Túrázások Szlovéniából

Ft-tól/fő 120.650
Időpont: 2022.06.01 - 06.05
Legjobb ár: 120.650 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.06.01 - 06.05

Tartson velünk a Túrázások Szlovéniából utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 120.650 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 144261
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  4 éjszakai szállás egy helyen Szlovéniában
?  Meseszép tavak, vízesések, szurdokok
?  Szlovén kulináris élmények
?  Változatos gyalogtúrák 3 ország hegyein

Szlovénia híres az érintetlen természeti látnivalóiról. Ezekből ismerhetünk meg egy csokorra valót, miközben a szomszédos országok természeti csodáiból is csemegézhetünk.
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

Program:

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) - BUDAPEST - VRATA - GOZD - MARTULJEK

Reggeli indulás, az M7-s autópályán haladunk dél-nyugati irányba, majd Tornyiszentmiklósnál lépünk határt Szlovéniába. A Ljubljana felé tartó autópályáról Trojanenál térünk le, itt tar­tunk pihenőt. Nem a hely az érdekes, hanem a fánk. Itt készül az eredeti trojanei fánk sárgabaracklekvárral vagy vanília­krémmel töltve, ahogyan ők mondják: krofi. Természetesen mi is megkóstolhatjuk. Ezt követően a főváros érintésével a Juliai-Alpok felé utazunk. Mojstrana parkolójából gyalog indu­lunk délutáni vadregényes túránkra a Vrata-völgyben. Közel 4 km-t teszünk meg a mesés erdei ösvényen, míg a végén elér­jük a Peričnik-vízesést. A környezet és az 52 m magas vízfüg­göny látványa lenyűgöző. Szlovénia több, mint 100 vízesése közül ezt egyedivé igazán az teszi, hogy a vízesés mögé is be tudunk menni. A visszautat is gyalog tesszük meg buszunk­hoz, így ezen a programon közel 10 km-t túrázunk. Innen már csak negyedórát kell utazni szállásunkig, ami Kranjska Gora szomszédságában lesz. Ebben a hotelben töltünk 4 éjszakát, itt lesz a vacsora is. A szállodának van ***-os és ****-os része is. A ****-os szobák modernebbek és klimatizáltak. Mindenki jelentkezéskor dönti el, hogy melyik szobatípust választja. A reggelit és a vacsorát ugyanabban az étteremben tudják elfogyasztani. A kínálat azonos, szobatípustól függetlenül.

2. NAP: KARINTIA - TSCHEPPASCHLUCHT - VILLACH

A mai napot Ausztriában töltjük. Karintiában található a Tscheppa-szurdok, ami az ország legszebb völgyszorosai közé tartozik. A kanyargó túraútvonal lezúduló hegyi patak men­tén, stégeken, létrákon, lépcsőkön és hidakon át vezet, folya­matosan hegynek felfelé. A program fénypontjai közé tartozik a fém csigalépcső és függőhíd, valamint a 26 m magas, robajló Tschauko-vízesés. Sportértéke mellett, adrenalin szintet emelő hatása is van az idevezető út megtételének. Ezután erdei úton érjük el a Deutscher Peter nevű éttermet, ahonnan helyi buszra szállva jutunk vissza a kiinduló ponthoz, azaz a buszunk par­kolójához. Az ötnapos program során több alkalommal nehéz terepen kirándulunk. Ide azok jelentkezését várjuk, akik szere­tik és bírják a megterhelő kihívásokat. A vadregényes túra után utazunk Karintia második legnagyobb városába, Villachba. Rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek leghangulato­sabb része a széles sétálóutca és a Dráva partja. Az óváros jellegzetességei közé tartoznak a szűk, kis sikátorszerű utcács­kák is, ahol üzletek, kávézók, éttermek biztosítják a szórako­zást. A több mint 900 éves Villach városa egyszerre modern és romantikus. Legértékesebb műemléke a főtér közelében lévő későgótikus Szent Jakab plébániatemplom, ezt is megnézzük. Szlovéniába visszaérve a világhírű Planica síugró sáncokat cso­dáljuk meg. Planica nemcsak a helyieknek, hanem az egész világon fogalom a síugrók körében. Itt ugrottak a világon elő­ször 100 m, majd 200 m felett is. Itt idáig 42 világcsúcsot értek el a síugrók. A 8 éves felújítás eredménye egy új sírepülő sánc a hét síugró sánc mellett. Rövid fotózás után buszra szállunk, és az esti órákban érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: TOLMIN-SZURDOK - KOZJAK-VÍZESÉS

Ezen a napon két látványos és vad szurdokot keresünk fel. Reggeli után buszunkkal Tarvisio érintésével, a fantasztikus panorámával rendelkező Predil-hágón utazunk. A Juliai- Alpok csodaszép hegyei, fenyvesei között ereszkedünk le a Triglavi Nemzeti Park elragadó völgyébe. Itt a Soča (Isonzó)-folyó a fő látványosság a hihetetlen azúrkék színével. A Soča mellékfolyója a Tolminka, ennek szurdokát ismerjük meg a nap folya­mán. A szurdoknak két ága van. Először a Tolminka-patak völgyében haladunk, amit hidak és sziklába vájt járdák tesznek különlegessé. Ezen a szakaszon jutunk el a patak mélyén feltörő hőforrásokhoz, amiknek hőmérséklete 18-21 °C. Felette maga­sodik az Ördög-hídja, azon fogunk majd visszajönni a kiindulási helyre. Ezt követően egy függőhídon kelünk át, ahonnan szép rálátás nyílik a két szurdok találkozására és a két folyó összefo­lyására. Ezután a Zadlaščica-folyó kanyonjában haladunk hosszabb lépcsős szakaszon, míg elérjük a látványos ösvény végét. Itt egy kilátóplatformot hoztak létre, ahonnan jól lehet látni a két függőleges sziklafal közé beékelődött Medve-fej sziklatöm­böt és a szűk szorost. Innen, aki akar, még pár perc kitérővel fel­kapaszkodhat a Dante-barlanghoz. A legenda szerint a költőt ez a barlang ihlette az ,,Isteni színjáték" pokolban játszódó jele­neteire. Majd aszfaltos úton indulunk, és átkelünk a már alul­ról megcsodált Ördög-hídon. Szédítő látványt nyújt a 60 m mélységben alattunk zúgó Tolminka-patak. Ezután buszunk­hoz megyünk. A következő programunk Kobarid közelében lesz. Először átkelünk gyalog a Soča fölött átívelő Napoleon-hídon. Káprázatos a folyó kék színe és az általa kivájt fehér sziklák együttese. Gyalog folytatjuk utunkat a Kozjak vízeséshez, mely egy barlang belsejében lévő zöld tavacskába érkezik. Az odave­zető erdei ösvény is csodálatos, melyet kis fahidak tesznek vál­tozatossá. Sokak szerint a Kozjak-vízesés a legszebb zuhatag Szlovéniában. A visszaút során az első világháborúban hasz­nált bunkereket is megnézhetjük. A közel 1,5 órás program után szállásunkra indulunk vissza, ahova az esti órákban érkezünk.

4. NAP: FUSINE - PLANICA - KRANJSKA GORA - MARTULJEK

Reggeli után busszal indulunk Olaszországba. Kemény kapasz­kodóval érjük el a Tarvisiotól 10 km-re lévő Fusine-i tavakat, melyek az olasz Júliai-Alpok talán legszebb kirándulóhelye. A két jégkorszaki tavacska partjain sétálva gyönyörködünk a káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék víztükörben és a mesés panorámában. A kiépített túrautak különleges sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában vezetnek. Nemcsak a tavak lát­ványa lenyűgöző, hanem a föléjük magasodó Mangart-hegy (2.679 m) tekintélyt parancsoló tömbje is. A tavak partján kisebb éttermek is működnek. Déli órákban visszamegyünk Szlovéniába. Ezt követően Krjanska Gorában lesz ebédelési és vásárlási lehetőség. Délután további részében egy ,,torna­órán" veszünk részt. Ez azt jelenti, hogy a település kaszinójától indulva a természetben kiépített ügyességi feladatokat végez­hetünk el, miközben túrázunk a Jasna-tóhoz. Itt rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk kirándulásunkat fel a hegyre. A túlolda­lon leereszkedve, különböző feladatokat teljesítve fejezzük be a tornaórát. Ezután visszamegyünk szállásunkra. Ekkor mindenki választhat, hogy a szálloda wellness részlegében lazít, vagy egy izgalmas túrán vesz részt, mely során a szállásunk közelében lévő vízesést keressük fel. A Martuljek-patak impozáns zuhata­gához lépcsősorokkal ellátott szurdokvölgyben tudunk feljutni. A szintkülönbség 200 m. Ugyanezen az úton jövünk vissza. Az 5 km-es túra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Este vacsora.

5. NAP: BLED - TORNYISZENTMIKLÓS - BUDAPEST

Reggeli után Szlovénia legnépszerűbb turistalátványosságát keressük fel, a Bledi-tavat. Nem tervezünk hajózást a szigetre, csak a tóparton sétálunk, közben, ha van kedvünk, megkóstolhatjuk a híres bledi krémest. Ezután buszra szállunk. Autópálya pihenőben szünetet tartva érkezünk a Maribortól 1 órányira lévő Roglán lévő Pohorje nevű lombkorona sétányhoz. Ez egy magas falábakon álló 1 km hosszú tanösvény, melyhez tartozik egy 37 m magas pano­ráma kilátó, melyre egy lassan emelkedő sétaúton lehet feljutni. Tiszta időben pazar panoráma tárul elénk a környékre. Folytatjuk utunkat, a határt átlépve Nagykanizsa érintésével az M7-en megyünk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási városába szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 06:30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 07:00
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 02:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 05:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 04:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 05:15
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 05:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 04:45
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. délelőtt 10:00
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 01:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 03:30
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 03:00
— Siófok, Tesco parkoló, kb. reggel 08:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 04:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 07:30-08:00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 04:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 04:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 04:40
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 03:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 06:00

x Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 35.000 Ft fő
  2. Utasbiztosítás - Prémium 5.500 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Standard 3.500 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144261
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 144261

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Túrázások Szlovéniából

Túrázások Szlovéniából

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Bled

Útazonosító: 144261

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!