Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Ft-tól/fő 112.970
Időpont: 2021.08.02 - 08.08
Legjobb ár: 112.970 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.08.02 - 08.08

Tartson velünk a Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz) utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 112.970 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Ellátás:reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 145210
Kívánságlistára teszem

Erdély

Info:

[b]Kényelmes, légkondiciónált autóbusszal

Borszéken, a Villa Bella***- és Korona*** panziókban, illetve Hidegségpatakán a Csángó és Fatányéros panziókban

Reggeli (Vacsora előzetesen igényelhető, amely helyszínen fizetendő)

Székelyföld legmagasabb havasai - ,,Moldva Olümposza" és a Gyímesek Kelemen-havasok, Borszéki-medence, Békás-szoros, Csalhó és a Naskalat 

7 napos természetjáró út, megannyi székely legendával és igaz mesével!

Székelyföld északi- és keleti határvidékén a hegyek az egekig nőnek. Nem csak a költői képzelet szárnyán, vagy a népdalok strófáiban - hanem előttünk tornyosuló, irdatlan valóságukban. Itt ,,trónolnak" a Kelemen-havasok jég formálta, csipkézett főgerincéből kiemelkedő, 2.000 m feletti csúcsai (Kelemen-Cserbükk: 2.013 m; Kelemen-forrás csúcsa: 2.032 m; Rekettyés: 2.021 m; Magyar Negoj: 2.081 m) és itt vigyázza a tájat a ,,Székelyföld teteje", a sokszor nyáron is hófödte, 2.102 m magas Teleki-csúcs (Kis-Pietrosz) piramisa. Itt bújik meg a fenyvesek mélyén az Ásványvizek Királynőjét adó Borszéki-medence, a régi Magyarország egyik leghíresebb fürdővárosa, s innen közelíthető meg a Csalhó, ,,Moldva Olümposza" sziklarengetege. Az, hogy a Békás szoros, a Kis-Cohárd (1.344 m), az Isten széke (1.380 m), a Maros-áttörés és meseszép Gyímesek is reánk vár - csak további feltöltődési lehetőség, testnek és léleknek.

 

2021-es dátumok és árak tájékoztató jellegűek!

Magyar csoportkísérő

Kedvező ár-érték arány

Természetjáró program

Leiras:

1. nap: Utazás Borszékre; Erdély fürdővárosai és borvizei

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás autópályán Debrecenig, majd onnan a Királyhágó -Marosvásárhely - Szászrégen vonalon Borszékig. A határ átlépése után ,,bevezetés a havasok -tudományába", Cholnoki Jenő Magyarország természetföldrajza c. nagyszerű műve és a magunkkal hozott térképek segítségével. A rendelkezésre álló időtől függően séta lehetőség Sáromberke falujában, a Teleki család kastélyánál, majd fényképezés az aprócska múzeumban. Gróf Teleki Samu, az 1886/89. évi Kelet- Afrika expedíció megkezdése előtt évtizedekig túrázott és vadászott a környékbeli havasok rengetegeiben. A Görgényi-havasok ma is kontinensünk nagyragadozókban leggazdagabb vidéke, míg a Kelemen-havasok érintetlen erdőségei az EU a legfontosabb UNESCO bioszféra rezervátumai közé tartoznak. Áttekintés az előttünk álló havasi séták és túrák útvonalairól, körülményeiről. Ismertető a Székelyföld páratlan gyógyfürdő és borvíz gazdagságáról, különös tekintettel a Borszéki-medence ásványvizeire. Borszékre érkezéskor néhány szó a kisvárost körbeölelő fenyvesekről, s a mögöttük magasodó havasokról. Szállásaink elfoglalása, majd közös üdvözlővacsora.

Éj Borszéken

2. nap: A Kelemen-havasok és az Isten széke (1.380 m)

Utazás a festői Felső-Maros áttöréshez, majd Galonya irányába. Útközben az égbeszökő ormok és sziklák fényképezése, ismertetővel a Kelemen-havasok természeti viszonyairól. Erdei úton haladás a Bisztra és Kis-Galonya patakok közötti gerincen a Medvés-tisztásra. 5 órás, közepesen nehéz túra a rendkívüli kilátást nyújtó, legendás Isten széke csúcshoz. Az 1.381 m magas szirtre vezető jelölt turistaút szintkülönbsége 830 m. A lombos erdők övezete 1.200 m felett már magashegységi tajgává
változik. A csúcs megmászása a déli kapu andezit kőorgonái felől. A keleti bástyáról a Kis-Beszterce - Pietrosz - Negoj gerinc 2.000 m feletti vonulatának fényképezése. Pihenő a keleti bástya néma csendjében, kilátással a végeláthatatlan zöld óceánra, a Maros völgyére és Görgényi-havasok vonulataira. Esti "aláereszkedés" buszunkhoz, majd visszatérés Borszékre.

Éj Borszéken

3. nap: A Nagy Bükk-havas és a Bélbori-medence

Reggeli után közös látogatás a híres borvizek és néhai fürdők múzeumában. Közös séták a Medve-barlang hasadékhoz, majd nyitva tartás szerint a Jégbarlang hasadékhoz. Délután pihenési lehetőség a városka gyógyvíz forrásainál, illetve a megújult Ó-Sáros Fürdő Wellness Központban. Min. 20 fő jelentkező esetén közös túra a Nagy-Bükk havas tisztására (1.308 m) majd buszkirándulás a Borszéki-hágón és a Rekettyéshágón át a Besztercei-havasok hegylábi legelőire, a festői Bélbori-medencébe. Koraesti visszaérkezés szállásainkra.

Éj Borszéken

4. nap: Moldva Olümposza a Csalhó (1.907 m) égi sziklái; Békási-víztározó


Reggeli után indulás a Tölgyesi-szoroshoz. Rövid emlékezés IV. Károly, az utolsó magyar uralkodó utolsó itt tett látogatására, az I. és II. világháborúk itt lezajlott eseményeire. A néhai magyar határvédő sáncok megkeresése Gyergyótölgyesen. Továbbutazás a Kis-Beszterce festői völgyében, az 500 m magasan fekvő, 36 km hosszú Békási-víztározóhoz. Séta és fotószünet Csalhó falujának kikötőjében, majd felkapaszkodás busszal ,,Moldva Olümposz"-ának oldalában, Durau parkolójáig (800m). Rövid felkészülés - majd hosszú és 3 tartalmas túra a Csalhó főgerincére. A legendás bércek beazonosítása: Nagy- Aklos, Panghia-szikla, Tóka-csúcs, Denutáta sziklái, Miron-sziklák. Koraesti visszaindulás Borszékre.

Éj Borszéken

5. nap: A Békás-szoros FELÜLNÉZETBŐL


Reggeli utazás a Gyergyói-medencén át Gyergyószentmiklósra. Útközben látogatás Gyergyóditró meglepően hatalmas Nagytemplomában. Kávészünet, napilap- és bármi más vásárlási lehetőség Gyergyószentmiklós belvárosában, majd elindulás a Gyilkos-tóhoz. Rövid szünet a Pongrác-tetőn (1.256 m), méz és sajtvásárlási lehetőséggel. Jó látási viszonyok esetén, a festői Gyergyói-medence fotózása. Rövid séta a mára túlépített és túlzsúfolt tó partján, kürtőskalács vásárlási lehetőséggel. Túra a Kis-Cohárd 1.345 m magas tetejére. A Gyilkos-tó és a Békás-szoros lélegzetelállító panorámájának fényképezése felülről (!), letekintéssel az Oltár-kőre (1.148 m). Át-buszozás Almásmező néhai magyar laktanyáihoz, majd visszasétálás az 1.000 éves határon és a Békás-szoroson át. Késő délutáni utazás a Gyímesekbe. Rövid áttekintés a csángók múltjáról, a gyímesi csángók kitelepüléséről - és a molvai csángók soha be nem településéről... Fényképszünet a Csíkszépvízi tározónál, majd felkapaszkodás a Gyímesi hágóra. Közös séta a líraian szép ,,égi tájban", majd utazás a Tatros völgyében, Gyimesfelsőlokon keresztül, a Hidegség vidékére. Esti érkezés főútvonaltól távol eső Hidegségpataka vidékére.

Éj Hidegségpatakán

6. nap: Élet a Hármaskő vidékén - a felhők között


Reggeli után buszozás és rövid séták Bükkhavaspataka, Kossuth-szer és Barackospataka utcácskáin. Utazás Jávárdipatakára, majd azon is túl... a Jávárdi-patak mellett, amíg ,,buszunk bírja". Túra a Naskalatvonulat főgerincére, majd onnan az 1.553 m magas Naskalat csúcsra. Gerinctúránk további pontjai: Szalomás-tető (1.551 m); Kondrakereszt (magyar katonai emlékhely); Hármaskő (1.471 m). A meseszép panorámájú, felhők közötti, magashegységi legelőkön valószínűleg több nyájjal és esztenai pásztorokkal is találkozunk, így lehetőség nyílhat friss sajtkóstolásra is. Aláereszkedés Nyika-szer felett a Hidegség-pataka völgyébe. Koraesti visszaérkezés Csíki sörös asztalainkhoz... Búcsúvacsora.

Éj Hidegségpatakán

7. nap: Hazautazás

Kora reggeli indulással hazautazás 3 óránkénti pihenőkkel. Budapestre érkezés az éjszakai órákban.

 

A programok és a szállás hely változtatásának jogát irodánk fenntartja!

További információk:

2021-es dátumok és árak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség Budapesten is.

Figyelem! A túrák során zárt bakancs és esőkabát ajánlott!

1,-RON = kb. 69,- Ft
Belépők tételes felsorolása: 1./Sáromberke Múzeum; 2./ Kelemen-havasok Nemzeti Park; 3./ Isten-széke
(Kelemen-havasok); 4./ Csalhó Nemzeti Park; 5./ Kis-Cohárd

Szállásaink:
1./ Villa Bella*** panzió
2./ Korona Panzió / Pensiunea Korona*** - BORSZÉK
3./ Csángó Panzió
4./ Fatányéros Panzió - HIDEGSÉGPATAKA (GYÍMESEK

Utazás: 50 fős busszal

Min. létszám: 44 fő

 

További információk 2:

 

Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás - a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól - Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

x Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Az ár tartalmazza:
buszos utazástelhelyezést panziókban 6 éjszakárahivatalos hegyimentő (Salvamont) kíséret- Csalhóa megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést 

Az ár nem tartalmazza:
helyben fizetett fakultatív belépők (kb. 41,- RON)az útlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár (63 360 HUF / fő)BBP biztosításHelyszínen fizetendő vacsora kb. 58 EUR / fő (előzetes igénylés szükséges!)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz) utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Az ár tartalmazza:
buszos utazástelhelyezést panziókban 6 éjszakárahivatalos hegyimentő (Salvamont) kíséret- Csalhóa megadott programokata magyar nyelvű idegenvezetést 

Az ár nem tartalmazza:
helyben fizetett fakultatív belépők (kb. 41,- RON)az útlemondási biztosítást1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár (63 360 HUF / fő)BBP biztosításHelyszínen fizetendő vacsora kb. 58 EUR / fő (előzetes igénylés szükséges!)


Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Egyéb leírás szerint
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás

Felárak*:
  1. Sztornó biztosítás 1,50 % fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 145210
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 145210

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Székelyföld legmagasabb havasai (Autóbusz)

Románia, Körutazás Erdélyben

Útazonosító: 145210

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!