napóleon csapatai fölötti győzelem alkalmából született, de itt található az ,,Életöröm" szökőkút is... A környéket némi szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti. A séta ezután a St. Marien templomhoz vezet - a csoport egy 15. századi, csillagászati órát is megcsodálható. Innen egy rövid út vezet Brauhaus Trotzenburghoz. Az aprócska sörfőzdében friss kézműves söröket kóstolhat, hagyományos perecekkel, és a kirándulás végén akár szuveníreket is vásárolhat.

Megjegyzés: A férőhelyek száma korlátozott, kérjük időben foglalja le helyét. A kiránduláson hosszabb távokat kell sétálni, kérjük kényelmes lábbelit viseljen. A kiránduláson való részvétel nem javasolt mozgásukban korlátozott utasaink számára.

8. nap - Városnéző kirándulás Koppenhágában ? Kis hableány szobor ? Amalienborg palota, V. Frigyes szobra ? Christiansborg palota ? Rosenborg, Városháza, Tivoli kertek

Leírás: A reggeli órákban a Costa Fascinosa már a kikötőben áll. De kár lenne a repülőtérre sietni - a járat indulásáig még órák vannak hátra: legyen vendégünk egy koppenhágai városnéző kirándulásra! A dán főváros a világ legrégebbi királyságának a központja, ahol a történelem, hagyományok és a varázslat különös módon ötvöződik a modern technológiával... Az első megálló a világhírű kis hableány szobor, melyet Hans Christian Andersen meséi ihlettek. A bájos alkotás 1913 óta üldögél a kikötő szikláin és üdvözli az ég négy tája felől érkező látogatókat a városban. Ennek ellenére a szobor története minden, csak nem unalmas: volt, hogy rózsaszín festékkel öntötték le, több alkalommal is megcsonkították, de egy alkalommal megpróbálták felrobbantani is - szerencsére sikertelenül.
A csoport következő megállója a királynő lakosztálya, az Amalienborg Palota. Négy egyforma épület, melyet katonák védenek, tradicionális medvebőr sapkákkal. A palota kertjében áll V. Frigyes dán király szobra, melyet a világ egyik legjelentősebb lovasszobrának tartanak szakértők. Innen a kirándulók útja egy másik fejedelmi helyre, a Christiansborg Palotához vezet, amely Slotsholmen aprócska szigetén áll. A szigetecske mérete megtévesztő lehet: itt található a dán hatalom számos központja, köztük a Parlament, Miniszterelnöki hivatal és a Legfelsőbb Bíróság is. A repülőtérre érkezés előtt még a város több nevezetességét is érinti a busz útvonala, így a Rosenborgot, a Városházát és a Tivoli kerteket is.

Megjegyzés: a kirándulás a repülőtéren ér véget, ahol a személyzet segítségével megkapja a csomagjait és megkezdheti a check-int. A Christiansborg Palotában bizonyos termek zárva lehetnek, kormányzati és a királyi család tagjaihoz kötődő események alkalmával.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos tengeri hajóút hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az irodánk utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

x A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok.

A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Részvételi díj tartalmazza

kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

\n\n

Részvételi díj nem tartalmazza

adók és illetékek, kötelező borravaló. Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok.


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Brindiamo italcsomag 58 510,00 Ft fő
  2. Illetékek 131 735,00 Ft fő
  3. Piu gusto italcsomag 65 530,00 Ft fő
  4. Pranzo and Crena italcsomag 38 450,00 Ft fő
  5. Sztornó biztosítás 2,00 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 141244
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Észak-európai hajóutak

Útazonosító: 141244

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

A Norvég-fjordok varázsa csoportos északi hajóút

Észak-európai hajóutak

Útazonosító: 141244

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!