Túrázás Ausztria zöld szívében

Ft-tól/fő 121.000
Időpont: 2021.05.26 - 05.30
Legjobb ár: 121.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.05.26 - 05.30

Tartson velünk a Túrázás Ausztria zöld szívében utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 121.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás:Busz
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 109527
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Felvonózás és túrázás a Schneebergen
?  Különleges szurdokok és vízesések
?  Szállás Mariazell központjában
?  Túrázást szerető és azt jól bíró utasoknak ajánljuk

"Ez az út a mesés párosokról szól. Mariazell meghitt városkája után az Alpok vad vízesései. A hegyi szurdokból Puchberg 2.000 méteres csúcsa."
Prónay Ildikó - 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon


Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST- MYRA PATAK - EISENSTADT - MARIAZELL

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépéssel érkezés Ausztriába. Először rövid pihenőt tartunk Eisenstadtban. Séta a belvárosban, közben lefényképezhetjük (kívülről) a híres Eszterházy-kastélyt és a régi városházát. Továbbutazunk és a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét nézzük meg, majd a Keleti-Alpok egyik legszebb és legvadregényesebb szurdokvöl­gyében, a Steinwandklammban teszünk egy kemény kihívást adó túrát. A közel másfél órás program során 250 m szintkü­lönbséget teszünk meg felfelé és lefelé, miközben lépcsők is nehezítik a gyaloglást. A szinte érintetlen természet, és a köze­lünkben magasodó meredek sziklafalak látványa feledtetik a fáradtságot. A sok szép élménytől elbűvölve szállunk fel autó­buszunkra, és folytatjuk utunkat Mariazellbe. Itt lesz 4 éjszaka a szállásunk vacsorával. A szálloda a főtértől 1 perces sétára talál­ható, központi fekvésű.

2. NAP: MARIAZELL - ÖTSCHERGRABEN

Délelőtt Mariazell kellemes hangulatával, nevezetességeivel ismerkedünk meg. A kegytemplom, a magyarok egyik legis­mertebb zarándokhelye, mert itt volt eltemetve Mindszenty bíboros. A főtéren található a híres mariazelli gyomorkeserű italt gyártó cég üzlete is. Ezt követően felsétálunk a temp­lom mögötti dombra, és - nyitva tartástól függően - megte­kintjük a mechanikus Betlehemet. Városnézésünk után buszra szállunk. Kb. fél órás utazással érjük el a régió egyik legismer­tebb kirándulóhelyét, és megkezdjük hosszú túránkat az oszt­rák Grand Canyonnak nevezett Ötschergraben hegyi útvonalán. A terep a szintkülönbségek miatt közepesen nehéz. A túra hossza közel 12 km. Kirándulásunkat romantikus erdei utak és meredek sziklás szakaszok teszik változatossá az Ötscher folyó völgyében. Az út 2/3-ánál hosszabb pihenőt tartunk. Ekkor a vadregényes környezetben lévő ,,hütte" teraszán egy könnyű ebédet is el tud fogyasztani, aki szeretne. Folytatjuk utunkat, és a meredek emelkedőket ,,legyűrve", sok élménnyel gaz­dagodva érkezünk meg a vasútállomásra, ahol vonatra szál­lunk. Így jutunk vissza autóbuszunkhoz. Marizellbe visszaérve szabadprogram, ajándéktárgy vásárlási lehetőség, illetve aki szeretné, a szálloda szomszédságában található mézeskalács­üzemet vagy a likőrkóstoló boltot is fel tudja keresni. Szállás, vacsora, mint előző nap.

3. NAP: MARIAZELL - GEMEINDEALPE - WASSERLOCHKLAMM

Délelőtt Mariazell másik hegyére, a Gemeindealpera kirán­dulunk. Ülőlifttel, egy átszállással felvonózunk közel 1.700 m magasra. Fent a mesés kilátás mellett kirándulási lehetőség is lesz. A fennsíkról a középállomásig legyalogolhatnak, akik sze­retik és bírják a hegyi túrázást. A többiek ülőlifttel jöhetnek vissza. A középállomásnál ismét választhatunk, hogy továbbra is ülőlifttel vagy mountaincart-tal (ez egy háromkerekű gokart - helyszínen fizetendő) jövünk le a völgybe. Visszaérve Mariazellbe, autóbuszra szállunk azokkal, akik vágynak még egy kemény (250 m szintkülönbségű) túrázásra, és velük elmegyünk a Wasserlochklamm szurdokhoz. Ennél a lenyűgöző vízesésnél több lépcsőben zúdul le a víz. Egy-egy zuhatag 20-40 méteres. A kanyonban lépcsőkkel kiegészített túraúton tudunk feljutni a leglátványosabb szakasz végéig. Aki nem bírja a vízesés tetejéig történő felmenetelt, az korábban visszafordulhat, mivel ugyan­azon az útvonalon jövünk vissza. A kora esti órákban érkezünk a már megszokott szállásunkra, ahol vacsorával várnak bennün­ket. Arra is van lehetőség, hogy aki a délelőtti túra során már elfáradt, a délutánt Mariazell belvárosában töltse.

4. NAP: MARIAZELL - BÜRGERALPE - TREFFLINGFALL - ERLAUFSEE

Reggeli után Mariazell házi hegyére, a Bürgeralpe 1.267 m magas csúcsára megyünk fel a helyi kabinos felvonóval. Már a párperces felvonózás során is csodaszép látvány tárul elénk. Fent kilátó, élménypark és kellemes étterem színesíti a kirán­dulók programjait. A városba, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a ,,fürgelábúak" közel egy óra alatt le is túrázhatnak. Délután buszra szállunk, és irány Alsó-Ausztria legnagyobb bár kevésbé ismert vízesése, a Trefflingfall. A 120 m magas, több­lépcsős zuhatag közepes erősségű hegyi kirándulással érhető el. Bámulatos a lezúduló víz mennyisége, emellett csoda­szép a túraútvonal is. Ma is kellemesen elfáradva szállunk fel autóbuszunkba. Visszaúton látjuk a Mariazell közelében lévő Erlaufsee festői tavacskáját. Az ivóvíz tisztaságú hegyi tó 827 m magasan fekszik. Esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, vacsora. Ebben az 5 napos programban kifejezetten komoly túrákra is van lehetőség. Ehhez megfelelő kondíció és túracipő szükséges, emellett túrabot is hasznos lehet.

5. NAP: SCHNEEBERG - PUCHBERG - BUDAPEST

Utolsó napi programunk is igazi csemege a természetked­velőknek. Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére, a Schneebergre (2.075 m) megyünk fel. Puchbergből fogaskerekű vonattal - gyönyörű erdőkön keresztül -, kapaszkodunk fel az 1.800 m-en lévő végállomásra, ahol pazar körpanoráma fogad bennünket. Utazásunk közben vásárolhatunk a híres schneebergi buktából is. Mesés a kilátás a környező hegyekre és a virágos alpesi rétekre. Fent túrázási lehetőség. Délután a már kipróbált Salamander vonattal jutunk vissza kiindulási helyünkhöz, ahol már vár bennünket autóbuszunk. Ezt köve­tően indulunk Magyarországra. Az esti órákban érkezünk vis­sza Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Túrázás Ausztria zöld szívében

Túrázás Ausztria zöld szívében utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 29.500 Ft fő
  2. Utasbiztosítás - Prémium 6.000 Ft fő
  3. Utasbiztosítás - Standard 4.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 109527
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Túrázás Ausztria zöld szívében

Túrázás Ausztria zöld szívében

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 109527

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Túrázás Ausztria zöld szívében

Túrázás Ausztria zöld szívében

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 109527

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!