Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Ft-tól/fő 206.000
Időpont: 2021.09.22 - 09.27
Legjobb ár: 206.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.09.22 - 09.27

Tartson velünk a Vonaton, vízen, levegőben Svájcban utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 206.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 122891
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Hajókirándulás több ezer méteres csúcsok között
?  Mesés tájak a Gleccser Express-en
?  Túrázás és felvonózás a svájci Alpokban
?  Havas hegycsúcsok látványa 3000 m magasból

"A világhírű Gleccser Expressel több mint 4 órán át kacskaringózni az Alpok festői vonulatai közt, mindenképp bakancslistás élmény."
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - RATTENBERG

Reggeli indulás, hegyeshalmi határátlépéssel utazás Tirolba. Az Alpok többezer méteres hegyei közt haladunk és gyönyör­ködünk a tájban. Késő délután megállunk a parányi, középkori hangulatú Rattenbergben. A város az üvegművesek ausztriai köz­pontja. Végigsétálunk a főutcán, ahol az üzletek telis-tele van­nak színes üvegből készült dísztárgyakkal, ékszerekkel. Kicsi, de varázslatos városkát ismerünk meg a rattenbergi sétánk során. Este érkezés az Innsbruck közeli ****-os szállodánkhoz. Vacsora.

2. NAP: TIROL - SVÁJC - GLECCSER EXPRESS

Reggel indulunk Svájcba. A kantoni fővárosba, Churba érve szabadprogram a Glacier Express indulásáig. Ezt követően kb. 3 órás vonatozáson veszünk részt a világ leglassúbb expresszével. Az elnevezését a különlegessége miatt kapta. A vonato­zás elején az Elő-Rajna szurdokában haladunk, ahol lenyűgöző sziklaformák szegélyezik a folyóvölgyet. Továbbhaladva Svájc egyik legszebb hegyi szakaszán megyünk keresztül. Feljutunk 2.033 m magasra is. A zöldellő völgyek után hófödte hegy­csúcsok, meredek hegyoldalak, vízesések, viaduktok, hidak, virágzó rétek tarkítják utunkat. Természetesen településeket is érint a vonat, mely során gyönyörködhetünk a hegyoldalakon épült többszáz éves fából készült házakban. Svájc legnépsze­rűbb hegyi vasútja, a Glacier (Gleccser) Express több szakaszban épült. A teljes útvonalon 1930. június 25-én indult meg az első vonat. Azért is különleges a Gleccser Express, mert olyan terü­leteket is érint, melyeket gépjárművel nem tudunk bejárni és a vonat óriási panorámaablakai biztosítják a tökéletes kilátást. Andermattban szállunk le a vonatról, itt már várni fog bennün­ket autóbuszunk. Folytatjuk utunkat szállásunkhoz. Hotelünk Aigle közelében, csodálatos környezetben, több mint 1.000 m magasságban lesz (3 éj), ahol vacsora.

3. NAP: GLACIER 3000 - GSTAAD

Reggel kezdjük túrázásunkat a környéken. Svájc egyik legmo­dernebb hegyi felvonójával (fizetős) jutunk fel a 3.000 m maga­san lévő gleccserhez. Itt nemcsak a látvány lenyűgöző, mivel köröttünk minden hóval borított, hanem több különlegességet is ki lehet próbálni: pl. bobozás, séta a gleccseren. A látványt még azzal is fokozták, hogy pár éve átadtak egy függőhidat, mely 3.000 m magasságban van. A bátrabbak át is tudnak menni rajta, jutalmuk a lenyűgöző panoráma a híd végén lévő kilátóból, ahonnan tiszta időben az Alpok több 4.000 m-es csú­csa látszik. Akik nem vállalkoznak erre a sétára, azok is gyö­nyörködhetnek - jó idő esetén -, a környező többezer méteres hegyekben, mert Svájc szinte összes jelentős csúcsa látható innen. A hegytetőn, a gleccseren kb. 1 órás sétával eljutha­tunk egy fantasztikus kilátóponthoz, ahonnan a Mont Blanc is látható. Fontos a vízhatlan cipő és a megfelelő öltözet. Várható hőmérséklet: kb. 10 °C. Délután l'Etivaz érintésével - mely a svájci sajtkészítés egyik ismert települése -, Közép-Svájc leg­gazdagabb vidékére buszozunk. A hőlégballonozás világcsúcsa által híressé vált Chateau d'Oex települését érintve a milliomo­sok városába, Gstaadba, a délutáni órákban érkezünk. Sétálunk a központban, mely során megtekintünk néhány számunkra is ismert személy házát, majd lefényképezhetjük a fényűző Palace Hotelt. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. NAP: VILLARS

A délelőttöt Villars-ban töltjük. Látványos úton érjük el a tele­pülést, mely egy kedvelt svájci csokoládé névadója is. A mesés környezetben lévő városka hegyeit a számunkra ingyen hasz­nálható fogaskerekű kirándulóvonatból ismerhetjük meg. Közel 1.800 m magasságban lesz lehetőség az alpesi réten, pom­pás virágok közt túrázni, sőt egy apró tengerszemet is körbe­sétálunk. Tiszta időben innen is jól láthatóak a Francia-Alpok vonulatai a Mont Blanc csúcsával. Koradélután érkezünk vissza szállásunkra. Ekkor aki akar, pihenhet, vásárolhat vagy kedvező időjárás esetén, a környéken tehet egy másfél órás gyalogos kirándulást. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: THUNI-TÓ - TIROL

Reggeli után indulunk Thunba. Itt hajóra szállunk és közel egy órát hajókázunk az ország egyik legszebb fekvésű taván, a Thuni-tavon. Nagy élmény látni a környező 3-4.000 m magas hegyeket, a szépen gondozott tóparti hegyoldalakat, városokat, és élvezni a hajókázás kellemes élményét. Spiezből busszal foly­tatjuk utunkat. Délben megállunk Interlakenben, mely Svájc egyik legkülönlegesebb fekvésű városa, mert tiszta időben jól látható a Jungfrau hegye. Itt a szabadidő alatt lehet ajándéko­kat vásárolni, és ebédelési lehetőség is lesz. Ezt követően a Lindt csokoládégyár shopjába megyünk, mely Svájc egyik legismer­tebb márkája, itt válogathatunk a finomságokból. Ausztriába érve átszeljük Vorarlberget, majd az Inn völgyében haladva az esti órákban érkezünk a Tirolban lévő ****-os szállodánkhoz.

6. NAP: TIROL - STEYR - HEGYESHALOM - BUDAPEST

A sok természeti szépség után jöjjön egy történelmi hangulatú folyóparti kisváros. Steyrt keressük fel, melynek pazar épületei, ódon sikátorai méltán koronázzák meg eddigi élményekben gaz­dag utunkat. Délután továbbindulunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 59.000 Ft fő
  2. Utasbiztosítás - Prémium 6.600 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Standard 4.200 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 122891
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 122891

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Vonaton, vízen, levegőben Svájcban

Svájc, Körutazás Svájcban

Útazonosító: 122891

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!