Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Ft-tól/fő 389.000
Időpont: 2020.05.24 - 05.31
Legjobb ár: 389.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.05.24 - 05.31

Tartson velünk a Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 389.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 123673
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Két mesés sziget felkeresése
?  Fantasztikus vulkáni képződmények
?  Látványos táj, zöldellő virágok
?  Utolsó nap Lisszabonban városnézés


"Életem egyik legszebb látványa fogadott ezen a szigeten. Buja növényzet, különleges természeti jelenségek és szemet gyönyörködtető táj mindenhol!"
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST - LISZABON - SAO MIGUEL - RIBEIRA GRANDE - PONTA DELGADA

Indulás Budapestről repülővel várhatóan a hajnali órákban. Lisszaboni átszállással utazunk az Azori-szigetek főszigetére, a Sao Miguel szigetre. Érkezés várhatóan a koradélutáni órákban, és a reptérről máris felfedező útra indulunk. A sziget déli olda­lán végighaladva érkezünk el a Laga do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. A csodálatos lát­vány után Caldeira Velha kicsiny parkját látogatjuk meg, ahol a sziget mesés flórája tárul elénk, néhány forrással színesítve. Mindenegyes megállásunknál gyönyörű fényképeket készíthe­tünk. Utunkat a Caldeiras da Ribeira Grande felé vesszük, ahol a vulkanizmus maradványait láthatjuk a felszínen. A sziget északi részén egy kis várost, Ribeira Grande-t látogatunk meg, megnéz­zük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is láthatunk néhány jó példát. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Napi prog­ramunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk.

2. NAP: BÁLNALES - PONTA DELGADA

A korai reggelit követően - ha jó idő lesz -, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirándulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A prog­ram során esőkabát viselése javasolt. Rossz idő esetén ez a program elhalasztásra kerülhet. A bálnales befejezése után vis­szatérünk a partra és a gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadaban a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete és a fehér bazalt használata jellemzi, de sok helyütt igen szín­pompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t mely, egy város­kapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperaca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kul­tuszhoz kapcsolódik. Ez a szigetvilág legnagyobb vallási feszti­váljainak tárgya. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, egy erőd, amit a kalóztámadások kivédésére építet­tek. A városnézés befejeztével visszatérünk a szállodába.

3. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO - FURNAS - TERRA NOSTRA

Reggeli után ismét útnak indulunk a sziget déli részén lévő Vila Franca do Campoba, mely a sziget első fővárosa, és legfonto­sabb települése volt 1522-ig, amikor sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A nézelő­dést és szuvenír vásárlási lehetőséget követően tovább hala­dunk a Furnas-völgy irányába. A furnasi vulkáni komplexum magába foglal egy kis falut, továbbá a Lagoa des Furnas tavat, számos meleg vizű forrást és sok más természeti látványossá­got. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencé­vel, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a tó partjára megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: FAJA DE BAIXO - PICO DO CARCAO - VISTA DO REI

Miután megreggeliztünk Faja de Baixo felé vesszük az irányt, ahol egy ananászültetvényt látogatunk meg. Láthatjuk az üveg­házas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén előse­gítik az ananászok növekedését. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carcao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeske­nyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmil­liókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk, ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy ,,királyi kilátás", ami méltó név az itt elénk táruló csodára. A gyönyörű látványoktól eltelvemegyünk vissza a szállásunkra.

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO - SERRA DO CUME - PRAIA DA VITÓRIA - ANGRA DO HEROÍSMO

Reggeli után a repülőtérre megyünk és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceiára, majd buszra szál­lunk és városnézésre indulunk Terceira szigetén. A város, Angra do Heroísmo, ahol a szállásunk is van, a világörökség része 1983 óta, mivel jelentős kapcsolatban áll a portugál történelem­mel, különösképpen a navigáció történetével. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkáp­ráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitas-Generais palotát, a Sé katedrálist és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Továbbhaladunk Praia da Vitória városa felé, mely a méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszázadok alatt sok átalakí­táson ment át. Utunk során több, a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmoba visszaérkezve fel­megyünk a Monte Brasil hegyre, megnézzük a kilátást, ami a városra és az öbölre tárul.

6. NAP: CINCO RIBEIRAS - BISCOITOS - ALGAR DO CARCA

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitos-ba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből készült úszómedencéiről a tenger mellett. Itt lehető­ségünk van egy pihentető fürdőt venni. Ezt követően megláto­gatjuk a bormúzeumot, ahol lehetőség lesz megkóstolni, majd vásárolni a terület boraiból. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaohoz. Ez egy 90 méter mély vulkáni kráter. 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7 NAP: TERCEIRA - LISSZABON - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővárosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több százéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál fel­fedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szent Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvá­rosba érve megtekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szent Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szent Antal nem Padovában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a '98-as Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különle­gesebbnél - különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrá­kat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően vacsora egy hangulatos étteremben, majd transz­fer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8.NAP: LISSZABON - BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

 

Szállás: 4 csillagos szálloda, 1 éj repülőn

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

x Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 128.000 Ft fő
  2. Fakultatív vacsora 55.000 Ft fő
  3. Reptérközeli parkolás - INGYENES 0 Ft fő
  4. Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) 12.500 Ft fő
  5. Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő) 20.000 Ft fő
  6. Repülőjegy (illetékkel és csomagdíjjal) 175.000 Ft fő
  7. Utasbiztosítás - Extra 7.600 Ft fő
  8. Utasbiztosítás - Standard 5.920 Ft fő
  9. Útlemondási biztosítás reptéri illetékre 10.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 123673
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 123673

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén

Portugália, Azori-szigetek, Körutazás az Azori-szigeteken

Útazonosító: 123673

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!