Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Ft-tól/fő 429.000
Időpont: 2020.08.15 - 08.22
Legjobb ár: 429.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.15 - 08.22

Tartson velünk a Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 429.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 123673
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Két mesés sziget felkeresése
?  Fantasztikus vulkáni képződmények
?  Látványos táj, zöldellő virágok
?  Utolsó nap Lisszabonban városnézés

"A világ egy kevésbé ismert gyöngyszeme, ahol szerencsére még nincs turistatömeg. Buja növényzet, különleges történelem és szemet gyönyörködtető látvány mindenhol!"
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LISSZABON - SAO MIGUEL - RIBEIRA GRANDE - PONTA DELGADA

Indulás Budapestről repülővel várhatóan a hajnali órákban. Lisszaboni átszállással utazunk az Azori-szigetek főszigetére, a Sao Miguel szigetre. Érkezés várhatóan a koradélutáni órákban. A reptérről máris felfedező útra indulunk. A sziget déli oldalán végighaladva érkezünk el a Laga do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. Miután kigyönyör­ködtük magunkat, Caldeira Velha kicsiny parkját látogatjuk meg, ahol a sziget csodás flórája tárul elénk, néhány forrás­sal színesítve. Mindenegyes megállásunknál gyönyörű fényké­peket készíthetünk. Utunkat a Caldeiras da Ribeira Grande felé vesszük, ahol a vulkanikus tevékenység maradványait láthat­juk a felszínen. A sziget északi részén egy kis várost, Ribeira Grande-t látogatunk meg, megnézzük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány jó példát. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Napi programunk után szállásunkra utazunk és megvacsorázunk.

2. NAP: BÁLNALES - PONTA DELGADA

A korai reggelit követően - ha jó idő lesz -, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legna­gyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A program során esőkabát viselése javasolt. Rossz idő esetén ez a program elhalasztásra kerülhet. Fakultatív bálnales hajó­kirándulás: 12.000,- Ft. A bálnales befejezése után vis­szatérünk a partra és a gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadaba, a sziget fővárosába. A várost főképp a fekete bazalt és a fehér mészkő használata jellemzi, ezért sok helyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látoga­tás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol meg­nézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t mely, egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperaca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási fesz­tiváljainak tárgya. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras erőd, amit a kalóztámadások kivédésére épí­tettek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába.

3. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO - FURNAS - TERRA NOSTRA

Reggeli után ismét útnak indulunk a sziget déli részén Vila Franca do Campoba, mely a sziget első fővárosa, és legfonto­sabb települése volt 1522-ig, amikor sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A nézelő­dést és szuvenír vásárlási lehetőséget követően tovább hala­dunk a Furnas-völgy irányába. A furnasi vulkáni komplexum magába foglal egy kis falut, továbbá a Lagoa des Furnas tavat, számos meleg vizű forrást és sok más természeti látványossá­got. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencé­vel, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a tó partjára megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: FAJA DE BAIXO - PICO DO CARCAO - VISTA DO REI

Miután megreggeliztünk Faja de Baixo felé vesszük az irányt, ahol egy ananászültetvényt látogatunk meg. Láthatjuk az üvegházas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ana­nászok növekedését. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carcao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcso­dáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy ,,királyi kilátás" ami méltó név az itt elénk táruló csodára. A gyönyörű lát­ványoktól eltelve megyünk vissza a szállásunkra.

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO - SERRA DO CUME - PRAIA DA VITÓRIA - ANGRA DO HEROÍSMO

Kora reggel transzfer a repülőtérre és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceiára. A szigetre érkezés után buszra szállunk és városnézésre indulunk. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a világörökség része 1983 óta, mivel jelentős kapcsolatban áll a portugál történelemmel, külö­nösképpen a navigáció történetével. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkápráz­tató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitas-Generais palotát, a Sé katedrálist és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látvá­nyán. Továbbhaladunk Praia da Vitória városa felé, mely a mél­tán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építet­tek, azonban az évszázadok alatt sok átalakításon ment át. Utunk során több a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmoba visszaérkezve felmegyünk a Monte Brasil hegyre, megnézzük a kilátást, ami a városra és az öbölre tárul.

6. NAP: CINCO RIBEIRAS - BISCOITOS - ALGAR DO CARCA

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitos-ba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből kialakított tengeri úszómedencéiről. Itt lehetősé­günk van egy pihentető fürdőt venni a tengerben. Ezt követően meglátogatjuk a bormúzeumot, ahol kóstolhatunk, majd vásá­rolhatunk a terület boraiból. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaohoz. Ez egy 90 méter mély vulkáni kráter. 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7. NAP: TERCEIRA - LISSZABON - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több százéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál fel­fedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvá­rosba érve megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlege­sebbnél - különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítményé­ben. Ezt követően vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8.NAP: LISSZABON - BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 4 csillagos szálloda, 1 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 132.000 Ft fő
  2. Fakultatív bálna- és delfinles 12.000 Ft fő
  3. Fakultatív vacsora 62.000 Ft fő
  4. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  6. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  7. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 170.000 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Prémium 8.400 Ft fő
  9. Utasbiztosítás - Standard 6.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 123673
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 123673

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 123673

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!