Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Ft-tól/fő 279.000
Időpont: 2019.11.27 - 11.30
Legjobb ár: 279.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.11.27 - 11.30

Tartson velünk a Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 279.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Városlátogatás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 86275
Kívánságlistára teszem

szervezett csoportos utazás
 
2019. november 27 – 30.  (4 nap/3 éj)

 
Programajánlat

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

1. nap  november 27. szerda

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben

11:35 – 14:55 Budapest - Helsinki
16:20 – 17:40 Helsinki - Rovaniemi

Autóbusz transzfer a szállodába

Este Törpi Plusz: "Manóismerkedés".  Manóiskola a szállodában.

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában


2. nap  november 28. csütörtök

Reggeli a szállodában

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

AJÁNDÉK: Mikulásfalván az irodánk ajándékaként minden manóiskolás kisgyerek (2-12 év) részt vehet egy kb. 10 perces minihómobilozáson. A gyerekek a járművet maguk vezethetik!

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván.

A program után visszatérés a szállodába, szabadidő vagy

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.

Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó "lapp taxit", a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 20-25 perces erdei kutyaszánkózáson.

A pálya nyomvonala az aktuális hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

Figyelem! Csak abban az esetben tudjuk garantálni, hogy családonként szánkózzanak, ha szánonként egy felnőtt vállalkozik a kutyaszánkó vezetésére.

Fakultatív hómobil túra felár ellenében ( a 2. vagy a 3. napon)
Időjárásfüggő program, a túra pontos napját és indulási idejét csak indulás előtt néhány héttel tudjuk megadni.

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

Fontos tudnivalók:

A kirándulást jogosítvánnyal rendelkező felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást.

Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola - közös mézeskalácssütés.

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

3. nap november 29. péntek

Reggeli a szállodában


Délelőtt fakultatív program felár ellenében: Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit. Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy mit szeretnétek karácsonyra.

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén fakultatív Arktikum Múzeumlátogatás magyar vezetéssel (érdeklődés esetén, a helyszínen történő jelentkezéssel kis csoportban min. létszám 10 fő) vagy

fakultatív Santa Park program egyénileg, a helyszínen történő jelentkezéssel. A Santa Park nevű Mikulás élménybarlang kb 2-3 órás szórakozási lehetőséget nyújt. Színvonalas manóshow, jégszobor kiállítás, Mikulásposta, kisvasút, barkácsműhely várja a gyerekeket és természetesen itt is lehet találkozni a Mikulással!

Késő délután Törpi Plusz: Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.

Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat!

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

4. nap november 30. szombat

Korai reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre.

Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

09:45 Indulás Rovaniemiből Helsinkibe

11:00-17:10 A csatlakozási időben magyar nyelvű idegenvezetés mellett autóbusszal utazunk Helsinki    belvárosába, ahol kb. 2,5 óra szabadidőt biztosítunk utasainknak.
Vásárlási, étkezési lehetőség egyénileg.

17:10 Indulás Helsinkiből

18:30 érkezés Budapest repülőterére


Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található - felár ellenében használható - tradicionális finn szaunája van.

Kategória: hivatalos besorolás helyi 4*, irodánk szerinti besorolás 3* superior.

Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: a kisebbek max. 4 főre, míg a nagyobbak max. 6 főre alkalmasak. Nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.

„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható.


„Nagy ház” – min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy fizetendő!)

Felszereltsége: A földszinten 4 fő helyezhető el. 2 fő egy, a nappaliból nyitott ajtón keresztül megközelíthető hálószobában kerül elhelyezésre, ahol 2 külön ágy található. A 3. és 4. fő a ház típusától függően az előbb említett hálószobában található ágyak felett lévő lehajtható emeletes ágyon, vagy a nappaliban található kinyitható kanapén kerülnek elhelyezésre. A nappaliban lévő szofa az IKEA-ból ismert kanapéként képzelhető el. Az emeletes ágy tökéletesen alkalmas felnőttek részére is, míg a szofát 14 év alatti gyerekek számára tartjuk kényelmesnek.

Foglaláskor javasoljuk, adják meg a preferenciát, melyik típusú nagyházban laknának. Bár garantálni nem tudjuk, hogy a család a 3. és 4 főre az emeletes ágyas, vagy a kanapés elhelyezést kapja. Az 5. és a 6. ágy. az emeleti padlástérben kialakított hálószobában található, mely a ház belső, a kelleténél kicsit meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk! A lépcső feljáratát fakorlát védi, de ennek ellenére kicsi gyerekek számára csak kellő gondosság mellett ajánlható. A földszinten található a zuhanyzó/WC, a szauna, és szintén itt kapott helyett a nappalival egy légtérben kialakított mini konyha.

x Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Kisházban min. 1-max. 4 fő részére

Főágyon (minimum 2 főágy ár fizetendő!)    289 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal    55 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon    229 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon    255 000 Ft/fő
Egyágyas felár    120 000 Ft/fő/ 3 éj

Nagyházban min. 4-max. 6 fő részére

Főágyon minimum 4 fő főágy ár fizetendő!    279 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal    55 000 Ft/fő
5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon   229 000 Ft/fő
5. és 6. személy: felnőtt pótágyon   255 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalma:

 • Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, személyenként 1 feladott csomaggal. Fedélzeti ellátás nincs, előzetes ülőhelyfoglalási igényeket figyelembe veszünk, de nem garantált.
 • 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
 • Svédasztalos reggeli
 • Repülőtéri transzferek
 • Autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
 • Magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
 • Helsinki városnézés ( busz transzfer és magyar nyelvű idegenvezetés)
 • Gyermek animáció: Manóiskola

 ”Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól kb. 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték (felnőtt és gyermek 2-12 év): 69 000 Ft/fő
 • KÖTELEZŐ félpanziós vacsora 3 alkalom ital nélkül
  Felnőtt:  49 900 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év):  26 000 Ft/fő
  Fakultatív útlemondási biztosítás: 1,4%
  Fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  Fakultatív programok díja
  Ültetés a Finnair járatokon
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igényével forduljon kollégáinkhoz, kérje személyre szabott ajánlatát!


Fakultatív programok csak előzetes jelentkezés alapján:

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafari – transzferrel
A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!
Felnőtt - 2 fő egy hómobilon: 49 000 Ft/fő
Felnőtt - 1 fő egy hómoblion felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-14 év): 37 000 Ft/fő


TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Kisházban min. 1-max. 4 fő részére

Főágyon (minimum 2 főágy ár fizetendő!)    289 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal    55 000 Ft/fő
3. és 4. személy: gyermek (2-12) pótágyon    229 000 Ft/fő
3. és 4. személy: felnőtt pótágyon    255 000 Ft/fő
Egyágyas felár    120 000 Ft/fő/ 3 éj

Nagyházban min. 4-max. 6 fő részére

Főágyon minimum 4 fő főágy ár fizetendő!    279 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év) babaággyal    55 000 Ft/fő
5. és 6. személy: gyermek (2-12) pótágyon   229 000 Ft/fő
5. és 6. személy: felnőtt pótágyon   255 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalma:

 • Repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista osztályon Budapest-Helsinki-Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, személyenként 1 feladott csomaggal. Fedélzeti ellátás nincs, előzetes ülőhelyfoglalási igényeket figyelembe veszünk, de nem garantált.
 • 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval
 • Svédasztalos reggeli
 • Repülőtéri transzferek
 • Autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
 • Magyar nyelvű idegenvezetés Lappföldön
 • Helsinki városnézés ( busz transzfer és magyar nyelvű idegenvezetés)
 • Gyermek animáció: Manóiskola

 ”Mikuláscsomag”, az irodánk az alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak: meglepetés ajándék a Mikulástól kb. 10 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván.


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték (felnőtt és gyermek 2-12 év): 69 000 Ft/fő
 • KÖTELEZŐ félpanziós vacsora 3 alkalom ital nélkül
  Felnőtt:  49 900 Ft/fő
  Gyermek (0-2 év): ingyenes
  Gyermek (2-4 év): 14 000 Ft/fő
  Gyermek (4-12 év):  26 000 Ft/fő
  Fakultatív útlemondási biztosítás: 1,4%
  Fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  Fakultatív programok díja
  Ültetés a Finnair járatokon
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás igényével forduljon kollégáinkhoz, kérje személyre szabott ajánlatát!


Fakultatív programok csak előzetes jelentkezés alapján:

Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

Husky farm 25 perces szánkózással:
Felnőtt: 52 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 46 000 Ft/fő

Erdei hómobil szafari – transzferrel
A vezetés feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!
Felnőtt - 2 fő egy hómobilon: 49 000 Ft/fő
Felnőtt - 1 fő egy hómoblion felár: 24 000 Ft/fő
Gyermek (4-14 év): 37 000 Ft/fő


TERMORUHA Amennyiben utasaink mindkét farm programra jelentkeznek, azaz befizetnek az „Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon” és a „Husky farm” fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát (bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti estéig.


Utazás repülőgéppel
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Idegenforgalmi adót az ár tartalmazza
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
 1. Félpanzió (felnőtt, 3 vacsora) 49.900 Ft fő
 2. Félpanzió (gyerek, 3 vacsora) 26.000 Ft fő
 3. Reptéri illeték 69.000 Ft fő
 4. Sztornó biztosítás 1,40 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 86275
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Finnország, Lappföld, Rovaniemi

Útazonosító: 86275

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Mesés Mikulástúra Lappföldön - Manótánc az erdőben

Finnország, Lappföld, Rovaniemi

Útazonosító: 86275

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!