A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

Tartson velünk a A karintiai tavaktól a Grossglocknerig utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Az ékszerdobozra emlékeztető Ausztria: hosszan elnyúló tavak, a havas hegycsúcsokkal keretezett színpompás mezők; a mesébe illő, dúsan omló muskátlikkal díszített házak; az aranytól csillogó, kerubokkal és stukkókkal gazdagon ékes templomok hagymasisakos tornyokkal, a Habsburg Birodalom dicső éveire emlékeztető grandiózus paloták.

Az utazásról:

Komfortos autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség: Szeged–Kecskemét–Budapest–Tatabánya (pálya)–Győr–Hegyeshalom (határ) útvonalon.

Az utazás minimum 35 főtől indul.

Program:

1. nap: Szeged–Budapest–Klagenfurt–Maria Wörth
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapesten,Rábafüzes határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenő és séta Klagenfurtban.Továbbutazunk a Wörthi-tó partjára, az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetre. Jó idő esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre, ahonnan páratlan kilátás nyílik a tórendszerre és a környező hegyekre. Szállásunk 4 éjszakán át a Millstattitó környékén lesz.

2. nap: Malta völgy és Gmünd,Millstatt

Reggeli után Ausztria egyik legszebb alpesi völgyébe, a vízesések tarkította Malta völgybe visz utunk. Felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron Kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van a Porsche Múzeum megtekintésére (1950-ig itt készültek a híres autók.) Utunkat a Millstatti-tó felé folytatjuk, a tóvidék kulturális centrumát, Millstatt városát keressük fel az egykori bencés apátsággal. Estére szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap: A Grossglockner,Heiligenblut és a Ferenc József magaslat
Ezen a napon reggel a híres Grossglockner útra indulunk, mely fogalom az autós turisták, hegymászók körében. Útközben festői völgyek, vízesések kísérik utunkat. Apriach-nál a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprungot láthatjuk. Heiligenblutba érkezve pihenőt tartunk. Ismerkedünk a háromezer méter magas hegységek karéjában fekvő városkával. A Szent Vince templom (a városka ékessége), kertjében a hegymászók temetője. (A templomban egy üvegcsében őrzik Krisztus vérét – innen a városka neve.) Utunkat Európa egyik leglátványosabb alpesi útján folytatjuk. 2-3 ezer méter magas hegyek között
jutunk fel a Ferenc József magaslatra (2369 m). A magaslaton meglátogatjuk a megfigyelő állomást, megismerkedhetünk a változatos alpesi virágokkal. Fakultatív: gleccservonattal mehetünk le a magaslatról a Pasterce gleccserhez (vonatjegy!). Továbbutazva útközben megállunk Iselsberg üdülőfaluban. (Pompás kilátás a környező hegyekre, a Lienzer Dolomitokra és Lienz városára. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Ossiacher-tó, St.Veit, Gurk és Friesach
Megreggelizünk, majd Karintia harmadik legnagyobb tava, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a Wörthitótól. Ossiach a tó déli partjának egyetlen települése. Egykori bencés apátsága ma nyári zenei rendezvények színhelye. Továbbutazva sétálunk St. Veit-ban, majd Gurk városában keressük fel a XII. századi dómot. Utunk során Strassburgban a püspöki várat keressük fel, majd Friesach felé vesszük utunkat. A szép fekvésű város körül számtalan vár látható. Egy rövid séta után szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Villach–Budapest–Szeged
Reggeli után hazafelé indulva a Dráva-parti Villach belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér. Óvárosában a Dráva hídfőjénél láthatjuk a gótikus Szent Miklós templomot. A városból a Villacher Alpok panoráma útján ellátogatunk a csodálatos panorámát biztosító kilátó pontokra. Június közepétől augusztus közepéig lehetőség van az Alpesi kert meglátogatására. Villachba térünk vissza, majd a Graz–Rábafüzes–Budapest útvonalon utazunk hazafelé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

A szállásról:

4 éjszaka vendégfogadóban

Az elhelyezésről:

2 ágyas zuh./WC-s szobákban.

Az ellátásról:

4x reggeli

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!
Utazás azonosítója: 1364
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

Ausztria, Karintia (Kärnten), Klagenfurt

Útazonosító: 1364

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

A karintiai tavaktól a Grossglocknerig

Ausztria, Karintia (Kärnten), Klagenfurt

Útazonosító: 1364

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!