Zeusz földjén

Ft-tól/fő 199.000
Időpont: 2023.06.15 - 06.21
Legjobb ár: 199.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2023.06.15 - 06.21

Tartson velünk a Zeusz földjén utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 199.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 164114
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
?  Olümposz, az istenek hegye
?  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
?  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteora kolostorainak megtekintése, de az életszemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám - Balkán szakértő

Program:

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZEGED - SZABADKA - NIS

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség. Röszkénél határátlépés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelé­ben található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza és az elötte lévő főtér. Folytatjuk városnézésün­ket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, meg­tekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birto­kába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújí­tották. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk dél-szerbiai szállásunkra. Vacsora.

2. NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA - THESSZALONIKI - PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország leg­nagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látvá­nyossága. XVIII. században ,,Oroszlántorony" majd ,,Kalamaria erőd" néven volt ismert, majd a XIX. században a ,,Janicsárok tornya" és a ,,Véres torony" néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszel­ték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezs­gőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjá­ban lévő ***-os szállodánkoz. Szállásunk szép központi fekvésű szálloda, közvetlen környéke telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. A szállodától kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4. NAP: PARALIA - METEORÁK - PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavasla­tunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolos­torok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszon­négy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándok­hellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehe­tett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítet­ték. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évek­től új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, szik­lába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vis­sza a szállodába. Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 35 EUR.

5. NAP: PARALIA - OLIMPOSZ - PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését. Autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy meg­tekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve for­málódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás sze­rint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilá­tást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, ter­mészetesen azt is lehet, ők kellemesen tölthetik napjukat a tengerparton. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a strandon. A helyszíni kirándulások, programok sor­rendje módosulhat a helyi partner szervezésének megfelelően.

6. NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a ten­gerparton, illetve a szállodánkban. Este, elegendő jelentkező esetén, részt vehetünk egy zenés-táncos görög esten, ahol meg­ismerkedhetünk a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 35EUR.

7. NAP: GÖRÖGORSZÁG - BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk, elhagyjuk Görögországot, majd Észak-Macedónián és Szerbián keresztül haza­felé tartunk. Határátlépések időtartamának függvényében Szeged után Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az útiokmánynak a hazaérkezéstől számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + 1 vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Zeusz földjén

Zeusz földjén utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Ajánlatot kérek
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 35.000 Ft fő (egy utas esetén)
  2. Flexi Plus opció + Teljes Árgarancia - Csak foglaláskor kérhető 9.800 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Prémium (kiemelt védelem) 8.400 Ft fő
  4. Utasbiztosítás - Standard 5.600 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 164114
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Zeusz földjén

Zeusz földjén

Görögország, Paralia

Útazonosító: 164114

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Zeusz földjén

Zeusz földjén

Görögország, Paralia

Útazonosító: 164114

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!